Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επανέρχομαι στα φίλτρα βρύσης torayvino.

Αυτό που συμβαίνει είναι η μειωμένη ροή φιλτραρισμένου νερού μετά απο 2 εβδομάδες σε ποσοστό 70% τουλάχιστον μείωσης στη ροή.

Τα χρησιμοποιώ χρόνια και ποτέ δεν είχα αυτό το πρόβλημα.

Το έχω παρατηρήσει στα νέα φίλτρα τα οποία χρησιμοποιώ μέσα στο καλοκαίρι όπου και ξανακυκλοφόρησαν στην αγορά.

Σε επικοινωνία με τον επίσημο αντιπρόσωπο μου ανέφερε οτι γενικά δεν υπάρχουν παράπονα για το παραπάνω πρόβλημα, παρά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις από το λεκανοπέδιο αθηνών.

Σχολιάσε οτι πιθανόν να φταίνε οι πυρκαγιές του καλοκαιριού ειδικά σε εμένα που είμαι στην περιοχή της Πεντέλης οπότε και έχει επηρεαστεί ο υδροφόρος ορίζοντας....

Τέλος μου συνέστησε να βάλω στην κεντρική παροχή το παρακάτω φίλτρο

https://interwater.gr/product/m10/

Έχει παρατήρησει κάποιος άλλος σημαντική μείωση ροής του φιλτραρισμένου νερού στα νέα φίλτρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 ώρες πριν, dioz είπε

Έχει παρατήρησει κάποιος άλλος σημαντική μείωση ροής του φιλτραρισμένου νερού στα νέα φίλτρα?

Εγώ έχω από τα παλιά φίλτρα και έχω παρατηρήσει μείωση ροής μέσα στον μήνα. Αλλά δεν είναι στο 70%, κάπου στο 30%-40% θα έλεγα. Μπορεί να παίζει ρόλο βέβαια, ότι τώρα το έχω βάλει σε άλλη περιοχή σε σχέση με αυτό που είχε το αρχικό πακέτο, το οποίο μέχρι να το αντικαταστήσω δεν είχε μείωση σχεδόν καθόλου! 

• Like 1

Αυτα τα toray https://www.bestprice.gr/item/2158908321/toray-mk204mx-filtro-neroy-bryshs-energos-anthrakas-membranes-koilwn-inwn.html  πρακτικά τι διαφορά έχουν απο τα brita on tap https://www.bestprice.gr/item/2158908323/brita-on-tap-pro-filtro-neroy-bryshs-energos-anthrakas-membranes-koilwn-inwn.html ?

ναι οκ το συγκεκριμενο toray einai για 1500 litra αλλα κ διπλη τιμη vs 600 litra της brita

εμφανισιακα σαν συσκευες που μπαίνουν στη βρύση ειναι ιδια 

τα φιλτρα με τα λιγα που καταλαβαινω ειναι κ τα 2 στα 0.1

αξίζει για κάποιο λογο περισσοτερο να παω σε toray ?

εχω ήδη brita on tap αλλά πλεον σταζει απο παντού οπότε ειμαι στη φαση παίρνω παλι το brita? η να παω σε toray ? 

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΚΙΔΑ..ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΙΔΗ,ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΛΠ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΦΙΛΤΡΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ?

2 ώρες πριν, deukaleionas είπε

ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΚΙΔΑ..ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ.ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΕΙΔΗ,ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΛΠ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΦΙΛΤΡΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΤΟΠΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ?

Καλησπέρα, υπάρχουν φίλτρα άνω πάγκου που μπάινουν δίπλα στον πάγκο της κουζίνας και το μόνο που χρειάζεται είναι να βιδώσεις την μια άκρη στη βρύση σου. Προτίμησε κάποιο επώνυμο και πιστοποιημένο από τον NSF. Εταιρείες όπως Multipure, Aquasana, Pentair, Pure, Doulton είναι χρόνια στον χώρο. Να κοιτάξεις το κόστος του ανταλλακτικού και την διάρκεια του σε λίτρα-χρόνο.

• Like 1

On 18/09/2024 at 22:54, 9-11 said:

Με €4 πήρα ένα πρόσθετο παξιμάδι (δηλ. ένα επιπλέον εξάρτημα) που βιδώνει στη βρύση και παρεμβάλλεται.
Χρειάστηκε λίγη προσπάθεια (παλαντζάρισμα) για να περάσει το μεγάλο πλαστικό δακτυλίδι της Toray και καλό (τέρμα καργάρισμα) βίδωμα (στην 1η δοκιμή που δεν το έσφιξα με πάθος, υπήρχε μια μικρή πλην ορατή διαρροή νερού στο στόμιο).
Αλλά η δουλειά έγινε.
Ματσακονιά μεν, δια της τεθλασμένης αντί για ευθεία, αλλά τι να κάνουμε, τα κατασκευαστικά standards - και όχι μόνον - ποικίλουν.

επειδη με εψησες κ λεω να παρω το ιδιο φιλτρο απο αμαζον 

τι παξιμαδι πωςτο ζήτησες κ απο που ώστε να παω να παρω το ιδιο , λογικα ουτε σε εμενα θα ταιριαζει στο βιδωμα 

2 hours ago, sndev said:

Επειδή με έψησες και λέω να πάρω το ίδιο φίλτρο από Amazon.
Τι παξιμάδι; πως το ζήτησες και από που ώστε να πάω να πάρω το ίδιο; Λογικά ούτε σε εμένα θα ταιριάζει στο βίδωμα.

allwater.gr Αθηνάς 24, δεν θυμάμαι τα ακριβή στοιχεία αλλά βάσει τιμής (πλήρωσα €4) πρέπει να είναι αυτό.
Επικρατούσαν ειδικές συνθήκες εκείνη τη μέρα (έντονη βροχόπτωση, έφτασα στο κατάστημα 5′ πριν κλείσουν) και δεν συγκράτησα όλες τις λεπτομέρειες.
Ο υπάλληλος, αν θυμάμαι καλά, έκανε λόγο για «μούφα 22άρα», κάτι τέτοιο.

Σε περίπτωση που δεν ταίριαζε, είχα την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσω τα 100% συμβατά εξαρτήματα από το ευρωπαϊκό Toray, εσύ;
Καλού κακού ρώτα και επιβεβαίωσε πριν επιχειρήσεις οτιδήποτε γιατί όπως είπαμε τα standards Ευρώπης, Ασίας, Αμερικής διαφέρουν.
Γενικά, proceed with caution.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 minutes ago, 9-11 said:

allwater.gr Αθηνάς 24, δεν θυμάμαι τα ακριβή στοιχεία αλλά βάσει τιμής (πλήρωσα €4) πρέπει να είναι αυτό.
Επικρατούσαν ειδικές συνθήκες εκείνη τη μέρα (έντονη βροχόπτωση, έφτασα στο κατάστημα 5′ πριν κλείσουν) και δεν συγκράτησα όλες τις λεπτομέρειες.
Ο υπάλληλος, αν θυμάμαι καλά, έκανε λόγο για «μούφα 22άρα», κάτι τέτοιο.

Σε περίπτωση που δεν ταίριαζε, είχα την πολυτέλεια να χρησιμοποιήσω τα 100% συμβατά εξαρτήματα από το ευρωπαϊκό Toray, εσύ;
Καλού κακού ρώτα και επιβεβαίωσε πριν επιχειρήσεις οτιδήποτε γιατί όπως είπαμε τα standards Ευρώπης, Ασίας, Αμερικής διαφέρουν.
Γενικά, proceed with caution.

εχεις δικιο 

τωρα το πατησα το κουμπακι τελος το πολυ πολυ να μου το βγάλεις κ καμιά φωτο αν δε σου κανει κοπο αααμα εντελη χρειαστει κ να παω με ντοκουμέντα στο ιδιο κατάστημα :P 

εχω κ το Brita κουμπωμένο πανω τωρα ιιιισως νανε μια καλη αντιγραφή κ να ταιριάζουν 🤷‍♂️

Spoiler

image.png.57b52220563553ca94ba63f3aa45eb79.png

Επεξ/σία από sndev

Στην περιοχή μου η ΔΕΥΑ δίνει αυτές τις μετρήσεις.

Όμως δεν έχω νερό απευθείας από το δίκτυο. Το νερό πάει πρώτα στη δεξαμενή στο υπόγειο της πολυκατοικίας και έπειτα φεύγει για τα διαμερίσματα. Κατά συνέπεια υπάρχει ένα buffer μερικών ημερών μέχρι να φτάσει το νερό στη βρύση μου.

Θα σκεφτόσασταν να βάλετε φίλτρο και αν ναι τι τύπο; Φαντάζομαι ότι αυτό που θα πρέπει να με απασχολεί είναι κυρίως η προστασία από μικρόβια κλπ λόγω της δεξαμενής και όχι τόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού, τα οποία φαίνονται να είναι καλά.

Ποια η άποψή σας;

IMG_20240925_233047.jpg

9 ώρες πριν, popopo είπε

Όμως δεν έχω νερό απευθείας από το δίκτυο. Το νερό πάει πρώτα στη δεξαμενή στο υπόγειο της πολυκατοικίας και έπειτα φεύγει για τα διαμερίσματα. Κατά συνέπεια υπάρχει ένα buffer μερικών ημερών μέχρι να φτάσει το νερό στη βρύση μου.

Θα σκεφτόσασταν να βάλετε φίλτρο και αν ναι τι τύπο; Φαντάζομαι ότι αυτό που θα πρέπει να με απασχολεί είναι κυρίως η προστασία από μικρόβια κλπ λόγω της δεξαμενής και όχι τόσο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού, τα οποία φαίνονται να είναι καλά.

Ποια η άποψή σας;

IMG_20240925_233047.jpg

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ?ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ Κ ΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ?

45 λεπτά πριν, deukaleionas είπε

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ?ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ Κ ΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ?

Μπες εδώ ΔΕΥΑΧ – Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας – Η Αρέθουσα (dimoschalkideon.gr) και στην ενότητα "ποιότητα ύδατος" 

• Like 2

11 ώρες πριν, popopo είπε

Ποια η άποψή σας;

IMG_20240925_233047.jpg

Σωστά.. οι μετρήσεις "δείχνουν" καλές.. όμως ότι αποθυκεύουν το νερό σε δεξαμενή στο υπόγειο της πολυκατοικίας !! το έχω ακούσει άλλη μια φορά πάλι εδώ (δεν ξέρω αν είσαι το ίδιο άτομο). Υπο προυποθέσεις θα μπορούσε να γίνεται.. στην Αττική, ποιος θα μπορούσε να είναι ο λόγος, πως το δέχονται οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες ? Χθες θα έπρεπε να έχεις φίλτρο ενεργού άνθρακα με πιστοποίηση NSF. Οπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές υπάρχουν φίλτρα άνω και κάτω πάγκου, φθηνά και ακριβά, μονά, διπλά κλπ ρίξε μια ματιά σε προηγούμενες σελίδες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, oXXo_nikosar said:

Σωστά.. οι μετρήσεις "δείχνουν" καλές.. όμως ότι αποθυκεύουν το νερό σε δεξαμενή στο υπόγειο της πολυκατοικίας !! το έχω ακούσει άλλη μια φορά πάλι εδώ (δεν ξέρω αν είσαι το ίδιο άτομο). Υπο προυποθέσεις θα μπορούσε να γίνεται.. στην Αττική, ποιος θα μπορούσε να είναι ο λόγος, πως το δέχονται οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες ? Χθες θα έπρεπε να έχεις φίλτρο ενεργού άνθρακα με πιστοποίηση NSF. Οπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές υπάρχουν φίλτρα άνω και κάτω πάγκου, φθηνά και ακριβά, μονά, διπλά κλπ ρίξε μια ματιά σε προηγούμενες σελίδες. 

Έχουμε δεξαμενή γιατί στην πόλη δεν υπάρχει συνεχής ροή νερού. Οι περισσότερες κατοικίες έχουν τεπίζοτα του κυβικού στην ταράτσα.

Εννοείται νερό πίνω εμφιαλωμένο και γιαυτό ψάχνω να δω αν με φίλτρο μπορώ να καταργήσω τα πλαστικά.

Επεξ/σία από popopo

23 λεπτά πριν, popopo είπε

Έχουμε δεξαμενή γιατί στην πόλη δεν υπάρχει συνεχής ροή νερού. Οι περισσότερες κατοικίες έχουν τεπίζοτα του κυβικού στην ταράτσα.

Εννοείται νερό πίνω εμφιαλωμένο και γιαυτό ψάχνω να δω αν με φίλτρο μπορώ να καταργήσω τα πλαστικά.

Αλεξανδρούπολη μένεις ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...