Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!
Δεν βγαίνει μέσα στον καύσωνα να πάμε να παίρνουμε εξάδες άλλο.
Τι φίλτρο θα προτείνατε για κέντρο Θεσσαλονίκη;

Κατά προτίμηση κάτι σχετικά μπάτζετ και χωρίς δύσκολη απ/εγκατάσταση καθώς δεν ξέρω πόσο θα κάτσουμε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα.

Για κάτω πάγκου της pentair (συμπεριλαμβανομένης και της μικρής βρύσης), υπάρχει κάποιο σετ αξιόλογο/αξιόπιστο που να δέχεται και φίλτρα τρίτων κατασκευαστών ; Έχω μπερδευτεί ελαφρώς.

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, xristosp59 είπε

Καλησπέρα!
Δεν βγαίνει μέσα στον καύσωνα να πάμε να παίρνουμε εξάδες άλλο.
Τι φίλτρο θα προτείνατε για κέντρο Θεσσαλονίκη;

Κατά προτίμηση κάτι σχετικά μπάτζετ και χωρίς δύσκολη απ/εγκατάσταση καθώς δεν ξέρω πόσο θα κάτσουμε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εφόσον μετακινείσαι θα σου πρότεινα φίλτρο νερού μπαταρίας π.χ Φίλτρα Νερού Μπαταρίας Βρύσης | Skroutz.gr 

Αν σου έλεγα να προτιμήσεις επώνυμο με πιστοποίηση είναι σα να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα.. 

8 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Καλημέρα.

Για κάτω πάγκου της pentair (συμπεριλαμβανομένης και της μικρής βρύσης), υπάρχει κάποιο σετ αξιόλογο/αξιόπιστο που να δέχεται και φίλτρα τρίτων κατασκευαστών ; Έχω μπερδευτεί ελαφρώς.

Ευχαριστώ.

Δες εδώ.. Συσκευές Φίλτρων Νερού Pentair Κάτω Πάγκου με Βρυσάκι | Skroutz.gr

Επεξ/σία από oXXo_nikosar
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 minutes ago, oXXo_nikosar said:

Ευχαριστώ πολύ. Τα έχω δει ήδη, πριν αναρτήσω το ερώτημά μου. Το πρόβλημα που εντοπίζεται είναι ότι σε κάποια μοντέλα εξ αυτών, υπάρχουν έντονα παράπονα για τις βόλτες (σπειρώματα) των ανταλλακτικών φίλτρων (εάν έχω καταλάβει σωστά), τα οποία είτε σπάνε είτε απλώς παρουσιάζουν διαρροή.

Για αυτό και έκανα αναφορά σε "κάποιο σετ αξιόλογο/αξιόπιστο".

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Το πρόβλημα που εντοπίζεται είναι ότι σε κάποια μοντέλα εξ αυτών, υπάρχουν έντονα παράπονα για τις βόλτες (σπειρώματα) των ανταλλακτικών φίλτρων (εάν έχω καταλάβει σωστά), τα οποία είτε σπάνε είτε απλώς παρουσιάζουν διαρροή.

Tα πιο διαδομένα είναι αυτά που μπαίνουν σε θήκη 10" ιντσών ασχέτως εταιρείας.. μπορείς να βάλεις ότι φίλτρο ενεργού άνθρακα σου αρέσει οποιαδήποτε εταιρείας. Τα ανταλλακτικά φίλτρα ΔΕΝ έχουν σπείρωμα, σπείρωμα έχουν μόνο οι θήκες. 

1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε

Για αυτό και έκανα αναφορά σε "κάποιο σετ αξιόλογο/αξιόπιστο".

Αξιόπιστες εταιρείες με πιστοποίηση: Aquasana, 3M, Pentair, Doulton, Multipure, Pure, διαλέγεις ανάλογα μετα χρήματα που διαθέτεις και την περιοχή σου.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

Αν σου έλεγα να προτιμήσεις επώνυμο με πιστοποίηση είναι σα να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα.. 

Εννοείς ότι δεν υπάρχουν; Βλέπω κάτι Mitsubishi αλλά είναι σχετικά πανάκριβα... έχει και κάτι Philips με κακές βαθμολογίες. Έχετε μήπως να προτείνετε κάτι πιο συγκεκριμένα; Ίσως και για την περιοχή μου; ευαθ stats για την περιοχη

Δημοσ.
12 ώρες πριν, xristosp59 είπε

Εννοείς ότι δεν υπάρχουν; Βλέπω κάτι Mitsubishi αλλά είναι σχετικά πανάκριβα... έχει και κάτι Philips με κακές βαθμολογίες. Έχετε μήπως να προτείνετε κάτι πιο συγκεκριμένα; Ίσως και για την περιοχή μου; ευαθ stats για την περιοχη

Τα φίλτρα μπαταρίας είναι μειωμένης απόδοσης, υπερτιμημένα και υπερκοστολογημένα. Παρέχουν μια αποδεκτή αίσθηση οσμής και γεύσης. Το νερό σου "φαίνεται" καλό με μόνη παρατήρηση τον αριθμό αποικιών <1, την αγωγιμότητα στα 549, υπο-χλωριωμένο. Οπότε έχουμε και λέμε: ναι στην περίπτωση του φίλτρου μπαταρίας, για να μη πίνουμε εμφιαλωμένα που είναι ότι χειρότερο. Αλλά με τα ίδια περίπου χρήματα από 50-100 μπορείς να βρείς φίλτρο ενεργού άνθρακα πλήρους φίλτρανσης άνω ή κάτω πάγκου. Κάνε μια αναδρομή σε προηγούμενες σελίδες και σίγουρα θα βρείς κάτι που ταιριάζει στην περίοπτωση σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω και εγώ εδώ για εξωτερικό.

Τέλος καλοκαιριού μετακομίζουμε Ταϊβαν για μόνιμη εγκατάσταση. Το νερό στη περιοχή θεωρείται σκληρό, ενώ κανείς δε το πίνει (όπως σε όλη τη Ταιβαν, αλλα επειδή υπάρχουν και βιομηχανιες σχετικά κοντά, ενας λόγος παραπάνω). 
Ολοι με εμφυαλομένα ή το βράζουν κάποιοι, με κανάτες ή αγορά σε μέρη σαν βενζινάδικα όπου πας με τα μπουκαλια σου και γεμίζεις καθαρό νερο.
Δε ξέρω αν θέλουμε να πάρουμε φίλτρο από το οποίο να μπορούμε και να πιουμε (δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο σουπερ ασφαλές πχ), αλλά σιγουρα θέλουμε για πλυσιμο φρουτων/λαχανικών και για μαγείρεμα (πχ. βράσιμο μακαρονιών). 
Θα ήθελα να ρωτήσω :

α) Υπάρχει κάποιο σουπερ φιλτρο; Πχ. 3-4-5 σταδίων που καθαρίζει τα πάντα και ίσως να το πίνουμε;
β) Εχω μπερδευτεί με την αντιστροφη οσμοση, άλλα συστηματα ειναι με δοχείο άλλα χωρις. Το χωρις θεωρώ οτι ειναι καλό γιατι δεν εχεις νερά να κάθοντε μέσα (μπορεί να φευγουμε για 1-2 βδομάδες ή για διακοπες, να μην το έχουμε με νερό μέσα να κάθεται.
γ) Τα περισσότερα εκει ειναι κατω παγκου με βρυσάκι (αλλού διαβασα οτι το βρυσακι, ιδιως σπιραλ μαζευει πράγματα και κάποιοι το αποφεύγουν) αλλά και πολλοί χρησιμοποιουν κατι σαν επιτραπέζιους σταθμούς https://www.aliexpress.com/i/1005005919637819.html.

Θα έψαχνα στα αντιστοιχα φορουμ ξένων στη Ταιβαν, αλλά οι περισσότεροι απλά κανουν πλάκα ενω κινέζικα, δύσκολη η άντληση πληροφοριών.
Γενικά έχει όλες τις μάρκες στη Ταιβαν + Γιαπωνέζικες και άλλες που δεν έχουμε Ελλάδα. Καποιες μάρκες που είδα με ενδιαφέρον Haier BWT 3M, μερικά καθαρίζουν και αρσενικό.

Περίεργη ερώτηση, αλλά αν κάποιος μπορεί να προσθέσει κάποια πληροφορία, ευχαρτιστώ.

Επεξ/σία από a_f_a
Δημοσ.
2 ώρες πριν, a_f_a είπε

Να ρωτήσω και εγώ εδώ για εξωτερικό.

Τέλος καλοκαιριού μετακομίζουμε Ταϊβαν για μόνιμη εγκατάσταση. Το νερό στη περιοχή θεωρείται σκληρό, ενώ κανείς δε το πίνει (όπως σε όλη τη Ταιβαν, αλλα επειδή υπάρχουν και βιομηχανιες σχετικά κοντά, ενας λόγος παραπάνω). 
Ολοι με εμφυαλομένα ή το βράζουν κάποιοι, με κανάτες ή αγορά σε μέρη σαν βενζινάδικα όπου πας με τα μπουκαλια σου και γεμίζεις καθαρό νερο.
Δε ξέρω αν θέλουμε να πάρουμε φίλτρο από το οποίο να μπορούμε και να πιουμε (δε ξέρω αν υπάρχει κάποιο σουπερ ασφαλές πχ), αλλά σιγουρα θέλουμε για πλυσιμο φρουτων/λαχανικών και για μαγείρεμα (πχ. βράσιμο μακαρονιών). 
Θα ήθελα να ρωτήσω :

α) Υπάρχει κάποιο σουπερ φιλτρο; Πχ. 3-4-5 σταδίων που καθαρίζει τα πάντα και ίσως να το πίνουμε;
β) Εχω μπερδευτεί με την αντιστροφη οσμοση, άλλα συστηματα ειναι με δοχείο άλλα χωρις. Το χωρις θεωρώ οτι ειναι καλό γιατι δεν εχεις νερά να κάθοντε μέσα (μπορεί να φευγουμε για 1-2 βδομάδες ή για διακοπες, να μην το έχουμε με νερό μέσα να κάθεται.
γ) Τα περισσότερα εκει ειναι κατω παγκου με βρυσάκι (αλλού διαβασα οτι το βρυσακι, ιδιως σπιραλ μαζευει πράγματα και κάποιοι το αποφεύγουν) αλλά και πολλοί χρησιμοποιουν κατι σαν επιτραπέζιους σταθμούς https://www.aliexpress.com/i/1005005919637819.html.

Θα έψαχνα στα αντιστοιχα φορουμ ξένων στη Ταιβαν, αλλά οι περισσότεροι απλά κανουν πλάκα ενω κινέζικα, δύσκολη η άντληση πληροφοριών.
Γενικά έχει όλες τις μάρκες στη Ταιβαν + Γιαπωνέζικες και άλλες που δεν έχουμε Ελλάδα. Καποιες μάρκες που είδα με ενδιαφέρον Haier BWT 3M, μερικά καθαρίζουν και αρσενικό.

Περίεργη ερώτηση, αλλά αν κάποιος μπορεί να προσθέσει κάποια πληροφορία, ευχαρτιστώ.

Με το καλό.. εύχομαι. Τα εμφιαλωμένα δεν είναι η λύση για πάρα πολλούς λόγους.. Αν όπως λες το νερό είναι τόσο κακό που δεν είναι πόσιμο, τότε αναγκαστηκά θα πας για σύστημα αντίστρωφης όσμωσης. Αν όμως είναι πόσιμο τότε διάλεξε επώνυμο με πιστοποίηση από NSF. Εταιρίες Aquasana, Multipure, 3M, Pentair, Pure. Όπως και να έχει θα δεις τα πράγματα επιτόπου.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, oXXo_nikosar said:

Με το καλό.. εύχομαι. .... Aquasana, Multipure, 3M, Pentair, Pure. Όπως και να έχει θα δεις τα πράγματα επιτόπου.

Σε ευχαριστώ πολύ! 
Γενικά λένε οτι το νερό φεύγει οκ από τις πηγες/δεξαμενές αλλά υπάρχουν ερωτηματικά για το δικτυο, ενώ στη Ταιβαν, υπάρχει ενα περίεργο σύστημα όπου κάθε πολυκατοικία στην ουσία έχει μια δεξαμενη που παει το νερό και μετά διοχετεύεται στα διαμερίσματα (για περίτπωση έκτακτης ανάγκης; τι να πώ). Και εμάς στη πολυκατοικία, θυμάμαι που ανα 6μηνο νομιζω μας ειδοποιουν για το καθαρισμό της. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, a_f_a είπε

Σε ευχαριστώ πολύ! 
Γενικά λένε οτι το νερό φεύγει οκ από τις πηγες/δεξαμενές αλλά υπάρχουν ερωτηματικά για το δικτυο, ενώ στη Ταιβαν, υπάρχει ενα περίεργο σύστημα όπου κάθε πολυκατοικία στην ουσία έχει μια δεξαμενη που παει το νερό και μετά διοχετεύεται στα διαμερίσματα (για περίτπωση έκτακτης ανάγκης; τι να πώ). Και εμάς στη πολυκατοικία, θυμάμαι που ανα 6μηνο νομιζω μας ειδοποιουν για το καθαρισμό της. 

Γενικά μιλώντας το πώσιμο νερό ΔΕΝ πρέπει να μένει στάσιμο ή να μπαίνει σε δεξαμενές, να είναι καλά χλωριωμένο και να γίνονται τακτικοί έλεγχοι. Ο πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση στα αρχεία ελέγχου που γίνονται απο πιστοποιημένα εργαστήρια. Δεν ξέρω σε πια περιοχή μένεις ή θα μείνεις, αλλά εφόσον πίνεις ή έπινες από δεξαμενή τότε το φίλτρο ενργού άνθρακα επιβάλεται. 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι.
Μιας και ανέφερες για αντίστροφη όσμωση, εσυ είσαι υπερ συστηματος με δεαξμενή-tank λη χωρίς-tankless; Θα ρωτήσουμε και εκεί αλλά ας έχω μια ιδέα από εδώ για να συγκρίνω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, a_f_a είπε

Ευχαριστώ και πάλι.
Μιας και ανέφερες για αντίστροφη όσμωση, εσυ είσαι υπερ συστηματος με δεαξμενή-tank λη χωρίς-tankless; Θα ρωτήσουμε και εκεί αλλά ας έχω μια ιδέα από εδώ για να συγκρίνω. 

Είμαι της άποψης ότι η Αντίστρωφη Όσμωση είναι έσχατη λύση σε νερό που δεν είναι πόσιμο.  Δεν έχω άποψη καθώς δεν την έχω δοκιμάσει. Σε γενικές γραμμές η ΑΟ θα αφαιρέσει από το μολυσμένο νερό όλες τις παθογόνες μολυσματικές ουσίες όπως και όλα ας πούμε τα *θρεπτικά συστατικά του νερού που είναι χρήσιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα επώνυμα συστήματα είναι πολύ ακριβά, θα χρειαστεί να κάνεις κολλητό τον έμπορο που θα αγοράσεις. Οπότε όταν με το καλό εγκατασταθείς εκεί στα ξένα.. θα πάρεις δείγμα νερού από την βρύση σου, θα την πας σε μικροβιολογικό εργαστήριο της περιοχής. Μετά θα πάρεις την ανάλυση και θα πας σε κατάστημα με φίλτρα νερού (όχι υδραυλικό ή πολυκαταστήμα). Ο ειδικός θα σε κατευθύνει απο εκει και πέρα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 minutes ago, oXXo_nikosar said:

".. θα πάρεις δείγμα νερού από την βρύση σου, θα την πας σε μικροβιολογικό εργαστήριο της περιοχής. Μετά θα πάρεις την ανάλυση και θα πας σε κατάστημα με φίλτρα νερού (όχι υδραυλικό ή πολυκαταστήμα). Ο ειδικός θα σε κατευθύνει απο εκει και πέρα. "

Πολύ καλή ιδέα!

• Like 2
Δημοσ.

Είμαι στην φάση αγοράς φίλτρου γιατί με τα εμφιαλομένα δεν παλεύεται άλλο.

Κοιτώντας στα προηγούμενα ποστ είδα αυτό Φίλτρο Κάτω Πάγκου QUCF-10" + Pentair Floplus 0,5μm - QWaterFil (qwaterfilters.com) το οποίο βγαίνει και με άλλα φίλτρα και εδώ είναι που δεν ξέρω ποιο πρέπει να πάρω.

Επίσης λέει υψηλής ροής ενώ τα άλλα όχι.  Μαζί με αυτό πρέπει να αγοράσω και κάτι άλλο?

Δεν μπορώ να βάλω με έξτρα βρυσάκι οπότε κάτι τέτοιο είναι ιδανική λύση.

Περιοχή Πειραιάς.

Ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...