Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Είχα πάρει αρχικά το παρακάτω συνδιασμό το οποίο όμως μετά από λίγους μήνες άρχισε να μου δίνει πολύ μικρή ροή νερού με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου πρακτικό

https://www.skroutz.gr/s/22020501/Pentair-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-CFB-PB10-0-5-mm.html

@oXXo_nikosar μετά μου πρότεινες το παρακάτω γιατί το pentair είχε μειωτή ροής από μόνο του (αν και αυτό ισχύει από την αρχή της χρήσης και δε θα έπρεπε να γίνει ξαφνικά μετά από ~5-6 μήνες), αλλά πάλι έχω τα ίδια προβλήματα μετά από 5-6 μήνες χρήσης

https://www.skroutz.gr/s/22020501/Pentair-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-CFB-PB10-0-5-mm.html

Είμαι τώρα άλλους 4-5 μήνες με: ένα λίτρο κρύο νερό να βγαίνει (μετρημένο) σε 43". Λόγω χαζομάρας δεν το είχα κοιτάξει νωρίτερα, αλλά δεν πάει άλλο. (Το ζεστό βγαίνει στα 7")

Τι θα μπορούσε να φταίει και με ποιον τρόπο θα μπορούσα να το διορθώσω;

Ευρύτερη περιοχή Αθήνας

Καλησπέρα, από τι στιγμή που συμβαίνει αυτό συνέχεια και μετά από κάποιους μήνες κατά πάσα πιθανότητα φταίει η ποιότητα του εισερχόμενου νερού (στερεα σωματίδια) δοκίμασε να βάλεις ένα προφιλτρο για αρχή είναι η γνώμη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, Geoka1982 said:

Καλησπέρα, από τι στιγμή που συμβαίνει αυτό συνέχεια και μετά από κάποιους μήνες κατά πάσα πιθανότητα φταίει η ποιότητα του εισερχόμενου νερού (στερεα σωματίδια) δοκίμασε να βάλεις ένα προφιλτρο για αρχή είναι η γνώμη μου.

Είναι πλενόμενα τα φίλτρα; Μήπως θα μπορούσα να το πλύνω για αρχή;
Για στερεά σωματίδια τι φίλτρο πρέπει να βάλω; Δε θέλω κάτι που να αφαιρεί χλώριο κτλ.

Επειδή θα θέλει σκάψιμο και αρκετή δουλίτσα κάτω από τον πάγκο για να μπει στην κεντρική, θα μπορούσα αρχικά να το βάλω ακριβώς πίσω από το φίλτρο που έχω τώρα και αν κάνει δουλειά να το βάλω σε δεύτερο χρόνο στην κεντρική παροχή;

----edit----

Πήρα τηλ στο κατάστημα που το είχα αγοράσει και μου είπαν ότι το φίλτρο της pentair είναι 6μηνο.

Άρα σίγουρα είναι για αλλαγή όπως και να έχει. Θα δοκιμάσω με ένα ετήσιο που μου πρότειναν (eiger wf-cto05-10) και αν δε δω προκοπή, θα βάλω και ένα ιζημάτων όπως μου προτείνεις

Επεξ/σία από thodoris1985

12 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

Είναι πλενόμενα τα φίλτρα; Μήπως θα μπορούσα να το πλύνω για αρχή;
Για στερεά σωματίδια τι φίλτρο πρέπει να βάλω; Δε θέλω κάτι που να αφαιρεί χλώριο κτλ.

Επειδή θα θέλει σκάψιμο και αρκετή δουλίτσα κάτω από τον πάγκο για να μπει στην κεντρική, θα μπορούσα αρχικά να το βάλω ακριβώς πίσω από το φίλτρο που έχω τώρα και αν κάνει δουλειά να το βάλω σε δεύτερο χρόνο στην κεντρική παροχή;

----edit----

Πήρα τηλ στο κατάστημα που το είχα αγοράσει και μου είπαν ότι το φίλτρο της pentair είναι 6μηνο.

Άρα σίγουρα είναι για αλλαγή όπως και να έχει. Θα δοκιμάσω με ένα ετήσιο που μου πρότειναν (eiger wf-cto05-10) και αν δε δω προκοπή, θα βάλω και ένα ιζημάτων όπως μου προτείνεις

Ενημερωτικά απλά το φίλτρο που αναφέρεις είναι κατώτερο από αυτό που είχες ηδη και επίσης πρέπει να φιλτράρουν παρόμοια λίτρα. 

• Like 1

Ειμαι σε περιοχη με πολυ καλο νερο απο το Βιτσι ενα προβλημα ομως στο δικτυο εδω και χρονια μας αναγκαζει να πινουμε εμφιαλωμενο γιατι το νερο της βρυσης μας ειχε δημιουργησει ευαισθησια προσφατα αλλαξα ψυγειο και το νεο ειχε φιλτρο στην παροχη και αριχσαμε να πινουμε κανονικα και παλι χωρις προβλημα. Θελω να παρω ενα για την βρυση βρηκα αυτο αξιζει? https://www.skroutz.gr/s/17419993/Toray-Torayvino-MK204MX-Filtro-Nerou-Vrysis-Leyko-Kokkodis-Energos-Anthrakas-Memvranes-Koilon-Inon-0-1-mm.html

3 hours ago, Geoka1982 said:

Ενημερωτικά απλά το φίλτρο που αναφέρεις είναι κατώτερο από αυτό που είχες ηδη και επίσης πρέπει να φιλτράρουν παρόμοια λίτρα. 

τι εννοείς με το παραπάνω;

13 ώρες πριν, thodoris1985 είπε

τι εννοείς με το παραπάνω;

Είπες πως το ένα είναι για εξάμηνο και το άλλο για χρονο αλλά στα χαρακτηριστικά τους βλέπω πως τα λίτρα που δίνουν είναι παρόμοια 

• Like 1

πηρα ενα φιλτρο νερου βρυσης cleansui αλλα η βρυση μου εχει πολυ ψιλα πασα και δεν βιδωνει καλα το φιλτρο και εχει διαροη υπαρχει καποιος ανταπτορας για να μην παει χαραμι το φιλτρο?

Στις 14/4/2024 στις 10:47 ΜΜ, thodoris1985 είπε

@oXXo_nikosar μετά μου πρότεινες το παρακάτω γιατί το pentair είχε μειωτή ροής από μόνο του (αν και αυτό ισχύει από την αρχή της χρήσης και δε θα έπρεπε να γίνει ξαφνικά μετά από ~5-6 μήνες), αλλά πάλι έχω τα ίδια προβλήματα μετά από 5-6 μήνες χρήσης

Είμαι τώρα άλλους 4-5 μήνες με: ένα λίτρο κρύο νερό να βγαίνει (μετρημένο) σε 43". Λόγω χαζομάρας δεν το είχα κοιτάξει νωρίτερα, αλλά δεν πάει άλλο. (Το ζεστό βγαίνει στα 7")

Τι θα μπορούσε να φταίει και με ποιον τρόπο θα μπορούσα να το διορθώσω;

Ευρύτερη περιοχή Αθήνας

Το φίλτρο της Pentair PB10 στα ο,5 micron είναι από τα κοινώς αποδεκτά vfm & απόδοσης φίλτρο. Επίσης η ροή είναι στα 3,8 λίτρα το λεπτό.. αν δεν είναι τότε: ή το φίλτρο έχει πρόβλημα ή το νερό σου έχει πολύ χώμα και στερεά και μπουκώνει γρήγορα. Βάλε ένα προφίλτρο Πολυπροπυλενίου για στερεά στην κεντρική παροχή (εαν υπάρχει τρόπος).. θα χρειάζεται αλλαγή στους 4-5 μήνες αλλά με αρκετά μικρότερο κοστος. 

Στις 15/4/2024 στις 4:34 ΜΜ, takis19821982 είπε

Πανομοιότυπα φίλτρα με την 2η επιλογή να είναι λίγο καλύτερη.. αν η περιοχή σου δεν έχει πρόβλημα. Στην αλλαγή του φίλτρου στον χρόνο.. βάλε ανταλλακτικό 0,5micron (αυτά που διάλεξες είναι στα 5micron)

Στις 20/4/2024 στις 11:36 ΠΜ, lak10 είπε

πηρα ενα φιλτρο νερου βρυσης cleansui αλλα η βρυση μου εχει πολυ ψιλα πασα και δεν βιδωνει καλα το φιλτρο και εχει διαροη υπαρχει καποιος ανταπτορας για να μην παει χαραμι το φιλτρο?

Οι αντάπτορες έρχονται με τα φίλτρα.. προφανώς το βίδωσες στραβά κι αν είναι πλαστική βίδα.. βάλε τεφλόν

• Like 1

Στις 16/4/2024 στις 11:46 ΜΜ, lak10 είπε

Ειμαι σε περιοχη με πολυ καλο νερο απο το Βιτσι ενα προβλημα ομως στο δικτυο εδω και χρονια μας αναγκαζει να πινουμε εμφιαλωμενο γιατι το νερο της βρυσης μας ειχε δημιουργησει ευαισθησια προσφατα αλλαξα ψυγειο και το νεο ειχε φιλτρο στην παροχη και αριχσαμε να πινουμε κανονικα και παλι χωρις προβλημα. Θελω να παρω ενα για την βρυση βρηκα αυτο αξιζει? https://www.skroutz.gr/s/17419993/Toray-Torayvino-MK204MX-Filtro-Nerou-Vrysis-Leyko-Kokkodis-Energos-Anthrakas-Memvranes-Koilon-Inon-0-1-mm.html

Τα φίλτρα επάνω στην βρύση είναι για φοιτητές και άτομα που μετακινούνται συχνά και σε καμιά περίπτωση για οικογένεια. Δεν συμφέρουν ούτε από οικονομικής άποψης καθώς κάθε 3-4 μήνες θέλει ανταλλακτικό, επίσης ΔΕΝ μπορούν να συγκριθούν ακόμη και με τα φθηνότερα φίλτρα άνω ή κάτω πάγκου λόγο και της επιφάνειας του άνθρακα που καλείται να δουλέψει. Το συγκεκριμένο  αν και πανάκριβο είναι αρκετά καλό και επώνυμο αλλά μόνο για την περίπτωση που δεν μπορείς να βάλεις "κανονικό" φίλτρο

10 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

Τα φίλτρα επάνω στην βρύση είναι για φοιτητές και άτομα που μετακινούνται συχνά και σε καμιά περίπτωση για οικογένεια. Δεν συμφέρουν ούτε από οικονομικής άποψης καθώς κάθε 3-4 μήνες θέλει ανταλλακτικό, επίσης ΔΕΝ μπορούν να συγκριθούν ακόμη και με τα φθηνότερα φίλτρα άνω ή κάτω πάγκου λόγο και της επιφάνειας του άνθρακα που καλείται να δουλέψει. Το συγκεκριμένο  αν και πανάκριβο είναι αρκετά καλό και επώνυμο αλλά μόνο για την περίπτωση που δεν μπορείς να βάλεις "κανονικό" φίλτρο

ειμαστε εγω και η μητερα μου και το καλοκαιρι πινουμε νερο απο το ψγειο που εχει παροχη ψαχνει ο υδραυλικος τροπο να το βαλουμε στην τωρινη βρυση αλλα μαλλον θα αλλαξουμε βρυση γιατι αυτη που εχουμε δεν ταιριαζει

Εγώ και φέτος θα έχω Multipure Mpad, από το 2018 χωρίς διακοπή... ποιο μπροστά είχα για 2 χρόνια το Camelot 0.3 micron εντάξει δεν ήταν κακό αλλά στους 8-9 μήνες παρατηρούσα μικρή αλλαγή στη γεύση του νερού, και μόλις έκλεινε το έτος, η ροή έπεφτε αυτόματα.. ενώ στο Multipure τίποτα τέτοιο. Ίσως είναι το καλύτερο της αγοράς.

Γειά σας παιδιά. Πήγα σε ένα μαγαζί και για τη περιοχή που μένω μού πρότειναν αυτό εδώ το φίλτρο:

https://www.e-watersolutions.gr/SwrDBeroBx5WnrYymTL7

Δε μπορώ να βρω πληροφορίες για αυτό το φίλτρο πουθενά! Πιστεύετε ότι αξίζει;

Από ότι μου είπαν από αυτό το κατάστημα στη περιοχή που μένω δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα πάρα μόνον τα επίπεδα του αμιάντου και του χλωρίου και μού είπαν ότι αυτό το φίλτρο θα με υπερκαλύπτει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Haha 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ifollowrivers είπε

Γειά σας παιδιά. Πήγα σε ένα μαγαζί και για τη περιοχή που μένω μού πρότειναν αυτό εδώ το φίλτρο:

https://www.e-watersolutions.gr/SwrDBeroBx5WnrYymTL7

Δε μπορώ να βρω πληροφορίες για αυτό το φίλτρο πουθενά! Πιστεύετε ότι αξίζει;

Από ότι μου είπαν από αυτό το κατάστημα στη περιοχή που μένω δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα πάρα μόνον τα επίπεδα του αμιάντου και του χλωρίου και μού είπαν ότι αυτό το φίλτρο θα με υπερκαλύπτει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στον NSF που το τσέκαρα δεν υπάρχει καν...

https://info.nsf.org/Certified/DWTU/ πληκτρολόγησε εδώ όποιο φίλτρο θέλεις, να δείς αν έχει πιστοποίηση, βάλε το Spectrum πως το λένε, το Camelot, το Olympus, το Aquasana, Multipure, Amway eSpring κτλ

Επεξ/σία από Σπίθας Στο Σκοτάδι
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, Σπίθας Στο Σκοτάδι said:

Στον NSF που το τσέκαρα δεν υπάρχει καν...

https://info.nsf.org/Certified/DWTU/ πληκτρολόγησε εδώ όποιο φίλτρο θέλεις, να δείς αν έχει πιστοποίηση, βάλε το Spectrum πως το λένε, το Camelot, το Olympus, το Aquasana, Multipure, Amway eSpring κτλ

Μήπως είναι εύκολο να μου προτείνεις εσύ ή κάποιος άλλος ένα φίλτρο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά πιο επώνυμο ;

Επίσης μού είπαν ένα στάδιο φιλυρο μόνο αρκεί. Εγώ μπορώ να πάρω συσκευή δύο σταδίων για παν ενδεχόμενο και απλά να βάζω φίλτρο μόνο στη μία θέση; Επίσης γίνεται να πάρω μια συσκευή μόνη και μετά σε μεταγενέστεεο χρόνο άλλη μια μονή και να τη κάνω διπλή;

Επεξ/σία από ifollowrivers

22 ώρες πριν, ifollowrivers είπε

Μήπως είναι εύκολο να μου προτείνεις εσύ ή κάποιος άλλος ένα φίλτρο με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά πιο επώνυμο ;

Επίσης μού είπαν ένα στάδιο φιλυρο μόνο αρκεί. Εγώ μπορώ να πάρω συσκευή δύο σταδίων για παν ενδεχόμενο και απλά να βάζω φίλτρο μόνο στη μία θέση; Επίσης γίνεται να πάρω μια συσκευή μόνη και μετά σε μεταγενέστεεο χρόνο άλλη μια μονή και να τη κάνω διπλή;

Το φίλτρο σου το πρότεινε κάποιος ? Το συγκεκριμένο αναφέρει ότι το χρησιμοποιούν για καταστήματα καφέ, εστιατόρια και η ροή του στο 1.90 λίτρα το λεπτό ΔΕΝ βολεύει για την βρύση, επίσης είναι τελείως άγνωστη η εταιρεία και πανάκριβο.

Πληροφορίες https://www.spectrumwaterfilters.co.uk/spectrum/category_final.asp?department=Filter Housing Systems&category=Two Stage#scroll

Επέλεξε επώνυμα.. Pentair, Aquasana, 3M, Doulton, Pure, Multipure. Έχουμε αναλήσει άπειρες φορές την χρησιμότητα της πιστοποίησης στα φίλτρα νερού από ανεξάρτητο οργανισμό όπως NSF, όταν δεν γνωρίζουμε πολλά. Κάνε μια αναδρομή σε προηγούμενες σελίδες και αναλόγως την περιοχή σου.. κάτι θα βρεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...