Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ChristosG82 είπε

Καλησπέρα, διάβασα μερικά σχόλια, είδα ότι λέτε πως πρέπει να γνωρίζουμε την ποιότητα του νερού στην περιοχή μου, και βρήκα στο site από την εταιρεία νερού την ανάλυση, και το έκανα επισύναψη.

βασικά λέει ότι είναι αποδεκτά, αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα για να ξέρω αν είναι καλό ή όχι, όμως φαίνεται να είναι στα επιτρεπτά όρια όλα.

Σαν νερό δεν μυρίζει πολύ, έχει μια γεύση η οποία με ένα απλό φίλτρο νερού με ενεργό άνθρακα γευστικά γίνεται οκ, όμως το φίλτρο που έχω είναι πολύ απλό, και θα ήθελα κάτι καλύτερο γιατί δεν φαίνεται να μπορεί να κρατήσει πολλά πολλά, μόνο την γεύση φτιάχνει.

Διάβασα ένα σχόλιο που έλεγε για φίλτρα Aquasana, βρήκα ένα με διπλό φίλτρο, αλλά είναι λίγο ακριβό , στα 130 ευρώ.https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-ano-pagkou-aquasana-aq-4000-me-antallaktika-filtra-technologias-claryum/

Από αυτήν την εταιρεία βρήκα και ένα με 27-30 ευρώ, που μπαίνει πάνω στην βρύση https://www.electroshop.gr/aquasan-art-0012-compact-σύστημα-φιλτραρίσματος-νερού-βρύσης-0003470?gclid=EAIaIQobChMI_v2WxuysgQMVxAHmCh3wxQSxEAQYASABEgLdN_D_BwE

Ποιος μπορεί να με βοηθήσει στην επιλογή φίλτρο, όχι απαραίτητα από αυτά τα δυο, αλλά ένα φίλτρο καλό, σε λογική τιμή.

Ευχαριστω.

IMG_0307.jpeg

Το διπλο της aquasana ειναι παρα πολυ καλο και με πολλες πιστοποιησεις. Απο την αλλη θα πρεπει να αλλαζεις τα φιλτρα καθε 6 μηνες και το κοστος αυτων ειναι λιγο υψηλο. Θα σου προτεινα συσκευη με φιλτρο της doulton biotech ultra si η το ulracarb si που αγορασα και εγω με αυτη τη συσκευη στα 80 ευρω

Screenshot-2023-08-01-19-48-27-734-com-v

Αλλιως θα πηγαινα σε φιλτρο της pentair cfb-pb 10 με συσκευη αυτη Screenshot-2023-08-01-19-56-15-433-com-v η αυτην 20201110094802_ecosoft_bob_ocean_me_anta

Ειναι δοκιμασμενα απο πολλα μελη εδω με εξαιρετικες κριτικες και φυσιολογικο κοστος φιλτρων.  Στη πρωτη συσκευη νομιζω ταιριαζει και το φιλτρο της cerametix https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/cerametix-w9512600-el.htm ενω στη δευτερη παλι της cerametixhttps://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/cerametix-obe-sp-w9522651-el.html  Ελπιζω να βοηθησα.

31 λεπτά πριν, pap pan είπε

Επεξ/σία από pap pan
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 ώρες πριν, pap pan είπε

Το διπλο της aquasana ειναι παρα πολυ καλο και με πολλες πιστοποιησεις. Απο την αλλη θα πρεπει να αλλαζεις τα φιλτρα καθε 6 μηνες και το κοστος αυτων ειναι λιγο υψηλο. Θα σου προτεινα συσκευη με φιλτρο της doulton biotech ultra si η το ulracarb si που αγορασα και εγω με αυτη τη συσκευη στα 80 ευρω

Screenshot-2023-08-01-19-48-27-734-com-v

Αλλιως θα πηγαινα σε φιλτρο της pentair cfb-pb 10 με συσκευη αυτη Screenshot-2023-08-01-19-56-15-433-com-v η αυτην 20201110094802_ecosoft_bob_ocean_me_anta

Ειναι δοκιμασμενα απο πολλα μελη εδω με εξαιρετικες κριτικες και φυσιολογικο κοστος φιλτρων.  Στη πρωτη συσκευη νομιζω ταιριαζει και το φιλτρο της cerametix https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/cerametix-w9512600-el.htm ενω στη δευτερη παλι της cerametixhttps://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/cerametix-obe-sp-w9522651-el.html  Ελπιζω να βοηθησα.

Έψαχνα το Βρυσάκι, βρήκα μόνο το Ecosoft Bob, αυτό έχει πάνινο φίλτρο? Και αν, καλύτερο πιο είναι, αυτό το στιλ φίλτρου ή το κεραμικό που λένε?
Αν το πήρες από κάποιο site εσυ, στείλε μου, γιατί δεν βρίσκω αυτό που λες ότι πήρε.

1 ώρα πριν, ChristosG82 είπε

Έψαχνα το Βρυσάκι, βρήκα μόνο το Ecosoft Bob, αυτό έχει πάνινο φίλτρο? Και αν, καλύτερο πιο είναι, αυτό το στιλ φίλτρου ή το κεραμικό που λένε?
Αν το πήρες από κάποιο site εσυ, στείλε μου, γιατί δεν βρίσκω αυτό που λες ότι πήρε.

https://filtrato.gr/product-category/doulton/ano-pagkou-doulton/

1 ώρα πριν, arisikaria είπε

Ευχαριστώ.

Μια τελευταία ερώτηση, εδώ κοντά μου είναι ένας που μάλλον πουλάει φίλτρα Camelot, γιατί το αμάξι του έχει διαφημιστικά αυτοκόλλητα.

Είχα σκεφτεί να τον ρωτήσω πόσο κοστίζουν, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλά, εσείς τι γνώμη έχετε για τα φίλτρα Camelot?

1 ώρα πριν, ChristosG82 είπε

εσείς τι γνώμη έχετε για τα φίλτρα Camelot?

Χωρίς να τα έχω ψάξει αλλά και μόνο που διαφημίζονται σε εκπομπές telemarketing στην τηλεόραση (τύπου έξυπνο λάστιχο, έξυπνη σίτα, έξυπνος κολοκυθοκαθαριστής, παντόφλες με φωτάκια κλπ)  θα με έκαναν ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντί τους (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι οπωσδήποτε χάλια)

50 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Χωρίς να τα έχω ψάξει αλλά και μόνο που διαφημίζονται σε εκπομπές telemarketing στην τηλεόραση (τύπου έξυπνο λάστιχο, έξυπνη σίτα, έξυπνος κολοκυθοκαθαριστής, παντόφλες με φωτάκια κλπ)  θα με έκαναν ιδιαίτερα επιφυλακτικό απέναντί τους (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι οπωσδήποτε χάλια)

Προσπάθησα να βρω σχόλια κλπ, δεν βρήκα κάτι που να λένε έστω κάτι, οπότε μάλλον έχεις δίκιο δεν θα ασχοληθώ με αυτά, αλλά θα επιλέξω κάτι από αυτά που μου πρότειναν πιο πάνω, ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/9/2023 στις 2:12 ΜΜ, pap pan είπε

Τελικα αγορασα τη παρακατω συσκευη Screenshot-2023-08-01-19-48-27-734-com-v

με το φιλτρο της doulton ultracarb si. Παρα πολυ ευχαριστημενος σε σχεση με geyser και eclipse που ειχα παλαιοτερα. Κοστος συσκευης και φιλτρου 80 ευρω με δωρεαν μεταφορικα και καλη υποστηριξη. Το συστηνω σε οσους θελουν κατι vfm.

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω κάτι εσένα ή όποιο άλλο μέλος γνωρίζει.

Αγόρασα χθες το doulton hcs με φίλτρο ultracarb si και εκτός από το χοντρό λαστιχάκι που είχε πάνω της η κεφαλή, έβαλα και ένα μικρό που υπήρχε στη συκευασία. Πειραματίστηκα στο πόσο να το σφίξω διότι αρχικά  ξεχείλιζε από κάτω το νερό. Πλέον δεν το κάνει, όμως όταν κλείνω τη ροή του νερού το βρυσάκι στάζει για λίγη ώρα.

Έχει κανείς ιδέα γιατί;

Επεξ/σία από Gatoskylo8

3 ώρες πριν, ChristosG82 είπε

Ευχαριστώ.

Μια τελευταία ερώτηση, εδώ κοντά μου είναι ένας που μάλλον πουλάει φίλτρα Camelot, γιατί το αμάξι του έχει διαφημιστικά αυτοκόλλητα.

Είχα σκεφτεί να τον ρωτήσω πόσο κοστίζουν, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλά, εσείς τι γνώμη έχετε για τα φίλτρα Camelot?

Πολύ ακριβά φίλτρα και μπορείς να βρεις ισάξια και φθηνότερα στην αγορά. Μην ασχολείσαι καν. Τώρα το γιατί τα αγοράζει τόσος κόσμος, απλά κατάφεραν και έφτιαξαν ένα καλό Brand σε μια εποχή που δεν υπήρχε ανταγωνισμός στην Ελλάδα και μέχρι και η κουτσή Μαρία όταν άκουγε για φίλτρο νερού μόνο στο Camelot πήγαινε το μυαλό της και στα 300k ευρώ αν τους φέρεις καθαρότερο νερό. 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/9/2023 στις 5:50 ΜΜ, Gatoskylo8 είπε

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω κάτι εσένα ή όποιο άλλο μέλος γνωρίζει.

Αγόρασα χθες το doulton hcs με φίλτρο ultracarb si και εκτός από το χοντρό λαστιχάκι που είχε πάνω της η κεφαλή, έβαλα και ένα μικρό που υπήρχε στη συκευασία. Πειραματίστηκα στο πόσο να το σφίξω διότι αρχικά  ξεχείλιζε από κάτω το νερό. Πλέον δεν το κάνει, όμως όταν κλείνω τη ροή του νερού το βρυσάκι στάζει για λίγη ώρα.

Έχει κανείς ιδέα γιατί;

Πολυ καλη επιλογη φιλτρου εχω ακριβως το ιδιο. Το μικρο λαστιχακι εννοεις το στρογγυλο που μπαινει εσωτερικα της κεφαλης για τη στεγανοποιηση με τη βρυση; Ειχα ενα ιδιο θεμα σε παλαιοτερο φιλτρο αλλα και η βρυση ειναι αρκετα παλια και δε στεγανοποιουσε ενω αρκετες φορες που κουνουσα το μοχλο στη κεφαλη ξεβιδωνε και επεφτε. Τελικα με λιγο τεφλον στις σπειρες της βρυσης λυθηκε οριστικα το θεμα. Στο καινουργιο φιλτρο που αγορασα δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Αν μπορεις ανεβασε φωτο να καταλαβουμε ακριβως.

Στις 16/9/2023 στις 11:51 ΠΜ, ChristosG82 είπε

Εγω προσωπικα το αγορασα απο το υδωρον στη Θεσσαλονικη. Μου εστειλε καποιες συσκευες στο κινητο μου μεσω viber και επελεξα. Παρε τηλ θα σε κατατοπησει πληρως. Να επιλεξεις συσκευη ειτε με φιλτρο της doulton ultracarb si ειτε με το φιλτρο της pentair cfb-pb 10 που παιρνει και η συσκευη Ecosoft Bob. Προσωπικα προτιμω το πρωτο. Θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος οποιο και αν επιλεξεις.

Επεξ/σία από pap pan
  • Thanks 1

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι σίγουρος ότι έχει απαντηθεί ξανά, αλλά επειδή οι σελίδες είναι πάρα πολλές θα ήθελα τη βοήθειά σας. Μένω στην Αθήνα σε καινούρια πολυκατοικία στον 5ο όροφο. Διαβάζοντας προηγούμενες σελίδες, καταλαβαίνω ότι το νερό μου μάλλον είναι αρκετά καλό και θα πρέπει να φιλτράρω κυρίως το χλώριο. Αν κάνω κάπου λάθος με διορθώνετε..

Το πρόβλημα είναι η πίεση του νερού, μιας και είναι σχετικά χαμηλή λόγω ορόφου. Ιδανικά, για λόγους εμφάνισης, θα ήθελα να μπεί ένα φίλτρο παροχής κάτω από τον πάγκο, ώστε να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την ίδια βρύση χωρίς σωληνάκια, έξτρα βρυσάκια κτλ. Υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο χωρίς να φτάσουμε στο σημείο να θέλω κανένα λεπτό να γεμίσω ένα ποτήρι ή αναγκαστικά θα πρέπει να πάω σε κλασσικό κάτω πάγκου και να μπει ένα έξτρα βρυσάκι στον νεροχύτη;

Στις 19/9/2023 στις 9:26 ΠΜ, pap pan είπε

Πολυ καλη επιλογη φιλτρου εχω ακριβως το ιδιο. Το μικρο λαστιχακι εννοεις το στρογγυλο που μπαινει εσωτερικα της κεφαλης για τη στεγανοποιηση με τη βρυση; Ειχα ενα ιδιο θεμα σε παλαιοτερο φιλτρο αλλα και η βρυση ειναι αρκετα παλια και δε στεγανοποιουσε ενω αρκετες φορες που κουνουσα το μοχλο στη κεφαλη ξεβιδωνε και επεφτε. Τελικα με λιγο τεφλον στις σπειρες της βρυσης λυθηκε οριστικα το θεμα. Στο καινουργιο φιλτρο που αγορασα δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Αν μπορεις ανεβασε φωτο να καταλαβουμε ακριβως.

Εγω προσωπικα το αγορασα απο το υδωρον στη Θεσσαλονικη. Μου εστειλε καποιες συσκευες στο κινητο μου μεσω viber και επελεξα. Παρε τηλ θα σε κατατοπησει πληρως. Να επιλεξεις συσκευη ειτε με φιλτρο της doulton ultracarb si ειτε με το φιλτρο της pentair cfb-pb 10 που παιρνει και η συσκευη Ecosoft Bob. Προσωπικα προτιμω το πρωτο. Θα μεινεις πολυ ευχαριστημενος οποιο και αν επιλεξεις.

Εννοώ το βρυσάκι του φίλτρου ότι συνεχίζει και τρέχει αφού κλείσω τη ροή.

Αν θέλεις δες το βίντεο.

https://www.dropbox.com/scl/fi/8zo9ri5zq5f573emtu0g0/vrisi.mp4?rlkey=y9p678lqkc6d32j2k5rz9cguq&dl=0

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Gatoskylo8 είπε

Εννοώ το βρυσάκι του φίλτρου ότι συνεχίζει και τρέχει αφού κλείσω τη ροή.

Αν θέλεις δες το βίντεο.

https://www.dropbox.com/scl/fi/8zo9ri5zq5f573emtu0g0/vrisi.mp4?rlkey=y9p678lqkc6d32j2k5rz9cguq&dl=0

Ειδα το βιντεο. Η αληθεια ειναι οτι για καποια δευτερολεπτα και σε εμενα συνεχιζει να εχει ροη και δε διακοπτεται αμεσως. Δε νομιζω να εχεις θεμα αλλωστε οποια φιλτρα ειχα πριν το ιδιο καναν.

Επεξ/σία από pap pan

Καλησπέρα σε όλους,

Βρίσκομαι στην περιοχή του Βόλου με χάλια νερό, ιδίως τελευταία. Υπάρχει κάποιος απο την περιοχή που να έχει δοκιμάσει κάποιο σύστημα αντίστροφης ώσμωσης ή να με συμβουλεύσει κάποιος πιο είναι το πιο κατάλληλο για την περιοχή;

32 λεπτά πριν, pap pan είπε

Ειδα το βιντεο. Η αληθεια ειναι οτι για καποια δευτερολεπτα και σε εμενα συνεχιζει να εχει ροη και δε διακοπτεται αμεσως. Δε νομιζω να εχεις θεμα αλλωστε οποια φιλτρα ειχα πριν το ιδιο καναν.

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου, η αλήθεια είναι πως με ενοχλεί και επειδή είμαι φειδωλός κάθομαι με το μπουκάλι/ποτήρι από κάτω μέχρι να σταματήσει.

Στις 20/9/2023 στις 1:11 ΜΜ, bpel86 είπε

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι σίγουρος ότι έχει απαντηθεί ξανά, αλλά επειδή οι σελίδες είναι πάρα πολλές θα ήθελα τη βοήθειά σας. Μένω στην Αθήνα σε καινούρια πολυκατοικία στον 5ο όροφο. Διαβάζοντας προηγούμενες σελίδες, καταλαβαίνω ότι το νερό μου μάλλον είναι αρκετά καλό και θα πρέπει να φιλτράρω κυρίως το χλώριο. Αν κάνω κάπου λάθος με διορθώνετε..

Το πρόβλημα είναι η πίεση του νερού, μιας και είναι σχετικά χαμηλή λόγω ορόφου. Ιδανικά, για λόγους εμφάνισης, θα ήθελα να μπεί ένα φίλτρο παροχής κάτω από τον πάγκο, ώστε να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την ίδια βρύση χωρίς σωληνάκια, έξτρα βρυσάκια κτλ. Υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο χωρίς να φτάσουμε στο σημείο να θέλω κανένα λεπτό να γεμίσω ένα ποτήρι ή αναγκαστικά θα πρέπει να πάω σε κλασσικό κάτω πάγκου και να μπει ένα έξτρα βρυσάκι στον νεροχύτη;

Κάποια συμβουλή;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...