oXXo_nikosar Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε Φυσικά και γίνεται σε όλα τα φίλτρα που σου δείχνω.. γι' αυτό και η επιλογή 1 ή 2. Πληροφοριακά, στην περίπτωση σου.. έχουν συνδέσει το φίλτρο απευθείας στην παροχή του κρύου χωρίς κλέφτη.. αυτό συνεπάγεται ότι το φίλτρο υποστηρίζει (?) σύνδεση υψηλής ροής, τα περισσότερα δεν το υποστηρίζουν. Αν το συνδέσεις μόνος.. πρόσεξε τα ρακόρ του νέου φίλτρου, να ταιριάζουν με αυτά της παροχής, αν όχι θα χρειαστείς συνδέσμους από τη μια διάσταση στην άλλη, ίσως και κλέφτη. Update Μπήκα στο σάιτ της εταιρείας του φίλτρου σου και παρατήρησα τα έξεις.. Το φίλτρο κάτω πάγκου το έχουν διαφορετικά συνδεδεμένο με την βρύση... που σημαίνει ότι στην δική σου περίπτωση έκαναν πατέντα (ελληνιστί) ώστε να το ταιριάξουν στην υπάρχουσα βρύση.. Τι γίνεται όμως με το ίδιο το φίλτρο.. υποστηρίζει κάτι τέτοιο ? Μπαίνοντας στην σελίδα πιστοποίησης στον οργανισμό NSF βλέπουμε ότι ΔΕΝ υποστηρίζει Υψηλή ροή πίεσης παρά 0.7 λίτρα το λεπτό.. που είναι από τις μικρότερες που υπάρχει ακόμα και στα πολύ φθηνότερα φίλτρα του 20€. Επίσης με μεγάλη μου έκπληξη βλέπω ότι είναι πιστοποιημένο να αλλάζετε το φίλτρο στα 1000 γαλόνια (3.800 λίτρα) ενώ στο σάιτ μιλάει για 15.000 λίτρα !! - Επι του παρόντος λοιπόν και για να μη ξανά πέσεις στην παγίδα εσύ ως η εύκολη λύση (αναλαμβάνουν αυτοί την τοποθέτηση) αλλά και άλλος κόσμος που σκέφτεται θα βάλω αυτό που κάνει 1.500 ευρώ δωρεάν και θα πληρώνω κάθε χρόνο την αλλαγή του φίλτρου μόνο.. 200 ευρώ.. η σύνδεση λοιπόν που έχουν κάνει είναι λάθος το φίλτρο δεν λειτουργεί καθώς είναι λιγότερη η ροή φιλτραρίσματος (0.7L/λεπτό) από αυτή που έχεις σε μια κανονική βρύση που μπορεί να είναι π.χ 10 λίτρα το λεπτό. Οπότε μιλάμε για μεγάλη παραπληροφόρηση και κοροϊδία, χωρίς να αναφερθώ στην τιμή της θήκης και φίλτρου που είναι από άλλο γαλαξία. Απορώ με την νομοθεσία μας. Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2023 από oXXo_nikosar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
^_NikitaS_^ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Επειδή σας ανακάλυψα και βλέπω ότι είστε γνωστες του αντικειμένου. Εγώ έχω εδώ και κάνα χρόνο φίλτρο βρύσης (αυτό https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/filtra-nerou-vrisis-times/usa-tf-ww-el.html). Δεν έχω άλλη εμπειρία από άλλα φίλτρα. Ήταν το πρώτο και απλά αλλάζω το φίλτρο κάθε 4 μήνες. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι σίγουρα δεν μυρίζει χλώριο το νερό όπως μύριζε πριν, από αυτό όταν έπινα από την βρύση. Δε ξέρω αν όντως κάνει ότι λέει στην περιγραφή. Τι γνώμη έχετε για το ανωτέρω φίλτρο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 3 λεπτά πριν, ^_NikitaS_^ είπε Επειδή σας ανακάλυψα και βλέπω ότι είστε γνωστες του αντικειμένου. Εγώ έχω εδώ και κάνα χρόνο φίλτρο βρύσης (αυτό https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/filtra-nerou-vrisis-times/usa-tf-ww-el.html). Δεν έχω άλλη εμπειρία από άλλα φίλτρα. Ήταν το πρώτο και απλά αλλάζω το φίλτρο κάθε 4 μήνες. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι σίγουρα δεν μυρίζει χλώριο το νερό όπως μύριζε πριν, από αυτό όταν έπινα από την βρύση. Δε ξέρω αν όντως κάνει ότι λέει στην περιγραφή. Τι γνώμη έχετε για το ανωτέρω φίλτρο; Αυτού του τύπου φίλτρα (επάνω στη μπαταρία ) είναι για φοιτητές ή άτομα που λόγο δουλειάς μετακομίζουν συχνά, δεν θα πρότεινα σε άλλη περίπτωση αυτού του είδους τα φίλτρα και ιδίως για οικογένεια, επίσης δεν το προτείνω και λόγο κόστους ανταλλακτικών που είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από το να έχεις ένα κανονικό φίλτρο άνω ή κάτω πάγκου που θα χρειαστεί να αλλαχθεί μια φορά κάθε 6 μήνες ή 1 χρόνο.. ανάλογα. Η εταιρεία που τα πουλάει έχει μπει σε blacklist από τον NSF καθώς χρησειμοποιεί ψευδώς την πιστοποίηση από αυτούς. Οπότε τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν και διαφημίζουν δεν είναι πιστοποιημένες (έγκυρες) από κάποιον διεθνή ανεξάρτητο οργανισμό, όπως NSF, IAPMO, WQA κ.α Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
^_NikitaS_^ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 39 minutes ago, oXXo_nikosar said: Αυτού του τύπου φίλτρα (επάνω στη μπαταρία ) είναι για φοιτητές ή άτομα που λόγο δουλειάς μετακομίζουν συχνά, δεν θα πρότεινα σε άλλη περίπτωση αυτού του είδους τα φίλτρα και ιδίως για οικογένεια, επίσης δεν το προτείνω και λόγο κόστους ανταλλακτικών που είναι δυσανάλογα μεγαλύτερο από το να έχεις ένα κανονικό φίλτρο άνω ή κάτω πάγκου που θα χρειαστεί να αλλαχθεί μια φορά κάθε 6 μήνες ή 1 χρόνο.. ανάλογα. Η εταιρεία που τα πουλάει έχει μπει σε blacklist από τον NSF καθώς χρησειμοποιεί ψευδώς την πιστοποίηση από αυτούς. Οπότε τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν και διαφημίζουν δεν είναι πιστοποιημένες (έγκυρες) από κάποιον διεθνή ανεξάρτητο οργανισμό, όπως NSF, IAPMO, WQA κ.α Μάλιστα. Άρα να μην πάρω άλλα ανταλλακτικά. Πάντως για 3 φορές το χρόνο που άλλαξα τα φίλτρα βγαίνει 75 ευρώ. Ξέρεις όμως κάτι άλλο; Οκ, μπορεί να μην έχει τις πιστοποιήσεις. Το ερώτημα είναι, κάνουν κάποια δουλειά; Ή ένα χρόνο απλά πίνω ένα νερό που απλά δε μυρίζει χλώριο αλλά δε κάνει και τίποτα άλλο; Μπορεί να μην έχουν τις πιστοποιήσεις γιατί απλά δεν πληρώνουν γι αυτές. Σα κάποια κινητά που ενώ αντέχουν σκόνες και νερό δεν έχουν πιστοποίηση ΙΡ67 και ΙΡ68 λόγω κόστους. Τέλος, εμένα με είχε βολέψει που ήταν μικρό σε μέγεθος, εύκολο σε τοποθέτηση και αντικατάσταση ανταλλακτικου. Άνω ή κάτω πάγκου δε θα ήθελα λόγω μεγέθους και λόγω τοποθέτησης που δεν είναι εύκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ^_NikitaS_^ είπε Μάλιστα. Άρα να μην πάρω άλλα ανταλλακτικά. Πάντως για 3 φορές το χρόνο που άλλαξα τα φίλτρα βγαίνει 75 ευρώ. Αυτό σου εξηγώ.. π.χ κι εγώ κάνω την δουλειά μου με ένα "παπάκι", αλλά το θέμα είναι ότι πληρώνεις για αυτοκίνητο μικρομεσαίας κατηγορίας. 2 ώρες πριν, ^_NikitaS_^ είπε Ξέρεις όμως κάτι άλλο; Οκ, μπορεί να μην έχει τις πιστοποιήσεις. Το ερώτημα είναι, κάνουν κάποια δουλειά; Ή ένα χρόνο απλά πίνω ένα νερό που απλά δε μυρίζει χλώριο αλλά δε κάνει και τίποτα άλλο; Ποιος πιστεύει ότι κάνει όλα αυτά που διαφημίζει ? (θες παραδείγματα?) 2 ώρες πριν, ^_NikitaS_^ είπε Μπορεί να μην έχουν τις πιστοποιήσεις γιατί απλά δεν πληρώνουν γι αυτές. Σα κάποια κινητά που ενώ αντέχουν σκόνες και νερό δεν έχουν πιστοποίηση ΙΡ67 και ΙΡ68 λόγω κόστους. Τότε γιατί τα πουλούν σε τιμή πιστοποίησης ? Ένα πιστοποιημένο φίλτρο από τον NSF η παρόμοιο οργανισμό στοιχίζει σε μια θήκη 10 ιντσών από 45 ευρώ για ένα χρόνο. 2 ώρες πριν, ^_NikitaS_^ είπε Τέλος, εμένα με είχε βολέψει που ήταν μικρό σε μέγεθος, εύκολο σε τοποθέτηση και αντικατάσταση ανταλλακτικου. Άνω ή κάτω πάγκου δε θα ήθελα λόγω μεγέθους και λόγω τοποθέτησης που δεν είναι εύκολο. Αν σε βολεύει εσένα και η γεύση του σου αρέσει τότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι.. όμως επειδή έκανες ερώτηση "αν το φίλτρο σου είναι καλό" σου απαντώ. Τα φίλτρα άνω πάγκου έχουν ακριβώς την ίδια ευκολία εγκατάστασης με το δικό σου, μεγαλύτερη επιφάνεια φίλτρανσης, πιστοποιημένα και το κόστος είναι μικρότερο. ..και για του λόγου το αληθές σου δείχνω ένα παράδειγμα pentair-ct-10-lefko-10″-me-antallaktiko-filtro-energou-anthraka-pure-lrc-2510-p5-05mm/ Πιστοποιημένη θήκη για "ανθρώπινη χρήση" και πιστοποιημένο φίλτρο για "όσα λέει ότι φιλτράρει" στα 75 ευρώ σαν 1η αγορά και μετά τον χρόνο βάζεις ότι άλλο φίλτρο - εταιρεία θέλεις με πολύ μικρότεροκόστος * Το κατάστημα είναι ενδεικτικό για τις αναλυτικές πληροφορίες κι όχι διαφήμιση, μπορείς να κάνεις την αγορά από οποιοδήποτε κατάστημα φίλτρων νερού Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2023 από oXXo_nikosar 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
^_NikitaS_^ Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 2 hours ago, oXXo_nikosar said: Αυτό σου εξηγώ.. π.χ κι εγώ κάνω την δουλειά μου με ένα "παπάκι", αλλά το θέμα είναι ότι πληρώνεις για αυτοκίνητο μικρομεσαίας κατηγορίας. Ποιος πιστεύει ότι κάνει όλα αυτά που διαφημίζει ? (θες παραδείγματα?) Τότε γιατί τα πουλούν σε τιμή πιστοποίησης ? Ένα πιστοποιημένο φίλτρο από τον NSF η παρόμοιο οργανισμό στοιχίζει σε μια θήκη 10 ιντσών από 45 ευρώ για ένα χρόνο. Αν σε βολεύει εσένα και η γεύση του σου αρέσει τότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι.. όμως επειδή έκανες ερώτηση "αν το φίλτρο σου είναι καλό" σου απαντώ. Τα φίλτρα άνω πάγκου έχουν ακριβώς την ίδια ευκολία εγκατάστασης με το δικό σου, μεγαλύτερη επιφάνεια φίλτρανσης, πιστοποιημένα και το κόστος είναι μικρότερο. ..και για του λόγου το αληθές σου δείχνω ένα παράδειγμα pentair-ct-10-lefko-10″-me-antallaktiko-filtro-energou-anthraka-pure-lrc-2510-p5-05mm/ Πιστοποιημένη θήκη για "ανθρώπινη χρήση" και πιστοποιημένο φίλτρο για "όσα λέει ότι φιλτράρει" στα 75 ευρώ σαν 1η αγορά και μετά τον χρόνο βάζεις ότι άλλο φίλτρο - εταιρεία θέλεις με πολύ μικρότεροκόστος * Το κατάστημα είναι ενδεικτικό για τις αναλυτικές πληροφορίες κι όχι διαφήμιση, μπορείς να κάνεις την αγορά από οποιοδήποτε κατάστημα φίλτρων νερού Απλά δε θέλω λάστιχο να κρέμεται στη βρύση γιατί βλέπω η κόρη μου να το φέρνει όλο κάτω από το πάγκο, και το φίλτρο ανω πάγκου θα γίνει κάτω πάγκου 😂😂😂😂 Ευχαριστώ για την απαντηση πάντως! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamprosts Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Έχω μια ερώτηση. Υπάρχουν φίλτρα όπου λένε ότι είναι 9" 3/4. Σε αυτά μπαίνει ανταλλακτικό φίλτρο 10"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 9 λεπτά πριν, lamprosts είπε Έχω μια ερώτηση. Υπάρχουν φίλτρα όπου λένε ότι είναι 9" 3/4. Σε αυτά μπαίνει ανταλλακτικό φίλτρο 10"? Το φίλτρο για 10" θήκη, έχει διαστάσεις 73μμ Χ 248μμ ((+ - 2μμ) . Αν η θήκη 9" έχει ύψος 228μμ λογικά δεν χωράει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lamprosts Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε Το φίλτρο για 10" θήκη, έχει διαστάσεις 73μμ Χ 248μμ ((+ - 2μμ) . Αν η θήκη 9" έχει ύψος 228μμ λογικά δεν χωράει.. Η θήκη είναι 9 3/4" δηλαδή 247,6mm. Η φωτογραφία είναι λάθος Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2023 από lamprosts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2023 24 λεπτά πριν, lamprosts είπε Η θήκη είναι 9 3/4" δηλαδή 247,6mm. Η φωτογραφία είναι λάθος Λογικά η θήκη είναι 9 ίντσες και το ρεκόρ σύνδεσης 3/4 της ίντσας. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimosVas Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Καλημέρα. Επειδή έχω διαβάσει το θέμα και έχω χαθεί λίγο. Και δεν είμαι ειδικός στις αναλύσεις, ανεβάζω 2 φωτογραφίες από την ανάλυση στην περιοχή μου. Περαία Θεσσαλονίκης. Θέλω να βάλω φίλτρο κάτω πάγκου. Είμαι ανάμεσα στο φίλτρο Ολυμπους και στο rainbow watters. Έχετε να προτείνετε κάποιο από αυτά η και κάποιο άλλο ανάλογα με την ανάλυση που σας βάζω στις φώτο? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, DimosVas είπε Καλημέρα. Επειδή έχω διαβάσει το θέμα και έχω χαθεί λίγο. Και δεν είμαι ειδικός στις αναλύσεις, ανεβάζω 2 φωτογραφίες από την ανάλυση στην περιοχή μου. Περαία Θεσσαλονίκης. Θέλω να βάλω φίλτρο κάτω πάγκου. Είμαι ανάμεσα στο φίλτρο Ολυμπους και στο rainbow watters. Έχετε να προτείνετε κάποιο από αυτά η και κάποιο άλλο ανάλογα με την ανάλυση που σας βάζω στις φώτο? Ευχαριστώ. Φίλε μου σύμφωνα με τις μετρήσεις του πίνακα το νερό είναι αρκετά επιβαρυμένο και η μέθοδος μέτρησης έχει μεγάλη απόκλιση. Δεν νομίζω ότι πίνεται αυτό το νερό. Θα πρότεινα να κάνεις μια έρευνα για Αντίστροφη Όσμωση στην Raiinbow αν και είναι ακριβή με τα φίλτρα της 3Μ ή κάποια άλλη επώνυμη λύση π.χ Multipure, Aquasana, Pentair επίσης φρόντισε να έχεις καλή επαφή με το κατάστημα και για την μετέπειτα πορεία (after sales) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Λ Θεωρητικά είναι κάτω από τα ανώτατα όρια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Λ Θεωρητικά είναι κάτω από τα ανώτατα όρια Καλά το λες "ανώτατα" όρια. Στην Ελλάδα αυτά είναι από τα ψηλότερα. Στην πράξη το νερό είναι υφάλμυρο. Προτείνω την Αντίστροφη Όσμωση λόγο ότι τα νούμερα της μέτρησης (πιστεύω) είναι λίγο προς τα κάτω για λόγους εφησυχασμού. Το καλύτερο θα είναι να κάνει δική του μέτρηση στο νερό της οικίας του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimos39 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2023 Ενδιαφέρομαι να βάλω φίλτρο νερού κάτω πάγκου σε περιοχή με αρκετά επιβαρημένο νερό, τι προτείνεται για πέντε άτομα πόσιμο νερό, πιθανόν να χρειάζεται να βάλω και στην παροχή καθώς περνάνε πολλές πέτρες μέσα στις σωληνώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα