yazidis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, oXXo_nikosar είπε Ναι, μονό φίλτρο σου κάνει μια χαρά. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σε προηγούμενες σελίδες, έχουν αναφερθεί αρκετά.. για να αποφασίσεις τι θέλεις και πόσα χρήματα να διαθέσεις Σε παρακολουθώ καιρό τώρα και βλέπω τι γράφεις. Απλά επειδή αναφέρθηκες τώρα για την αγωγιμότητα, και επειδή κάποιες φορές βλέπω πως προτείνεις διπλή συσκευή, δύο σταδίων, και λέω κάτσε να δω γιατί εγώ έχω απλά ένα ενεργού άνθρακα 0,5 micron. Σε ευχαριστώ πολύ! 🫡 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, yazidis είπε Σε παρακολουθώ καιρό τώρα και βλέπω τι γράφεις. Απλά επειδή αναφέρθηκες τώρα για την αγωγιμότητα, και επειδή κάποιες φορές βλέπω πως προτείνεις διπλή συσκευή, δύο σταδίων, και λέω κάτσε να δω γιατί εγώ έχω απλά ένα ενεργού άνθρακα 0,5 micron. Σε ευχαριστώ πολύ! 🫡 Η αγωγιμότητα στη μέτρηση για Άνω Τούμπα δείχνει 386μS/cm .. δηλ. ούτε μαλακό, ούτε σκληρό.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mary_emme Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε Καλησπέρα, το πρόβλημα με το νερό της Θεσσαλονίκη είναι υψηλή αγωγιμότητα δηλαδή το αρκετά σκληρό νερό.. έχετε πολύ καλό σύστημα ενημέρωσης της ΕΥΑΘ για όλους τους Δήμους. https://www.eyath.gr/elegchos-poiotita-neroy/to-nero-stin-periochi-moy/#1549838822249-67eb99e1-1f24 Η αγορά αποσκληρυντή είναι αρκετά ακριβή, και αν για παράδειγμα η αγωγιμότητα είναι κάτω από 600μS/cm τότε μπορούμε να βάλουμε ένα διπλό φίλτρο νερού είτε άνω πάγκου είτε κάτω από τον πάνκο της κουζίνας, που το 1ο φίλτρο θα μειώνει την σκληρότητα του νερού και το 2ο φίλτρο ενεργού άνθρακα στα 0,5 micron θα αφαιρεί όλες τις βλαβερές ουσίες από το νερό όπως χλώριο, οσμή κ.α και να αφήνει τις απαραίτητες για τον οργανισμό ουσίες ανέπαφες. Καλό είναι το φίλτρο μας να έχει πιστοποίηση απόδοσης από ανεξάρτητο οργανισμό όπως NSF για να διασφαλίσουμε την ποιότητα αλλά και την απόδοση στον μέγιστο βαθμό που μπορεί να μας προσφέρει ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα. Ένα καλό παράδειγμα φίλτρου με αυτές της προδιαγραφές είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/28385732/Doulton-Hip-Duo-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Dipli-me-Vrysaki-me-Antallaktiko-Filtro-Doulton-Nitrate-Doulton-Ultracarb-0-5mm.html?product_id=172976056&sponsored=listing Αυτό το φίλτρο κάτω πάγκου χρειάζεται να τρυπήσεις τον πάγκο για να βγάλεις το βρυσάκι??αν ναι δεν μπορώ να το πάρω γιατί δεν είναι δικό.μου το σπίτι,έχεις να μου προτείνεις ένα που να συνδέεται πάνω και να.ειναι πολύ καλό??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lelos1 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, mary_emme είπε Αυτό το φίλτρο κάτω πάγκου χρειάζεται να τρυπήσεις τον πάγκο για να βγάλεις το βρυσάκι??αν ναι δεν μπορώ να το πάρω γιατί δεν είναι δικό.μου το σπίτι,έχεις να μου προτείνεις ένα που να συνδέεται πάνω και να.ειναι πολύ καλό??? Όχι απλα θέλει να έχεις μια μπαταρία νεροχύτη που να υποστηρίζει φίλτρο κάτω πάγκου Και εγω ψάχνω για επιλογή κάτω πάγκου έχω της camelot 0.2 micron και θελω να το αλλάξω Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2023 από lelos1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, mary_emme είπε Αυτό το φίλτρο κάτω πάγκου χρειάζεται να τρυπήσεις τον πάγκο για να βγάλεις το βρυσάκι??αν ναι δεν μπορώ να το πάρω γιατί δεν είναι δικό.μου το σπίτι,έχεις να μου προτείνεις ένα που να συνδέεται πάνω και να.ειναι πολύ καλό??? Υπάρχει το αντίστοιχο για επάνω στον πάγκο... βγάζεις το φιλtράκι (aerator) από την βρύση και βιδώνεις το φίλτρο. https://www.skroutz.gr/s/40528647/Doulton-HCP-Duo-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Ano-Pagou-Dipli-me-Vrysaki-me-Antallaktiko-Filtro-Doulton-Nitrate-Doulton-Ultracarb-0-5mm.html Δεν ξέρω για τον όγκο του... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prototypegr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα. Θέλω να πάρω φίλτρο άνω πάγκου για τον γιο που σπουδάζει, αλλά έχω το εξής πρόβλημα. Το ακροφύσιο της βρύσης δεν είναι βιδωτό. Είναι παλιά η βρύση και προσπαθώντας να το ξεβιδώσω, τελικά ξεκόλλησε. Φαινόταν σαν είναι κουμπωτό. Οπότε προσπαθώ να βρω τι μπορώ να πάρω ώστε να μπορέσει να μπει φίλτρο χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω την βρύση. Καμιά ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, prototypegr είπε Καλημέρα. Θέλω να πάρω φίλτρο άνω πάγκου για τον γιο που σπουδάζει, αλλά έχω το εξής πρόβλημα. Το ακροφύσιο της βρύσης δεν είναι βιδωτό. Είναι παλιά η βρύση και προσπαθώντας να το ξεβιδώσω, τελικά ξεκόλλησε. Φαινόταν σαν είναι κουμπωτό. Οπότε προσπαθώ να βρω τι μπορώ να πάρω ώστε να μπορέσει να μπει φίλτρο χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω την βρύση. Καμιά ιδέα? Καλησπέρα, αν έσπασε μόνο το φίλτρο της βρύσης (aerator) και υπάρχει το σπίρωμα επάνω στη βρύση .. κανένα πρόβλημα, βάζεις εκεί το φίλτρο που θα αγοράσεις.. αν όμως (αν και δύσκολο) έσπασε και το σπείρωμα της βρύσης.. τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prototypegr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε Καλησπέρα, αν έσπασε μόνο το φίλτρο της βρύσης (aerator) και υπάρχει το σπίρωμα επάνω στη βρύση .. κανένα πρόβλημα, βάζεις εκεί το φίλτρο που θα αγοράσεις.. αν όμως (αν και δύσκολο) έσπασε και το σπείρωμα της βρύσης.. τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... Δεν έχει καθόλου σπείρωμα η βρύση. Ούτε εσωτερικά. Το φίλτρο της βρύσης φαίνεται ότι ήταν κουμπωτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, prototypegr είπε Δεν έχει καθόλου σπείρωμα η βρύση. Ούτε εσωτερικά. Το φίλτρο της βρύσης φαίνεται ότι ήταν κουμπωτό. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κουμπωτό φίλτρο.. προφανώς έσπασε στη μέση και χρειάζεται με λίγη δύναμη (κάβουρα με προσοχή) να ξεβιδώσεις το κομμάτι που έμεινε πάνω στη βρύση. Εκτός κι αν εννοείς "εσωτερικό" aerator το οποίο βγαίνει με ειδικό κλειδί.. Όμως είπες ότι είναι παλιά η βρύση.. οπότε μάλλον δεν ισχύει.. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από oXXo_nikosar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prototypegr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κουμπωτό φίλτρο.. προφανώς έσπασε στη μέση και χρειάζεται με λίγη δύναμη (κάβουρα με προσοχή) να ξεβιδώσεις το κομμάτι που έμεινε πάνω στη βρύση. Εκτός κι αν εννοείς "εσωτερικό" aerator το οποίο βγαίνει με ειδικό κλειδί.. Όμως είπες ότι είναι παλιά η βρύση.. οπότε μάλλον δεν ισχύει.. Εσωτερικά δεν είδα να υπάρχει κάποιο κομμάτι άλλο. Τώρα που έψαξα, κατά τύχη βρήκα αυτό. Νομίζω ότι θα είναι οκ για να κουμπώσω μετά την παροχή του φίλτρου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, prototypegr είπε Εσωτερικά δεν είδα να υπάρχει κάποιο κομμάτι άλλο. Τώρα που έψαξα, κατά τύχη βρήκα αυτό. Νομίζω ότι θα είναι οκ για να κουμπώσω μετά την παροχή του φίλτρου. Μάλλον θα κάνει δουλειά.. όμως δεν ξέρω αν θα αντέξει καθώς ο διακόπτης του φίλτρου θα χρειάζεται δεξιά - αριστερά για φιλτραρισμένο ή μη νερό. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2023 από oXXo_nikosar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xchristosx Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Εχω ηδη ενα φιλτρο ανω παγκου της primato (το μεταλλικο). Στα 149 ευρω, ειχε μεσα ενα φιλτρο CeraMetix στα 0,2 μικρα. Δεν εχω ελεγξει σε χημειο το νερο που βγαζει τωρα πλεον ενα χρονο μετα. Το ανταλλακτικο φιλτρο κοστιζει 50 ευρω και ειναι παλι για ενα ετος. Εχει καποιος το ιδιο φιλτρο; Να παραμεινω στο ιδιο; Αυτα της καμελοτ τα εχετε δοκιμασει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
matinablr Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2023 Στις 16/11/2023 στις 9:05 ΜΜ, oXXo_nikosar είπε -Δεν νομίζω ότι το φιλτράκι στη φωτό που δείχνεις έχει διαφορετικό σπείρωμα από τα στάνταρ.. στην θέση σου θα πήγαινα σε κατάστημα υδραυλικών και ακόμα καλύτερο σε κατάστημα με φίλτρα νερού και θα έκανα επιτόπου δοκιμές.. -Φίλτρο της Multipure μου έβγαζε εσωτερικά σκουριές. -Υπάρχουν φίλτρα που μπαίνουν κατευθείαν στην κρύα παροχή... όμως κι εδώ υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέξεις.. 1. Η ροή, 2. να υποστηρίζεται από το ίδιο το φίλτρο, 3. τα λίτρα που φιλτράρει.. κόστος κ.α Μια λύση για να αποφύγεις όλα τα θέματα είναι το ξεχωριστό βρυσάκι ή αγορά νέας τρίοδης βρύσης Ένα καλό παράδειγμα φίλτρου που μπαίνει απευθείας στο κρύα παροχή και ΔΕΝ χρειάζεται ξεχωριστό βρυσάκι, το οποίο έχει καλή ροή, πολλά λίτρα φιλτραρίσματος με πιστοποίηση κατά NSF/ANSI 42,53 https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Everpure+pbs+400 Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για την απάντηση σου.Αν και ακόμα μπερδεμένη είμαι και άσχετη με αυτά..Ζήτω προκαταβολικά συγγνωμη για τις απορίες μου.. Δεν καταλαβαίνω αυτο που λες ότι εχω στανταρ σπειρωμα στη βρύση,αν εχω στανταρ τότε γιατί οι άλλοι απο το neron.gr (επίσημος διανομέας της doulton) μου γράφουν αυτό «Κάποιο σχετικό εξάρτημα (αντάπτορας) δεν υπάρχει. Και για τις βρύσες ντουζ (με αποσπώμενη ρουξούνι) δεν ενδείκνυνται τα φίλτρα πάνω πάγκου, καθώς θα τραβάτε μαζί με τη βρύση και το φίλτρο. Θα σας συνιστούσαμε φίλτρο κάτω πάγκου με σύνδεση απευθείας στο κρύο. Δεν απαιτείται έτσι τρύπημα του πάγκου» Αν έχω στανταρ σπειρωμα δεν θα πρεπε να μπαίνουν τα πάντα; Το ότι η βρύση μου εχει αποσπώμενο ρουξουνι όπως λέει,αν εγω δεν το μετακινώ δεν το προεκτεινω δλδ ποτε ποιο το πρόβλημα; Δευτερον αν πάω σε κάτω πάγκου που προτείνει αυτός πως γίνεται αυτο στην πράξη;Βάζω απλα κάτι κάτω στην παροχή με κπ τρόπο (ένας υδραυλικός δλδ) κ μετα απο που θα βγαίνει το νερο απο την βρύση μου απευθείας;Δεν ξερω κατά ποσό κ αυτο ειναι εφικτό γιατί κάτω στο νεροχυτη εχει εκατο σωληνες/επαφες( συνδεδεμένο πλυντήριο ρουχων& πλυντήριο πιάτων )δεν ξερω κ αν μπαίνει κ το φιλτρο που λένε επιπλέον ενω ήδη έχει τόσες πολλές συνδέσεις κάτω,λογικά γίνεται κ αυτο απλα αντε να βρω μάστορα .Ιδανικα θα θελα να μην μπλέξω καν με υδραυλικο γιατί δεν είχα καλη εμπειρία γενικα όσες φορές τους είχα χρειαστεί κάτι.. Τωρα αν πάω σε κατάστημα υδραυλικών τι να τους πω πως να περιγράψω τη βρύση πέρα απο φωτό..κ αν δεν ξερω το φιλτρο τελικά να βάλω κ τι μπαίνει βασικά.Με το κατάστημα αυτο που ναι διανομέας της doulton δεν εβγαλα κ άκρη ή ίσως να πρέπει απο κοντά να πάω απλα θελω αν δω πρώτα ποιο μπορεί να μπει στην περίπτωση μου πριν πάρω σβάρνα τα μαγαζιά απο κοντά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ! Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2023 από oXXo_nikosar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hamer Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Kαλησπερα σας . Αγοραζω ανταλλακτικα φιλτρα αντιστροφης οσμωσης της Aquasana καθε χρονο απο το amazon εδω και 1 εξαμηνο δεν υπαρχουν διαθεσιμα https://www.amazon.com/gp/product/B00P6ORNWS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1 Εστειλα πολλα εμαιλ στην Aquasana για το πότε θα εχουν ξανα διαθεσιμότητα https://www.aquasana.com/water-filter-replacements/under-sink-water-filter-replacements/reverse-osmosis-claryum-filter-replacements-100236751.html αλλά δεν απαντανε καθαρα , λενε να παρω τηλεφωνο αν εχω προβλημα εκτακτο και σε ενα εμαιλ με παρεπεμψαν να αγορασω απο εδω https://www.aquasanahellas.com/ σελιδα που φυσικα δεν υπαρχει. Τωρα βρηκα και στην Κυπρο https://aquasanacyprus.com/en/product/aq-ro3-r-stage-1-3-replacements/ αλλα δεν γραφουν διαθεσιμοτητα ... εστειλα και εμαιλ αλλά δεν απαντανε . Μηπως μπορειτε να βοηθησετε αν γνωριζετε καποιον άλλον τροπο κυριως από Ελλάδα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα