Conan2046 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 καλησπερα σας και παλι δεν βρηκα εδω στο νημα τα αρνιτικα της αντιστροφης οσμοσης πια ειναι τα βασικοτερα ? χαιρετισμους αντωνης Αν υποθέσουμε ότι όντως χρειάζεσαι αντίστροφη όσμωση το μειονέκτημα που βρίσκω εγώ είναι ότι για να παραχθεί ένα λίτρο πόσιμο νερό έχουμε απώλειες περισσότερων λίτρων νερού, Απ' την άλλη αν το νερό δεν πίνεται λόγω αλάτων δεν βρίσκω εναλλακτική. Άλλο μειονέκτημα που λένε είναι ότι το νερό πυ πετιέται έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε άλατα και προκαλεί προβλήματα, σαν ισχυρισμός είναι γελοίος αφού το νερό που "σπαταλάμε" για να πλυθούμε, πλύνουμε πιάτα, καζανάκι είμαι σίγουρος ότι είναι πολλαπλάσιο με πολλαπλάσιες συνολικά ποσότητες αλάτων. Και βέβαια υπάρχουν και ισχυρισμοί ότι το νερό από την αντίστροφη όσμωση επειδή είναι αποστερημένο από μέταλλα, άλατα και ιχνοστοιχεία κάνει κακό στην υγείας μας. Προσωπικά δεν το πιστεύω ούτε θεωρώ καν ότι είναι απαραίτητος ο εμπλουτισμός τους ξανά. Αλλά σε αυτό ας απαντήσει και κάποιος πιο ειδικός.
draminos30 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 εγω το ηθελα πιο πολυ γιατιεδω το νερο μας εχει αλατα οχι πολυ δηλαδι ο βραστηρας ασπριζει μετα απο 2-3 χρησεις και μερικες φορες με μυριζει και εδω στο χωριο εχει παλιες σωλινοσεις ! χαιρετισμους
Conan2046 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Αν έχει πολλά άλατα νομίζω ότι το αντίστροφης όσμωσης είναι μονόδρομος.
orthopaedic Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2016 εγω το ηθελα πιο πολυ γιατιεδω το νερο μας εχει αλατα οχι πολυ δηλαδι ο βραστηρας ασπριζει μετα απο 2-3 χρησεις και μερικες φορες με μυριζει και εδω στο χωριο εχει παλιες σωλινοσεις ! χαιρετισμους Το να βάλεις ένα πολύπλοκο συστημα εξαρτάται καθαρά απο τι έχει το νερό σου Οι αντιστροφες οσμωσεις χρησιμοποιουνται σε περιοχες που εχουν διαπιστωθει προβλήματα εξασθενούς χρωμίου, νιτρόδη, νιτρικά Ο ορος άλατα ειναι γενικοτητα υπάρχουν καλά αλατα και κακα αλατα Αλατα τα οποια χρειάζονται στον οργανισμο και αλατα που ειναι επικινδυνα Επισης για να λειτουργησει σωστα μια αντιστροφη οσμωση θα πρεπει να πληρει συγκεκριμενες παραμετρους Πιεσης θολοτητας στερεων σκληρότητας CaCO3 pH Mέγιστη Θερμοκρασία Σίδηρος κτλ κατι που ο καταναλωτης και ο πωλητης βαση εμπειριιας θα πρεπει να γνωριζει απο πριν Δεν βαζουμε αντιστροφη οσμωση ετσι τσατρα πατρα γιατι θα κλαις τα λεφτα που εδωσες
sam75 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Έχω βάλει ένα countertop system, American system λέει. Αξίζει η την έφαγα; Είναι φίλτρο πάγκου και το κάθε φίλτρο κοστίζει από 30 έως και 100 ευρώ. Αγοράστηκε από την Interwater κάτω παραλία για όσους είναι από Θεσσαλονίκη.
mikkk Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Επειδή από ότι βλέπω τα Olympus τα φίλτρα δεν έχουν πιστοποίηση και εγώ έχω αγοράσει ήδη αυτό που παίρνει κεραμικό φίλτρο αυτό. Γίνεται να βάλω κεραμικό φίλτρο Doulton αυτό που από ότι κατάλαβα είναι καλύτερο (βρήκα πιστοποιήσεις nsf 42 & 53) ? Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι τα ίδια σε διαστάσεις και σπείρ Ρώτησα φίλο που το έχει. Ναι ταιριάζει, απλός θα βάλεις λίγο τεφλόν στο σπείρωμα. εγω το ηθελα πιο πολυ γιατιεδω το νερο μας εχει αλατα οχι πολυ δηλαδι ο βραστηρας ασπριζει μετα απο 2-3 χρησεις και μερικες φορες με μυριζει και εδω στο χωριο εχει παλιες σωλινοσεις ! χαιρετισμους Η σκληρότητα στην Δράμα είναι 14 Γερμανικούς, και τα επίπεδα αρσενικού και ορισμένων Βαρέων μετάλλων είναι οριακά μέσα στα επιτρεπτά όρια, όπως και στην περιοχή του Παγγαίου που ως γνωστός έχει σοβαρά προβλήματα με το αρσενικό και κατά περιόδους απαγορεύετε η πόση του νερού. Ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης είναι αυτό που θα σε κάνει να κοιμάσαι ήσυχος.....!
draminos30 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 mikk εγω μενω περιοχη ξανθη απλα το μαγαζι που βρηκα ειναι στην δραμα ξερεις απο περιοχες στην ξανθη πος ειναι εδω το νερο ?
mikkk Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 mikk εγω μενω περιοχη ξανθη απλα το μαγαζι που βρηκα ειναι στην δραμα ξερεις απο περιοχες στην ξανθη πος ειναι εδω το νερο ? Είναι απλό, πας στον Δήμο και ζητάς την ανάλυση του νερού, είναι υποχρεωμένοι να στην δώσουν, επικοινωνείς με το κατάστημα της αρεσκείας σου, δίνεις τα δεδομένα αυτοί θα σου κάνουν προτάσεις... και εσύ θα επιλέξεις ανάλογα την τσέπη σου. That's all !! 2
Silverage Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Ξέρεις κάποιος κανένα χημείο να δώσουμε δείγμα απο το νερό της βρύσης;
orthopaedic Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Έχω βάλει ένα countertop system, American system λέει. Αξίζει η την έφαγα; Είναι φίλτρο πάγκου και το κάθε φίλτρο κοστίζει από 30 έως και 100 ευρώ. Αγοράστηκε από την Interwater κάτω παραλία για όσους είναι από Θεσσαλονίκη. Η εν λογω εταιρια πουλαει φιλτρα απο noname ή δικας της κατασκευης οσον αφορα το εξωτερικο περιβλημα και ανταλλακτικα απο φασον noname κινεζικων εως καποιων εταιρειων μετριας κλασης και αποτελεσματικοτητας που εχουν πιστοποιηση Το american που αναφερεις δεν μου λεει κατι Εαν ομως θελεις να ξεκαρεις εαν υπαρχει πιστοποιηση και δελτιο αποδοσης θα πρεπει μεσω μεσω NSF να αναγραψεις το ακριβες μοντελο του ανταλλακτικου ή μοντελου στην τραπεζα πληφοροριων για συστηματα επεξεργασιας νερου του NSF. Ο NSF δινει ξεχωριστα πιστοποιηση για καθε μοντελο φιλτρου και οχι για οροκληρες εταιριες Παρολα αυτα γιατι καθε καταναλωτης δεν μπορει να κανει αυτην την δουλεια οταν αγοραζουμε το φιλτρο ζηταμε συνοδευτικη σημανση και δελτιο αποδοσης εαν δεν μας τα παρεχει ο πωλητης κατι υποπτο συμβαινει
sam75 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Έχεις κάποια άλλη πρόταση να πάρω ανταλλακτικό από άλλους;
orthopaedic Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Έχεις κάποια άλλη πρόταση να πάρω ανταλλακτικό από άλλους; Ο ρολος μας εδω δεν εινια τι εταιρια να επιλεξεις αλλα να μπορεις να επιλεξεις σωστα και βαση των αναγκων σου και να ξερεις τουλαχιστον τι ειναι αυτο που πηρες Ενα συστημα επεξεργασιας νερου πρεπει να φερει καποιες προδιαγραφες πιστοποιητικα χωρα κατασκευης τεχνολογια κτλ Δηλαδη μου εδωσαν ενα γιατι μου ειπαν οτι ειναι το καλυτερο δεν ισχυει Εχει δελτιο αποδοσης σημανση NSF τι τεχνολογια χρησιμοποιει ειναι ασφαλες λυνω το προβλημα μου Υπαρχουν πλεον χιλιαδες συστηματα στην αγορα δεν ειναι ολα το ιδιο πως μπορω να επιλεξω ενα φιλτρο για να καλυψω τις αναγκες της οικογενειας μου με ασφαλεια και αξιοπιστια για το προιον και να μη δινω τσαμπα λεφτα για κατι που στο τελος θα πεταξω Έχω βάλει ένα countertop system, American system λέει. Αξίζει η την έφαγα; Είναι φίλτρο πάγκου και το κάθε φίλτρο κοστίζει από 30 έως και 100 ευρώ. Αγοράστηκε από την Interwater κάτω παραλία για όσους είναι από Θεσσαλονίκη. Οσον αφορα τα ανταλλακτικα που πουλαει γνωστα ειναι αυτα της Pentek και Culligan οσον αφορα καποια αλλα που αναφερει στην ιστοσελιδα ειναι αγνωστης προελευσης συνηθως noname Το τρικ ειναι να μην σου παρουσιαζουν η καθε εταιρεια οτι "αυτο με αυτο" κανουν την ιδια δουλεια εαν την κανουν θα πρεπει να στο δειξουν χειροπιαστα και συνηθως εδω ειναι που ερχετε σε ισχυ το δελτιο επιδοσης ή αποδοσης ή Performance data sheet για τους αγγλομαθης Το ποιο απλο ειναι εαν αφαιρει το χλωριο ας πουμε σε 99.9% σχεδον ολα τα πιστοποιημενα φιλτρα μπορουν να το κανουν μιας και η αφαιρεση χλωριου ειναι κατι πολυ απλο για τις περισσοτερες εταιριες. Αλλα αυτο θα το δεις διαβαζοντας πριν αγορασεις το δελτιο του καθε φιλτρου Μετα ειναι ο αριθμος των ενωσεων που μπορει να αφαιρεσει δηλαδη ενα φιλτρο υψηλης αποδοσης μπορει να αφαιρεσει σε σχεδον ολοκληρο βαθμο απο 100-150 διαφορετικες ενωσεις αλλα φιλτρα 5-20 ενωσεις Ο NSF και η σημανση του ειναι ενας τροπος για να βρεις και απο εκει τα πιστοποιητικα καθε φιλτρου και εαν οντως εχει περασει το φιλτρο απο ελεγχο Τωρα καποιες εταιρειες επελεξαν την οδο του NSF indipendently certified οπου θα δεις οτι τα σηματα διαφερουν Δηλαδη αλλο NSF Cerified και αλλο NSF indipendently certified Στην δευτερη περιπτωση η εταιρεια εχει πληρωσει για να κανει καποιες μετρησεις μιας και στελνει τα φιλτρα της στα μεγαλυτερα εργαστηρια του κοσμου για το νερο αλλα δεν εχει παρει πληρη πιστοποιηση η ειναι ακομα στις διαδικασιες αυτες Η σημανση NSF πιστοποιει φιλτρα βάση των προτύπων NSF/ANSI 42,53 και 58. Δηλαδη τρια προτυπα καποια φιλτρα εχουν πιστοποιηση μονο για ενα τα υψηλης αποδοσης και για τα τριαμαζι με ενα δελτιο αποδοσης οπου αναγραφονται αναλυτικα τι και ποσα και σε ποιο βαθμο Εφοσον τα φιλτρα εχουν σημανση NSF μπορουν και πωλουνται στην ευρωπαικη ενωση λογω συνεργασιας των ευρωπαικων φορεων με τον NSF Στην ελληνικη αγορα κυκλοφορουν πολλα φιλτρα απο λιθουανια ρωσια κινα και αλλες τριτες χωρες και πολλες φορες πωλουνται ως πιστοποιημενα επομενως προσοχη. Βεβαια ακομα και καποιοες κινεζικες αναγκαστηκαν να περασουν απο ελεγχο τα φιλτρα τους μεσω NSF μιας και θεωρειται εν ετη 2016 δεδομενο οτι ενα φιλτρο πρεπει να φερει τετοια σημανση ωστε να βελτιωσουν τις πωλησεις τους και να παρουσιασουν στην αγορα ενα αξιοπιστο προιον (ειναι η πιο αποδεκτη μεθοδος πιστοποιησης για συστηματα επεξεργασιας νερου) Αυτα για την ιστορια και της σημανσης που θα πρεπει να φερει ενα συστημα επεξεργασιας νερου το σωτηριο ετος 2016 Οποιαδηποτε προσπαθεια ελλειπης σημανσης ή παραπλανητικης σημανσης θεωρηται παραχαραξη και διωκεται ποινικα Καταγγελιες γινονται καθημερινα και στον NSF και στις ελληνικες αρχες που παρολα αυτα δεν θεωρουν σκοπιμο να αποσυρουν εταιριες φιλτρων με τετοιες τακτικες οριστικα απο την αγορα Ελπιζω στην επομενη 20ετια να γινει και αυτο στην Ελλαδα αλλες χωρες οπως η Ιταλια εχουν ορισει οροκληρο οργανισμο που ασχολειται με τα φιλτρα νερου και τα προστιμα ειναι πανω απο τσουχτερα εμεις ακομα.... 1
orthopaedic Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Υπαρχει ενα ρητο που λεει: Ο νεος ανθρωπος ξερει καλα ποτε τον δουλευεις γιαυτο μην τον κοροιδευεις!
sam75 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2016 Ο ρολος μας εδω δεν εινια τι εταιρια να επιλεξεις αλλα να μπορεις να επιλεξεις σωστα και βαση των αναγκων σου και να ξερεις τουλαχιστον τι ειναι αυτο που πηρες Ενα συστημα επεξεργασιας νερου πρεπει να φερει καποιες προδιαγραφες πιστοποιητικα χωρα κατασκευης τεχνολογια κτλ Δηλαδη μου εδωσαν ενα γιατι μου ειπαν οτι ειναι το καλυτερο δεν ισχυει Εχει δελτιο αποδοσης σημανση NSF τι τεχνολογια χρησιμοποιει ειναι ασφαλες λυνω το προβλημα μου Υπαρχουν πλεον χιλιαδες συστηματα στην αγορα δεν ειναι ολα το ιδιο πως μπορω να επιλεξω ενα φιλτρο για να καλυψω τις αναγκες της οικογενειας μου με ασφαλεια και αξιοπιστια για το προιον και να μη δινω τσαμπα λεφτα για κατι που στο τελος θα πεταξω Οσον αφορα τα ανταλλακτικα που πουλαει γνωστα ειναι αυτα της Pentek και Culligan οσον αφορα καποια αλλα που αναφερει στην ιστοσελιδα ειναι αγνωστης προελευσης συνηθως noname Το τρικ ειναι να μην σου παρουσιαζουν η καθε εταιρεια οτι "αυτο με αυτο" κανουν την ιδια δουλεια εαν την κανουν θα πρεπει να στο δειξουν χειροπιαστα και συνηθως εδω ειναι που ερχετε σε ισχυ το δελτιο επιδοσης ή αποδοσης ή Performance data sheet για τους αγγλομαθης Το ποιο απλο ειναι εαν αφαιρει το χλωριο ας πουμε σε 99.9% σχεδον ολα τα πιστοποιημενα φιλτρα μπορουν να το κανουν μιας και η αφαιρεση χλωριου ειναι κατι πολυ απλο για τις περισσοτερες εταιριες. Αλλα αυτο θα το δεις διαβαζοντας πριν αγορασεις το δελτιο του καθε φιλτρου Μετα ειναι ο αριθμος των ενωσεων που μπορει να αφαιρεσει δηλαδη ενα φιλτρο υψηλης αποδοσης μπορει να αφαιρεσει σε σχεδον ολοκληρο βαθμο απο 100-150 διαφορετικες ενωσεις αλλα φιλτρα 5-20 ενωσεις Ο NSF και η σημανση του ειναι ενας τροπος για να βρεις και απο εκει τα πιστοποιητικα καθε φιλτρου και εαν οντως εχει περασει το φιλτρο απο ελεγχο Τωρα καποιες εταιρειες επελεξαν την οδο του NSF indipendently certified οπου θα δεις οτι τα σηματα διαφερουν Δηλαδη αλλο NSF Cerified και αλλο NSF indipendently certified Στην δευτερη περιπτωση η εταιρεια εχει πληρωσει για να κανει καποιες μετρησεις μιας και στελνει τα φιλτρα της στα μεγαλυτερα εργαστηρια του κοσμου για το νερο αλλα δεν εχει παρει πληρη πιστοποιηση η ειναι ακομα στις διαδικασιες αυτες Η σημανση NSF πιστοποιει φιλτρα βάση των προτύπων NSF/ANSI 42,53 και 58. Δηλαδη τρια προτυπα καποια φιλτρα εχουν πιστοποιηση μονο για ενα τα υψηλης αποδοσης και για τα τριαμαζι με ενα δελτιο αποδοσης οπου αναγραφονται αναλυτικα τι και ποσα και σε ποιο βαθμο Εφοσον τα φιλτρα εχουν σημανση NSF μπορουν και πωλουνται στην ευρωπαικη ενωση λογω συνεργασιας των ευρωπαικων φορεων με τον NSF Στην ελληνικη αγορα κυκλοφορουν πολλα φιλτρα απο λιθουανια ρωσια κινα και αλλες τριτες χωρες και πολλες φορες πωλουνται ως πιστοποιημενα επομενως προσοχη. Βεβαια ακομα και καποιοες κινεζικες αναγκαστηκαν να περασουν απο ελεγχο τα φιλτρα τους μεσω NSF μιας και θεωρειται εν ετη 2016 δεδομενο οτι ενα φιλτρο πρεπει να φερει τετοια σημανση ωστε να βελτιωσουν τις πωλησεις τους και να παρουσιασουν στην αγορα ενα αξιοπιστο προιον (ειναι η πιο αποδεκτη μεθοδος πιστοποιησης για συστηματα επεξεργασιας νερου) Αυτα για την ιστορια και της σημανσης που θα πρεπει να φερει ενα συστημα επεξεργασιας νερου το σωτηριο ετος 2016 Οποιαδηποτε προσπαθεια ελλειπης σημανσης ή παραπλανητικης σημανσης θεωρηται παραχαραξη και διωκεται ποινικα Καταγγελιες γινονται καθημερινα και στον NSF και στις ελληνικες αρχες που παρολα αυτα δεν θεωρουν σκοπιμο να αποσυρουν εταιριες φιλτρων με τετοιες τακτικες οριστικα απο την αγορα Ελπιζω στην επομενη 20ετια να γινει και αυτο στην Ελλαδα αλλες χωρες οπως η Ιταλια εχουν ορισει οροκληρο οργανισμο που ασχολειται με τα φιλτρα νερου και τα προστιμα ειναι πανω απο τσουχτερα εμεις ακομα.... Επειδη δεν καταλαβα τιποτα πιο απλα ελληνικα γινεται ; Δηλαδη ...πως μπορω να καταλαβω τι φιλτρα μου πουλανε ; Εχει καποια σελιδα και βαζω τον κωδικο του φιλτρου ; Διαδικασια ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα