Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα τα φίλτρα της multipure δεν ακολουθούν τη διεθνή τυποπόιηση; Γιατί και εγώ ψάχνω για οικιακό φίλτρο και μπαίνοντας σε κάθε φίλτρο τους ξεχωριστά έχει να δεις και την πιστοποίηση του από τον nsf

Εννοεί ότι δεν βγαίνουν σε μεγέθη που ακολουθούν την διεθνή τυποποίηση. Έτσι αν πάρεις το σώμα από την Multipure θα πρέπει στο μέλλον να αγοράζεις ανταλλακτικά μόνο από αυτούς.

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Έχετε κάποια πρόταση για φίλτρο πάνω στη βρύση; Έχω πρόβλημα κυρίως με σκουριά και άλατα.

Τα aquaday είναι καλά;

Δημοσ.

Μελετήστε το παρακάτω link, έχει σημαντικές πληροφορίες για τα reverse osmosis φίλτρα νερού.

https://www.friendsofwater.com/reverse-osmosis/

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο κατάστημα τα φίλτρα reverse osmosis είναι επικίνδυνα για την υγεία για αρκετούς λόγους! :unsure:

Τα φίλτρα dοulton είναι καλής ποιότητος, αν και με λίγο τσιμπημένη τιμή (39 ευρώ το ανταλλακτικό) κάνουν ότι υπόσχονται, ρώτησα συνεργάτη έμπορο και μου είπε ότι δεν είχαν ποτέ πρόβλημα, τα περί παλαιάς τεχνολογίας είναι παπαριές .....!

Έχει στην Ελλάδα 500 εταιρίες, που πωλούν φίλτρα RO και θα το πάρεις από το amazon και ποιο ακριβά ????. Μπες και δες ....http://www.skroutz.gr/c/2457/Filtra-Antistrofis-Osmosis.html

Όχι τα φίλτρα του δεν ακολουθούν την διεθνή τυποποίηση, είναι μια από τα ίδια με τον ιππότη (camelot)...! 

Είχα την εντύπωση ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη, σε μεγάλα ποσά χρημάτων!  :rolleyes:

Δημοσ.

Παιδια μιλησα με ενα εργαστηριο που κανει αναλυσεις νερου ανδρεου λεγετε και μου ειπε της ευδαπ δεν θελει φιλτρα εγω σπιτι μου στο εγγονι μου πινουμε νερο σπο ευδαπ χωρις φιλτρα ο τυπος ειναι χημικος νερου

Δημοσ.

Παιδια μιλησα με ενα εργαστηριο που κανει αναλυσεις νερου ανδρεου λεγετε και μου ειπε της ευδαπ δεν θελει φιλτρα εγω σπιτι μου στο εγγονι μου πινουμε νερο σπο ευδαπ χωρις φιλτρα ο τυπος ειναι χημικος νερου

Και ο καθε δημος διαβεβαιωνει οτι το νερο ειναι καταλληλο , μεσα στα ορια , αλλά  καθε περιοχη  ειναι διαφορετικη , το νερο δεν ειναι ιδιο παντου ,οπότε σε άλλες περιοχες χρησιμοποιουν περισσοτερο ή λιγοτερο χλωριο που και αυτο δεν ειναι καλο . Κάθε σπιτι εχει παλιες ή νέες σωληνωσεις .

Εγω με τα ματια μου βλέπω οτι εστω και βαμβακι να βαλω γινεται κιτρινο , και το φιλτρο που καθαριζω παντα πιανει κατι σαν λασπη σαν σκουρια , θεωρω οτι καλο ειναι να χρησιμοποιώ φιλτρο , αν δεν ειναι το ιδιο επικινδυνο για την υγεια .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη βλεπω οτι ανακυκλωνονται τα λεγομενα μου

Η Doulton ειναι μια μεγαλη αγγλικη εταιρεια που τα φιλτρα της δεν ειναι επικινδυνα για την υγεια απλα χρησιμοποιουν μια ξεπερσαμενη κεραμικη τεχνολογια που παρουσιαζει αρκετα προβληματα στον καθαρισμο του νερου

Δεν εχω σκοπο να κανω καμια διαφημηση αλλα αυτη τη στιγμη οι μεγαλυτερες εταιρειες στον κοσμο οσον αφορα τα φιλτρα νερου ειναι οι

Multipure

Aquasana

Eclipse

Espring

Επομενως δεν μπορω να ακουω μπουρδες απο παπαγαλακια πωλητες να λενε οτι δεν ακολουθοθν την διεθνη πιστοποιηση

Αν καποια φιλτρα ειναι πιστοποιημενα ειναι αυτα

Τα προβληματα της αντιστροφης οσμωσης εχουν αναφερθει και παλαιοτερα!

Ελεος!

Παιδια μιλησα με ενα εργαστηριο που κανει αναλυσεις νερου ανδρεου λεγετε και μου ειπε της ευδαπ δεν θελει φιλτρα εγω σπιτι μου στο εγγονι μου πινουμε νερο σπο ευδαπ χωρις φιλτρα ο τυπος ειναι χημικος νερουοποιος

οποιος πωλητης υποστηριζει οτι το νερο της Αττικης ειναι πολυ κακο και θα πεθανεις εαν δεν βαλεις φιλτρο  ειναι τουλαχιστον ηλιθιος

Αλλα το νερο της ΕΥΔΑΠ μπορει να ξεκιναει καλο απο το δικτυο αλλα μεχρι να φτασει στο σπιτι σου εχει τα εξης

Υπερχλωριωση της ΕΥΔΑΠ σε τονους

Κακες σωληνωσεις

Συντηρηση δικτυων

Λασπες και αλλες ουσιες που απελευθερωνονται στην διαρκεια

Επισης μπορει να πινουν και εμφιαλωμενο υποστηριζοντας οτι δεν εχει συντηρητικα τι να πω ο καθενας οτι δηλωσει ειναι

Εγω προτιμω να πινω νερο χωρις χλωριο και συντηρητικα!

Επεξ/σία από orthopaedic
  • Like 1
Δημοσ.

Για να κάνω μια αναλυση νερου ποσο στοιχιζει και τι πρεπει να περιλαμβανει?πεχα σκληροτητσ?ευχαριστω για τον χρονο σαςο

Για να κάνω μια αναλυση νερου ποσο στοιχιζει και τι πρεπει να περιλαμβανει?πεχα σκληροτητσ?ευχαριστω για τον χρονο σαςο

Δημοσ.

Ένας φίλος από το forum μας πλήρωσε 40€ για ανάλυση νερού σε ιδιωτικό χημικό εργαστήριο. :rolleyes:

Προσωπικά δεν έχω ψάξει ακόμα προσφορές.

Δημοσ.

Παιδια μια παρατηρηση εαν αλλαζετε ονομα και προφιλ για να γραφετε αηδιες καλο θα ηταν να το παρατησετε το σπορ και να πατε με τις κωλοεταιριες σας να κανετε διαφημιση καπου αλλου ετσι για να ξεσκαρταρουμε λιγο γιατι γινατε ολοι ειδικοι

Οποια φιλτρα εχουν οντως πιστοποιηση τα δειχνουν με πιστοποιητικα και αντιστοιχο δελτιο επιδοσης με σημανση για να μην μπερδευεται ο κοσμος

Πιστοποιηση εχουν και τα Doulton σας και δεν ειναι επικινδυνα για την υγεια

Αλλα ειναι ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ κατα ετη φωτος οταν αποφασισει η εταιρεια σας να συμορφωθει με νεες τεχνολογιες και να καταργησει την κεραμικη φιλτρανση τα ξαναλεμε

Και η Brita με τις κανατες ας πουμε εχει πιστοποιηση αλλα δεν βγαζει κανενα δελτιο επιδοσης γιατι μολις το βγαλει δεν θα μπορει να μιλησει κανενας πωλητης της για 999,999 αφαιρεση χλωριου μαλλον για 10% ειναι καθαρα θεμα ποιοτητας ανθρακα μεγεθος φιλτρου μοριακης φορτισης και πρωτων υλων

Σημανση NSF

Παιδια μια παρατηρηση εαν αλλαζετε ονομα και προφιλ για να γραφετε αηδιες καλο θα ηταν να το παρατησετε το σπορ και να πατε με τις κωλοεταιριες σας να κανετε διαφημιση καπου αλλου ετσι για να ξεσκαρταρουμε λιγο γιατι γινατε ολοι ειδικοι

Οποια φιλτρα εχουν οντως πιστοποιηση τα δειχνουν με πιστοποιητικα και αντιστοιχο δελτιο επιδοσης με σημανση για να μην μπερδευεται ο κοσμος

Πιστοποιηση εχουν και τα Doulton σας και δεν ειναι επικινδυνα για την υγεια

Αλλα ειναι ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ κατα ετη φωτος οταν αποφασισει η εταιρεια σας να συμορφωθει με νεες τεχνολογιες και να καταργησει την κεραμικη φιλτρανση τα ξαναλεμε

Και η Brita με τις κανατες ας πουμε εχει πιστοποιηση αλλα δεν βγαζει κανενα δελτιο επιδοσης γιατι μολις το βγαλει δεν θα μπορει να μιλησει κανενας πωλητης της για 999,999 αφαιρεση χλωριου μαλλον για 10% ειναι καθαρα θεμα ποιοτητας ανθρακα μεγεθος φιλτρου μοριακης φορτισης και πρωτων υλων

• Σημανση NSF
  • Η αποτελεσματικότητα του συστήματος είναι πραγματική
  • Το σύστημα δεν προσθέτει στο νερό ουσίες επικίνδυνες για την υγεία
  • Τo σύστημα είναι συμπαγές
  • Η διαφήμιση, γράμματα και ετικέτα δεν είναι παραπλανητική
  • Υλικά και διαδικασία παραγωγής δεν αλλάζουν
Δημοσ.

Επειδή από ότι βλέπω τα Olympus τα φίλτρα δεν έχουν πιστοποίηση και εγώ έχω αγοράσει ήδη αυτό που παίρνει κεραμικό φίλτρο αυτό. Γίνεται να βάλω κεραμικό φίλτρο Doulton αυτό που από ότι κατάλαβα είναι καλύτερο (βρήκα πιστοποιήσεις nsf 42 & 53) ? Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι τα ίδια σε διαστάσεις και σπείρωμα

Δημοσ.

Επειδή από ότι βλέπω τα Olympus τα φίλτρα δεν έχουν πιστοποίηση και εγώ έχω αγοράσει ήδη αυτό που παίρνει κεραμικό φίλτρο αυτό. Γίνεται να βάλω κεραμικό φίλτρο Doulton αυτό που από ότι κατάλαβα είναι καλύτερο (βρήκα πιστοποιήσεις nsf 42 & 53) ? Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι είναι τα ίδια σε διαστάσεις και σπείρωμα

Αν εχει το ιδιο σπειρωμα και μεγεθος μαλλον πρπει να το πας σε μαγαζι να το δουνε

Δημοσ.

καλησπερα σας και παλι δεν βρηκα εδω στο νημα τα αρνιτικα της αντιστροφης οσμοσης

πια ειναι τα βασικοτερα ?

χαιρετισμους

αντωνης

Δημοσ.

καλησπερα σας και παλι δεν βρηκα εδω στο νημα τα αρνιτικα της αντιστροφης οσμοσης

πια ειναι τα βασικοτερα ?

χαιρετισμους

αντωνης

Εξαρταται για ποια περιοχη το θελεις.....πρωτο ερωτημα που πρεπει να σε ρωτησει καποιος πωλητης

Δημοσ.

αυτο ειχα σκεφτει και εγω να κανω αλλα το φιλτρο του olympous οι στροφες του σπειρματος ειναι στην εσωτερικη μερια τουλαχιστον ετσι ειναι σε μενα γιατι εχω το δυπλο φιλτρο ενω του doulton ειναι στην εξωτερικη μερια τελειως αντιθετα.. το νερο απο το ολυμπους πως ειναι πικριζει καθολου;

Δημοσ.

αυτο ειχα σκεφτει και εγω να κανω αλλα το φιλτρο του olympous οι στροφες του σπειρματος ειναι στην εσωτερικη μερια τουλαχιστον ετσι ειναι σε μενα γιατι εχω το δυπλο φιλτρο ενω του doulton ειναι στην εξωτερικη μερια τελειως αντιθετα.. το νερο απο το ολυμπους πως ειναι πικριζει καθολου;

Δεν είμαι σπίτι, θα το ελέγξω αύριο το θέμα με το σπείρωμα.

Το νερό του ολυμπους δεν πικρίζει όχι, είναι άγευστο. Σίγουρα κάτι κάνει γιατί πλέον μετά από 2 χρόνια χρήσης του καταλαβαίνω τη διαφορά σε σχέση με το αφιλτράριστο της βρύσης. Επίσης στο καθάρισμα βλέπω λάσπη επάνω στο φίλτρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...