polll Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 02/10/2023 at 12:04, filarhos said: Δοκιμάσαμε σε φίλο στον Γέρακα Αττικής το Olympus, αυτό που καταλάβαμε είναι ότι δεν έχει μυρωδιά... Μένουμε Αγιο Στέφανο και παίρνουμε νερό, από ότι έχω καταλάβει, από δεξαμενή και μυρίζει λίγο κλεισούρα. Οπότε τώρα ψάχνουμε κάποια λύση φιλτραρίσματος με αφορμή την μυρωδιά. Έχουμε κάποια πρόταση; Ιδανικά αν κάποιος μένει κοντά μας και έχει δοκιμάσει κάτι. Ευχαριστώ πολύ Βρήκα πρόσφατη μελέτη: Τι θα μπορούσα να πάρω για άνω πάγκου με το έξτρα Βρυσάκι; Σκέφτομαι για αρχή αυτό: https://www.skroutz.gr/s/29388394/Doulton-Countertop-Water-Filter-System-D-CP101-with-Faucet-with-10-Replacement-Filter-Doulton-BioTect-Ultra-SI-M12-0-2mm.html Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2023 από filarhos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
timoleon11 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) εγω βρε παιδιά κ ευαίσθητο στομάχι εχω κ κατα καιρούς με ταλαιπωρούν πέτρες στα νεφρά κ μέχρι πρόσφατα επινα εμφιαλωμένο θεόνη απο σκλαβενιτη κλπ ,εδώ κ 1 μήνα εχω πάρει της olympus στα 77 ευρώ κομπλέ (αυτο που διαφημίζεται σχεδόν καθημερινά στην tv ) κ ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος ,το ειχε πάρει η αδελφή μου που μένει στο γαλάτσι εδώ κ 1 χρόνο ,κ ειναι πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της ευδαπ που γίνεται η χλωρίωση του νερού (απ οτι της ελεγαν οι γείτονες) κ χωρίς αυτο το olympus , το νερό ειχε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ γεύση χλωρίνης ??? και δεν μπορούσες να το πιείς με τίποτα Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2023 από timoleon11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 8 ώρες πριν, filarhos είπε Βρήκα πρόσφατη μελέτη: Τι θα μπορούσα να πάρω για άνω πάγκου με το έξτρα Βρυσάκι; Σκέφτομαι για αρχή αυτό: https://www.skroutz.gr/s/29388394/Doulton-Countertop-Water-Filter-System-D-CP101-with-Faucet-with-10-Replacement-Filter-Doulton-BioTect-Ultra-SI-M12-0-2mm.html Ευχαριστώ πολύ Η ανάλυση είναι μια χαρά.. πρόσεχε λίγο με την περιγραφή που δίνει το skroutz " αναφέρει το Doulton BioTech Ultra Si M12 (?) κι αν πας στα καταστήματα είναι το απλό φίλτρο χωρίς το Si. Έγινε το ίδιο λάθος με φίλο πριν λίγες ημέρες μας το ανέφερε εδώ. Δεν είναι σημαντική η διαφορά αλλά αν έχεις άλατα τότε είναι διαφορά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GSpiraras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Καλησπέρα Ψάχνω για αντικάσταση ένος παλιού Brita on tap φίλτρο βρύσης. Δεν έχω χώρο για πάγκου και απλά θέλω κυρίως το χλώριο και βαρέα μέταλλα να απομακρύνει. Hμουν γενικά ευχαριστημένος με το Βrita αλλά πλέον τρέχειαπό τα πλάι και έχει σπάσει ο διακόπτης ροής οπότε τα έφαγε τα ψωμιά του. Ο αντικαταστάτης που δίνει η Brita δεν μου γεμίζει το μάτι και θα ήθελα κάτι καλύτερο. Τείνω προς το Τoray Torayvino MK304LF-EG αλλά υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση για την περίπτωση μου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/10/2023 στις 10:16 ΠΜ, timoleon11 είπε εγω βρε παιδιά κ ευαίσθητο στομάχι εχω κ κατα καιρούς με ταλαιπωρούν πέτρες στα νεφρά κ μέχρι πρόσφατα επινα εμφιαλωμένο θεόνη απο σκλαβενιτη κλπ ,εδώ κ 1 μήνα εχω πάρει της olympus στα 77 ευρώ κομπλέ (αυτο που διαφημίζεται σχεδόν καθημερινά στην tv ) κ ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος ,το ειχε πάρει η αδελφή μου που μένει στο γαλάτσι εδώ κ 1 χρόνο ,κ ειναι πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της ευδαπ που γίνεται η χλωρίωση του νερού (απ οτι της ελεγαν οι γείτονες) κ χωρίς αυτο το olympus , το νερό ειχε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ γεύση χλωρίνης ??? και δεν μπορούσες να το πιείς με τίποτα Είχα παλιά και εγώ Olympus, το σταμάτησα για άλλους λόγους. Απλά να ξέρεις, αν το μόνο σου θέμα είναι το χλωριο, χρειάζεσαι ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα χωρίς τίποτε παραπάνω. Το φίλτρο να ξέρεις μετά τους 6 μήνες θα μειωθεί εντελώς η ροή και θα χρειαστεί καθαρισμα με τρίψιμο της κεραμικής επιφάνειας για να φύγει ότι έχει συγκρατήσει. Γιατρός δεν είμαι, αλλά αμφιβάλλω αν το πρόβλημα στο στομάχι οφείλεται στο χλωριο του νερού. 10 λεπτά πριν, GSpiraras είπε Καλησπέρα Ψάχνω για αντικάσταση ένος παλιού Brita on tap φίλτρο βρύσης. Δεν έχω χώρο για πάγκου και απλά θέλω κυρίως το χλώριο και βαρέα μέταλλα να απομακρύνει. Hμουν γενικά ευχαριστημένος με το Βrita αλλά πλέον τρέχειαπό τα πλάι και έχει σπάσει ο διακόπτης ροής οπότε τα έφαγε τα ψωμιά του. Ο αντικαταστάτης που δίνει η Brita δεν μου γεμίζει το μάτι και θα ήθελα κάτι καλύτερο. Τείνω προς το Τoray Torayvino MK304LF-EG αλλά υπάρχει κάποια καλύτερη πρόταση για την περίπτωση μου; Για βαρέα μέταλλα, μόνο αντιστροφή όσμωση για σίγουρα αποτελέσματα. Όλα τα υπόλοιπα φίλτρα με μικρές εξαιρέσεις κρατάνε χλωριο, οσμες, σκουριά και άλλα στερεά. Το toray είναι ένα πολύ καλό φίλτρο με διηθηση στα 0.1μm όταν όλοι οι άλλοι είναι κυρίως στα 0.5μm. Να κοιτάξεις τα ανταλλακτικά του διότι θέλουν αλλαγή στο εξάμηνο, οπότε από θεμα κόστους πρέπει να κάνεις την σωστή σύγκριση με τα υπόλοιπα φίλτρα. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από Basilhs23___ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GSpiraras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Για βαρέα μέταλλα, μόνο αντιστροφή όσμωση για σίγουρα αποτελέσματα. Όλα τα υπόλοιπα φίλτρα με μικρές εξαιρέσεις κρατάνε χλωριο, οσμες, σκουριά και άλλα στερεά. Το toray είναι ένα πολύ καλό φίλτρο με διηθηση στα 0.1μm όταν όλοι οι άλλοι είναι κυρίως στα 0.5μm. Να κοιτάξεις τα ανταλλακτικά του διότι θέλουν αλλαγή στο εξάμηνο, οπότε από θεμα κόστους πρέπει να κάνεις την σωστή σύγκριση με τα υπόλοιπα φίλτρα. Eυχαριστώ για την απάντηση. Δεν θέλω να μπλέξω με αντίστροφη όσμωση και περίεργες εγκαταστάσεις. Το κόστος είναι ένας παράγοντας αλλά από ότι το ανταλλακτικό των 3000l που βγάζει κανένα 8μηνο κάνει 45€ το οποίο δεν είναι απογορευτικό. Με το Brita ούτως ή άλλως με αλλαγή στο τρίμηνο έβγαινε στο κατοστάρικο το χρόνο. Απλά για την κατασκευή (φίλτρο βρύσης) μάλλον κοιτάω τι καλύτερο σε ποιότητα μπορώ να βρω μια και δεν έχει και πολλά γνωστά ονόματα σε αυτό το form factor. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 7 λεπτά πριν, GSpiraras είπε Eυχαριστώ για την απάντηση. Δεν θέλω να μπλέξω με αντίστροφη όσμωση και περίεργες εγκαταστάσεις. Το κόστος είναι ένας παράγοντας αλλά από ότι το ανταλλακτικό των 3000l που βγάζει κανένα 8μηνο κάνει 45€ το οποίο δεν είναι απογορευτικό. Με το Brita ούτως ή άλλως με αλλαγή στο τρίμηνο έβγαινε στο κατοστάρικο το χρόνο. Απλά για την κατασκευή (φίλτρο βρύσης) μάλλον κοιτάω τι καλύτερο σε ποιότητα μπορώ να βρω μια και δεν έχει και πολλά γνωστά ονόματα σε αυτό το form factor. Αν ψάχνεις πιστοποιημενα φίλτρα, τότε aquasana, multipure και doulton. Η toray είναι επίσης μια καλή επιλογή. Για να συγκρατεί βαρέα μέταλλα το φίλτρο, πρέπει να έχει πιστοποίηση του NSF για συγκράτηση συγκεκριμένων ουσιών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 On 08/10/2023 at 13:37, oXXo_nikosar said: Η ανάλυση είναι μια χαρά.. πρόσεχε λίγο με την περιγραφή που δίνει το skroutz " αναφέρει το Doulton BioTech Ultra Si M12 (?) κι αν πας στα καταστήματα είναι το απλό φίλτρο χωρίς το Si. Έγινε το ίδιο λάθος με φίλο πριν λίγες ημέρες μας το ανέφερε εδώ. Δεν είναι σημαντική η διαφορά αλλά αν έχεις άλατα τότε είναι διαφορά. Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντηση. Από ότι έχω καταλάβει δεν έχουμε πολλά άλατα, το θέμα είναι να δέχεται φίλτρα και από άλλες εταιρίες. Βλέπω το φίλτρο έχει σπείρωμα, μήπως ήταν καλύτερο να πάρω από τα άλλα που δεν έχουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 47 λεπτά πριν, filarhos είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απαντηση. Από ότι έχω καταλάβει δεν έχουμε πολλά άλατα, το θέμα είναι να δέχεται φίλτρα και από άλλες εταιρίες. Βλέπω το φίλτρο έχει σπείρωμα, μήπως ήταν καλύτερο να πάρω από τα άλλα που δεν έχουν; Τότε θα πρέπει να προσανατολιστείς σε (φίλτρο) θήκη 10" που είναι στάνταρ για φίλτρα και άλλων εταιρειών. Προτίμησε φίλτρο ενεργού άνθρακα από επώνυμες εταιρείες, καλό θα είναι να έχουν και κάποια πιστοποίηση από ανεξάρτητο οργανισμό. Κάνε μια αναδρομή μερικές σελίδες ποιο πίσω και σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Μια παρατήρηση.. μη ασχολείσαι με εταιρείες που διαφημίζουν φίλτρα νερού μέσω τηλεόρασης. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 14 hours ago, oXXo_nikosar said: Τότε θα πρέπει να προσανατολιστείς σε (φίλτρο) θήκη 10" που είναι στάνταρ για φίλτρα και άλλων εταιρειών. Προτίμησε φίλτρο ενεργού άνθρακα από επώνυμες εταιρείες, καλό θα είναι να έχουν και κάποια πιστοποίηση από ανεξάρτητο οργανισμό. Κάνε μια αναδρομή μερικές σελίδες ποιο πίσω και σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Μια παρατήρηση.. μη ασχολείσαι με εταιρείες που διαφημίζουν φίλτρα νερού μέσω τηλεόρασης. Έχω διαβάσει αρκετές σελίδες και σκέφτομαι να αρχίσω τις δοκιμές . Ιδανικά θα ήθελα να στέλνω για έλεγχο πριν και μετά αλλά το βλέπω δυσκολο, μου φαίνεται πιο εύκολο να πάρω ένα επώνυμο με πιστοποίηση φίλτρο. Σκέφτομαι να ξεκινήσω με αυτό: https://www.skroutz.gr/s/46336895/Pentair-Countertop-Water-Filter-System-Ct-10-with-Replacement-Filter-50-0039LRC05.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2023 1 ώρα πριν, filarhos είπε Έχω διαβάσει αρκετές σελίδες και σκέφτομαι να αρχίσω τις δοκιμές . Ιδανικά θα ήθελα να στέλνω για έλεγχο πριν και μετά αλλά το βλέπω δυσκολο, μου φαίνεται πιο εύκολο να πάρω ένα επώνυμο με πιστοποίηση φίλτρο. Σκέφτομαι να ξεκινήσω με αυτό: https://www.skroutz.gr/s/46336895/Pentair-Countertop-Water-Filter-System-Ct-10-with-Replacement-Filter-50-0039LRC05.html Πολύ καλή επιλογή, έχει προταθεί πολλές φορές.. να μας πεις εντυπώσεις. Επίσης να κάνεις την ενεργοποίηση αφήνοντας να τρέξει το νερό πριν την χρήση για όσο αναφέρει ο κατασκευαστής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tkin73 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Για τα φίλτρα τα ρώσικα της GEYSER έχει κάποιος γνώμη; σκέφτομαι το τριπλό που κάνει μαλακωμα, έχει φίλτρο αραγωνιτη (υποτίθεται η ρωσικη πατέντα) και τέλος ενεργού άνθρακα. Πιστοποίηση nsf βλέπω έχει του ενεργού άνθρακα βέβαια είναι 0.6 όχι πχ 0.2. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2023 από tkin73 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 29 λεπτά πριν, tkin73 είπε Για τα φίλτρα τα ρώσικα της GEYSER έχει κάποιος γνώμη; σκέφτομαι το τριπλό που κάνει μαλακωμα, έχει φίλτρο αραγωνιτη (υποτίθεται η ρωσικη πατέντα) και τέλος ενεργού άνθρακα. Το είχα ψάξει πριν λίγα χρόνια, δεν είχαν ούτε πιστοποιήσεις ούτε τίποτα από διεθνή φορέα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tkin73 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2023 Το φίλτρο του άνθρακα γράφει για πιστοποίηση nsf στο πλαστικό. Θα το ρωτήσω στον πωλητή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα