Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν βγει αυτού του τύπου με ντουζ και ξεχωριστό βρυσάκι

Τρίοδη αναμεικτική μπαταρία πάγκου με ντούς P714 Ασημί – Tapandaola.gr

φυσικά το φίλτρο βρίσκεται κάτω από τον πάγκο

Επεξ/σία από oXXo_nikosar
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 hours ago, oXXo_nikosar said:

Έχουν βγει αυτού του τύπου με ντουζ και ξεχωριστό βρυσάκι

Τρίοδη αναμεικτική μπαταρία πάγκου με ντούς P714 Ασημί – Tapandaola.gr

φυσικά το φίλτρο βρίσκεται κάτω από τον πάγκο

Ευχαριστώ αλλά δε θέλω να έχει 2 βρύσες :) 

Εννοείται το φίλτρο κάτω πάγκου

Καλησπέρα παιδιά!

Εδώ και πολύ καιρό είχα κατά νου να βάλω και εγώ φίλτρο νερού. Έψαξα μέσω google και έπεσα σε ένα κατάστημα με καλές αξιολογήσεις και τους έστειλα mail να μου προτείνουν φίλτρο και να με ενημερώσουν για το κόστος. Μου πρότειναν το παρακάτω https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/kato-pagkou/usa2gb14.html

Η εγκατάσταση θα είναι δωρεάν και τα φίλτρα θέλουν αλλαγή μια φορά το χρόνο με κόστος 64€. Έχετε κάποια άποψη για τα φίλτρα; Επίσης κάτι που θέλω να ρωτήσω, αυτά τα φίλτρα αντικατάστασης είναι κομμένα και ραμμένα για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση ή μπορώ να βρω ίδιων διαστάσεων και αλλού; Η χρήση θα είναι πολύ μικρή και μόνο για κατανάλωση νερού. Σας ευχαριστώ.

3 ώρες πριν, JOHN ONLY είπε

Καλησπέρα παιδιά!

Εδώ και πολύ καιρό είχα κατά νου να βάλω και εγώ φίλτρο νερού. Έψαξα μέσω google και έπεσα σε ένα κατάστημα με καλές αξιολογήσεις και τους έστειλα mail να μου προτείνουν φίλτρο και να με ενημερώσουν για το κόστος. Μου πρότειναν το παρακάτω https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/kato-pagkou/usa2gb14.html

Η εγκατάσταση θα είναι δωρεάν και τα φίλτρα θέλουν αλλαγή μια φορά το χρόνο με κόστος 64€. Έχετε κάποια άποψη για τα φίλτρα; Επίσης κάτι που θέλω να ρωτήσω, αυτά τα φίλτρα αντικατάστασης είναι κομμένα και ραμμένα για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση ή μπορώ να βρω ίδιων διαστάσεων και αλλού; Η χρήση θα είναι πολύ μικρή και μόνο για κατανάλωση νερού. Σας ευχαριστώ.

Αυτό που θα σου προτείνω σε γενικές γραμμές είναι ότι επιλέξεις να έχει πιστοποίηση π.χ από NSF, IAPMO κλπ. Φυσικά και το after sales είναι μεγάλος παράγοντας.  Πιστοποιημένα φίλτρα κατά NSF/ANSI 42 σημαίνει πιστοποίηση μόνο των υλικών κατασκευής και όχι της φίλτρανσης.. δηλ. κατά πόσο αφαιρεί τους παθογόνους μικροοργανισμούς από το νερό που φιλτράρουμε. Αυτό γίνεται είτε με δική μας μέτρηση πριν την εγκατάσταση του φίλτρου με δείγμα από την βρύση μας σε μικροβιολογικό εργαστήριο (35 με 50 ευρώ) είτε αγοράζουμε φίλτρο ενεργού άνθρακα με πιστοποίηση πχ. NSF/ANSI 42,53 κλπ  Ζητάμε το Performance Sheet του ανταλλακτικού φίλτρου που εκεί αναφέρει την απόδοση του φίλτρου σε διάφορες συνθήκες λειτουργείας, πόσο φιλτράρει και τι στην διάρκεια ζωής του φίλτρου κι την πιστοποίηση εαν αυτή υπάρχει.

• Like 1

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Από ότι κατάλαβα δεν αναφέρεστε συγκεκριμένα στο σύστημα που ανέβασα, γιατί διάβασα την περιγραφή και γράφει ότι είναι ενεργού άνθρακα και έχει και πιστοποιήσεις. Υπάρχει κάποιο "δοκιμασμένο" σύστημα που έχει αδυναμία το forum για λίγα λίτρα νερού;  

7 ώρες πριν, JOHN ONLY είπε

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Από ότι κατάλαβα δεν αναφέρεστε συγκεκριμένα στο σύστημα που ανέβασα, γιατί διάβασα την περιγραφή και γράφει ότι είναι ενεργού άνθρακα και έχει και πιστοποιήσεις. Υπάρχει κάποιο "δοκιμασμένο" σύστημα που έχει αδυναμία το forum για λίγα λίτρα νερού;  

Με αφορμή αυτό που ανέβασες σχολίασα γενικά μιλώντας και ειδικά. Δεν παίζει ρόλο το φιλτράρισμα σε λίγο ή πολύ νερό. Αν δεν έχει πρόβλημα το νερό σου π.χ μένεις Αθήνα τότε ένα απλό φίλτρο ενεργού άνθρακα θα κάνει την δουλειά του, τώρα η πιστοποίηση κάνει αυτό για το οποίο το πληρώνουμε.. υπάρχουν φθηνά και ακριβά πιστοποιημένα φίλτρα, για εύκολες και δύσκολες περιοχές π.χ από χλώριο, μυρωδιά μέχρι βαρέα μέταλλα , αρσενικό κλπ. Υπάρχουν φίλτρα επάνω στη βρύση για  μικρή κατανάλωση (φοιτητές) αλλά με ανταλλακτικά ισότιμα "κανονικών" φίλτρων, υπάρχουν αυτά που μπαίνουν επάνω στην κουζίνα δίπλα στον νεροχύτη, πλειονότητα των χρηστών χρησιμοποιεί αυτό για την ευκολία εγκατάστασης χωρίς ειδικές γνώσεις και τέλος υπάρχουν αυτά που μπαίνουν κάτω από τον πάγκο και είναι για ποιο απαιτητικούς χρήστες με πληθώρα τύπων και φίλτρων.

• Like 1

22 ώρες πριν, d_gkal είπε

Θέλω τριοδη βρύση ιδανικά με ντουζ. 

Υπάρχει κάποια πρόταση; 

Εγώ πήρα πριν 2 μήνες αυτή από το Aliexpress (ευρωπαϊκή αποθήκη).

Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Στην αρχή είχα θεματάκι. Έσταζε πολύ λίγο στο σημείο που διακόπτη κρύου/ζεστού. Έκανα αίτημα στoν πωλητή για refund, αυτός δεν απάντησε ποτέ και μου επέστρεψαν τα λεφτά. Πήρα άλλο μηχανισμό με 6€ και είμαι OK τώρα.

Spoiler

image.png.50c7b1ed3791038ead13bd5789f7f01b.png

Είχα φίλτρο άνω πάγκου και θέλω να το αλλάξω σε κάτω πάγκου για εξοικονόμηση χώρου.

Έχω δει τις 2 παρακάτω θήκες φίλτρου οι οποίες ενώ δείχνουν να διαφέρουν μόνο στο χρώμα, έχουν σημαντική διαφορά στην τιμή.

Γνωρίζει κάποιος που οφείλεται η διαφορά στην τιμή;

Pentair 2gsl  https://waternet.gr/pentair-2gsl-single-plastiki-moni-siskefi-filtru-neri-kato-pagu-1-2-?search=pentair

Pentair 3gsl https://waternet.gr/pentair-3gsl-single-plastiki-moni-siskefi-filtru-neri-kato-pagu-1-2-?search=pentair

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, t_p είπε

Είχα φίλτρο άνω πάγκου και θέλω να το αλλάξω σε κάτω πάγκου για εξοικονόμηση χώρου.

Έχω δει τις 2 παρακάτω θήκες φίλτρου οι οποίες ενώ δείχνουν να διαφέρουν μόνο στο χρώμα, έχουν σημαντική διαφορά στην τιμή.

Γνωρίζει κάποιος που οφείλεται η διαφορά στην τιμή;

Pentair 2gsl  https://waternet.gr/pentair-2gsl-single-plastiki-moni-siskefi-filtru-neri-kato-pagu-1-2-?search=pentair

Pentair 3gsl https://waternet.gr/pentair-3gsl-single-plastiki-moni-siskefi-filtru-neri-kato-pagu-1-2-?search=pentair

Καμία διαφορά είναι η σειρά Slim Line σε διάφορα χρώματα.. μαύρο, μπλέ, διάφανο, λευκό. 

Διόρθωση:

H διαφορά από το 2G σε 3G νομίζω είναι ανθεκτικότερο σε υψηλότερες θερμοκρασίες, αντέχει περισσότερη πίεση σε bar η 3G

24 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε

Καμία διαφορά είναι η σειρά Slim Line σε διάφορα χρώματα.. μαύρο, μπλέ, διάφανο, λευκό. 

Διόρθωση:

H διαφορά από το 2G σε 3G νομίζω είναι ανθεκτικότερο σε υψηλότερες θερμοκρασίες, αντέχει περισσότερη πίεση σε bar η 3G

Απ' ότι είδα είναι ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά, και σε θερμοκρασία και σε αντοχή. 

Στις 9/9/2024 στις 2:54 ΜΜ, Sadako είπε

Καλησπέρα σε όλους, επανέρχομαι στο τόπικ μετά από καιρό, βρίσκομαι στον πολύπαθο (ως προς το νερό τουλάχιστον) Βόλο, έχει κάποια χρόνια τώρα που χρησιμοποιώ φίλτρο κάτω από τον πάγκο, της Rainbow, 0,5μm. Μπορεί να το καθαρίζει κλπ, δεν ξέρω, δεν έχω κάνει κάποια χημική ανάλυση 'με' και 'χωρίς' φίλτρο, σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ με τίποτα να συνηθίσω την γεύση. Μόνο κρύο κάπως παλεύεται, αν πάει σε θερμοκρασία δωματίου όμως το πίνεις σχεδόν με το ζόρι, δεν ευχαριστιέμαι νερό με τίποτα. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να παρατηρήσω κάποια αλλαγή στην γεύση δοκίμαζοντας κάποιο άλλο φίλτρο, ή αν θα καταλήξω στο ίδιο αποτέλεσμα μιας και το νερό που θα εισάγεται στο φίλτρο θα είναι το ίδιο.

Η αλλαγή του φίλτρου γίνεται από την Rainbow, "τυπικά" κάθε 6 μήνες (ουσιαστικά πολλές φορές το καθυστερώ λίγο και κερδίζω κανά μήνα) και κοστίζει ~100€ το 6μηνο. Οπότε είμαι διατεθειμένος να δοκιμάσω (αν έχει νόημα δηλαδή) και κάτι άλλο που να είναι σε αυτό το κόστος, ~200€ τον χρόνο.

Υπάρχει κανένα update από κατοίκους Βόλου με κάτι που να έχουν δοκιμάσει πρόσφατα και να τους έχει ικανοποιήσει; Μήπως κλείσω κάποιο ραντεβού να μου κάνουν κάποια δοκιμή στο σπίτι μου και αλλάξω εταιρία.

EDIT: Έχω σκεφτεί να δοκιμάσω έστω και από περιέργεια της Camelot και το άλλο πίνεις "θεϊκό και ΟΛΥΜΠΙΟ θα έλεγα νερό 😀), αλλά δεν ξέρω αν έχουν γίνει πιο γνωστά μόνο και μόνο λόγω μάρκετινγκ.

Δεν ξέρω αν έχει απαντήσει κάποιος αλλά επειδή βρίσκομαι και εγώ στον Βόλο τα πράγματα είναι τραγικά. Πραγματικά απορώ πως γίνεται να κρίνεται το νερό κατάλληλο όταν μιλάμε για αγωγιμότητες που φτάνουν τα 2000 μS/cm σε κάποιες περιοχές και σκληρότητες 40-45 βαθμούς...σε λίγο καιρό θα πάρουμε τα πλυντήρια στο χέρι και ποιος ξέρει εμείς τι προβλήματα υγείας θα έχουμε βγάλει...το νερό είναι απαγορευτικό για πόση και για φίλτρο νερού νομίζω πως απαιτείται αντίστροφη όσμωση και μόνο, ας πούνε και οι πιο ειδικοί την γνώμη τους, μετρήσεις από τη ΔΕΥΑΜΒ στο λινκ. 

https://deyamv.gr/wp-content/uploads/2024/09/DW-08.2024-.pdf

1 ώρα πριν, johngamer είπε

Δεν ξέρω αν έχει απαντήσει κάποιος αλλά επειδή βρίσκομαι και εγώ στον Βόλο τα πράγματα είναι τραγικά. Πραγματικά απορώ πως γίνεται να κρίνεται το νερό κατάλληλο όταν μιλάμε για αγωγιμότητες που φτάνουν τα 2000 μS/cm σε κάποιες περιοχές και σκληρότητες 40-45 βαθμούς...σε λίγο καιρό θα πάρουμε τα πλυντήρια στο χέρι και ποιος ξέρει εμείς τι προβλήματα υγείας θα έχουμε βγάλει...το νερό είναι απαγορευτικό για πόση και για φίλτρο νερού νομίζω πως απαιτείται αντίστροφη όσμωση και μόνο, ας πούνε και οι πιο ειδικοί την γνώμη τους, μετρήσεις από τη ΔΕΥΑΜΒ στο λινκ. 

Για να κριθεί το νερό ακατάλληλο πρέπει να ξεπερνάει τα ανώτερα επιτρεπτά όρια τα οποία ισχύουν. Η σκληρότητα και η αγωγιμότητα δεν επηρεάζουν άμεσα την υγεία και φαντάζομαι τα όρια θα είναι πολύ ψηλά (αν υπάρχουν όρια). Στην προκειμένη περίπτωση εάν θέλεις να μειώσεις αυτά τα δύο η οσμωση είναι μονόδρομος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, johngamer είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο..  η νομοθεσία θέτει το όριο για πόσιμο στα (update2200-2500μS/cm.. πλησιάζει το θαλασσινό νερό. Η σκληρότητα τώρα ακούμε ότι δεν είναι επικίνδυνη.. υπάρχουν μελέτες που λένε το αντίθετο (google it) Το χλώριο (Cl-mg/l) ως απολυμαντικό του νερού επιβεβλημένο αλλά θέλει προσοχή π.χ το υπολειματικό χλώριο (Cl 2 mg/l) στο πόσιμο νερό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,5 mg/l στην αρχή του δικτύου και στα απoμακρυσμένα σημεία τα 0,2-0,3 mg/l  Έτσι λοιπόν μόνο αν μένεις ή πίνεις νερό από τον Αι. Γιώργο - εκκλησία κοινότητας βρύση είσαι εντάξει. Αντίστροφη Ώσμωση με επαγελματία στην περιοχή που γνωρίζει και του έχεις εμπιστοσύνη 

9 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο..  η νομοθεσία θέτει το όριο για πόσιμο στα (update2200-2500μS/cm.. πλησιάζει το θαλασσινό νερό. Η σκληρότητα τώρα ακούμε ότι δεν είναι επικίνδυνη.. υπάρχουν μελέτες που λένε το αντίθετο (google it) Το χλώριο (Cl-mg/l) ως απολυμαντικό του νερού επιβεβλημένο αλλά θέλει προσοχή π.χ το υπολειματικό χλώριο (Cl 2 mg/l) στο πόσιμο νερό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 0,5 mg/l στην αρχή του δικτύου και στα απoμακρυσμένα σημεία τα 0,2-0,3 mg/l  Έτσι λοιπόν μόνο αν μένεις ή πίνεις νερό από τον Αι. Γιώργο - εκκλησία κοινότητας βρύση είσαι εντάξει. Αντίστροφη Ώσμωση με επαγελματία στην περιοχή που γνωρίζει και του έχεις εμπιστοσύνη 

Το ξέρω, η νομοθεσία είναι και παλιά...Όταν δεν υπάρχουν μετρήσεις που να δικαιολογούν την υψηλή αγωγιμότητα τότε δεν μπορούν να είναι σίγουροι πως δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία. Μια αγωγιμότητα πάνω από 1000-1500 θα έπρεπε να απαιτεί περαιτέρω ανάλυση νερού. Μέχρι και στην Αμερική έχουν το όριο στα 500...

• Like 1

1 ώρα πριν, johngamer είπε

Το ξέρω, η νομοθεσία είναι και παλιά...Όταν δεν υπάρχουν μετρήσεις που να δικαιολογούν την υψηλή αγωγιμότητα τότε δεν μπορούν να είναι σίγουροι πως δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία. Μια αγωγιμότητα πάνω από 1000-1500 θα έπρεπε να απαιτεί περαιτέρω ανάλυση νερού. Μέχρι και στην Αμερική έχουν το όριο στα 500...

Σωστά.. φοβάμαι αυτά που δεν δείχνουν. Αν οι μετρήσεις είναι όπως όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα  "δε βαριέσαΙ" ποιος θα μας ελέγξει κλπ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...