oXXo_nikosar Δημοσ. 25 Αυγούστου Share Δημοσ. 25 Αυγούστου Στις 19/8/2024 στις 4:23 ΜΜ, prefuse είπε πως διαβάζουμε την παρακάτω ανάλυση; σε καποια γιατι εχει ΔΠ 5 πχ στην Χ περιοχή εχει ΔΠ 5 στο Αργίλιο ενω εχει τιμή σε Χλωριούχα, αντίθετα στην Ψ περιοχή, εχει τιμή στο Αργίλιο, ενω ΔΠ 5 σε Χλωριούχα 5 Δεν απαιτείται ο προσδιορισμός του σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1(δ)/ΓΠ οικ. 27829 /2023 (ΦΕΚ 3525/Β/25-05-2023) Σημαίνει ότι είναι κάτω του ορίου μέτρησης τους.. δηλ. σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία που δεν είναι και η καλύτερη όσον αφορά τα όρια. Στις 19/8/2024 στις 4:23 ΜΜ, prefuse είπε τι τιμες πρεπει να προσέχουμε και χρήζει ανάγκης φίλτρου; https://quality.eyath.gr/2024_05_ano_poli/ https://quality.eyath.gr/pdf/2024_05/2024_05_ANO_POLI.pdf ευχαριστώ Η τιμή αγωγιμότητας στα 547μS είναι υψηλή και φαντάζομαι ότι το νερό δεν πίνεται, μη κοιτάς το όριο των 2500μS. Επίσης δεν χλωριώνεται σωστά και από μόνο του αυτό εγκυμονεί κινδύνους π.χ τι γίνεται σε θερμοκρασίες άνω των 20c που έγινε η μέτρηση. Η χρήση επώνυμου φίλτρου που να πιστοποιείται από διεθνές ανεξάρτητο οργανισμό π.χ NSF είναι επιβεβλημένη. Αν θέλεις να ασχοληθείς.. κάνε μια δική σου μέτρηση πριν την αλλαγή και μια μετά φυσικά με πιστοποιημένο φίλτρο κατά NSF/ANSI 42 & 53 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
majunior Δημοσ. 25 Αυγούστου Share Δημοσ. 25 Αυγούστου Δε σημαίνει ότι είναι κάτω από τα όρια μέτρησης τους. Σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να μετριέται πάντα. Η Ελληνική νομοθεσία είναι copy+paste της Ευρωπαικής (συγκεκριμένα 2020/2184). Επίσης δεν είναι απαγορευτική η συγκεκριμένη αγωγιμότητα και η χλωρίωση είναι μια χαρά προς το υπερβολική (πάντα σύμφωνα με τις παραπάνω μετρήσεις). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 25 Αυγούστου Share Δημοσ. 25 Αυγούστου 4 ώρες πριν, majunior είπε Δε σημαίνει ότι είναι κάτω από τα όρια μέτρησης τους. Σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να μετριέται πάντα. Η Ελληνική νομοθεσία είναι copy+paste της Ευρωπαικής (συγκεκριμένα 2020/2184). Επίσης δεν είναι απαγορευτική η συγκεκριμένη αγωγιμότητα και η χλωρίωση είναι μια χαρά προς το υπερβολική (πάντα σύμφωνα με τις παραπάνω μετρήσεις). Το χλώριο πολύ ή λίγο στο νερό ναι μεν είναι απολυμαντικό όμως δημιουργεί παράγωγα απολύμανσης THM's τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για καρκίνο και αποβολές. Η αγωγιμότητα κοντά στα 600μS και άνω των 800μS/cm = μη πόσιμο νερό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
majunior Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου Το χλώριο από μόνο του δε δημιουργεί τίποτα και με τις παραπάνω μετρήσεις δεν ξέρεις αν έχει disinfection byproducts το συγκεκριμένο νερό. Αν συστήνεις να βάλει φίλτρο για τα THMs από την προσωπική σου εμπειρία δεκτό, άλλα αυτό δεν υποστηρίζεται από τις παραπάνω μετρήσεις. Δεν ισχύει ότι το νερό με αγωγιμότητα >500 μS/cm δεν είναι πόσιμο (δλδ σου προκαλεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας). Οι μισές περιοχές που εξυπηρετεί η ΕΥΑΘ έχουν τόσο, όπως και πάρα πολλοί δήμοι στην επαρχία ή και κάποιες περιοχές στην Αθήνα που είναι εκτός δικτύου ΕΥΔΑΠ (πχ κάποια σημεία στη Νέα Ερυθραία). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geoka1982 Δημοσ. 26 Αυγούστου Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 11 ώρες πριν, majunior είπε Το χλώριο από μόνο του δε δημιουργεί τίποτα και με τις παραπάνω μετρήσεις δεν ξέρεις αν έχει disinfection byproducts το συγκεκριμένο νερό. Αν συστήνεις να βάλει φίλτρο για τα THMs από την προσωπική σου εμπειρία δεκτό, άλλα αυτό δεν υποστηρίζεται από τις παραπάνω μετρήσεις. Δεν ισχύει ότι το νερό με αγωγιμότητα >500 μS/cm δεν είναι πόσιμο (δλδ σου προκαλεί οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας). Οι μισές περιοχές που εξυπηρετεί η ΕΥΑΘ έχουν τόσο, όπως και πάρα πολλοί δήμοι στην επαρχία ή και κάποιες περιοχές στην Αθήνα που είναι εκτός δικτύου ΕΥΔΑΠ (πχ κάποια σημεία στη Νέα Ερυθραία). Όντως η μέτρηση αγωγιμότητας >500 μS/cm υποδηλώνει μόνο την ποιότητα του νερού, χωρίς να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα υγειας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaktos77 Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου Καλημέρα παιδιά, ψάχνω ένα φίλτρο για την μπαταρία κουζίνας της μητέρας μου στην περιοχή της Καλλιθέας στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή, εγώ χρησιμοποιώ ένα doulton πάγκου ωστόσο η μητέρα μου θα προτιμούσε ένα φίλτρο πάνω στη βρύση αντίστοιχο του torayvino. Ωστόσο, επειδή αγόρασα πριν 3 χρόνια το torayvino και άρχισε να έχει διαρροές στην ένωση με το αποσπώμενο φίλτρο φοβάμαι να της προτείνω το συγκεκριμένο. Επίσης τα άλλα που βλέπω διαθέσιμα στο σκρουτζ για τοποθέτηση πάνω στην μπαταρία είτε είναι no name είτε δεν έχουν καλές αξιολογήσεις. Έχετε κάποια πρόταση για λύση πάνω στην μπαταρία ή να της πάρω ένα Doulton πάγκου να είμαι ήσυχος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos (Earth -616) Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου On 28/08/2024 at 12:11, kaktos77 said: Καλημέρα παιδιά, ψάχνω ένα φίλτρο για την μπαταρία κουζίνας της μητέρας μου στην περιοχή της Καλλιθέας στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή, εγώ χρησιμοποιώ ένα doulton πάγκου ωστόσο η μητέρα μου θα προτιμούσε ένα φίλτρο πάνω στη βρύση αντίστοιχο του torayvino. Ωστόσο, επειδή αγόρασα πριν 3 χρόνια το torayvino και άρχισε να έχει διαρροές στην ένωση με το αποσπώμενο φίλτρο φοβάμαι να της προτείνω το συγκεκριμένο. Επίσης τα άλλα που βλέπω διαθέσιμα στο σκρουτζ για τοποθέτηση πάνω στην μπαταρία είτε είναι no name είτε δεν έχουν καλές αξιολογήσεις. Έχετε κάποια πρόταση για λύση πάνω στην μπαταρία ή να της πάρω ένα Doulton πάγκου να είμαι ήσυχος; Ρώτησες στην Primato? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geoka1982 Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου Στις 28/8/2024 στις 12:11 ΜΜ, kaktos77 είπε Καλημέρα παιδιά, ψάχνω ένα φίλτρο για την μπαταρία κουζίνας της μητέρας μου στην περιοχή της Καλλιθέας στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή, εγώ χρησιμοποιώ ένα doulton πάγκου ωστόσο η μητέρα μου θα προτιμούσε ένα φίλτρο πάνω στη βρύση αντίστοιχο του torayvino. Ωστόσο, επειδή αγόρασα πριν 3 χρόνια το torayvino και άρχισε να έχει διαρροές στην ένωση με το αποσπώμενο φίλτρο φοβάμαι να της προτείνω το συγκεκριμένο. Επίσης τα άλλα που βλέπω διαθέσιμα στο σκρουτζ για τοποθέτηση πάνω στην μπαταρία είτε είναι no name είτε δεν έχουν καλές αξιολογήσεις. Έχετε κάποια πρόταση για λύση πάνω στην μπαταρία ή να της πάρω ένα Doulton πάγκου να είμαι ήσυχος; Εάν είσαι ανάμεσα σε βρύσης και άνω πάγκου της doulton νομίζω πως της doulton είναι μονόδρομος. Τα βρύσης γενικά είναι πιο εύκολο να παρουσιάσουν προβλήματα διαρροών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ramshi Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου https://www.skroutz.gr/s/17420002/Proteas-Filter-PFFC-Filtro-Nerou-Vrysis-Inox-Energos-Anthrakas-EW-011-0100.html Το συγκεκριμένο έχει καλές κριτικές και είναι και οικονομικό.Το έχει κάποιος να μας πει άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgos_76 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 11 ώρες πριν, ramshi είπε https://www.skroutz.gr/s/17420002/Proteas-Filter-PFFC-Filtro-Nerou-Vrysis-Inox-Energos-Anthrakas-EW-011-0100.html Το συγκεκριμένο έχει καλές κριτικές και είναι και οικονομικό.Το έχει κάποιος να μας πει άποψη. Μην εμπιστεύεσαι τις κριτικές του σκρουτζ..Πάρε ένα φίλτρο με πιστοποίηση και δώσε και κάτι παραπάνω...Για την υγεία σου είναι. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panagispar Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Καλημέρα σας! Έχω συσκευή φίλτρανσης άνω πάγκου πλαστική όπου εχθές έκανα αντικατάσταση του φίλτρου με το PENTAIR CBR2-10 0.5μm. Αποσυναρμολόγησα όλα τα μέρη, έκανα ένα γρήγορο καθάρισμα με σαπούνι και νερό, ξέβγαλμα και έπειτα έβαλα ζεστό νερό με μία μικρή ποσότητα ξύδι (λιγότερο απο 1/10) και το άφησα για 15 λεπτά για να το απολυμάνω. Ξέπλυμα με καθαρό νερό και έτοιμο. Έβαλα το νέο ανταλλακτικό, συναρμολόγησα προσεκτικά όλα τα μέρη κι άφησα το νερό να τρέξει για 5 λεπτά (περίπου 35 λίτρα). Έπειτα έκανα ένα έλεγχο (οσμη, γευση , οπτικο) και ήταν όλα καλά. Ύστερα από μια ώρα περίπου που το χρησιμοποίησα πάλι παρατήρησα θολότητα στο νερό. Το άφησα να τρέξει κανένα δίλεπτο και μετα ήταν καθαρό. Σε επόμενη δοκιμή, μετά από περίπου δυο ώρες συνέβη ακριβώς το ίδιο. Έχει τύχη σε κάποιον αντίστοιχο θέμα; Σκέφτηκα μήπως κανω κατι λάθος με τη διαδικασία απολύμανσης / καθαρισμού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, Panagispar είπε Καλημέρα σας! Έχω συσκευή φίλτρανσης άνω πάγκου πλαστική όπου εχθές έκανα αντικατάσταση του φίλτρου με το PENTAIR CBR2-10 0.5μm. Αποσυναρμολόγησα όλα τα μέρη, έκανα ένα γρήγορο καθάρισμα με σαπούνι και νερό, ξέβγαλμα και έπειτα έβαλα ζεστό νερό με μία μικρή ποσότητα ξύδι (λιγότερο απο 1/10) και το άφησα για 15 λεπτά για να το απολυμάνω. Ξέπλυμα με καθαρό νερό και έτοιμο. Έβαλα το νέο ανταλλακτικό, συναρμολόγησα προσεκτικά όλα τα μέρη κι άφησα το νερό να τρέξει για 5 λεπτά (περίπου 35 λίτρα). Έπειτα έκανα ένα έλεγχο (οσμη, γευση , οπτικο) και ήταν όλα καλά. Ύστερα από μια ώρα περίπου που το χρησιμοποίησα πάλι παρατήρησα θολότητα στο νερό. Το άφησα να τρέξει κανένα δίλεπτο και μετα ήταν καθαρό. Σε επόμενη δοκιμή, μετά από περίπου δυο ώρες συνέβη ακριβώς το ίδιο. Έχει τύχη σε κάποιον αντίστοιχο θέμα; Σκέφτηκα μήπως κανω κατι λάθος με τη διαδικασία απολύμανσης / καθαρισμού. Όλα σωστά τα έκανες, μπορεί η διαφορά θερμοκρασίας των σωλήνων να δημιουργεί το φαινόμενο που δεν είναι άγνωστο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gbouros Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα σας, Έπιασα ένα σπίτι στο κέντρο στην Πάτρα (κόρη νέα φοιτήτρια) και όσο ήμουν εκέι για να αγοράσω/παραλάβω κάποια μικροέπιπλα το νερό μύριζε και αναγκαστικά έπαιρνα εμφιαλωμένο. Τα φίλτρα αφαιρούν τις μυρωδιές? (υποθέτω ότι ο δήμος έχει κάνει χημικές αναλύσεις και το νερό είναι πόσιμο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Panagispar Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 43 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε Όλα σωστά τα έκανες, μπορεί η διαφορά θερμοκρασίας των σωλήνων να δημιουργεί το φαινόμενο που δεν είναι άγνωστο. Ευχαριστώ για την απάντηση! Με προβληματίζει το γεγονός και σκέφτομαι να ξαναβάλω το παλιό φίλτρο, που είναι ίδιο μοντέλο, να δω αν θα εμφανιστεί αυτή η θολούρα. Μετά πρέπει να ξανακάνω απολύμανση για να βάλω το νέο φίλτρο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Panagispar είπε Ευχαριστώ για την απάντηση! Με προβληματίζει το γεγονός και σκέφτομαι να ξαναβάλω το παλιό φίλτρο, που είναι ίδιο μοντέλο, να δω αν θα εμφανιστεί αυτή η θολούρα. Μετά πρέπει να ξανακάνω απολύμανση για να βάλω το νέο φίλτρο; Δεν είναι τίποτα.. αλλά για να σου φύγει η απορία κάνε τις δοκιμές 6 ώρες πριν, gbouros είπε Καλησπέρα σας, Έπιασα ένα σπίτι στο κέντρο στην Πάτρα (κόρη νέα φοιτήτρια) και όσο ήμουν εκέι για να αγοράσω/παραλάβω κάποια μικροέπιπλα το νερό μύριζε και αναγκαστικά έπαιρνα εμφιαλωμένο. Τα φίλτρα αφαιρούν τις μυρωδιές? (υποθέτω ότι ο δήμος έχει κάνει χημικές αναλύσεις και το νερό είναι πόσιμο) Σε κάθε περίπτωση προτίμησε ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα το οποίο μπαίνει πάνω στον νεροχύτη, κάτω ακόμη και πάνω στη βρύση. Φυσικά τα πιστοποιημένα επώνυμα είναι λίγο ακριβότερα. Κάνε μια αναδρομή στις προηγούμενες σελίδες αλλά κάτι σαν αυτό είναι μια χαρά για 1 άτομο https://www.skroutz.gr/s/17419992/Toray-Torayvino-MK2-EG-Filtro-Nerou-Vrysis-Leyko-Kokkodis-Energos-Anthrakas-Memvranes-Koilon-Inon-0-1-mm.html Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου από oXXo_nikosar 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα