Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 minutes ago, Witcher1st said:

Αμα τα παρεις 4αδα απο το skroutz, βγαινουν στα 22.5 το ενα. Τα 1500αρια.. Δε ξερω τωρα για 6 ευρω το χρονο, αν αξιζει να ρισκαρεις τελωνειο..

Στην περιγραφη το λεει.. Τα 600 λίτρα ειναι για 2 μηνες, αναλογα τη χρηση. Εγω το 1500αρι το αλλαζω καθε 3 μηνες, και ειναι φουλ στη μαυριλα.

δε μιλαω για λευτα αν αξιζει η οχι τα 10 ε το ετος. αν ρωτουσες εμενα προφανως δεν αξιζει να ασχολησαι με αμαζον εφοσον το χεις διπλα σου. αυτο που ειπα ειναι οτι μπορεις να παρεις και απο εκει οσο δε βρίσκεις ελλαδα κ το κοστος απο οτι φαινετε ειναι 1 η αλλη

τώρα για τη περιγραφή να ξερεις επειδη διαβασα το οριτζιναλ ιαπωνικο με τρανσλατε στις οδηγιες λεει

600 λιτρα αλλαγη καθε 2 μηνες εφόσον καταναλωτετε 10 λίτρα τη ήμερα.  

δλδ 10 λτ χ 60 μερες = 600 λτ (το εχει σα παράδειγμα δε σημαίνει οτι τα αλλάζεις υποχρεωτικά τοτε για εμένα  εφόσον δε ξοδευεις τα 600 λιτρα. ισως εχουν μεταφρασει οτι νανε στα ευρωπαικα? ) 

απο την αλλη εφοσον εισαι φουλ στη μαυριλα εγω θα σκευτομουν μηπως το αλλαζα κ νωριτερα..

Επεξ/σία από sndev
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

επιβεβαιώνω τον @9-11 οτι στο ιαπωνικο toray δε ταιριάζουν τα σπιρωματα στις βρύσες μας

είναι ιδια ομως τα ανταλλακτικά της brita κ κουμπώνει μια χαρά.. σουπερ η αντιγραφή της brita λοιπόν!

το νερο γευστικά ειναι καλύτερο απο της brita on tap

επισης στη ροη αν ήθελα 3 Sec να γεμισω ενα μπουκάλι θελει πλεον το μισο χρόνο πχ 1,5

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Witcher1st είπε

Τα μαυρα που εχουν τα λαστιχακια και εβγαιναν με δυσκολια απο τα δαχτυλα μου, τι ακριβως ειναι;; Μεταλλα;

Μάλλον αποπολυμερισμένο λάστιχο. Ώρα να τα αλλάξεις.

Δημοσ.

Προφανώς αναφέρεστε στις τσιμούχες (ελαστικοί δακτύλιοι) στεγανοποίησης.
Αυτές με τον καιρό φθείρονται, αποσυντίθεται. Δεν ξέρω αν τα στερεά σωματίδια που δημιουργούνται είναι επιβλαβή και αν περνούν στο ποτήρι μας.
Εγώ πάντως κάθε 6 μήνες ΛΥΝΩ και καθαρίζω όλο τον μηχανισμό.
Αρχικά έκανα μόνο το κομμάτι που αφαιρείται με τη μία γιατί ήμουν επιφυλακτικός μήπως άθελά μου το χαλάσω. Την 2η φορά προχώρησα παραπάνω και το αποσυναρμολόγησα εντελώς.

Όπως καταλαβαίνετε, στις πτυχές συγκεντρώνονται άλατα (με τον καιρό ο διακόπτης γίνεται πιο δύσχρηστος, αρχίζει να τρίζει) και διάφορα άλλα υποπροϊόντα της κουζίνας.
Προσοχή μην την βρεθείτε προ απροόπτου και δεν θυμάστε τι πηγαίνει που (ή με πια φορά, πάνω ή κάτω κ.λπ.)
Την πρώτη φορά που θα το επιχειρήστε, φροντίστε να καταγράψτε τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης.
Δεν είναι πυρηνική φυσική, αλλά γιατί να μπλέξετε;

Δημοσ.
11 hours ago, 9-11 said:

Προφανώς αναφέρεστε στις τσιμούχες (ελαστικοί δακτύλιοι) στεγανοποίησης.
Αυτές με τον καιρό φθείρονται, αποσυντίθεται. Δεν ξέρω αν τα στερεά σωματίδια που δημιουργούνται είναι επιβλαβή και αν περνούν στο ποτήρι μας.
Εγώ πάντως κάθε 6 μήνες ΛΥΝΩ και καθαρίζω όλο τον μηχανισμό.
Αρχικά έκανα μόνο το κομμάτι που αφαιρείται με τη μία γιατί ήμουν επιφυλακτικός μήπως άθελά μου το χαλάσω. Την 2η φορά προχώρησα παραπάνω και το αποσυναρμολόγησα εντελώς.

Όπως καταλαβαίνετε, στις πτυχές συγκεντρώνονται άλατα (με τον καιρό ο διακόπτης γίνεται πιο δύσχρηστος, αρχίζει να τρίζει) και διάφορα άλλα υποπροϊόντα της κουζίνας.
Προσοχή μην την βρεθείτε προ απροόπτου και δεν θυμάστε τι πηγαίνει που (ή με πια φορά, πάνω ή κάτω κ.λπ.)
Την πρώτη φορά που θα το επιχειρήστε, φροντίστε να καταγράψτε τη διαδικασία αποσυναρμολόγησης.
Δεν είναι πυρηνική φυσική, αλλά γιατί να μπλέξετε;

Στην αποσυναρμολογηση του toray αναφερεσαι;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ομάδα

Έχω το dulton Άνω Πάγκου HCS, το γνωστό το μεταλλικό , μετά από ένα χρόνο χρήσης παρατηρώ ότι η πίεση του νερού ελαττώθηκε πάρα πολύ. Φυσικά αλλάζω το φίλτρο στην ώρα του. Υποψιάζομαι ότι είναι ο σωλήνας , το οποίο θα αλλάξω. Δύο απορίες έχω, υπάρχει η περίπτωση να μην είναι ο εύκαμπτος σωλήνας; Αυτό το βρίσκω σε ένα μαγαζί με υδραυλικά υλικά να φανταστώ.

Επεξ/σία από Lukakos
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lukakos είπε

Καλησπέρα ομάδα

Έχω το dulton Άνω Πάγκου HCS, το γνωστό το μεταλλικό , μετά από ένα χρόνο χρήσης παρατηρώ ότι η πίεση του νερού ελαττώθηκε πάρα πολύ. Φυσικά αλλάζω το φίλτρο στην ώρα του. Υποψιάζομαι ότι είναι ο σωλήνας , το οποίο θα αλλάξω. Δύο απορίες έχω, υπάρχει η περίπτωση να μην είναι ο εύκαμπτος σωλήνας; Αυτό το βρίσκω σε ένα μαγαζί με υδραυλικά υλικά να φανταστώ.

Αν έχει περάσει ένας χρόνος χρήσης.. όπως αναφέρεις.. τότε το φίλτρο είναι στο τέλος του.. στην καλύτερη περίπτωση. Δεν γνωρίζω ανταλλακτικό φίλτρο που να ξεπερνά το όριο του 1 χρόνου ή τα λίτρα που αναφέρει ο κατασκευαστής. 

Όπως και να έχει, δώσε περισσότερες πληροφορίες..

πχ. που μένεις, ποιο είναι το ανταλλακτικό.. 

Επίσης σε ποιον σωλήνα εύκαμπτο αναφέρεσαι, αυτόν του φίλτρου ?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Lukakos είπε

Καλησπέρα ομάδα

Το πιθανότερο είναι να θέλει αλλαγή το ανταλλακτικό φίλτρο γι'αυτό να μην έχεις πίεση. Το σωληνάκι που λες δεν παίζει κανένα ρόλο το θεωρώ απίθανο να βούλωσε. Πόσα άτομα και τι χρήση κάνετε και το αλλάζεις στο χρόνο;

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπητοι καλημερα - Λογω του ερχομου νεογεννητου καθως και για να πινω την καφεδαρα μου χωρις αλατα ψαχνω και εγω ενα φιλτρο (νομιζω ανω παγκου για πιο ευκολα).

Διαβασα αρκετες σελιδες και βλεπω αυτο ειναι καλο

https://www.skroutz.gr/s/17419992/Toray-Torayvino-MK2-EG-Filtro-Nerou-Vrysis-Leyko-Kokkodis-Energos-Anthrakas-Memvranes-Koilon-Inon-0-1-mm.html

Με προβληματιζει αυτο που λενε για τα νεα φιλτρα οτι δεν ειναι τοσο καλα οσο τα παλια κτλ. Εχετε καμια αποψη η καποια αλλη προταση τι να παρω?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, touristas1985 είπε

Αγαπητοι καλημερα - Λογω του ερχομου νεογεννητου καθως και για να πινω την καφεδαρα μου χωρις αλατα ψαχνω και εγω ενα φιλτρο (νομιζω ανω παγκου για πιο ευκολα).

Διαβασα αρκετες σελιδες και βλεπω αυτο ειναι καλο

https://www.skroutz.gr/s/17419992/Toray-Torayvino-MK2-EG-Filtro-Nerou-Vrysis-Leyko-Kokkodis-Energos-Anthrakas-Memvranes-Koilon-Inon-0-1-mm.html

Με προβληματιζει αυτο που λενε για τα νεα φιλτρα οτι δεν ειναι τοσο καλα οσο τα παλια κτλ. Εχετε καμια αποψη η καποια αλλη προταση τι να παρω?

Καλημέρα, χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστικός ή να απαξιώσω αυτού του τύπου τα φίλτρα που περισσόετερο με gadget μοιάζουν πλέον, απλά είναι για περιπτώσεις που δεν μπορείς να βάλεις "κανονικό" φίλτρο ή για φοιτητή, απλά ανεπαρκές χωρίς να υπάρχει κάποια πιστοποίηση από ανεξάρτητο οργανισμό π.χ NSF, IAPMO κλπ Τώρα θα σου προτείνω να βάλεις επάνω στον πάγκο της κουζίνας πιστοποιημένο φίλτρο από εταιρείες όπως Multipure, Aquasana, Pure, Doulton, Pentair αυτού του τύπου 

sf_temp_images_2023_2023_10_03_1696332265_SF_14891304.jpeg

Δημοσ.
25 minutes ago, oXXo_nikosar said:

Καλημέρα, χωρίς να θέλω να γίνομαι κουραστικός ή να απαξιώσω αυτού του τύπου τα φίλτρα που περισσόετερο με gadget μοιάζουν πλέον, απλά είναι για περιπτώσεις που δεν μπορείς να βάλεις "κανονικό" φίλτρο ή για φοιτητή, απλά ανεπαρκές χωρίς να υπάρχει κάποια πιστοποίηση από ανεξάρτητο οργανισμό π.χ NSF, IAPMO κλπ Τώρα θα σου προτείνω να βάλεις επάνω στον πάγκο της κουζίνας πιστοποιημένο φίλτρο από εταιρείες όπως Multipure, Aquasana, Pure, Doulton, Pentair αυτού του τύπου 

sf_temp_images_2023_2023_10_03_1696332265_SF_14891304.jpeg

μαλλον εχεις δικιο γιατι μολις καταλαβα οτι δεν μπαινει καν δεδομενου οτι η βρυση ειναι τυπου ντουζ που την τραβας και αυτο ειναι για σταθερες.

Μπορω να βρω ομως κατι τετοιο χωρις να χρειαστει να τρυπησω τον παγκο?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, touristas1985 είπε

μαλλον εχεις δικιο γιατι μολις καταλαβα οτι δεν μπαινει καν δεδομενου οτι η βρυση ειναι τυπου ντουζ που την τραβας και αυτο ειναι για σταθερες.

Μπορω να βρω ομως κατι τετοιο χωρις να χρειαστει να τρυπησω τον παγκο?

Δυστυχώς στις βρύσες τύπου ντουζ δεν μπαίνει κανενός τύπου φίλτρο. Αυτού του τύπου που προτείνω είναι για ευκολία χωρίς να χρειάζεται τρύπημα ο πάγκος παρά μόνο βίδωμα επάνω στη βρύση στο σημείο του φίλτρου για χώματα. Στην περίπτωση που δεν θέλεις ή δεν μπορείς να αλλάξεις βρύση τότε μόνο φίλτρο κάτω πάγκου όπως αυτό  

MP750SB.jpg

Δημοσ.

οχι η βρυση ειναι πολυ καλη για να την αλλαξω...αν βαλω κατι τετοιο και βγαζει μονιμα φιλτραρισμενο δεν παιζει?

https://www.allwater.gr/el/filtra-nerou/set-me-filtra-nerou-kato-pagkou/pentair-syskevi-filtrou-nerou-kato-pagkou-3gsl-single-mono-ble-1-2-pentek-10-me-filtro-ccbc-10-1mcr-pentek-10-_187196/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...