Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@oXXo_nikosar Τα φώτα σου συμφορουμίτη, πήρα το aquasana που λέγαμε, αλλά δεν μπορώ να βρω ανταπτορα για τον υπάρχων σωλήνα :( . Εχουμε καμια ιδεα που να κοιτάξω; Ή μηπως εχει καποιον η aquasana;

https://www.aquasana.com/under-sink-water-filters/claryum-direct-connect-100329886.html

Αυτό εδώ λεω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

9 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

Η Multipure είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες με όλα τα πιστοποιητικά ποιότητας και απόδοσης σε ισχύ από τον ανεξάρτητο οργανισμό NSF. Το ακριβότερο είναι από τα λιγοστά που αφαιρούν και το αρσενικό από επιβλαβές νερό. Το κόστος του ανταλλακτικού είναι 120 ευρώ και το αλλάζεις 1 φορά τον χρόνο. 

Φυσικά υπάρχουν πολύ φθηνότερα.. αλλά πρέπει να γνωρίζεις και το νερό της περιοχής σου. Αν για παράδειγμα το νερό σου δεν έχει πρόβλημα και σε ενοχλεί η οσμή και η γεύση ΝΑΙ μπορείς να πάρεις ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα με θήκη 10" και να επιλέγεις διαφορετικά φίλτρα σε κάθε αλλαγή από διαφορετικό κατασκευαστή. Αν όμως μένεις για παράδειγμα στην επαρχία και δεν έχεις ούτε τις γνώσεις ούτε τον χρόνο να ασχοληθείς.. τότε είναι μονόδρομος η αγορά πιστοποιημένου φίλτρου.

Τέλος ένα καλό ανταλλακτικό φίλτρο με πιστοποίηση που χρειάζεται αλλαγή κάθε 6 μήνες ή χρόνο στοιχίζει 100 με 120 ευρώ τον χρόνο.  

Αν μου έλεγες το ανάποδο... δηλ. η 1η μέτρηση είναι της ΕΥΔΑΠ και η δεύτερη δική σου.. έχει λογική.. 

Φίλε μου δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι.. ελαφρά την καρδιά. Θέλει προσοχή η επαρχία και δεν θα εμπιστευόμουν ούτε τους τοπικούς ειδικούς - πωλητές των διαφόρων γνωστών που βάζουν για περιπτώσεις παρόμοιες με την δική σου προ φίλτρα χαλαζία για πόση. 

Τέλεια σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.Ε Αθήνα μένω όπως είπα,εχω ζητήσει και απο ΕΥΔΑΠ ανάλυση για το Δήμο μου,δεν μου έχουν απαντήσει κάτι,αλλά από οτι κατάλαβα αν και δεν είμαι σίγουρη οτι γενικά αττική το ίδιο είναι σχετικά παντού στα πέριξ ..Δεν ξέρω κατά πόσο χαλάει και επηρεάζεται μέχρι να φτάσει στο σπίτι απο τις σωληνώσεις της πολυκατοικίας για αυτό θέλω να κάνω κ εγώ μια ανάλυση νερού σε εργαστήριο!Μου είπατε απλή φυσικοχημική κ μικροβιολογική να κάνω ,εγώ σκεφτόμουν κ κανά μέταλλο να δω μπας και έχει τίποτα άλλο επιβλαβές που θα πρεπε να δω κ προστατευθώ απλά απο περιέργεια.Όσον αφορά τη γεύση ή κάτι άλλο οχι δεν εχω αντιληφθεί τίποτα απλως φιλτρο για προστασία κ προφύλαξη θέλω να βάλουμε γιατί εχω ακούσει να λέγονται πολλά,ίσως να ισχύουν περισσότερο για επαρχίες αυτά κ οχι τόσο για Αθήνα ,δεν ξέρω.Οταν λες άλλα πιο οικονομικά φίλτρα 10’’ σας μ ποια λες; Έχω δει κ της olympus αυτά ξεκινάνε απο 100€ κάπου αλλα δεν ξέρω αν ειναι εξίσου καλά πχ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Pinkakos είπε

@oXXo_nikosar Τα φώτα σου συμφορουμίτη, πήρα το aquasana που λέγαμε, αλλά δεν μπορώ να βρω ανταπτορα για τον υπάρχων σωλήνα :( . Εχουμε καμια ιδεα που να κοιτάξω; Ή μηπως εχει καποιον η aquasana;

https://www.aquasana.com/under-sink-water-filters/claryum-direct-connect-100329886.html

Αυτό εδώ λεω

Η συσκευασία του φίλτρου είχε 1 κλέφτη, 2 σωληνάκια πολυπροπυλενίου και 2 σπαστά ρακόρ όλα αυτά 3/8.. δεν ξέρω αν σου στείλανε και βρυσάκι ?

Λοιπόν βρίσκουμε το σπιράλ της κρύας παροχής κάτω από τον πάγκο της κουζίνας αν είναι 3/8.. Αν όπως λες δεν ταιριάζουν τότε..

1. θα βγάλεις το σπιράλ της κρύος παροχής (ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ)

2. θα πάρεις μαζί σου και τον κλέφτη (της συσκευασίας. τον λευκό με τις 2 εξόδους) 

3. πας σε κατάστημα με φίλτρα νερού (αν έχεις) αλλοιώς σε υδραυλικά και ζητάς.. είτε σπιράλ 3/8 που να ταιριάζει το σπείρωμα επάνω στην παροχή της κουζίνας είτε ρακόρ quick fit απο την μια διάσταση στην άλλη.

Στην δική μου περίπτωση έβαλα ρακόρ

https://www.skroutz.gr/s/46310320/Rakor-gia-Filtra-Nerou-11769.html

1 ώρα πριν, matinablr είπε

Τέλεια σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.Ε Αθήνα μένω όπως είπα,εχω ζητήσει και απο ΕΥΔΑΠ ανάλυση για το Δήμο μου,δεν μου έχουν απαντήσει κάτι,αλλά από οτι κατάλαβα αν και δεν είμαι σίγουρη οτι γενικά αττική το ίδιο είναι σχετικά παντού στα πέριξ ..Δεν ξέρω κατά πόσο χαλάει και επηρεάζεται μέχρι να φτάσει στο σπίτι απο τις σωληνώσεις της πολυκατοικίας για αυτό θέλω να κάνω κ εγώ μια ανάλυση νερού σε εργαστήριο!Μου είπατε απλή φυσικοχημική κ μικροβιολογική να κάνω ,εγώ σκεφτόμουν κ κανά μέταλλο να δω μπας και έχει τίποτα άλλο επιβλαβές που θα πρεπε να δω κ προστατευθώ απλά απο περιέργεια.Όσον αφορά τη γεύση ή κάτι άλλο οχι δεν εχω αντιληφθεί τίποτα απλως φιλτρο για προστασία κ προφύλαξη θέλω να βάλουμε γιατί εχω ακούσει να λέγονται πολλά,ίσως να ισχύουν περισσότερο για επαρχίες αυτά κ οχι τόσο για Αθήνα ,δεν ξέρω.Οταν λες άλλα πιο οικονομικά φίλτρα 10’’ σας μ ποια λες; Έχω δει κ της olympus αυτά ξεκινάνε απο 100€ κάπου αλλα δεν ξέρω αν ειναι εξίσου καλά πχ.

Αυτά της διαφήμισης απέφυγε τα.. 

Όταν λέω οικονομικό φίλτρο εννοώ κάτι τέτοιο

https://www.skroutz.gr/s/46336895/Pentair-Ct-10-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Ano-Pagou-me-Antallaktiko-Filtro-50-0039LRC05.html

με πιστοποίηση της θήκης αλλά και του φίλτρου.

Η θήκη είναι 10 ίντσες και μπορεί να δεχτεί φίλτρα της εταιρείας Pentair αλλά και άλλων εταιρειών (όπως σε αυτη την περίπτωση της Pure) το ανταλλακτικό αλλάζει μια φορά τον χρόνο με τιμή 30 ευρώ.

Φυσικά και ενδείκνυται για Αττική.

Επεξ/σία από oXXo_nikosar
  • Like 2

49 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε

Η συσκευασία του φίλτρου είχε 1 κλέφτη, 2 σωληνάκια πολυπροπυλενίου και 2 σπαστά ρακόρ όλα αυτά 3/8.. δεν ξέρω αν σου στείλανε και βρυσάκι ?

Λοιπόν βρίσκουμε το σπιράλ της κρύας παροχής κάτω από τον πάγκο της κουζίνας αν είναι 3/8.. Αν όπως λες δεν ταιριάζουν τότε..

1. θα βγάλεις το σπιράλ της κρύος παροχής (ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ)

2. θα πάρεις μαζί σου και τον κλέφτη (της συσκευασίας. τον λευκό με τις 2 εξόδους) 

3. πας σε κατάστημα με φίλτρα νερού (αν έχεις) αλλοιώς σε υδραυλικά και ζητάς.. είτε σπιράλ 3/8 που να ταιριάζει το σπείρωμα επάνω στην παροχή της κουζίνας είτε ρακόρ quick fit απο την μια διάσταση στην άλλη.

Στην δική μου περίπτωση έβαλα ρακόρ

https://www.skroutz.gr/s/46310320/Rakor-gia-Filtra-Nerou-11769.html

Αυτά της διαφήμισης απέφυγε τα.. 

Όταν λέω οικονομικό φίλτρο εννοώ κάτι τέτοιο

https://www.skroutz.gr/s/46336895/Pentair-Ct-10-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Ano-Pagou-me-Antallaktiko-Filtro-50-0039LRC05.html

με πιστοποίηση της θήκης αλλά και του φίλτρου.

Η θήκη είναι 10 ίντσες και μπορεί να δεχτεί φίλτρα της εταιρείας Pentair αλλά και άλλων εταιρειών (όπως σε αυτη την περίπτωση της Pure) το ανταλλακτικό αλλάζει μια φορά τον χρόνο με τιμή 30 ευρώ.

Φυσικά και ενδείκνυται για Αττική.

Αυτό έχει πολύ καλή τιμή,5 φορές σχεδόν κ κάτω απο αυτό της multipure 😱 ποιοτικά δηλαδή είναι οκ και αυτό ε,να ξεκινήσω ίσως με ένα φθηνότερο τότε πολύ πιο συμφέρουσα επιλογή.Το άλλο (multipure)έχει κ άλλα έξτρα που προσφέρει ή απλώς λόγω μάρκας και πιστοποιήσεων έγκειται η διαφορά στην τιμή;Συγνώμη που σε έχω ζαλίσει απλώς θέλω να δω τι θα πάρω.Λογικά την επόμενη εβδομάδα θα έχω κ τα αποτελέσματα από την ανάλυση του νερού απο το εργαστήριο κ εκεί θα πρέπει να καταλήξω μετά.

Καλησπέρα σε όλους, να και γω που ψάχνω για φίλτρο νερού, με αφορμή τα 3 κιλα άλατα που έβγαλα πρόσφατα από τον 5 ετών θερμοσίφωνα. Μένω στα Ιωάννινα, δεν έχω ιδέα τι έχει και τι όχι το νερό (εκτός από άλατα)., θα ρωτήσω μαγαζιά και θα μάθω.

Θα θελα τη γνώμη σας για φίλτρο κάτω του πάγκου, δε με νοιάζει να αλλάξω φίλτρα συχνά, αρκεί να ειναι μια συσκευή επώνυμη, με υποστήριξη στα ανταλλακτικά της και τα φίλτρα της. Την εγκατάσταση θα την κανω εγώ, δεν περιορίζομαι σε τοπικό αντιπρόσωπο κτλ, οπότε ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια προτάση σας.

@oXXo_nikosar  Ξέχασα να βάλω τις φώτο,  πήγα σε ένα μαγαζι με υδραυλικα αλλα δεν ειχε, θα κοιταξω για μαγαζι με φιλτρα που λογικα θα μας σωσει :P 

371448758_1297759364209523_1923395100951897722_n.jpg

370226071_1682870852207509_4865523707123001207_n.jpg

370282497_840889307826797_5264908923770891171_n.jpg

30 λεπτά πριν, matinablr είπε

Αυτό έχει πολύ καλή τιμή,5 φορές σχεδόν κ κάτω απο αυτό της multipure 😱 ποιοτικά δηλαδή είναι οκ και αυτό ε,να ξεκινήσω ίσως με ένα φθηνότερο τότε πολύ πιο συμφέρουσα επιλογή.Το άλλο (multipure)έχει κ άλλα έξτρα που προσφέρει ή απλώς λόγω μάρκας και πιστοποιήσεων έγκειται η διαφορά στην τιμή;Συγνώμη που σε έχω ζαλίσει απλώς θέλω να δω τι θα πάρω.Λογικά την επόμενη εβδομάδα θα έχω κ τα αποτελέσματα από την ανάλυση του νερού απο το εργαστήριο κ εκεί θα πρέπει να καταλήξω μετά.

Αν είσαι άνθρωπος που αναζητεί το κορυφαίο.. δεν αρκείσαι με αυτό που κάνει την δουλειά του.. Αυτό της Multipure ΔΕΝ μπορεί να συγκριθεί με "κάποιο" που απλά καλύπτει μια κατηγορία φίλτρων πιστοποιημένων μεν αλλά όχι στην ποιότητα και την απόδοση των κορυφαίων. 

Παράδειγμα:  κάνεις ανάλυση πριν βάλεις φίλτρο και έχεις κάποιες τιμές (Αττική) καλές εντός ορίων.. και κατόπιν βάλεις το οικονομικό φίλτρο και στείλεις πάλι από την βρύση σου δείγμα για ανάλυση... τότε οι τιμές θα είναι στο PH, χλώριο και διάφορες άλλες ουσίες βελτιωμένες.

Αν τώρα βάλεις το ακριβό φίλτρο.. θα πάρεις ίσως λίγο καλύτερες τιμές (Αθήνα) στις ίδιες μετρήσεις.

Η διαφορά των φίλτρων λοιπόν είναι όταν το νερό έχει πρόβλημα.. εκεί στην περίπτωση της Multipure θα φιλτράρει περισσότερες από 95+ παθογόνες ουσίες στο 99% σε όλη την διάρκεια ζωής του ανταλλακτικού.

Το οικονομικό φίλτρο δεν μπορεί και δεν έχει πιστοποίηση να φιλτράρει τα δύσκολα βεβαρημένα νερά ή κι αν έχει θα είναι για πολύ λίγα λίτρα και πολύ λιγότερα παθογόνα μικρόβια συγκριτικά.

24 λεπτά πριν, soterman είπε

Καλησπέρα σε όλους, να και γω που ψάχνω για φίλτρο νερού, με αφορμή τα 3 κιλα άλατα που έβγαλα πρόσφατα από τον 5 ετών θερμοσίφωνα.

Για τον ηλιακό (?) βάλε αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/25757663/Stopcor-Solar-A1-Full-Set-11452230-Syskeyi-Kathodikis-Prostasias-Iliakou-THermosifona.html

εύκολη τοποθέτηση και δεν θα ξανα ασχοληθείς με το άνοιγμα και καθάρισμα του μποιλερ. Σαν 1η αγορά 37€,  το ανταλλακτικό μετά από  2 χρόνια στα 18€.

Εφόσον πιάνουν τα χέρια σου αφαίρεσε το ανόδιο το οποίο στον χρόνο διαλύεται και το λούζεσαι στην κυριολεξία και βάλε αυτό.

33 λεπτά πριν, soterman είπε

Μένω στα Ιωάννινα, δεν έχω ιδέα τι έχει και τι όχι το νερό (εκτός από άλατα)., θα ρωτήσω μαγαζιά και θα μάθω.

Η επαρχία θέλει πολύ προσοχή..  στα Ιωάννινα έχετε καλλιέργειες, φυτοφάρμακα, υποχλωριομένα και βεβαρημένα νερά.

Κάνε μια ανάλυση σε τοπικό εργαστήριο και συνεχίζεις από εκει..

33 λεπτά πριν, Pinkakos είπε

@oXXo_nikosar  Ξέχασα να βάλω τις φώτο,  πήγα σε ένα μαγαζι με υδραυλικα αλλα δεν ειχε, θα κοιταξω για μαγαζι με φιλτρα που λογικα θα μας σωσει :P 

371448758_1297759364209523_1923395100951897722_n.jpg

370226071_1682870852207509_4865523707123001207_n.jpg

370282497_840889307826797_5264908923770891171_n.jpg

Αν δεν έχεις ασχοληθεί, ίσως χρειαστείς υδραυλικό..

Πληροφοριακά..

Το λευκό είναι ο κλέφτης με 2 quick fit συνδέσεις..θα μπεί στην κρύα παροχή του νερού κάτω από τον νεροχύτη. Όταν αυτό μπει (ίσως χρειαστεί ρακόρ για να ταιριάξει) τότε το ένα σωληνακι της συσκευασίας θα πάει απο την μια έξοδο του κλέφτη, στην είσοδο του φίλτρου και το 2ο απο την έξοδο του φίλτρου στην 2η είσοδο του κλέφτη.

Δες την φωτόimage.png.b17aadbbd7337113e2bbb1cc5bffeaac.png

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην φωτό είναι η απλή σύνδεση απευθείας στην κρύα παροχή και χωρίς να χρειάζεσαι ξεχωριστή βρύση, το μειονέκτημα είναι ότι κάθε φορά που χρησιμοποιείς το νερό του νεροχύτη π.χ για πιάτα θα χρησιμοποιείς φιλτραρισμένο νερό και το φίλτρο θα χρειάζεται 6 με 10 μήνες ανταλλακτικό.

Η σύνδεση που προτείνω (αυτό που σου γράφω στο 1ο πόστ) είναι να συνδεθεί σε βρυσάκι (κανονικά το δίνουν) ή τρίοδη βρύση

• Like 1

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Ψάχνοντας για να ανανεώσω το φίλτρο μου έπεσα στην παρέα σας .

Οδεύω να δοκιμάσω φέτος αυτό το φίλτρο https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/aquametix-cfamb-975-el.html σε μια συσκευή άνω πάγκου που έχω. 

Η αλήθεια είναι από τα χαρακτηριστικά του,  διαφέρει έναντι όσων άλλων έχω δοκιμάσει. 

Το θέμα μου είναι ότι σε προηγούμενη συζήτηση εδώ,  κάποιος ανέφερε ότι η εταιρεία αυτή δεν είναι πιστoποιημένη στον  NSF όπως λέει.  Κάτι το οποίο δεν κρύβω ότι με ανησύχησε. Ειδικά όταν στη σελίδα της φαίνεται να έχει την  πιστοποίηση από τον NSF. Για τον λόγο αυτό επικοινώνησα απευθείας με την εταιρεία . Μου έλυσαν όποια απορία είχα με το φίλτρο και  μου έστειλαν το link https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0778283&Standard=042 που δείχνει ότι το φίλτρο είναι  πιστοποιημένο στον NSF καθώς επίσης και η εταιρεία. 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος άλλος έχει δοκιμάσει αυτό το φίλτρο να μοιραστεί τις εντυπώσεις του. Επειδή μένω κοντά σε υδραγωγείο το χλώριο είναι ιδιαίτερα έντονο και δυστυχώς αλλάζω το κάθε φίλτρο ίσως και πολύ νωρίτερα από τον χρόνο ζωής ή τα λίτρα του. 

nsf.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MYSSO είπε

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Ψάχνοντας για να ανανεώσω το φίλτρο μου έπεσα στην παρέα σας .

Οδεύω να δοκιμάσω φέτος αυτό το φίλτρο https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/aquametix-cfamb-975-el.html σε μια συσκευή άνω πάγκου που έχω. 

Η αλήθεια είναι από τα χαρακτηριστικά του,  διαφέρει έναντι όσων άλλων έχω δοκιμάσει. 

Το θέμα μου είναι ότι σε προηγούμενη συζήτηση εδώ,  κάποιος ανέφερε ότι η εταιρεία αυτή δεν είναι πιστoποιημένη στον  NSF όπως λέει.  Κάτι το οποίο δεν κρύβω ότι με ανησύχησε. Ειδικά όταν στη σελίδα της φαίνεται να έχει την  πιστοποίηση από τον NSF. Για τον λόγο αυτό επικοινώνησα απευθείας με την εταιρεία . Μου έλυσαν όποια απορία είχα με το φίλτρο και  μου έστειλαν το link https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0778283&Standard=042 που δείχνει ότι το φίλτρο είναι  πιστοποιημένο στον NSF καθώς επίσης και η εταιρεία. 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος άλλος έχει δοκιμάσει αυτό το φίλτρο να μοιραστεί τις εντυπώσεις του. Επειδή μένω κοντά σε υδραγωγείο το χλώριο είναι ιδιαίτερα έντονο και δυστυχώς αλλάζω το κάθε φίλτρο ίσως και πολύ νωρίτερα από τον χρόνο ζωής ή τα λίτρα του. 

nsf.jpg

Εδώ έχει αναφερθεί..

Η Primato είναι για αρκετά χρόνια στην Blacklist του ανεξάρτητου οργανισμού NSF, γιατί χρησιμοποιούσε και συνεχίζει να αναφέρει ότι τα φίλτρα της έχουν πιστοποίηση απόδοσης

Ακόμα και σήμερα μπαίνοντας στην σελίδα του NSF image.png.97eb2968812582d188132342c34ad084.png

βλέπουμε ότι σήμερα πήρε πιστοποίηση υλικών κατασκευής (!) κι όχι απόδοσης..

Στο σάιτ όμως του ανταλλακτικού που ανέβασες image.png.a5f85d18b2085fa768bdc67a69faca2f.png

Αναφέρει ότι το φίλτρο. αφαιρεί (κρατηθείτε):  χλώριο, μόλυβδο, κι άλλα βαρέα μέταλλα όπως αλουμίνιο, αρσενικό, κάδμιο και 100 ακόμα ... με την πιστοποίηση του NSF 

Κάποιος λοιπόν που δεν δίνει σημασία στα ψηλά γράμματα θα το αγοράσει με κλειστά μάτια.. 

• Like 2

Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος. Δεν πήρε την πιστοποίηση εχθές όπως λες. 

Αν δεις και σήμερα στο link https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0778283&Standard=042 έχει σημερινή ημερομηνία. Και αύριο θα έχει αυριανή ημερομηνία και μεθαύριο μεθαυριανή και πάει λέγοντας. Αυτό σημαίνει ότι ο NSF μάλλον δείχνει πάντα την παρούσα ημερομηνία αναζήτησης αν έχει ή αν ισχύει η πιστοποίηση . Διαβάζοντας προηγούμενες σελίδες κάπου αναφέρθηκε ότι η πιστοποίηση δεν δίνεται μια και για πάντα.

Και λογικό μου φαίνεται . Τώρα μπορεί να έχει πιστοποίηση, σε 2 ή 3 χρόνια όμως; Δεν έχει νόημα να επιλέξουμε κάτι που μπορεί να ήταν εγκεκριμένο πριν 10 χρόνια στον NSF και τώρα όχι. Γιατί μπορεί να έχει αλλάξει τις προδιαγραφές του. 

Επίσης στη σελίδα της η εταιρεία δεν γράφει για πιστοποίηση απόδοσης NSF .

Γράφει Μείωση  της τάδε ουσίας  σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42.

Αν δεν κάνω λάθος έχει γίνει μέτρηση από κάποιον άλλον αλλά με βάσει κάποια στάνταρτ που θεσπίζει ο NSF.  

Όσο για την απόδοσή του, νομίζω ότι αξίζει να το τεστάρουμε προς το τέλος της ζωής του για το αν συγκρατεί και πόσο για να με βρει σύμφωνο ή διάφωνο με τα όσα μας αναφέρει. 

Παρόλα αυτά αν κάποιος το έχει δοκιμάσει και έχει εντυπώσεις θα ήθελα να μου πει τη γνώμη του από τη χρήση του. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@MYSSO

Από το σαιτ του φίλτρου..

Το Aquametix® είναι ένας πατενταρισμένος συνδυασμός δύο ειδών ενεργού άνθρακα με Ζεόλιθο. Οι Ζεόλιθοι ενώνονται με τον ενεργό άνθρακα με ειδικά πολυμερή για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά συμπαγές και πορώδες φίλτρο νερού που ταιριάζει στις περισσότερες συσκευές του εμπορίου. Κατασκευάζεται στις ΗΠΑμε πρώτες ύλες των υψηλότερων FDA προδιαγραφών, τεχνολογιών αιχμής και αποδόσεως άνευ προηγουμένου.

Είναι το μόνο συνδυαστικό φίλτρο που μειώνει το χλώριο, τον μόλυβδο και άλλα τα βαρέα μέταλλα όπως πχ το Αλουμίνιο, το Αρσενικό, το Κάδμιο, το Χρώμιο, τον Χαλκό, τον Σίδηρο, το Μαγγάνιο, τον Υδράργυρο, το Νικέλιο, τον Ψευδάργυρο κ.α.., τις πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs), τις ενώσεις φαρμάκων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα νιτρικά, τις χλωραμίνες, τις ημι-πτητικές οργανικές ενώσεις, τη δισφαινόλη BPA, τα ζιζανιοκτόνα, τα τριαλογονομεθάνια, το MTBE, τα βιομηχανικά κατάλοιπα, τη θολότητα και έναν πολύ μεγάλο αριθμό με επικίνδυνα στοιχεία με ένα μόνο φυσίγγιο.

made-in-usa-low.jpg?1542298008891 Made in USA

Το AquaMetix κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και διαθέτει πιστοποίηση NSF/ANSI 42, Drinking Water Treatment Units - Aesthetic Effects.

NSF-logo.jpg?1496904492382 Πιστοποίηση NSF

..και απο το σαιτ στον NSF

[1] Conforms to material requirements only.
[Pb] Product also evaluated and determined to possess weighted average lead content of
     <=0.25% and complies with lead content requirements for “lead free” plumbing as defined
     by California, Vermont, Maryland, and Louisiana state laws and the U.S. Safe Drinking
     Water Act.

Διευκόλυνση..

[1] Συμμορφώνεται μόνο με τις απαιτήσεις υλικού.
[Pb] Το προϊόν αξιολογήθηκε επίσης και προσδιορίστηκε ότι διαθέτει σταθμισμένη μέση περιεκτικότητα σε μόλυβδο
      <=0,25% και συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις περιεκτικότητας μολύβδου για υδραυλικές εγκαταστάσεις "χωρίς μόλυβδο", όπως ορίζεται
      από τους νόμους της πολιτείας Καλιφόρνια, Βερμόντ, Μέριλαντ και Λουιζιάνα και το ασφαλές ποτό των ΗΠΑ
      Νόμος για το νερό.

Αν αυτό δεν είναι παραπλάνηση τότε τι ?

Δεν έχει πιστοποίηση για το φιλτράρισμα όλων αυτών των στοιχείων που αναφέρει. Η πιστοποίηση για τις απαιτήσεις υλικού και ειδικά την μέση περιεκτικότητα σε μόλυβδο για την κατασκευή της μονάδας του φίλτρου.. την έχουν άπαντες στην αλυσίδα τροφίμων, βάση νόμου FDA & EFSA.

1 ώρα πριν, MYSSO είπε

Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος. Δεν πήρε την πιστοποίηση εχθές όπως λες. 

Εκ παραδρομής χρησιμοποίησα αυτή την ημερομηνία.. η άδεια είναι από τον Ιούνιο του 2023.. μέχρι και τότε ήταν το μαύρο πρόβατο στις εταιρείες πιστοποίησης και ειδικά στον NSF καθώς ψευδώς χρησιμοποιούσε την σφραγίδα τους για να πουλήσει στην τιμή των πιστοποιημένων φίλτρων, φίλτρα χωρίς πιστοποίηση.

1 ώρα πριν, MYSSO είπε

Όσο για την απόδοσή του, νομίζω ότι αξίζει να το τεστάρουμε προς το τέλος της ζωής του για το αν συγκρατεί και πόσο για να με βρει σύμφωνο ή διάφωνο με τα όσα μας αναφέρει. 

Εννοείς εμείς στο σπίτι να τεστάρουμε την απόδοση του φίλτρου με δικά μας όργανα ?

- Απόδοση φίλτρου είναι το Performance Data Sheet όχι μόνο η απόδοση στον χρόνο αλλά και πόσα είδη μικροβίων αφαιρεί απο το νερό σε τι ποσοστό και σε λίτρα.

"Η πονηρή πρόθεση δεν οδηγεί σε καλό" Μένενδρος.

• Like 1

Το προηγουμενο ανταλλακτικο φιλτρο που ειχα ηταν το CERAMETIX και οχι το Aquametix. 

https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/cerametix-obe-sp-w9522651-el.html

Πριν απο αυτο ειχα το doulton ultracarb.

Πανω κατω ειναι σχεδον τα ιδια φιλτρα. Δεν ξερω εαν οφειλεται στο νερο (δηλαδη να αλλαξαν κατι) αλλα ειχα παρατηρησει μια περιεργη μυρωδια στον ιδρωτα και στα ρουχα. Αυτο δεν το ειχα προσεξει παλαιοτερα. Οταν τελειωσε ο κυκλος ζωης του εβαλα ξανα το doulton ultracarb και πλεον δεν μου ερχεται αυτη η περιεργη μυρωδια. Ισως να αλλαξαν βεβαια κατι στο νερο ή να ειναι ιδεα μου αλλα προς το παρον δεν προκειται να το ξαναβαλω.

Ισως αυτη η μυρωδια να οφειλεται και στο εμποτισμενο ασημι που εχει ή στο φιλτρο διασπασης αλατων που εχει.

3 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

Αν αυτό δεν είναι παραπλάνηση τότε τι ?

Δεν έχει πιστοποίηση για το φιλτράρισμα όλων αυτών των στοιχείων που αναφέρει. Η πιστοποίηση για τις απαιτήσεις υλικού και ειδικά την μέση περιεκτικότητα σε μόλυβδο για την κατασκευή της μονάδας του φίλτρου.. την έχουν άπαντες στην αλυσίδα τροφίμων, βάση νόμου FDA & EFSA.

Πως ακριβώς είναι παραπλάνηση;

Αφού στο κείμενο δεν διαφημίζουν ότι για όλες αυτές τις ουσίες έχουν πιστοποίηση από NSF αλλά Envirotek με βάση το NSF. 

Συγκεκριμένα βλέπω τα εξής 

• Μείωση νιτρικών. Πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044.
    ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕΙΩΣΗ
    27.3 mg/L 4.9 mg/L 82.1%
  • Μείωση μολύβδου σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044.
    152 μg/L <2 μg/L 99.9%
  • Μέση μείωση μολύβδου 98,2% έπειτα από 11356 L σύμφωνα με πιστοποίηση από την Water Quality Association με βάση το ANSI/NSF Standard 53. Αριθμός Πιστοποίησης WQA REP.7601.1501L.102815.01
  • Μείωση αρσενικού σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044.
    300 μg/L <2 μg/L 99.9%
  • Μείωση χρωμίου σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044.
    304 μg/L <2 μg/L 99.9%

Παρόλα αυτά θα ζητήσω να δω και τις πιστοποιήσεις της Envirotek για να δω αν ισχύουν όλα όσα γράφουν και θα επανέλθω. 

5 λεπτά πριν, MYSSO είπε

Πως ακριβώς είναι παραπλάνηση;

Αφού στο κείμενο δεν διαφημίζουν ότι για όλες αυτές τις ουσίες έχουν πιστοποίηση από NSF αλλά Envirotek με βάση το NSF. 

Συγκεκριμένα βλέπω τα εξής 

• Μείωση νιτρικών. Πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044.
    27.3 mg/L 4.9 mg/L 82.1%
  • Μείωση μολύβδου σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044.
    152 μg/L <2 μg/L 99.9%
  • Μέση μείωση μολύβδου 98,2% έπειτα από 11356 L σύμφωνα με πιστοποίηση από την Water Quality Association με βάση το ANSI/NSF Standard 53. Αριθμός Πιστοποίησης WQA REP.7601.1501L.102815.01
  • Μείωση αρσενικού σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044.
    300 μg/L <2 μg/L 99.9%
  • Μείωση χρωμίου σύμφωνα με πιστοποίηση ENVIROTEK με βάση το ANSI/NSF Standard 53 και το ANSI/NSF Standard 42. EPA ID #NJ01298 NJ DEP ID #03048 NY ELAP ID #12044.
    304 μg/L <2 μg/L 99.9%

Παρόλα αυτά θα ζητήσω να δω και τις πιστοποιήσεις της Envirotek για να δω αν ισχύουν όλα όσα γράφουν και θα επανέλθω. 

Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που επιμένεις για κάτι τόσο οφθαλμοφανές ? 

Εγώ ας πούμε δεν θα υπερασπιζόμουν ένα κατάστημα που προσπαθεί να με κοροιδεψει.. εκτός αν υπάρχει λόγος ?

-Διαβάζεις όλα αυτά που ανεβάζεις ή κάνεις copy paste ?

π.χ που ακριβώς είναι η πιστοποίηση Envirotek με βάση το ANSI/NSF Standart 53  για νιτρικά, μόλυβδο μετά από 11356 λίτρα, αρσενικό, χρώμιο ?

Μπορεί η Envirotek να πιστοποιήσει φίλτρα νερού, έχεις κάποιο λίνκ ?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...