Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, 9-11 είπε

Στις περιγραφές των φίλτρων άνω & κάτω πάγκου αναγράφεται τιμή παροχής (συνήθως 228 lt/h)
Η ροή παραμένει ίδια ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία θα τοποθετηθεί ή παίζει ρόλο και το βρυσάκι;

Να το υπολογίσεις σε ώρα.. δύσκολο. Γι' αυτό αναφέρουν ότι (flow capacity) λίτρα νερού ανά λεπτό  π.χ 3,2 (gpm) λίτρα το λεπτό σημαίνει ότι για να γεμίσει 1 λίτρο χρειάζεται 18+ δεύτερα. Κάτω από 2 λίτρα το λεπτό είναι αργό.

4 ώρες πριν, PurpleNinja είπε

για υτο ρωταω, γιατι το site τους μου φαινεται περιεργο...

Προτίμησε επώνυμες πιστοποιημένες εταιρείες όπως: Multipure, Aquasana, 3M, Pure, Pentair, Doulton οι οποίες έχουν πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο οργανισμό NSF με πιστοποίηση NSF/ANSI 42, 53 κλπ

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

24 minutes ago, oXXo_nikosar said:

Να το υπολογίσεις σε ώρα.. δύσκολο. Γι' αυτό αναφέρουν ότι (flow capacity) λίτρα νερού ανά λεπτό  π.χ 3,2 (gpm) λίτρα το λεπτό σημαίνει ότι για να γεμίσει 1 λίτρο χρειάζεται 18+ δεύτερα. Κάτω από 2 λίτρα το λεπτό είναι αργό.

Δεν με απασχολεί αν έχει την μεγαλύτερη ροή της κατηγορίας, εμπειρικά μιλάω.
Πριν αρκετά χρόνια (10+) είχα ένα Doulton άνω πάγκου που ήταν «τα ζώα μου αργά».
Και ακριβώς επειδή ήταν πολύ κουραστικό να περιμένεις, στράφηκα στη λύση των - πιο ασύμφορων οικονομικά, αλλά ταχύτατων- Torayvino.
Παρεμπιπτόντως, μετά από μήνες, τα 1500άρια ανταλλακτικά επανήλθαν στην αγορά σε κανονικές (σχεδόν) τιμές.
Αυτά όσο περισσότερες ουσίες κατακρατούν, σκουραίνουν και χάνουν σε ροή.
Το αντιλαμβάνεσαι όταν βάλεις καινούργιο, η διαφορά είναι εμφανής.
Αλήθεια, παρατηρείται κάτι ανάλογο και με τα φίλτρα άνω/κάτω πάγκου; Όσο πλησιάζουν στο όριο των λίτρων ή του 6μηνου/12μηνου (ανάλογα με το μοντέλο) αλλοιώνεται το χρώμα και μειώνεται η ροή τους;

Θα ήθελα να αποφύγω κάτι σαν το παρακάτω:

UFC2510-10001micron.png.8101292736d9801011d251242cc11b00.png

Μόλις τώρα, 9-11 είπε

Δεν με απασχολεί αν έχει την μεγαλύτερη ροή της κατηγορίας, εμπειρικά μιλάω.
Πριν αρκετά χρόνια (10+) είχα ένα Doulton άνω πάγκου που ήταν «τα ζώα μου αργά».
Και ακριβώς επειδή ήταν πολύ κουραστικό να περιμένεις, στράφηκα στη λύση των - πιο ασύμφορων οικονομικά, αλλά ταχύτατων- Torayvino.
Παρεμπιπτόντως, μετά από μήνες, τα 1500άρια ανταλλακτικά επανήλθαν στην αγορά σε κανονικές (σχεδόν) τιμές.
Αυτά όσο περισσότερες ουσίες κατακρατούν, σκουραίνουν και χάνουν σε ροή.
Το αντιλαμβάνεσαι όταν βάλεις καινούργιο, η διαφορά είναι εμφανής.
Αλήθεια, παρατηρείται κάτι ανάλογο και με τα φίλτρα άνω/κάτω πάγκου; Όσο πλησιάζουν στο όριο των λίτρων ή του 6μηνου/12μηνου (ανάλογα με το μοντέλο) αλλοιώνεται το χρώμα και μειώνεται η ροή τους;

Θα ήθελα να αποφύγω κάτι σαν το παρακάτω:

UFC2510-10001micron.png.8101292736d9801011d251242cc11b00.png

Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε ανόμοια φίλτρα τα οποία έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, τρόπο λειτουργίας & απόδοσης. Το 1 είναι φίλτρο βρύσης το οποίο έχει μικρή διάρκεια ζωής και για άτομα που μετακινούνται, όπως φοιτητές, έχουν πολύ μικρή επιφάνεια φιλτραρίσματος και στην καλύτερη περίπτωση πιστοποίηση υλικών κατά NSF\ANSI 42. Το στάνταρ είναι 10" άνω και κάτω πάγκου και καλύπτουν μεγάλη γκάμα φιλτραρίσματος ακόμη και για βαρέα μέταλλα. Κι εδώ φυσικά ισχύει το "ότι πληρώνεις παίρνεις". Ανεβαίνοντας κατηγορία, πάμε στα φίλτρα με δικές τους κεφαλές της κάθε εταιρείας. Όσο αφορά την ροή του νερού.. όπως προανέφερα φίλτρα με απόδοση πάνω από 3 λίτρα το λεπτό είναι μια χαρά.

• Like 1

Καλημέρα σας, ύστερα από έρευνα και ερώτηση εδώ στην ομάδα, έχω καταλήξει στα παρακάτω 2 φίλτρα και θα ήθελα τη γνώμη σας:

Δύο φίλτρα Atlas Filtri Senior Plus 3P MFO SX AS Συσκευή Φίλτρου Νερού Κεντρικής Παροχής / Κάτω Πάγκου Μονή ½" | Skroutz.gr 

Το ένα για κάτω πάγκου με Φίλτρο Matrikx Ανταλλακτικό Φίλτρο Νερού Άνω και Κάτω Πάγκου από Ενεργό Άνθρακα 10" PB1 0.5 μm | Skroutz.gr και το άλλο για κεντρική παροχή με ένα Φίλτρο Πολυπροπυλενίου PP-10″ για χώμα και ιζήματα.

Επίσης για κάτω πάγκου είδα και αυτό: Φίλτρο Κάτω Πάγκου 1/2" FitAqua-10" + Matrikx Pb1 0,5 μm - QWF (qwaterfilters.com)

Αν έχετε να προτείνετε εναλλακτικές στο ίδιο περίπου κόστος.

Ευχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα στην ομάδα.

Πέρσι είχα πάρει ξανά το Doulton UltraCarb Imperial OBE Κεραμικό Φίλτρο Νερού. Το συγκεκριμένο όπως γνωρίζουμε έχει πάει πλέον από τουλάχιστον πέρσι στα 62,70 ευρώ, από 55 που είχε παλαιότερα.

Κάποιος από εδώ μέσα είχε δώσει πληροφορίες ότι μπορούσαμε να το πάρουμε στα 55 ευρώ.

Μηπώς θυμάται κανείς το τηλέφωνο, έστω και σε πμ για να παραγγείλω ένα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στις 30/7/2024 στις 3:35 ΜΜ, learner είπε

Καλησπέρα στην ομάδα.

Πέρσι είχα πάρει ξανά το Doulton UltraCarb Imperial OBE Κεραμικό Φίλτρο Νερού. Το συγκεκριμένο όπως γνωρίζουμε έχει πάει πλέον από τουλάχιστον πέρσι στα 62,70 ευρώ, από 55 που είχε παλαιότερα.

Κάποιος από εδώ μέσα είχε δώσει πληροφορίες ότι μπορούσαμε να το πάρουμε στα 55 ευρώ.

Μηπώς θυμάται κανείς το τηλέφωνο, έστω και σε πμ για να παραγγείλω ένα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτηση για τα ίδια φίλτρα, βρήκες τίποτα; Επίσης εκτός από το imperial, υπάρχει και το si, hcp κτλπ

Έχει κάνει κάποιος τη σύγκριση για ποιο είναι το καλύτερο για το νερό της Αθήνας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλτρο αντιστροφης ώσμωσης εχει δοκιμάσει κάποιος ? Μου ειπαν οτι παιρνει τα κωλοβακτηρια και τον εντεροκοκο και το κανει ποσιμο. Οτι κατακραταει τα παντα και εχει κανενα 400€. Με ενα αποσκλυρηντη δε στα 1700€ περιπου, εχεις βρει την λυση στα αθλια νερα της επαρχιας. 

Μιλάω για κάτι τέτοιο.

image.png.2b2c512e081dc75e66fe2b495d1e07b0.png

image.png.f69ba61d28ffd2753054e19094a2d6c3.png

Επεξ/σία από Vstromrider

Στις 30/7/2024 στις 9:26 ΠΜ, manthosapos είπε

Καλημέρα σας, ύστερα από έρευνα και ερώτηση εδώ στην ομάδα, έχω καταλήξει στα παρακάτω 2 φίλτρα και θα ήθελα τη γνώμη σας:

Δύο φίλτρα Atlas Filtri Senior Plus 3P MFO SX AS Συσκευή Φίλτρου Νερού Κεντρικής Παροχής / Κάτω Πάγκου Μονή ½" | Skroutz.gr 

Το ένα για κάτω πάγκου με Φίλτρο Matrikx Ανταλλακτικό Φίλτρο Νερού Άνω και Κάτω Πάγκου από Ενεργό Άνθρακα 10" PB1 0.5 μm | Skroutz.gr και το άλλο για κεντρική παροχή με ένα Φίλτρο Πολυπροπυλενίου PP-10″ για χώμα και ιζήματα.

Επίσης για κάτω πάγκου είδα και αυτό: Φίλτρο Κάτω Πάγκου 1/2" FitAqua-10" + Matrikx Pb1 0,5 μm - QWF (qwaterfilters.com)

Αν έχετε να προτείνετε εναλλακτικές στο ίδιο περίπου κόστος.

Ευχαριστώ πολύ.

Εχεις υψηλο σιδηρο,εγω θα ξεκινουσα απο εκει.

Γενικα καλη ιδεα ειναι τα φιλτρα στην παροχη του νερου,εκει δηλαδη που μπαινει το νερο απο το δικτυο,οχι οταν εχει ηδη μπει στο δικτυο σου να κυνηγας μετα τις βρυσες μια-μια και να αφηνεις πχ τα μεταλλικα αλατα στο πλυντηριο.

https://www.skroutz.gr/s/21632487/Atlas-Filtri-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-CB-AF-PB-10SX-0-5-mm.html?product_id=78511707

https://www.skroutz.gr/s/21723153/Doulton-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-Ultracarb-Slimline-OBE-0-5-mm.html

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο υπάρχει μεγάλη διαφορά; Απ' ότι καταλαβαίνω το Doulton είναι καλύτερο στην κατακράτηση βαρέων μετάλλων κλπ αλλά μειώνει υπερβολικά την ροή του νερού ενώ το Atlas filtri δεν την μειώνει σχεδόν καθόλου.

Καλησπέρα σας, 
Μια μικρη βοηθεια στο νέο σπίτι που μένω.

Προς το παρον ειμαι στην παροχή  με ενα προ φίλτρο για τα χοντρά σωματίδια , ενα συστημα αφαλατωτής painter (~8 γερμανικους βαθμους)
και εσωτερικά ενα φίλτρο ενεργου ανθρακα στην βρύσι για ποσιμο: https://www.skroutz.gr/s/21706744/Omnipure-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-OMB-934-5-mm.html#description

Θα ήθελα να μου πείτε σε πρώτη φάση, ποσο να κατεβάσω τον αφαλατωτή για να εχω την καταληλη ισοροπία για ποσιμο νερό και λιγα αλατα στις σωληνώσεις.
Επίσης θελω να αναβαθμίσω το ποσιμο νερο με αντισροφη οσμοση, ειμαι αναμεσα σε :
1. https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/antistrofi-osmosi-reverse-osmosis/usa6gb-ro-el.html
2. https://www.polarsystems.gr/product?id=1375&link=Αντίστροφη-Όσμωση-Alba-6-σταδίων

Εχετε να προτείνετε κατι καλύτερο ; πρεπει να προσέξω κατι σε συνδιασμό με την αφαλάτωση που κάνω ; γενικα θελω να εχω νερό σαν εμφιαλομένο να μην χασει την γευση του.

Καλημέρα σε όλους. Πέρυσι το Νοέμβρη είχα ρίξει αρκετό διάβασμα εδώ και είχα αγοράσει ένα σύστημα 2πλού φίλτρου (κάτω από τη βρύση). Μένω στα Ιωάννινα, η γεύση του νερού μαλάκωσε, η γεύση του καφέ σε 2 καφετιέρες βελτιώθηκε. Πλέον, ήρθε η ώρα αλλαγής των φίλτρων, καθώς παρατηρώ μειωμένη ροή, ενώ όλες οι άλλες βρύσες του σπιτιού δεν έχουν επηρεαστεί.

Τα φίλτρα που είχε το σετ ήταν  https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/ultra-cto-el.html και https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/primato-ultra-pb-el.html

Ποιος άλλος συνδυασμός 64 ευρώ (δε με νοιάζει να ανέβω ή να κατέβω) υπάρχει ώστε να κάνει καλή/καλύτερη δουλειά; Συγχωρήστε την άγνοια και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα σε όλους,

εχω ένα pentair pbs-400 το οποίο κλείνει χρόνο και πάω για αντικατάσταση. Το χρησιμοποιώ στον πάγκο της κουζίνας και φιλτράρει όλο το νερό του νεροχύτη χωρίς ξεχωριστό βρυσακι. Επειδή μένω 5ο όροφο και η πίεση είναι χαμηλή, από το 6μηνο και μετά άρχισε να με κουράζει πολύ η ροη η οποία ήταν πολύ μικρή.

Υπαρχει κάτι εξίσου καλό με πιο «ελεύθερη» ροη που να ταιριάζει στην ίδια κεφαλή ή αναγκαστικά πάω ξανά στο ίδιο;

Μενω στην Αθήνα σε καινούργια πολυκατοικία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...