oXXo_nikosar Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 1 ώρα πριν, rokforakii είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες !! Το νερό λοιπόν δεν φαίνεται να είναι πόσιμο ! Κ ας λένε το αντίθετο εδώ . Εμεις προς το παρόν είμαστε με εμφιαλωμένο . Το multipure είναι αρκετά ακριβό για τα δεδομένα μας αυτή τη στιγμή . Σκεφτομουν ένα άλλο που προτείνουν αρκετοί , το doulton . Ποια είναι η άποψη σου ; Μια χαρά της Doulton, επίσης πολλά εμφιαλωμένα μπορεί να είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτό της μέτρησης που ανέβασες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα η αποθήκευση τους, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες και λιγότερο κακό, είναι ίδιο με αυτό της βρύσης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioakim100 Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπερα εχω παρει το φιλτρο ανω παγκου τις Pentair CT-10 πριν ενα χρον οκαι θελω να αλλαξω το φιλτρο. Τι μου προτείνετε να βαλω ? Χαλκιδα μένω στο κεντρο της πόλης που υποτίθεται ειναι ποσιμο το νερο. Τοσο καιρο εχω το Pentair CBR2-10 0,5μm 10 και δεν ειχα κανενα προβλημα. Συνεχιζω με το ιδιο ? ή εχουμε καποιο καλυτερο να δοκιμάσω ? Μου ειπαν και για το Pure LRC 2510-P5 0,5μm 10 απο το μαγαζι που το ειχα αγορασει αλλα ειναι λιγο ποιο ακριβο Ευχαριστώ πολυ Επεξ/σία 8 Ιουλίου από ioakim100 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 2 ώρες πριν, ioakim100 είπε Καλησπερα εχω παρει το φιλτρο ανω παγκου τις Pentair CT-10 πριν ενα χρον οκαι θελω να αλλαξω το φιλτρο. Τι μου προτείνετε να βαλω ? Χαλκιδα μένω στο κεντρο της πόλης που υποτίθεται ειναι ποσιμο το νερο. Τοσο καιρο εχω το Pentair CBR2-10 0,5μm 10 και δεν ειχα κανενα προβλημα. Συνεχιζω με το ιδιο ? ή εχουμε καποιο καλυτερο να δοκιμάσω ? Μου ειπαν και για το Pure LRC 2510-P5 0,5μm 10 απο το μαγαζι που το ειχα αγορασει αλλα ειναι λιγο ποιο ακριβο Ευχαριστώ πολυ Ίδιας βασικής κατηγορίας φίλτρα το ένα στοιχίζει 24 και το άλλο 30 ευρώ, με ας πούμε καλύτερη γεύση και οσμή κατασκευασμένα στην Κίνα & Ταϊλάνδη. Φυσικά καλύτερα είναι να κάνεις δοκιμές.. π.χ αν θέλεις λίγο καλύτερο τότε πήγαινε στο Pentair CFB-PB-10 0,5μm στα 42,00 ευρώ.. καλύτερης τεχνολογίας φίλτρο made in USA. Παρεμπιπτόντως τα συγκεκριμμένα φίλτρα έχουν πιστοποίηση απο τον NSF/ANS standard 42 που αφορά μόνο τα υλικά κατασκευής του ανταλλακτικού φίλτρου, δεν είναι πιστοποιημένα για όλα αυτά που λένε ότι φιλτράρουν, διάρκεια, λίτρα κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioakim100 Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Εχουν μεγαλες δαφορες ? αξιζει δηλαδη να δοκιμασω το Pentair CFB-PB-10 0,5μm με τα 42 ευρω ? ή δεν εχουν και μεγαλες διαφορες ? + υπαρχουν αλλα παρομοια φιλτρα με πιστοποιηση για ολα αυτα που λενε οτι φιλτραρουν ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 6 λεπτά πριν, ioakim100 είπε Εχουν μεγαλες δαφορες ? αξιζει δηλαδη να δοκιμασω το Pentair CFB-PB-10 0,5μm με τα 42 ευρω ? ή δεν εχουν και μεγαλες διαφορες ? + υπαρχουν αλλα παρομοια φιλτρα με πιστοποιηση για ολα αυτα που λενε οτι φιλτραρουν ? Το έχω βάλει στην μάνα μου επαρχία δεν μου έκανε παράπονο.. φυσικά υπάρχουν φίλτρα με πιστοποίηση NSF/ANSI 42, 53, 401 κλπ στοιχίζουν τα διπλά,τριπλά μπορεί ακόμη περισσότερο.. Φίλτρα νερού | Multipure Hellas π.χ αν το νερό σου έχει πρόβλημα όπως αυτό της επαρχίας με καλλιέργειες, φυτοφάρμακα ή κοντά σε θάλασσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioakim100 Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Θα δοκιμάσω το Pure αν είναι να δω και πόσο διάφορα γεύσης έχει νομίζω δεν αξίζει το 15τι παραπάνω για το καλό της Pentair όπως καταλαβαίνω. Πάμε σε μεγάλα ποσά για πιστοποίηση μετά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geoka1982 Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 6 ώρες πριν, ioakim100 είπε Εχουν μεγαλες δαφορες ? αξιζει δηλαδη να δοκιμασω το Pentair CFB-PB-10 0,5μm με τα 42 ευρω ? ή δεν εχουν και μεγαλες διαφορες ? + υπαρχουν αλλα παρομοια φιλτρα με πιστοποιηση για ολα αυτα που λενε οτι φιλτραρουν ? Το μεγαλύτερο ποσοστό των φίλτρων έχουν NSF 42. Μετά κατά κάποιον τρόπο θα πληρώσεις και την πιστοποιηση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sarakinos Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Καλησπέρα παιδιά Παρήγγειλα αυτό για κάτω από τον πάγκο Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα για Σύνδεση Απευθείας Στη Βρύση Aquasana DIrect Connect Claryum Μέχρι τώρα είχα toray και ήμουν ικανοποιημένος - λόγο του ότι δεν βρίσκω συσκευή και η δικιά μου έχει αρχίσει να χάνει πλέον από τα χρόνια είπα να δοκιμάσω αυτό Το toray έχει ένα μικρό σητακι για τα χώματα το οποίο μια στο τόσο που το καθάριζα είχε λίγο χώμα Η ερώτηση μου - τώρα που θα βάλω αυτό κάτω από τον πάγκο, έχει κάτι αντίστοιχο η τα χώματα καταλήγουν μέσα στο φίλτρο; υπάρχει μήπως κάποιο αντίστοιχο υδραυλικό εξάρτημα; (τέτοιο μικρό φίλτρακι με σήτα όχι φίλτρο κεντρικής παροχής μιας και δεν είναι δικό μου το σπίτι) Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geoka1982 Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου Στις 6/7/2024 στις 9:13 ΜΜ, HERTHAN είπε Έχω μπερδευτεί υπερβολικά και τα έχω ψάξει ολα για θήκες. Στο παρακάτω link όπου τέρμα κάτω έχει όλους τους κωδικούς για τις θήκες τις έχω ψάξει όλες και δεν βρίσκω τίποτα στην Ελλάδα με τους κωδικούς αυτούς. https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0052298&Standard=042 Ακόμη και απο τους κωδικούς της παρακάτω εικόνας πάλι δεν βρίσκω κάτι. Έστω π.χ. ότι θέλω να παρω την συγκεκριμένη διπλή θήκη. https://www.skroutz.gr/s/29917484/Pentair-002-013-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Dipli-1-2.html Πως ξέρω ότι έχει πιστοποίηση? Δεν υπάρχει κάποιος κωδικός για να το δω. Η pentair είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο έχει διαφορετικό κωδικό ανά μέγεθος ανά σπείρωμα κτλ. Υπάρχει περίπτωση να έχει αλλαγές και σε κωδικους ανά διαστήματα, το καλύτερο είναι να εμπιστευτείς κάποιον πωλητή που γνωρίζει για να σε κατευθύνει γιατί μόνος τζάμπα ψάχνεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thant Δημοσ. 8 Ιουλίου Share Δημοσ. 8 Ιουλίου 10 ώρες πριν, ioakim100 είπε Καλησπερα εχω παρει το φιλτρο ανω παγκου τις Pentair CT-10 πριν ενα χρον οκαι θελω να αλλαξω το φιλτρο. Τι μου προτείνετε να βαλω ? Χαλκιδα μένω στο κεντρο της πόλης που υποτίθεται ειναι ποσιμο το νερο. Τοσο καιρο εχω το Pentair CBR2-10 0,5μm Τα τελευταία 4-5 χρόνια χρησιμοποιώ τα ίδια με εσένα, Χαλκίδα και εγώ. Αν δεν θες να πληρώσεις για κάτι καλύτερο, μείνε εκεί που είσαι, μιας και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2 ώρες πριν, sarakinos είπε Καλησπέρα παιδιά Παρήγγειλα αυτό για κάτω από τον πάγκο Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα για Σύνδεση Απευθείας Στη Βρύση Aquasana DIrect Connect Claryum Μέχρι τώρα είχα toray και ήμουν ικανοποιημένος - λόγο του ότι δεν βρίσκω συσκευή και η δικιά μου έχει αρχίσει να χάνει πλέον από τα χρόνια είπα να δοκιμάσω αυτό Το toray έχει ένα μικρό σητακι για τα χώματα το οποίο μια στο τόσο που το καθάριζα είχε λίγο χώμα Η ερώτηση μου - τώρα που θα βάλω αυτό κάτω από τον πάγκο, έχει κάτι αντίστοιχο η τα χώματα καταλήγουν μέσα στο φίλτρο; υπάρχει μήπως κάποιο αντίστοιχο υδραυλικό εξάρτημα; (τέτοιο μικρό φίλτρακι με σήτα όχι φίλτρο κεντρικής παροχής μιας και δεν είναι δικό μου το σπίτι) Ευχαριστω Με γεια σου λοιπόν, αν είναι λίγο το χώμα μην ασχολείσαι.. αν δεν είναι σε ξεχωριστό βρυσάκι και είναι κατευθείαν στην παροχή του κρύου, τότε ανάλογα και με την ποιότητα του νερού θα το αλλάζεις στους 8 με 10 μήνες. Αν τώρα έχει αρκετά χώματα τότε βάζεις προ-φίλτρο polypropylenio 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
satsok2 Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου Ξέρει κανείς γιατί το αποσύραν ξαφνικά , και δεν πουλούν ανταλλακτικά; Πήρα το κατάστημα απ'όπου ψώνιζα και μου έλεγαν ότι η εταιρεία ήθελε να κάνει αναβάθμιση. Αλλά το νέο φίλτρο έχει καθυστερήσει και δεν υπάρχουν αποθέματα - ανταλλακτικά - φίλτρων στην αγορά (ούτε και στο σκρουτζ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sarakinos Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 7 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε Με γεια σου λοιπόν, αν είναι λίγο το χώμα μην ασχολείσαι.. αν δεν είναι σε ξεχωριστό βρυσάκι και είναι κατευθείαν στην παροχή του κρύου, τότε ανάλογα και με την ποιότητα του νερού θα το αλλάζεις στους 8 με 10 μήνες. Αν τώρα έχει αρκετά χώματα τότε βάζεις προ-φίλτρο polypropylenio Σε ευχαριστώ πολύ, Το συγκεκριμένο μπαίνει σε όποια θήκη θέλω 10αρα σωστά; τι χρόνους αντικατάστασης έχουμε εδώ περίπου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 9 Ιουλίου Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2 ώρες πριν, sarakinos είπε Σε ευχαριστώ πολύ, Το συγκεκριμένο μπαίνει σε όποια θήκη θέλω 10αρα σωστά; τι χρόνους αντικατάστασης έχουμε εδώ περίπου; Όχι.. δεν μπαίνει σε θήκη είναι όπως το βλέπεις με κεφαλή της εταιρείας. Είναι για 3.000 λίτρα και άρα αν μπει σε παροχή κι όχι σε βρυσάκι θα θέλει αλλαγή σσυχνά, φυσικά ανάλογα την ποιότητα του νερού κι όταν πέσει η πίεση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SadistQueen Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου Γειά σας και απο μένα ! .Ηθελα να ρωτησω για προτασεις φίλτρου (brand ,type κτλ) για νησί Μυτιλήνη . Εχω καποιες μετρήσεις που τις παραθέτω εδώ https://www.deyamyt.gr/poiotita-neroy Θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε ωσ προς το τί φίλτρο θα μπορούσα να επιλέξω Σκεφτόμουν για αντίστροφη ώσμωση αλλα δεν ξέρω αν οι μετρήσεις το επιβάλλουν . Ευχαριστώ προκαταβολικά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα