MYSSO Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, oXXo_nikosar είπε Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που επιμένεις για κάτι τόσο οφθαλμοφανές ? Εγώ ας πούμε δεν θα υπερασπιζόμουν ένα κατάστημα που προσπαθεί να με κοροιδεψει.. εκτός αν υπάρχει λόγος ? -Διαβάζεις όλα αυτά που ανεβάζεις ή κάνεις copy paste ? π.χ που ακριβώς είναι η πιστοποίηση Envirotek με βάση το ANSI/NSF Standart 53 για νιτρικά, μόλυβδο μετά από 11356 λίτρα, αρσενικό, χρώμιο ? Μπορεί η Envirotek να πιστοποιήσει φίλτρα νερού, έχεις κάποιο λίνκ ? Δεν είναι θέμα υπεράσπισης, είναι θέμα καταναλωτικής έρευνας για κάτι που θέλω να αγοράσω για την οικογένεια μου. Ούτε την Primato θα πιστέψω, ούτε και κάποιον που γράφει ανώνυμα στο internet και για αυτό μαζεύω πληροφορίες όπως κάνω για κάθε προϊόν που αγοράζω. Το συγκεκριμένο φίλτρο μου άρεσε επειδή είναι Αμερικάνικο και έχει Ζεόλιθο και πιστοποίηση από NSF. Είδα ότι είχες τις αντιρρήσεις σου και έγραφες ότι η Primato δεν έχει NSF και μπήκα σε διαδικασία να το ψάξω παραπάνω όπως κάνω πάντα. Εφόσον βλέπω ότι έχει NSF και οι άνθρωποι μου στείλαν συνδέσμους από NSF και πιστοποιητικά, τι θέλεις να κάνω να μην το αναφέρω και να θεωρήσω ότι έχεις δίκαιο? Επίσης αναφέρεις ‘’ π.χ που ακριβώς είναι η πιστοποίηση Envirotek με βάση το ANSI/NSF Standart 53 για νιτρικά, μόλυβδο μετά από 11356 λίτρα, αρσενικό, χρώμιο ?’’ Μα δεν γράφουν για πιστοποίηση envirotek για 11356 λίτρα αλλά Water Quality Association! Προφανώς εσύ δεν διαβάζεις τα κείμενα και απλά κάνεις copy paste! Οι μισές πληροφορίες που έχεις γράψει είναι λανθασμένες. Προφανώς για δικούς σου λόγους (!) με αποτρέπεις να αγοράσω το φίλτρο με το ζεόλιθο. Σεβαστό, αλλά θα μου επιτρέψεις να κάνω την έρευνα μου μαζεύοντας στοιχεία και αναλύσεις για τα φίλτρα που θέλω να αγοράσω από εταιρείες και οργανισμούς και όχι από έναν άνθρωπο που επιτίθεται σε όποιον έχει αντίθετη γνώμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Με τις υγείες σου.. 3 ώρες πριν, MYSSO είπε Μείωση νιτρικών. Πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕΙΩΣΗ 27.3 mg/L 4.9 mg/L 82.1% Μείωση μολύβδου σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕΙΩΣΗ 152 μg/L <2 μg/L 99.9% Μέση μείωση μολύβδου 98,2% έπειτα από 11356 L σύμφωνα με πιστοποίηση από την Water Quality Association με βάση το ANSI/NSF Standard 53. Αριθμός Πιστοποίησης WQA REP.7601.1501L.102815.01 Μείωση αρσενικού σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕΙΩΣΗ 300 μg/L <2 μg/L 99.9% Μείωση χρωμίου σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕΙΩΣΗ 304 μg/L <2 μg/L 99.9% Παρόλα αυτά θα ζητήσω να δω και τις πιστοποιήσεις της Envirotek για να δω αν ισχύουν όλα όσα γράφουν και θα επανέλθω. Αυτήν την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ποιος την ανέβασε ? Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από oXXo_nikosar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MYSSO Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνεις και τι γράφεις εσύ ο ίδιος, σου παραθέτω ακόμα μία φορά, και δεν θέλω να το συνεχίσω, το κείμενο για να δεις ότι η πιστοποίηση είναι από την Water Quality Association και όχι από την ENVIROTEK όπως λες. Μέση μείωση μολύβδου 98,2% έπειτα από 11356 L σύμφωνα με πιστοποίηση από την Water Quality Association με βάση το ANSI/NSF Standard 53. Αριθμός Πιστοποίησης WQA REP.7601.1501L.102815.01 Παρόλα αυτά προς ενημέρωση επικοινώνησα με την Primato και μου στείλανε και την ανάλυση της Envirotek για το συγκεκριμένο φίλτρο. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2023 από MYSSO Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2023 @MYSSO Δεν θέλω να στο χαλάσω ρε φίλε .. καλές αγορές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soterman Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Στις 30/10/2023 στις 12:54 ΜΜ, soterman είπε Καλησπέρα σε όλους, να και γω που ψάχνω για φίλτρο νερού, με αφορμή τα 3 κιλα άλατα που έβγαλα πρόσφατα από τον 5 ετών θερμοσίφωνα. Μένω στα Ιωάννινα, δεν έχω ιδέα τι έχει και τι όχι το νερό (εκτός από άλατα)., θα ρωτήσω μαγαζιά και θα μάθω. Θα θελα τη γνώμη σας για φίλτρο κάτω του πάγκου, δε με νοιάζει να αλλάξω φίλτρα συχνά, αρκεί να ειναι μια συσκευή επώνυμη, με υποστήριξη στα ανταλλακτικά της και τα φίλτρα της. Την εγκατάσταση θα την κανω εγώ, δεν περιορίζομαι σε τοπικό αντιπρόσωπο κτλ, οπότε ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια προτάση σας. Συνέχεια σήμερα, επισκέφτηκα μαγαζί με φίλτρα ως "παντελώς ανίδεος". Ο άνθρωπος εκεί ρώτησε που μένω, ρώτησε αν θέλω ξεχωριστή βρύση κτλ και μετά από λίγη ώρα πρότεινε 2 συσκευές διπλού φίλτρο για κάτω από τον πάγκο: 1. μία Pentair λευκή, με μεταλλική κεφαλή, όπως είπε που αντέχει καλύτερα (;) στις πιέσεις του δικτύου (περισσότερο από μια Pentair μπλε), με 2 φίλτρα για χλώριο, βαρέα μέταλα, το ένα 0,05 και το άλλο 0,02 2. μια Doulton, με 2 φίλτρα αμφότερα στα 0,02 Για την Pentair είπε ότι έχει περισσότερη ποικιλία στα φίλτρα, η Doulton παίρνει μόνο τα δικά της. Τιμές και για τις 2 στα 180. Η λευκή Pentair που μου έδειξαν είναι σαν αυτό: https://www.skroutz.gr/s/22006797/QWaterFilters-UC1-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Kentrikis-Parochis-Moni-1-2-me-Antallaktiko-Filtro-Pentair-CBR2-10-0-5mm.html , αλλά διπλό. Τα φίλτρα είναι αυτά: https://www.skroutz.gr/s/21841421/USA-Tech-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-CTO-CBC-978-5-mm-US-0001.html και https://www.skroutz.gr/s/21841661/USA-Tech-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-VOC-CTV-978-0-5-mm.html, θυμάμαι το λευκό και το μπλε καπάκι. Μου είπαν ότι αυτό πχ https://www.skroutz.gr/s/21841287/USA-Tech-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-PlusPB-CLC-978-0-5-mm.html ειναι αχρειάστο στα Γιάννενα. Η Doulton ήταν αυτή: https://www.skroutz.gr/s/21852737/Doulton-Hip-Duo-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Dipli-me-Vrysaki-3-8-me-Antallaktiko-Filtro-Doulton-Sediment-5mm-Doulton-Ultracarb-0-5mm-DO-0014.html, αν και είπα ότι δεν θέλω ξεχωριστό βρυσάκι. Τι λέτε οι έμπειροι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geoka1982 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, soterman είπε Συνέχεια σήμερα, επισκέφτηκα μαγαζί με φίλτρα ως "παντελώς ανίδεος". Ο άνθρωπος εκεί ρώτησε που μένω, ρώτησε αν θέλω ξεχωριστή βρύση κτλ και μετά από λίγη ώρα πρότεινε 2 συσκευές διπλού φίλτρο για κάτω από τον πάγκο: 1. μία Pentair λευκή, με μεταλλική κεφαλή, όπως είπε που αντέχει καλύτερα (;) στις πιέσεις του δικτύου (περισσότερο από μια Pentair μπλε), με 2 φίλτρα για χλώριο, βαρέα μέταλα, το ένα 0,05 και το άλλο 0,02 2. μια Doulton, με 2 φίλτρα αμφότερα στα 0,02 Για την Pentair είπε ότι έχει περισσότερη ποικιλία στα φίλτρα, η Doulton παίρνει μόνο τα δικά της. Τιμές και για τις 2 στα 180. Η λευκή Pentair που μου έδειξαν είναι σαν αυτό: https://www.skroutz.gr/s/22006797/QWaterFilters-UC1-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Kentrikis-Parochis-Moni-1-2-me-Antallaktiko-Filtro-Pentair-CBR2-10-0-5mm.html , αλλά διπλό. Τα φίλτρα είναι αυτά: https://www.skroutz.gr/s/21841421/USA-Tech-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-CTO-CBC-978-5-mm-US-0001.html και https://www.skroutz.gr/s/21841661/USA-Tech-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-VOC-CTV-978-0-5-mm.html, θυμάμαι το λευκό και το μπλε καπάκι. Μου είπαν ότι αυτό πχ https://www.skroutz.gr/s/21841287/USA-Tech-Antallaktiko-Filtro-Nerou-Ano-kai-Kato-Pagou-apo-Energo-Anthraka-10-PlusPB-CLC-978-0-5-mm.html ειναι αχρειάστο στα Γιάννενα. Η Doulton ήταν αυτή: https://www.skroutz.gr/s/21852737/Doulton-Hip-Duo-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Kato-Pagou-Dipli-me-Vrysaki-3-8-me-Antallaktiko-Filtro-Doulton-Sediment-5mm-Doulton-Ultracarb-0-5mm-DO-0014.html, αν και είπα ότι δεν θέλω ξεχωριστό βρυσάκι. Τι λέτε οι έμπειροι; Σου είπαν για ποιο λόγο σου βάζουν δύο άνθρακες και όχι έναν? Από την στιγμή που ο δεύτερος κάνει και την δουλεια του πρώτου? Η λύση της doulton αποτελεί μια κλασσική και δοκιμασμένη λύση οπότε δεν θέλει καποιο σχόλιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
soterman Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2023 Όχι, δεν μου το εξήγησε. Ρώτησα φυσικά, τι καλύτερο γίνεται από το μονό σύστημα, η απάντηση ήταν σε στυλ: "ζοριζεται" λιγότερο το 2ο φίλτρο. Τι είδους φίλτρα θα πρότεινες για διπλό σύστημα δηλαδή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geoka1982 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 14 ώρες πριν, soterman είπε Όχι, δεν μου το εξήγησε. Ρώτησα φυσικά, τι καλύτερο γίνεται από το μονό σύστημα, η απάντηση ήταν σε στυλ: "ζοριζεται" λιγότερο το 2ο φίλτρο. Τι είδους φίλτρα θα πρότεινες για διπλό σύστημα δηλαδή; Αν προσανατολίζεσαι σε διπλή συσκευή μπορείς να βάλεις στην πρώτη ένα πολυπροπυλένιο και στην δεύτερη έναν καλό άνθρακα στα 0,5 που να κάνει και για βαρέα μέταλλα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 On 31/10/2023 at 21:32, MYSSO said: Επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνεις και τι γράφεις εσύ ο ίδιος, σου παραθέτω ακόμα μία φορά, και δεν θέλω να το συνεχίσω, το κείμενο για να δεις ότι η πιστοποίηση είναι από την Water Quality Association και όχι από την ENVIROTEK όπως λες. Μέση μείωση μολύβδου 98,2% έπειτα από 11356 L σύμφωνα με πιστοποίηση από την Water Quality Association με βάση το ANSI/NSF Standard 53. Αριθμός Πιστοποίησης WQA REP.7601.1501L.102815.01 Παρόλα αυτά προς ενημέρωση επικοινώνησα με την Primato και μου στείλανε και την ανάλυση της Envirotek για το συγκεκριμένο φίλτρο. Εαν ήμουν στη θέση σου , θα αγόραζα το συγκεκριμένο φίλτρο και πχ στο 6μηνο θα έκανα μια χημική ανάλυση για μόλυβδο (ή ότι άλλο σε εδιαφέρει να αφαιρεί) και θα το σύγκρινα με τα λεγόμενα της εταιρίας.Εκεί βλέπεις τι πραγματικά ισχύει και τι όχι.Ούτε καυγάδες για το αν έχει πιστοποιήσεις ούτε τίποτα.Οι πιστοποιήσεις κάθε εταιρίας θα πρέπει να χρησιμεύει σαν μπούσουλας αλλά ποτέ δεν θα έπρεπε να βασιζόμαστε μόνο σε αυτόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα μπω στην διαδικασία της αντιπαράθεσης εφόσον μπήκες στον κόπο να πάρεις θέση.. 4 ώρες πριν, tarantules είπε Εαν ήμουν στη θέση σου , θα αγόραζα το συγκεκριμένο φίλτρο και πχ στο 6μηνο θα έκανα μια χημική ανάλυση για μόλυβδο (ή ότι άλλο σε εδιαφέρει να αφαιρεί) και θα το σύγκρινα με τα λεγόμενα της εταιρίας. - Τι θα έβγαζε η ανάλυση αν το νερό μας εξαρχής ΔΕΝ έχει μόλυβδο ή τα υπόλοιπα βαρέα μέταλλα που "φιλτράρει" ένα μη πιστοποιημένο φίλτρο ? Αν παράδειγμα αντί για φίλτρο έβαζα βαμβάκι, θα άλλαζε κάτι ? 4 ώρες πριν, tarantules είπε Εκεί βλέπεις τι πραγματικά ισχύει και τι όχι. Θα μετράμε πριν, με δικά μας όργανα.. π.χ με τους γευστικούς μας αδένες και την όσφρηση ? 4 ώρες πριν, tarantules είπε Ούτε καυγάδες για το αν έχει πιστοποιήσεις ούτε τίποτα.Οι πιστοποιήσεις κάθε εταιρίας θα πρέπει να χρησιμεύει σαν μπούσουλας αλλά ποτέ δεν θα έπρεπε να βασιζόμαστε μόνο σε αυτόν. Αν αρχή - μπούσουλας, για αγορά είναι η πιστοποίηση, συμφωνούμε. Οι περισσότεροι εδώ ΔΕΝ θα αγοράζαν φίλτρο νερού που έχει 80€ χωρίς πιστοποίηση... θα αγόραζαν φίλτρο νερού με πιστοποίηση στα 40 ευρώ κι ας μη γνωρίζουν σχετικά. - Αυτό ακριβός κάνει ένα προϊόν με πιστοποίηση.. σε γλιτώνει από όλα τα περιττά έξοδα, αναλύσεις, συζητήσεις & αντιπαραθέσεις. Ποια η διαφορά ενός τηλεπωλητή με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που γράφει για το δικό του φίλτρο με άπειρες πατέντες και βραβεία όταν δεν πιστοποιεί αλλά παραπληροφορεί και ποντάρει στην άγνοια του κόσμου. Το συγκεκριμένο θέμα έχει ανοιχτεί πριν 16 χρόνια.. έχει κάποια αξία να λέμε αλήθειες ... α και κάτι τελευταίο (να προλάβω τους επιστήμονες) ΟΧΙ δεν είμαι ειδικός ούτε πτυχία στο τοίχο έχω. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2023 από oXXo_nikosar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 2 minutes ago, oXXo_nikosar said: Θα μπω στην διαδικασία της αντιπαράθεσης εφόσον μπήκες στον κόπο να πάρεις θέση.. - Τι θα έβγαζε η ανάλυση αν το νερό μας εξαρχής ΔΕΝ έχει μόλυβδο ή τα υπόλοιπα βαρέα μέταλλα που "φιλτράρει" ένα μη πιστοποιημένο φίλτρο ? Αν παράδειγμα αντί για φίλτρο έβαζα βαμβάκι, θα άλλαζε κάτι ? Υποτίθεται ο φίλος που ψάχνει το συγκεκριμένο φίλτρο έχει πρόβλημα με το μόλυβδο.Τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα. Θα μετράμε πριν, με δικά μας όργανα.. π.χ με τους γευστικούς μας αδένες και την όσφρηση ? Σε χημική ανάλυση αναφέρθηκα.Ποιους αδένες και ποια όσφρηση ; Αν αρχή - μπούσουλας, για αγορά είναι η πιστοποίηση, συμφωνούμε. Οι περισσότεροι εδώ ΔΕΝ θα αγοράζαν φίλτρο νερού που έχει 80€ χωρίς πιστοποίηση... θα αγόραζαν φίλτρο νερού με πιστοποίηση στα 40 ευρώ κι ας μη γνωρίζουν σχετικά. - Αυτό ακριβός κάνει ένα προϊόν με πιστοποίηση.. σε γλιτώνει από όλα τα περιττά έξοδα, αναλύσεις, συζητήσεις & αντιπαραθέσεις. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Ποια η διαφορά ενός τηλεπωλητή με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που γράφει για το δικό του φίλτρο με άπειρες πατέντες και βραβεία όταν δεν πιστοποιεί αλλά παραπληροφορεί και ποντάρει στην άγνοια του κόσμου. Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Το συγκεκριμένο θέμα έχει ανοιχτεί πριν 16 χρόνια.. έχει κάποια αξία να λέμε αλήθειες 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, tarantules είπε Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις όχι πολύ.. την προηγούμενη σελίδα θα καταλάβεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
matinablr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,επανήλθα,θα σας βάλω μια τα αποτελέσματα από την ανάλυση νερού που μου έστειλαν να τα δείτε.Είχα ζητήσει Μικροβιολογική νερού,Πλήρης Φυσικοχημική με ανιόντα κ κατιόντα και από Μέταλλα Σίδηρο για να δω τα επίπεδα σιδήρου και αν ειναι οκ.Αυτά που έστειλαν,όποιος έχει την καλή διάθεση κ γνώσεις να μου τα εξηγήσει γιατί δεν ξέρω κ πολλά θα το εκτιμούσα!!Είναι όλα οκ ;Περιοχή Αθήνα. Έχω καταλήξει νομίζω στο Doulton HCS Συσκευή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου Μονή με Ανταλλακτικό Φίλτρο Doulton Ultracarb 0.5 μm.Οι περισσότεροι είδα το συστήνετε για περιοχές όπως Αθήνα. Πρώτη ερώτηση αυτό παίρνει μόνο φίλτρα της doulton ή και άλλων εταιριών ; Δεύτερον επισυνάπτω φωτό από τη βρύση μου στην κουζίνα ,με το κούμπωμα κανονικό βιδωτο απλό ειναι νομίζω ,απλως όπως θα δειτε στην τελευταία φωτό τραβιέται κ μεγαλώνει.Είναι οκ για το doulton η βρύση μου;Μου κάνει σωστά; Τρίτον επειδή θα είναι ανω πάγκου ενώνω το βρυσακι της βρύσης του φίλτρου κ εχει ενα διακόπτη κ αναλόγως επιλέγω αν τον νερο θα τρέχει απο τη βρύση αφιλτράριστο ή απο φιλτρο το βραδάκι φιλτραρισμένο .Έχω διαβάσει ότι δεν κάνει να περναει ζεστο νερο γιατί καταστρέφει το φιλτρο.Επειδη η κουζίνα εχει κ ζεστο κ κρύο νερο θα πρέπει πάντα όταν το γυρίζω στο διακόπτη για το βρυσακι του φίλτρου να είναι στο κρύο.Με αγχώνει λίγο αυτο μην ειναι καμία φορά γυρισμένο στο φιλτρο ο διακόπτης αλλα η βρύση ειναι στο ζεστο όταν πάω να το ανοίξω εκ παραδρομής μην χαλάσει,αλλα απο την άλλη σκέφτομαι ότι κ στον ζεστο να ειναι η βρύση δεν βγάζει με τη μια ζεστο νερο θα πρέπει να τρέξει αρκετά το νερο ώστε να βγει ζεστο (έχουμε μπόιλερ κ εχει πάντα κ ζεστο νερο) Όποτε θεωρητικά οκ θα μαι αν το γυρίσω άμεσα στο κρύο δε θα προλάβει να περάσει κ βγει ζεστο νερο όποτε το φιλτρο θα ναι οκ. Οτιδηποτε άλλη συμβουλή έχετε να μου δώσετε θα με βοηθούσε για να προβώ στην αγορά του φίλτρου . Σας ευχαριστώ. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2023 από matinablr προσθηκη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) @matinablr Όπως είναι αναμενόμενο τα αποτελέσματα της εξέτασης είναι σχεδόν άριστα. LOD = ελάχιστη συγκέντρωση μια ουσίας, που μπορεί να μετρηθεί με αυτή την μέθοδο LOQ = η ελάχιστη συγκέντρωση της μετρούμενης παραμέτρου σε όριο ποσοστικότητας. Οπότε ότι έχουμε πει για φίλτρα, ενεργού άνθρακα άνω ή κάτω πάγκου θα κάνει την δουλειά του. Με την βρύση τώρα.. θα πρέπει να ρωτήσεις στην περίπτωση που θα βάλεις φίλτρο επάνω στον πάγκο της κουζίνας.. αν υπάρχει (στα ακριβά υπάρχει) αντάπτορας που να χωράει στην διάσταση του aerator που έχεις βγάλει. Εάν δεν υπάρχει θα πάρεις το aerator και τα καταστήματα υδραυλικών να βρεις τον αντάπτορα. -Τα φίλτρα της Doulton παίρνουν μόνο της εταιρείας κι όχι όλα. -Στην περίπτωση που θα βάλεις άνω πάγκου.. υπάρχει ένα μοχλάκι επάνω στην βρύση που θα το γυρίζεις πότε από την μια και πότε από την άλλη, επιλέγοντας το νερό της βρύσης ή του φίλτρου. Θα γυρίζεις ΠΑΝΤΑ στο κρύο, σε αντίθετη περίπτωση το φίλτρο θα καταστραφεί. Επίσης επειδή η βρύση σου είναι πτυσσόμενη θα τραβιέται και το σωληνάκι του φίλτρου και δεν ξέρω κατα πόσο θα ενοχλεί αυτό. Ίσως είναι καλύτερα να προσανατολιστείς σε φίλτρα κάτω πάγκου. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από oXXo_nikosar 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
matinablr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 23 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε @matinablr Όπως είναι αναμενόμενο τα αποτελέσματα της εξέτασης είναι σχεδόν άριστα. LOD = ελάχιστη συγκέντρωση μια ουσίας, που μπορεί να μετρηθεί με αυτή την μέθοδο LOQ = η ελάχιστη συγκέντρωση της μετρούμενης παραμέτρου σε όριο ποσοστικότητας. Οπότε ότι έχουμε πει για φίλτρα, ενεργού άνθρακα άνω ή κάτω πάγκου θα κάνει την δουλειά του. Με την βρύση τώρα.. θα πρέπει να ρωτήσεις στην περίπτωση που θα βάλεις φίλτρο επάνω στον πάγκο της κουζίνας.. αν υπάρχει (στα ακριβά υπάρχει) αντάπτορας που να χωράει στην διάσταση του aerator που έχεις βγάλει. Εάν δεν υπάρχει θα πάρεις το aerator και τα καταστήματα υδραυλικών να βρεις τον αντάπτορα. -Τα φίλτρα της Doulton παίρνουν μόνο της εταιρείας κι όχι όλα. -Στην περίπτωση που θα βάλεις άνω πάγκου.. υπάρχει ένα μοχλάκι επάνω στην βρύση που θα το γυρίζεις πότε από την μια και πότε από την άλλη, επιλέγοντας το νερό της βρύσης ή του φίλτρου. Θα γυρίζεις ΠΑΝΤΑ στο κρύο, σε αντίθετη περίπτωση το φίλτρο θα καταστραφεί. Επίσης επειδή η βρύση σου είναι πτυσσόμενη θα τραβιέται και το σωληνάκι του φίλτρου και δεν ξέρω κατα πόσο θα ενοχλεί αυτό. Ίσως είναι καλύτερα να προσανατολιστείς σε φίλτρα κάτω πάγκου. ο Σίδηρος που είναι στα 4,55 και 15 αντίστοιχα είναι οκ δλδ σαν ποσό,αν 200 είναι το όριο ;Αυτό δείχνει η μέτρηση αν κατάλαβα καλα. Α αρα η doulton παίρνει μόνο δικά της φίλτρα οκ.Μου αρέσει που ειναι ανοξείδωτο κ όχι πλαστικό σαν τα περισσότερα κ έχει κ πιστοποιήσεις,μετα σκεφτόμουν κ το pentair σαν πιο οικονομική λύση που μου είχες πει και μελλοντικά αναλογα πως θα πάει μπορεί να αναβάθμιζα σε multipure που απο ότι εχω δει λέτε ότι ειναι top. Τωρα αναφορικά με το φιλτρο θελω σίγουρα ανω πάγκου γιατί κάτω πάγκου εχει φασιαρια τρύπες νέες βρυσες,υδραυλικούς κ χαμός.Οποτε είμαι σίγουρα για ανω πάγκου. Η βρύση μου που επεκτείνεται σπάνια την ανοίγω/τραβάω αντε 1-2 φορές το χρόνο όποτε δεν θα με ενοχλεί το φιλτρο που θα κουμπώσει εκει γιατί ειναι σαν ανύπαρκτη η προέκταση αφου σπανίως τη βγάζουμε. Τωρα το πρόβλημα μου ειναι να βρω φιλτρο ή ανταπτορα για αυτη τη βρύση.Αναγκαστικα θα πρέπει μαλλον μα πάω σε κάποιο μαγαζί μαζί με το φιλτρακι της βρύσης κ ευελπιστω να καταλάβουν για το τι βρύση εχω κ θα τους δείξω κ φωτό μαλλον.Εκει θα κολλήσω λίγο .Δεν ξερω αν πρέπει να πάω δε κάποιο απλό κατάστημα ή σε αντιπροσωπεία εαν υπάρχουν για τις μακρες εξωτερικού 😕 Αυτό εχει λίγο αναζήτησή οποτε.Θυμαμαι μια διαφήμιση της olympus σε βιντεακι της δείχνει κανει για τις απλές βιδωτες κ εχει κ κτ σαν ανταπτορα για άλλες βρυσες οποτε πιστεύω κ οι λοιπές μάρκες όλο κ κατι θα βγάζουν,ευελπιστω δλδ. Κατι τελευταίο ποιες μάρκες παίρνουν κ αλλα φίλτρα κ ποιες μόνο τα δικά τους που μπορω να τα βρω,με ενδιαφέρουν απο αυτα που προτείνετε εδω ως τα πιο καλα πχ doulton,pentair ,multipure,aquasana (αυτα βασικά εχω συγκρατήσει μόνο που αναφέρονται συχνά εδω ως καλα πιστοποιημένα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα