HERTHAN Δημοσ. 5 Ιουλίου Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 14 λεπτά πριν, Geoka1982 είπε Ναι εκεί που βιδώνει η είσοδος και η έξοδος του φίλτρου Αυτά τα σπειρώματα είναι όλα πλαστικά ή υπάρχουν διαφορετικών ειδών? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TasosPk Δημοσ. 5 Ιουλίου Share Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TasosPk είπε Καλησπέρα, σκεφτόμουν την αγορα ενως φίλτρου βρυσης και είδα οτι δεν κάνουν ολα τα φίλτρα. Γενικά ολη μου την ζωη μενω στην ίδια περιοχη και παντα επινα και πινω νερο βρύσης, δεν εχω καποιο ιδιαίτερο προβλημα(μυρωδιας,γευσης κλπ.)απλως μιας και πλεον εχω μετακομισει σε αρκετα παλιο σπιτι μου εχει μπει σαν ιδεα. Εχω βρει τις αναλύσεις της περιοχής μου,γενικα η ευαθ εχει αναρτημενες μετρησεις για πολλους μήνες πριν, αλλα δεν καταλαβαίνω και τι βλεπω η αληθεια ειναι 😅 Πως καταλαβαίνω τι φιλτρο χρειαζομαι τελικα, αφου δω τις αναλυσεις?γιατι οτι δειχνει η αναλυση θεωρητικά ειναι αποδεκτο. Επανέρχομαι γιατί η ερώτηση μου μαλλόν δεν ηταν ολόκληρη. https://quality.eyath.gr/2024_04_sykies/ στο παραπάνω λινκ είναι οι μετρήσεις της περιοχής μου, και σκέφτομαι να πάω στο παρακάτω σετ αν και θα προτιμούσα να ειναι μεταλλικό ολόκληρο. https://www.qwaterfilters.com/product/fit-aqua-single/ Έχω προσανατολιστεί σωστά? Επεξ/σία 5 Ιουλίου από TasosPk Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mlenko Δημοσ. 5 Ιουλίου Share Δημοσ. 5 Ιουλίου Ζω σε μέρος που το νερό όχι μόνον δεν πίνετε άλλα δεν ξερω και για το πόσο ασφαλές ειναι καθως όλοι στο μέρος εδώ το χρησιμοποιούν μόνο για να πλένονται στα γρήγορα ντους η για τα πιάτα ακόμα και τα δόντια τους με εμφιαλωμένο πρέπει, επειδή τρέχω έναν υγραντήρα και με το νερό της παροχής η ατμοσφαίρα γίνετε αποπνικτική απ αυτό το νερό που αφήνει σωματίδια στον αέρα , υπάρχει κάποιος τρόπος να το φιλτράρω πριν μπει σε υγραντήρα ; ..δοκίμασα αυτά τα απλά βιδωτά φίλτρα που βάζεις στη ντουζιέρα δεν κάνει και πολλά. Θέλω κάτι να δουλεύει εγγυημένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 5 Ιουλίου Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 54 λεπτά πριν, HERTHAN είπε Αυτά τα σπειρώματα είναι όλα πλαστικά ή υπάρχουν διαφορετικών ειδών? Χρήστης στο skroutz αναφέρει για πλαστικό σπείρωμα.. όμως θέλω να πιστεύω ότι στην συσκευασία θα υπάρχει ορειχάλκινο ή μεταλλικό ρακόρ.. όπως τα περισσότερα ανώνυμα και επώνυμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 5 Ιουλίου Share Δημοσ. 5 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 4/7/2024 στις 9:20 ΜΜ, AntiCambeR είπε Στα φίλτρα βρύσης, γίνεται να απομονώνεται το φίλτρο για να μην περνάει το νερό από το φίλτρο όταν πλένουμε και δεν θέλουμε να πίνουμε; Όλα τα φίλτρα άνω ή κάτω πάγκου έχουν βρυσάκι που ανοίγει και κλείνει το φιλτραρισμένο νερό.. δεν 'εχουν τα φίλτρα που μπαίνουν κατευθείαν στην κρύα παροχή του νερού και είναι υψηλής ροής. Στις 5/7/2024 στις 2:00 ΠΜ, TasosPk είπε Επανέρχομαι γιατί η ερώτηση μου μαλλόν δεν ηταν ολόκληρη. https://quality.eyath.gr/2024_04_sykies/ στο παραπάνω λινκ είναι οι μετρήσεις της περιοχής μου, και σκέφτομαι να πάω στο παρακάτω σετ αν και θα προτιμούσα να ειναι μεταλλικό ολόκληρο. https://www.qwaterfilters.com/product/fit-aqua-single/ Έχω προσανατολιστεί σωστά? Από τις μετρήσεις βλέπουμε έλειψη χλωρίου, υψηλή αγωγιμότητα και ίχνη αποικιών. Δώσε την κατάλληλη σοβαρότητα και προσανατολίσου σε πιστοποιημένο φίλτρο, όπως αυτό Διπλό Φίλτρο Νερού Άνω Πάγκου Doulton HCP Double με ανταλλακτικά Doulton Sediment και Doulton Ultracarb - Filtrato Επεξ/σία 6 Ιουλίου από oXXo_nikosar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TasosPk Δημοσ. 5 Ιουλίου Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε Όλα τα φίλτρα άνω ή κάτω πάγκου έχουν βρυσάκι που ανοίγει και κλείνει το φιλτραρισμένο νερό.. δεν 'εχουν τα φίλτρα που μπαίνουν κατευθείαν στην κρύα παροχή του νερού, είναι υψηλής ροής και δεν έχουν ξεχωριστό βρυσάκι. Από τις μετρήσεις βλέπουμε έλειψη χλωρίου, υψηλή αγωγιμότητα και ίχνη αποικιών. Δώσε την κατάλληλη σοβαρότητα και προσανατολίσου σε πιστοποιημένο φίλτρο, όπως αυτό Διπλό Φίλτρο Νερού Άνω Πάγκου Doulton HCP Double με ανταλλακτικά Doulton Sediment και Doulton Ultracarb - Filtrato Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Άρα δέν πρέπει απλά έστω να βάλω ενα πιστοποιημένο φίλτρο ενεργού ανθρακά όπως το παρακάτω? https://www.filtrato.gr/p/filtro-neroy-ano-pagkoy-pentair-ct-10-leyko-10-me-antal-1 Πρέπει να πάω στην λύση του διπλού και πιο "εξεζητημένου"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 5 Ιουλίου Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, TasosPk είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Άρα δέν πρέπει απλά έστω να βάλω ενα πιστοποιημένο φίλτρο ενεργού ανθρακά όπως το παρακάτω? https://www.filtrato.gr/p/filtro-neroy-ano-pagkoy-pentair-ct-10-leyko-10-me-antal-1 Πρέπει να πάω στην λύση του διπλού και πιο "εξεζητημένου"? Αυτή είναι η γνώμη μου.. στη θέση σου θα έπαιρνα δείγμα από την βρύση, θα την έδινα για ανάλυση περί τα 30€-50€ + βαρεά μέταλλα. Μετά αν εμπιτεύεσαι κάποιον πωλητή που έχει τις κατάληλες γνώσεις θα αγόραζα και πάλι με επιφύλαξη. Η περιοχή σου δεν ανήκει στην περίπτωση να βάλω ένα "φιλτρο".. θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Στις 3/7/2024 στις 7:58 ΜΜ, oXXo_nikosar είπε Συσκευή Φίλτρου Νερού Pentair M10 Slim Line Κάτω Πάγκου Διπλή Pentair-CSA-Standard-B483.1.pdf 308.08 kB · 7 downloads Pentair-NSF-ANSI-Standard-401.pdf 116.17 kB · 4 downloads Pentair-NSF-ANSI-Standard-58.pdf 167.01 kB · 3 downloads Pentair-NSF-ANSI-Standard-53.pdf 208.82 kB · 3 downloads Pentair-NSF-ANSI-Standard-42.pdf 341.47 kB · 6 downloads Pentek Traditional Slim Line Spec Sheet (pentair.com) Tα λινκ είναι για όλα τα φίλτρα και θήκες ή συγκεκριμμένη έχει NSF/ANSI 42 Έχω μπερδευτεί υπερβολικά και τα έχω ψάξει ολα για θήκες. Στο παρακάτω link όπου τέρμα κάτω έχει όλους τους κωδικούς για τις θήκες τις έχω ψάξει όλες και δεν βρίσκω τίποτα στην Ελλάδα με τους κωδικούς αυτούς. https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0052298&Standard=042 Ακόμη και απο τους κωδικούς της παρακάτω εικόνας πάλι δεν βρίσκω κάτι. Έστω π.χ. ότι θέλω να παρω την συγκεκριμένη διπλή θήκη. https://www.skroutz.gr/s/29917484/Pentair-002-013-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Dipli-1-2.html Πως ξέρω ότι έχει πιστοποίηση? Δεν υπάρχει κάποιος κωδικός για να το δω. Επεξ/σία 6 Ιουλίου από HERTHAN Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 6 Ιουλίου Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 1 ώρα πριν, HERTHAN είπε Έχω μπερδευτεί υπερβολικά και τα έχω ψάξει ολα για θήκες. Στο παρακάτω link όπου τέρμα κάτω έχει όλους τους κωδικούς για τις θήκες τις έχω ψάξει όλες και δεν βρίσκω τίποτα στην Ελλάδα με τους κωδικούς αυτούς. https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0052298&Standard=042 Ακόμη και απο τους κωδικούς της παρακάτω εικόνας πάλι δεν βρίσκω κάτι. Έστω π.χ. ότι θέλω να παρω την συγκεκριμένη διπλή θήκη. https://www.skroutz.gr/s/29917484/Pentair-002-013-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Dipli-1-2.html Πως ξέρω ότι έχει πιστοποίηση? Δεν υπάρχει κάποιος κωδικός για να το δω. Οι κωδικοί αφορύν το Filter Housings στον NSF/ANSI 42. Το συγκεςκριμμένο ανήκει στην κατηγορία Slim Line Filter Housings και ο κάθε κωδικός αφορά το ύψος, τις ίνστες και το ίδιο το προιόν. Έχουμε λοιπόν, στην σελίδα του NSF την Pentair την πιστοποίηση που αφορά NSF/ANSI 42 και στην λίστα με τα filter housings υπάρχουν οι 6ψήφιοι κωδικοί που ο κάθε ένας αφορά διαφορετική σειρά, ίδια σειρά με διαφορετικό ύψος, διάμετρο ίντσας εισόδου-εξόδου κλπ Listing Category Search Page | NSF International Εφόσον σε ενδιαφέρει αυτό δηλ. Pentek 3GSL.. αντοιστοιχεί στην σειρά Slim Line π.χ 158006 ρωτάς και τον πωλήτη .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 3 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε Οι κωδικοί αφορύν το Filter Housings στον NSF/ANSI 42. Το συγκεςκριμμένο ανήκει στην κατηγορία Slim Line Filter Housings και ο κάθε κωδικός αφορά το ύψος, τις ίνστες και το ίδιο το προιόν. Έχουμε λοιπόν, στην σελίδα του NSF την Pentair την πιστοποίηση που αφορά NSF/ANSI 42 και στην λίστα με τα filter housings υπάρχουν οι 6ψήφιοι κωδικοί που ο κάθε ένας αφορά διαφορετική σειρά, ίδια σειρά με διαφορετικό ύψος, διάμετρο ίντσας εισόδου-εξόδου κλπ Listing Category Search Page | NSF International Εφόσον σε ενδιαφέρει αυτό δηλ. Pentek 3GSL.. αντοιστοιχεί στην σειρά Slim Line π.χ 158006 ρωτάς και τον πωλήτη .. Ναι τους συγκεκριμένους κωδικούς ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα. Για το διπλό φίλτρο παράδειγμα που ανέφερα το Pentek 3GSL πως ξέρω ποιόν κωδικό έχει για να δώ αν έχει πιστοποίηση κι αν είναι στην λίστα? Απλά ρωτάμε τον πωλητή και μας λέει αυτός και μένουμε στα λόγια του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 9 ώρες πριν, HERTHAN είπε Ναι τους συγκεκριμένους κωδικούς ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα. Για το διπλό φίλτρο παράδειγμα που ανέφερα το Pentek 3GSL πως ξέρω ποιόν κωδικό έχει για να δώ αν έχει πιστοποίηση κι αν είναι στην λίστα? Απλά ρωτάμε τον πωλητή και μας λέει αυτός και μένουμε στα λόγια του? Τι λογο έχει ο πωλητής να σου δώσει ψεύτικο ή λάθος κωδικό, αφού θα σου πει αυτό της συσκευασίας, μετά την αγορά θα μπορείς εύκολα να το τσεκάρεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rokforakii Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας ! Μετακομίσαμε πρόσφατα στο Σταυρακι Ιωαννίνων (από Αθήνα ) κ μας φαίνεται πολύ ιδιαίτερο το νερό σε σχέση με της Αθήνας που προφανώς είχαμε συνηθίσει . Μου πρότειναν καποια φίλτρα οι γείτονες κ φίλοι. Αλλά ψάχνοντας τα μπερδεύτηκα παρα πολύ . Θα μπορούσε κάποιος βοηθήσει σε αυτή την επιλογή ; Η ανάλυση του νερού στην περιοχή είναι η παρακάτω . Επεξ/σία 7 Ιουλίου από rokforakii Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HERTHAN Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 5 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε Τι λογο έχει ο πωλητής να σου δώσει ψεύτικο ή λάθος κωδικό, αφού θα σου πει αυτό της συσκευασίας, μετά την αγορά θα μπορείς εύκολα να το τσεκάρεις ? Το λέω με την έννοια ότι εμείς δεν μπορούμε από μόνοι μας να ψάξουμε να βρούμε τις πιστοποιήσεις του κάθε προϊόντος με τον κωδικό του μέσα από την σελίδα του NSF. Επιπλέον θα πρέπει πρώτα να εμπιστευτούμε τον πωλητή και αφού το αγοράσουμε μόνο τότε θα διαπιστώσουμε αν όντως ο κωδικός είναι ο σωστός κι έχει την πιστοποίηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου 39 λεπτά πριν, rokforakii είπε Καλησπέρα σας ! Μετακομίσαμε πρόσφατα στο Σταυρακι Ιωαννίνων (από Αθήνα ) κ μας φαίνεται πολύ ιδιαίτερο το νερό σε σχέση με της Αθήνας που προφανώς είχαμε συνηθίσει . Μου πρότειναν καποια φίλτρα οι γείτονες κ φίλοι. Αλλά ψάχνοντας τα μπερδεύτηκα παρα πολύ . Θα μπορούσε κάποιος βοηθήσει σε αυτή την επιλογή ; Η ανάλυση του νερού στην περιοχή είναι η παρακάτω . Ειδικός δεν είμαι.. μερικά πράγματα για την μέτρηση: δεν αναφέρετε αν είναι πηγάδι, ποτάμι, φυσική λίμνη κτλ 1.ΟΜΧ=αριθ. 9 (καταμέτρηση ολικής μικροβιολογικής χλωρίδας) , 2.αγωγιμότητα (μετά τα 450μS/cm δεν ,πορείς να πιείς) 3.υπολ. χλώριο=0,43, 4.θολερότητα, 5.χρώμα, 6.νιτρικα.. Πιστοποιημένο φίλτρο (NSF) όπως Multipure, Aquasana είναι οι εταιρίες που θα εμπιστευόμουν για "δύσκολο" νερό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rokforakii Δημοσ. 7 Ιουλίου Share Δημοσ. 7 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες !! Το νερό λοιπόν δεν φαίνεται να είναι πόσιμο ! Κ ας λένε το αντίθετο εδώ . Εμεις προς το παρόν είμαστε με εμφιαλωμένο . Το multipure είναι αρκετά ακριβό για τα δεδομένα μας αυτή τη στιγμή . Σκεφτομουν ένα άλλο που προτείνουν αρκετοί , το doulton . Ποια είναι η άποψη σου ; Επεξ/σία 7 Ιουλίου από rokforakii Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα