Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε

Καλησπέρα φίλε μου,

παθών κι εγώ.. λοιπόν δώσε λίγη προσοχή και πίστεψε με θα πάνε όλα καλά.

Αυτό λοιπόν λέγεται aerator και υπάρχει εκει για να δημιουργεί με τον αέρα και το νερό "πλούσιο" μείγμα.

Εάν* δεν ξεβίδωνε το aerator τότε θα λέγαμε ότι είναι εσωτερικό και θέλει το κλειδί που ταιριάζει..

κάτι σαν αυτό https://www.ravenna.gr/el/banio-eidi-ygieinis/bataries/bataries-niptiros/grohe-kleidi-filtrou-grohe-48021000_142397/?affid=14&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIhdPkuoibggMVHopoCR12GgMSEAQYAiABEgJnNPD_BwE

ΌΜΩΣ το δικό σου ξεβιδώνει.. απλά δώσε μια "αποφασιστική" στροφή δεξιόστροφα, μπορείς φυσικά να ρωτήσεις και την αντιπροσωπεία για τον λόγο του αληθές.. παθών ο ίδιος με το ίδιο "πρόβλημα"¨τους έβγαλα όλους τρελούς κι όταν τελικά το ξεβίδωσα δεν μπορούσα να πιστέψω πως δεν το έβλεπα. 

Όταν λοιπόν το ξεβιδώσεις τότε μόνο θα δεις αν έχει βόλτες κι αν μπορείς να ταιριάξεις κάποιο φίλτρο άνω πάγκο

θα δοκιμάσω με κάβουρα μήπως και ανοίγει.

και εγώ είχα την εντύπωση ότι από αυτά τα εσωτερικά που ανοίγουν με κλειδί.

Στην δική σου περίπτωση είχε μέσα το κλασικό σπείρωμα;;

Επεξ/σία από The_Judas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, The_Judas είπε

θα δοκιμάσω με κάβουρα μήπως και ανοίγει.

και εγώ είχα την εντύπωση ότι από αυτά τα εσωτερικά που ανοίγουν με κλειδί.

Στην δική σου περίπτωση είχε μέσα το κλασικό σπείρωμα;;

Πρόσεχε με τον κάβουρα να μη τραυματίσεις την μπαταρία.. βάλε μια χοντρή πετσέτα πριν..

Στην δική μου Franke ξεβιδώνει το κομμάτι (aerator) που βλέπω και στη δική σου (περίπου 1,5 cm) το όποιο και αφαιρείς για να δοκιμάσεις ΑΝ κι εφόσον μπορείς να ταιριάξεις στο εξωτερικό πλέον σπείρωμα κάποιο φίλτρο άνω πάγκου. ΑΝ πάλι.. αφήσεις το μεταλλικό κομμάτι, χωρίς το aerator και προσπαθήσεις εκεί να βιδώσεις το φίλτρο με τους αντάπτορες που συνοδεύουν το νέο φίλτρο ίσως το καταφέρεις.  

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους.Έχω διαβάσει κάμποσα από όσα έχουν αναφερθεί για τα φίλτρα νερού.Είμαι σε αναζήτηση για το τι να βάλω στην κουζίνα φίλτρο άνω πάγκου.Περιοχή Αθήνα-Χολαργός.Θέλω πρώτα να κάνω μια ανάλυση νερού του σπιτιού μικροβιολογική/χημική.Αυτό που θέλω να ρωτήσω και να με βοηθήσετε είναι τι να ζητήσω,έχω δει υπάρχουν διάφορα πακέτα στα εργαστήρια μικροβιολογική ,χημική με ανιόντα και χημική μετάλλων.Τα πρώτα είναι σχετικά φθηνά ,μετά από οτι μου είπαν είναι για κάθε μέταλλο 10-15€ .Εγώ θέλω να δω και για μέταλλα αλλά επειδή πάει πολύ θα ήθελα να μου πείτε ποιά μέταλλα να επιλέξω ως πιο βασικά και επιβλαβή ώστε δηλαδή να συμπεριλάβω όσο το δυνατόν περισσότερα για την ανάλυση μιας και θα στείλω δείγμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

23 λεπτά πριν, matinablr είπε

Καλησπέρα σε όλους.Έχω διαβάσει κάμποσα από όσα έχουν αναφερθεί για τα φίλτρα νερού.Είμαι σε αναζήτηση για το τι να βάλω στην κουζίνα φίλτρο άνω πάγκου.Περιοχή Αθήνα-Χολαργός.Θέλω πρώτα να κάνω μια ανάλυση νερού του σπιτιού μικροβιολογική/χημική.Αυτό που θέλω να ρωτήσω και να με βοηθήσετε είναι τι να ζητήσω,έχω δει υπάρχουν διάφορα πακέτα στα εργαστήρια μικροβιολογική ,χημική με ανιόντα και χημική μετάλλων.Τα πρώτα είναι σχετικά φθηνά ,μετά από οτι μου είπαν είναι για κάθε μέταλλο 10-15€ .Εγώ θέλω να δω και για μέταλλα αλλά επειδή πάει πολύ θα ήθελα να μου πείτε ποιά μέταλλα να επιλέξω ως πιο βασικά και επιβλαβή ώστε δηλαδή να συμπεριλάβω όσο το δυνατόν περισσότερα για την ανάλυση μιας και θα στείλω δείγμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Ζήτησε μια απλή χημική - μικροβιολογική ανάλυση.. στην Αθήνα δεν έχουμε θέμα με βαρέα μέταλλα  όπως αρσενικό, νιτρικά, μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο. 

Επίσης μπορείς να ζητήσεις και από την ΕΥΔΑΠ της περιοχής σου..

Ένα καλό πιστοποιημένο από τον ανεξάρτητο οργανισμό NSF φίλτρο θα σε προστατέψει από τα περισσότερα είδη μικροβίων που υπάρχουν. Οι εταιρείες που είναι χρόνια στο χώρο και έχουν πιστοποίηση είναι Aquasana, Multipure, 3M, Pentair, Doulton

Στις 25/10/2023 στις 1:10 ΜΜ, galgio21 είπε

Καλησπέρα, θέλω να τοποθετήσω φίλτρο νερού κάτω πάγκου χωρίς βρυσάκι. 

Η ανάλυση που έκανα είναι η παρακάτω.

CamScanner2023-10-2406_58.jpg.c3aa5bed408d0e10c5f03ee80f9916e3.jpg

Επίσης έχω και την μέτρηση της τοπικής εταιρείας νερού.

CamScanner2023-10-2510.21_2.jpg.6f88ab6d9cbe1554f2150161674730ad.jpg

Τελευταίο και μια λύση για φίλτρο άνω πάγκου. Τι θα προτείνατε;

Θα έδειχνα την ανάλυση σε κάποιον χημικό για λεπτομέρειες στις επιμέρους μετρήσεις. 

• Thanks 1

Εκεί που έκανα την ανάλυση μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με το νερό, όλες οι τιμές είναι εντός των ορίων, και μου είπε να πάρω ένα απλό φίλτρο. Επειδή δεν γνωρίζω ακριβώς ποια είναι πιστοποιημένα,θέλω μια πρόταση για κάτω πάγκου και μια για άνω πάγκου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, galgio21 είπε

Εκεί που έκανα την ανάλυση μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα με το νερό, όλες οι τιμές είναι εντός των ορίων, και μου είπε να πάρω ένα απλό φίλτρο. Επειδή δεν γνωρίζω ακριβώς ποια είναι πιστοποιημένα,θέλω μια πρόταση για κάτω πάγκου και μια για άνω πάγκου. 

Ναι το βλέπω ότι είσαι εντός νομοθετικού ορίου.. όμως τα όρια είναι αρκετά υψηλά. Παράδειγμα: η αγωγιμότητα στο νερό σου είναι 568mS και όταν αυτό πλησιάζει τα 1000mS το νερό ΔΕΝ είναι πόσιμο.. το νομοθετικό όριο είναι στα 2500mS !! Επίσης άλλες χημικές ενώσεις CaCO3, HCO3, Νιτρώδη δείχνουν συνολικό πρόβλημα με την σκληρότητα.. Άρα πως να προτείνουμε απλό φίλτρο ? 

Η γνώμη μου, ως μη ειδικός, είναι να βάλεις ένα καλό μονό η ακόμα και διπλό φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Μονό άνω πάγκου doulton-ultracarb-si-05mm/ ή διπλό doulton-nitrate-kai-doulton-ultracarb/ 

Κάτω πάγκου μονό doulton-ultracarb-si-05mm-kai-vrisaki/ ή διπλό doulton-nitrate-doulton-ultracarb-kai-vrisaki/

Αυτά είναι για την σκληρότητα στο νερό και ειδικά για την μέτρηση της ανάλυσης σου (568mS), εφόσον αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν είναι παραπάνω. Θα βοηθούσε να ανέφερες την περιοχή σου..

* Το κατάστημα είναι ενδεικτικό για τις αναλυτικές πληροφορίες κι όχι διαφήμιση, μπορείς να κάνεις την αγορά από οποιοδήποτε κατάστημα φίλτρων νερού

UPDATE...

H 2η μέτρηση είναι τελείως διαφορετική με υψηλή μέθοδο αβεβαιότητας και τα Νιτρικά πολύ υψηλά 27,4mg/L.. άσχετα με τα όρια στα 50mg/L 

Στις ΗΠΑ το όριο είναι 10mg/L

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΈΤΡΗΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΟΣΜΩΣΗ

Επεξ/σία από oXXo_nikosar

2 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

Ζήτησε μια απλή χημική - μικροβιολογική ανάλυση.. στην Αθήνα δεν έχουμε θέμα με βαρέα μέταλλα  όπως αρσενικό, νιτρικά, μόλυβδο, υδράργυρο, κάδμιο. 

Επίσης μπορείς να ζητήσεις και από την ΕΥΔΑΠ της περιοχής σου..

Ένα καλό πιστοποιημένο από τον ανεξάρτητο οργανισμό NSF φίλτρο θα σε προστατέψει από τα περισσότερα είδη μικροβίων που υπάρχουν. Οι εταιρείες που είναι χρόνια στο χώρο και έχουν πιστοποίηση είναι Aquasana, Multipure, 3M, Pentair, Doulton

Θα έδειχνα την ανάλυση σε κάποιον χημικό για λεπτομέρειες στις επιμέρους μετρήσεις. 

Ναι έχω ζητήσει και απο την ΕΥΔΑπ και περιμένω…Θέλω να κανω και μια στο σπίτι γιατι ειναι πολύ παλιά τριπλοκατοικια με σκουριασμένες σωληνώσεις κλπ,υδραυλικά μέσα στο σπιτι αλλάξαμε μεν εμεις αλλα τα της πολυκατοικίας ειναι σίγουρα παλιά. Ωραία θα στείλω την αναλυση και θα επανέλθω για οτι άλλες απορίες.Ευχαριστώ πάρα πολύ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικά στην Αθήνα πίνουμε το ίδιο νερό με αυτό των αναλύσεων από τον Χολαργό.

Τόση διαφορά έχει με τις αναλύσεις τις ΕΥΔΑΠ;

Ενδεικτικά δίνει 304μS/cm και νιτρικά 0,9mg/l με όριο τα 50

5 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

UPDATE...

H 2η μέτρηση είναι τελείως διαφορετική με υψηλή μέθοδο αβεβαιότητας και τα Νιτρικά πολύ υψηλά 27,4mg/L.. άσχετα με τα όρια στα 50mg/L 

https://www.eydap.gr/userfiles/c3c4382d-a658-4d79-b9e2-ecff7ddd9b76/2022_ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ 060323.pdf

Επεξ/σία από Maurikycli

Της multipure η συσκευή αρχική εγκατάσταση για φιλτρο το MP750SC βλέπω στο site της κοστίζει 440€ για άνω πάγκο και έχει άλλο ένα στα 530€. Έχω δει αναφέρεται η mulitpure σαν μάρκα εδώ ως ένα απο τα καλύτερα μεταξύ άλλων.Τα υπόλοιπα που λέτε καλά το ίδιο  κυμαίνονται σαν κόστος;Μετέπειτα τι συντήρηση έχει  το έτος η συσκευή περίπου η αλλαγή του φίλτρου πόσο πάει;Τα καλά γνωστά που λέτε δηλ τόσο πάνε χοντρικά;

6 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

Ναι το βλέπω ότι είσαι εντός νομοθετικού ορίου.. όμως τα όρια είναι αρκετά υψηλά. Παράδειγμα: η αγωγιμότητα στο νερό σου είναι 568mS και όταν αυτό πλησιάζει τα 1000mS το νερό ΔΕΝ είναι πόσιμο.. το νομοθετικό όριο είναι στα 2500mS !! Επίσης άλλες χημικές ενώσεις CaCO3, HCO3, Νιτρώδη δείχνουν συνολικό πρόβλημα με την σκληρότητα.. Άρα πως να προτείνουμε απλό φίλτρο ? 

Η γνώμη μου, ως μη ειδικός, είναι να βάλεις ένα καλό μονό η ακόμα και διπλό φίλτρο ενεργού άνθρακα.

Μονό άνω πάγκου doulton-ultracarb-si-05mm/ ή διπλό doulton-nitrate-kai-doulton-ultracarb/ 

Κάτω πάγκου μονό doulton-ultracarb-si-05mm-kai-vrisaki/ ή διπλό doulton-nitrate-doulton-ultracarb-kai-vrisaki/

Αυτά είναι για την σκληρότητα στο νερό και ειδικά για την μέτρηση της ανάλυσης σου (568mS), εφόσον αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν είναι παραπάνω. Θα βοηθούσε να ανέφερες την περιοχή σου..

* Το κατάστημα είναι ενδεικτικό για τις αναλυτικές πληροφορίες κι όχι διαφήμιση, μπορείς να κάνεις την αγορά από οποιοδήποτε κατάστημα φίλτρων νερού

UPDATE...

Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Η πρώτη μέτρηση είναι με δείγμα από το σπίτι σε ιδιωτικό εργαστήριο. Η δεύτερη είναι μέτρηση για την περιοχή μου από την εταιρεία νερού. Κάποια λύση χωρίς βρυσάκι υπάρχει;

1 λεπτό πριν, galgio21 είπε

Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Η πρώτη μέτρηση είναι με δείγμα από το σπίτι σε ιδιωτικό εργαστήριο. Η δεύτερη είναι μέτρηση για την περιοχή μου από την εταιρεία νερού. Κάποια λύση χωρίς βρυσάκι υπάρχει;

Δεν έχετε ΕΥΔΑΠ;

2 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Αυτή είναι 1 στο Γαλάτσι από τις 4 Μονάδες Επεξεργασίας Νερού (ΜΕΝ) στην Αττική.. και τροφοδοτεί το κέντρο της Αθήνας & Πειραιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, matinablr είπε

Της multipure η συσκευή αρχική εγκατάσταση για φιλτρο το MP750SC βλέπω στο site της κοστίζει 440€ για άνω πάγκο και έχει άλλο ένα στα 530€. Έχω δει αναφέρεται η mulitpure σαν μάρκα εδώ ως ένα απο τα καλύτερα μεταξύ άλλων.Τα υπόλοιπα που λέτε καλά το ίδιο  κυμαίνονται σαν κόστος;Μετέπειτα τι συντήρηση έχει  το έτος η συσκευή περίπου η αλλαγή του φίλτρου πόσο πάει;Τα καλά γνωστά που λέτε δηλ τόσο πάνε χοντρικά;

Η Multipure είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες με όλα τα πιστοποιητικά ποιότητας και απόδοσης σε ισχύ από τον ανεξάρτητο οργανισμό NSF. Το ακριβότερο είναι από τα λιγοστά που αφαιρούν και το αρσενικό από επιβλαβές νερό. Το κόστος του ανταλλακτικού είναι 120 ευρώ και το αλλάζεις 1 φορά τον χρόνο. 

Φυσικά υπάρχουν πολύ φθηνότερα.. αλλά πρέπει να γνωρίζεις και το νερό της περιοχής σου. Αν για παράδειγμα το νερό σου δεν έχει πρόβλημα και σε ενοχλεί η οσμή και η γεύση ΝΑΙ μπορείς να πάρεις ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα με θήκη 10" και να επιλέγεις διαφορετικά φίλτρα σε κάθε αλλαγή από διαφορετικό κατασκευαστή. Αν όμως μένεις για παράδειγμα στην επαρχία και δεν έχεις ούτε τις γνώσεις ούτε τον χρόνο να ασχοληθείς.. τότε είναι μονόδρομος η αγορά πιστοποιημένου φίλτρου.

Τέλος ένα καλό ανταλλακτικό φίλτρο με πιστοποίηση που χρειάζεται αλλαγή κάθε 6 μήνες ή χρόνο στοιχίζει 100 με 120 ευρώ τον χρόνο.  

Η δεύτερη μέτρηση είναι από την τοπική ΕΥΔΑΠ. Μένω στη Βόρεια Ελλάδα.

Αν μου έλεγες το ανάποδο... δηλ. η 1η μέτρηση είναι της ΕΥΔΑΠ και η δεύτερη δική σου.. έχει λογική.. 

Φίλε μου δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι.. ελαφρά την καρδιά. Θέλει προσοχή η επαρχία και δεν θα εμπιστευόμουν ούτε τους τοπικούς ειδικούς - πωλητές των διαφόρων γνωστών που βάζουν για περιπτώσεις παρόμοιες με την δική σου προ φίλτρα χαλαζία για πόση. 

Επεξ/σία από oXXo_nikosar
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...