Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, rscosworth είπε

Είμαι στην φάση αγοράς φίλτρου γιατί με τα εμφιαλομένα δεν παλεύεται άλλο.

Κοιτώντας στα προηγούμενα ποστ είδα αυτό Φίλτρο Κάτω Πάγκου QUCF-10" + Pentair Floplus 0,5μm - QWaterFil (qwaterfilters.com) το οποίο βγαίνει και με άλλα φίλτρα και εδώ είναι που δεν ξέρω ποιο πρέπει να πάρω.

Επίσης λέει υψηλής ροής ενώ τα άλλα όχι.  Μαζί με αυτό πρέπει να αγοράσω και κάτι άλλο?

Δεν μπορώ να βάλω με έξτρα βρυσάκι οπότε κάτι τέτοιο είναι ιδανική λύση.

Περιοχή Πειραιάς.

Ευχαριστώ

Καλή επιλογή vfm. Είναι η φιλτροθήκη QUSF-10" με το ανταλλακτικό φίλτρο Pentair FloPlus 0,5μm. Η θήκη δέχεται όλα τα ανταλλακτικά 10" οποιαδήποτε εταιρείας, όμως εσυ δεν θα μπορείς να βάλεις χαμηλής ροής λόγο ότι δεν θα έχεις ξεχωριστό βρυσάκι..

Υψηλής ροής σημαίνει ότι δεν χρειάζεται έξτρα βρυσάκι, γιατί θα μπει απευθείας στην παροχή του κρύου νερού στον νεροχύτη κάτω. Οπότε το κρύο νερό στο νεροχύτη σου θα είναι φιλτραρισμένο. Δεν χρειάζεται κάτι επιπλέον μόνο η σύνδεση της παροχής με το φιλτροκούτι. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

5 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

Καλή επιλογή vfm. Είναι η φιλτροθήκη QUSF-10" με το ανταλλακτικό φίλτρο Pentair FloPlus 0,5μm. Η θήκη δέχεται όλα τα ανταλλακτικά 10" οποιαδήποτε εταιρείας, όμως εσυ δεν θα μπορείς να βάλεις χαμηλής ροής λόγο ότι δεν θα έχεις ξεχωριστό βρυσάκι..

Υψηλής ροής σημαίνει ότι δεν χρειάζεται έξτρα βρυσάκι, γιατί θα μπει απευθείας στην παροχή του κρύου νερού στον νεροχύτη κάτω. Οπότε το κρύο νερό στο νεροχύτη σου θα είναι φιλτραρισμένο. Δεν χρειάζεται κάτι επιπλέον μόνο η σύνδεση της παροχής με το φιλτροκούτι. 

Νίκ πρίν από το Floplus θα χρειαστεί λες κανένα προφίλτρο?

Η φιλτροθήκη είναι καλή?

Το κοιτούσα αυτό το φίλτρο μιας κι εγώ δεν θέλω προς το παρόν να βάλω βρυσάκι η να παω σε μία άλλη λύση με τρίοδη μπαταρία.

Καλησπερα παιδιά, έχετε να μου προτείνετε κάποιο οικονομικό ανταλλακτικό φίλτρο άνω πάγκου 10" ? Μέχρι τώρα έπαιρνα το Matrikx CTO 5 μm.. ευχαριστώ..

19 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Νίκ πρίν από το Floplus θα χρειαστεί λες κανένα προφίλτρο?

Η φιλτροθήκη είναι καλή?

Το κοιτούσα αυτό το φίλτρο μιας κι εγώ δεν θέλω προς το παρόν να βάλω βρυσάκι η να παω σε μία άλλη λύση με τρίοδη μπαταρία.

Το συγκεκριμμένο Pentair FloPlus είναι "θηρίο" με απόδοση 37.000 λίτρων φιλτραρισαμένου νερού με NSF 42 & 53. Μονόδρομος εφόσων δεν μπορείς να βάλεις βρυσάκι για την θήκη δεν ξέρω αλλά σε αυτή την τιμή είναι χάρισμα. Αν έχεις χώρο ΝΑΙ βάλε προ φίλτρο πολυπροπυλενίου

18 ώρες πριν, ekans είπε

Καλησπερα παιδιά, έχετε να μου προτείνετε κάποιο οικονομικό ανταλλακτικό φίλτρο άνω πάγκου 10" ? Μέχρι τώρα έπαιρνα το Matrikx CTO 5 μm.. ευχαριστώ..

Το Pure CTOP 2510 5μm κι αν αν θέλεις λίγο καλύτερο Pure LRC 2510 0,5μm

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, oXXo_nikosar είπε

Το συγκεκριμμένο Pentair FloPlus είναι "θηρίο" με απόδοση 37.000 λίτρων φιλτραρισαμένου νερού με NSF 42 & 53. Μονόδρομος εφόσων δεν μπορείς να βάλεις βρυσάκι για την θήκη δεν ξέρω αλλά σε αυτή την τιμή είναι χάρισμα. Αν έχεις χώρο ΝΑΙ βάλε προ φίλτρο πολυπροπυλενίου

H φιλτροθηκη ειναι καλη με πιστοποιηση η να επιλεξω καποια αλλη?

Σκεφτομαι για το παρακατω.........

Φίλτρο Κάτω Πάγκου QUCF-10″ + Pentair Floplus 0,5μm

https://www.qwaterfilters.com/product/filtro-nerou-kato-pagkou-qucf-10-inches-pentair-floplus-0-5m/

Μια θηκη για να μπει το φιλτρο προπυλενιου

Φίλτρο Κάτω Πάγκου QUCF-10″ Blue 3/4″ Ενισχυμένο

https://www.qwaterfilters.com/product/filtro-nerou-kato-pagkou-qucf-10-inches-mple-3-4-enisximeno/

Η αυτη που ειναι 1/2

https://www.qwaterfilters.com/product/filtro-nerou-kato-pagkou-10-inches-mple/

H αυτη που ειναι διαφανη για να βλεπω αν αλλαζει χρωμα το φιλτρο προπυλενιου?

https://www.qwaterfilters.com/product/filtro-kato-pagkou-10-pentek-slim-line-158219/

Δεν ξερω ποια ειναι σωστη να επιλεξω την 3/4 η την 1/2?

Κι ενα φιλτρο προπυλενιου και συγκεκριμενα αυτο στα 25nm.....

Ανταλλακτικό Φίλτρο Πολυπροπυλενίου 10″ Pentair P25 m

https://www.qwaterfilters.com/product/antallaktiko-filtro-polypropyleniou-10-pentair-p25/

Τι λες?

1 ώρα πριν, HERTHAN είπε

H φιλτροθηκη ειναι καλη με πιστοποιηση η να επιλεξω καποια αλλη?

Σκεφτομαι για το παρακατω.........

Φίλτρο Κάτω Πάγκου QUCF-10″ + Pentair Floplus 0,5μm

https://www.qwaterfilters.com/product/filtro-nerou-kato-pagkou-qucf-10-inches-pentair-floplus-0-5m/

Ναι αυτό το σετ (θήκης με το φίλτρο) είναι καλή περίπτωση.

Όσον αφορά την θήκη δεν έχει πιστοποίηση για τα υλικά κατασκευής ούτε για την ενίσχυση π.χ bar πίεσης. Τώρα 1/2 ίντσα ή 3/4 ανάλογα με το τι έχεις στο νεροχύτη θα πάρεις. Επίσης αν είσαι Αττική δεν χρειάζεσαι προ φίλτρο κι αν χρειάζεσαι τότε καλύτερα μια 2πλή φιλτροθήκη με πιστοποίηση τουλάχιστον NSF/ANSI 43 υλικών καυασκευής πιστοποιημένα για ανθρώπινη χρήση.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, oXXo_nikosar είπε

Ναι αυτό το σετ (θήκης με το φίλτρο) είναι καλή περίπτωση.

Όσον αφορά την θήκη δεν έχει πιστοποίηση για τα υλικά κατασκευής ούτε για την ενίσχυση π.χ bar πίεσης. Τώρα 1/2 ίντσα ή 3/4 ανάλογα με το τι έχεις στο νεροχύτη θα πάρεις. Επίσης αν είσαι Αττική δεν χρειάζεσαι προ φίλτρο κι αν χρειάζεσαι τότε καλύτερα μια 2πλή φιλτροθήκη με πιστοποίηση τουλάχιστον NSF/ANSI 43 υλικών καυασκευής πιστοποιημένα για ανθρώπινη χρήση.

Αν δεν έχει πιστοποίηση η θήκη δεν την παίρνω.Κακώς νόμιζα ότι είχε.

Θα κοιτάξω αν είναι για θήκες κάτω πάγκου με πιστοποίηση.Θα ξαναποσταρω μόλις βρω.

Αν γνωρίζεις καμία που να έχει πιστοποίηση πες μου αν έχεις την καλοσύνη.Ισως να επιλέξω και διάφανες για να βλέπω πότε θα είναι για αλλαγή το φίλτρο.

Επαρχία είμαι Θεσσαλία.

14 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Αν δεν έχει πιστοποίηση η θήκη δεν την παίρνω.Κακώς νόμιζα ότι είχε.

Θα κοιτάξω αν είναι για θήκες κάτω πάγκου με πιστοποίηση.Θα ξαναποσταρω μόλις βρω.

Αν γνωρίζεις καμία που να έχει πιστοποίηση πες μου αν έχεις την καλοσύνη.Ισως να επιλέξω και διάφανες για να βλέπω πότε θα είναι για αλλαγή το φίλτρο.

Επαρχία είμαι Θεσσαλία.

χμμ.. Θεσσαλία θέλει προσοχή. Ψάξε για ανάλυση της περιοχής που υδροδοτείσαι (λογικά θα βρεις εύκολα - google)  Για θήκη η Pentair σίγουρα έχει πιστοποίηση NSF/ANSI 42. Η διαφανής οκ αλλά σε χώρο που δεν θα υπάρχει φως (με το φως δημιουργούνται φωτο-χημικές ενώσεις που δημιουργούν μικρόβια εντός της θήκης)

5 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

χμμ.. Θεσσαλία θέλει προσοχή. Ψάξε για ανάλυση της περιοχής που υδροδοτείσαι (λογικά θα βρεις εύκολα - google)  Για θήκη η Pentair σίγουρα έχει πιστοποίηση NSF/ANSI 42. Η διαφανής οκ αλλά σε χώρο που δεν θα υπάρχει φως (με το φως δημιουργούνται φωτο-χημικές ενώσεις που δημιουργούν μικρόβια εντός της θήκης)

Θα το κοιταξω για το νερο.

Ναι σε χωρο που δεν υπαρχει φως θα μπει η θηκη.Ας βρω πρωτα σιγουρα καμια με πιστοποιηση και βλεπουμε.

Ψαχνω για διπλη φιλτροθηκη με πιστοποίηση NSF/ANSI 42 αλλα δυσκολευομαι να βρω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, HERTHAN είπε

Θα το κοιταξω για το νερο.

Ναι σε χωρο που δεν υπαρχει φως θα μπει η θηκη.Ας βρω πρωτα σιγουρα καμια με πιστοποιηση και βλεπουμε.

Ψαχνω για διπλη φιλτροθηκη με πιστοποίηση NSF/ANSI 42 αλλα δυσκολευομαι να βρω.

Συσκευή Φίλτρου Νερού Pentair M10 Slim Line Κάτω Πάγκου ΔιπλήPentair-CSA-Standard-B483.1.pdfPentair-NSF-ANSI-Standard-401.pdfPentair-NSF-ANSI-Standard-58.pdfPentair-NSF-ANSI-Standard-53.pdfPentair-NSF-ANSI-Standard-42.pdf

Pentek Traditional Slim Line Spec Sheet (pentair.com)

Tα λινκ είναι για όλα τα φίλτρα και θήκες ή συγκεκριμμένη έχει NSF/ANSI 42

Επεξ/σία από oXXo_nikosar
  • Like 1

Στις 3/7/2024 στις 7:58 ΜΜ, oXXo_nikosar είπε

Τωρα τα ριχνω μια ματια να βγαλω ακρη και σε δευτερο χρονο θα γραψω τι εχω βρει.

Το συγκεκριμενο διαβαζω οτι εχει πλαστικα σπειρωματα.

https://www.skroutz.gr/s/21863851/Pentair-M10-Slime-Line-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Kentrikis-Parochis-Dipli-1-4.html

Τι εννοουν με τα πλαστικα σπειρωματα εκει που βιδωνει και ξεβιδωνει η θηκη?

Αν ναι υπαρχουν και θηκες που δεν ειναι με πλαστικο σπειρωμα και ειναι μεταλλικο/ορειχαλκινο η κατι αλλο μιας και δεν τα ξερω καλα?

Στα φίλτρα βρύσης, γίνεται να απομονώνεται το φίλτρο για να μην περνάει το νερό από το φίλτρο όταν πλένουμε και δεν θέλουμε να πίνουμε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

σκεφτόμουν την αγορα ενως φίλτρου βρυσης και είδα οτι δεν κάνουν ολα τα φίλτρα.

Γενικά ολη μου την ζωη μενω στην ίδια περιοχη και παντα επινα και πινω νερο βρύσης, δεν εχω καποιο ιδιαίτερο προβλημα(μυρωδιας,γευσης κλπ.)απλως μιας και πλεον εχω μετακομισει σε αρκετα παλιο σπιτι μου εχει μπει σαν ιδεα.

Εχω βρει τις αναλύσεις της περιοχής μου,γενικα η ευαθ εχει αναρτημενες μετρησεις για πολλους μήνες πριν, αλλα δεν καταλαβαίνω και τι βλεπω η αληθεια ειναι 😅

Πως καταλαβαίνω τι φιλτρο χρειαζομαι τελικα, αφου δω τις αναλυσεις?γιατι οτι δειχνει η αναλυση θεωρητικά ειναι αποδεκτο.

Επεξ/σία από TasosPk

3 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Στα φίλτρα βρύσης, γίνεται να απομονώνεται το φίλτρο για να μην περνάει το νερό από το φίλτρο όταν πλένουμε και δεν θέλουμε να πίνουμε;

Ναι φυσικά 

4 ώρες πριν, HERTHAN είπε

Τωρα τα ριχνω μια ματια να βγαλω ακρη και σε δευτερο χρονο θα γραψω τι εχω βρει.

Το συγκεκριμενο διαβαζω οτι εχει πλαστικα σπειρωματα.

https://www.skroutz.gr/s/21863851/Pentair-M10-Slime-Line-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Kentrikis-Parochis-Dipli-1-4.html

Τι εννοουν με τα πλαστικα σπειρωματα εκει που βιδωνει και ξεβιδωνει η θηκη?

Αν ναι υπαρχουν και θηκες που δεν ειναι με πλαστικο σπειρωμα και ειναι μεταλλικο/ορειχαλκινο η κατι αλλο μιας και δεν τα ξερω καλα?

Ναι εκεί που βιδώνει η είσοδος και η έξοδος του φίλτρου 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...