Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου διάβασα λέει για 7'' (εννοώ αυτά που ειναι all in one με το κεραμικο συνηθως) μήπως δεν χωράνε τα 10ιντζα τελικα ?

image.png.04c76a7f595abff085e7238a96e03770.png

• Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε

Κάπου διάβασα λέει για 7'' (εννοώ αυτά που ειναι all in one με το κεραμικο συνηθως) μήπως δεν χωράνε τα 10ιντζα τελικα ?

image.png.04c76a7f595abff085e7238a96e03770.png

Όλα τα ανταλλακτικά φίλτρα της Doulton (εκτός από 1) μπαίνουν σε θήκη της εταιρείας κι όχι σε άλλες τρίτων. Τέτοιου "τύπου" κερί ανταλλακτικό κεραμικό φίλτρο όπως στην φωτό ΔΕΝ ταιριάζει στην δική σου θήκη.. εκτός κι αν αυτό που έδειξες ότι μοιάζει το δικό σου άνω πάγκου δεν μοιάζει τελικά ??  Αν δεν είσαι σίγουρος τράβα μια φωτό το δικό σου και ανέβασε το εδώ..

Επεξ/σία από oXXo_nikosar
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

Όλα τα ανταλλακτικά φίλτρα της Doulton (εκτός από 1) μπαίνουν σε θήκη της εταιρείας κι όχι σε άλλες τρίτων. Τέτοιου "τύπου" κερί ανταλλακτικό κεραμικό φίλτρο όπως στην φωτό ΔΕΝ ταιριάζει στην δική σου θήκη.. εκτός κι αν αυτό που έδειξες ότι μοιάζει το δικό σου άνω πάγκου δεν μοιάζει τελικά ??  Αν δεν είσαι σίγουρος τράβα μια φωτό το δικό σου και ανέβασε το εδώ..

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πάντως μοιάζει σίγουρα.... και το φίλτρο που έχει μέσα είναι σίγουρα σαν αυτό που έδειξα παραπάνω.... απλά δεν ξέρω αν είναι 7 η 10 ιντζες... μπορω να το μετρησω αυτο δεν ειναι θεμα ~17εκατοστα και ~25 ειναι αντιστοιχα

Δημοσ.
15 hours ago, LuNaTiC said:

Αυτό τι σχέση έχει... ? Εννοείται οτι οταν σου πουλάνε κάτι τέτοιο προορίζεται για κατανάλωση και χρήση... Τώρα εαν εσένα δε σου κάνει ποιοτικά ή μπορείς να πάρεις κάτι καλύτερο εννοείται.. Μαζί σου. Όμως το να μην είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ εξαρχής ...τι φάση ?

Καλώς ήρθες στον καπιταλισμό;

https://www.livinginandorra.com/bpa-scandal-andorra.html

(Και) Καρκινογονο πλαστικο σε βρεφικα μπουκάλια γαλακτος,σε σωληνωσεις νερου κτλ.

Αντικατασταθηκε μετα το σκανδαλο με bpa b.

Και μάντεψε..

Οποτε ναι.Καποιος  μπορεί να εφτιαξε κατι για ανθρώπινη χρήση,με πλαστικο μη καταλληλο για ανθρωπινη χρήση.

Τα λεφτά τους,οι ζωες μας.

• Like 2
Δημοσ.
8 hours ago, oXXo_nikosar said:

Όλα τα ανταλλακτικά φίλτρα της Doulton (εκτός από 1) μπαίνουν σε θήκη της εταιρείας κι όχι σε άλλες τρίτων.

Άλλη μια απατεωνιά των εταιριών για να εξασφαλίσουν οτι θα σας έχουν εφ' όρου ζωής αιμοδότες και δεν θα μπορείτε να αγοράζετε ανταλλακτικά από ανταγωνιστές.

Οι έντιμες εταιρίες που δεν έχουν να φοβόνται τον ανταγωνισμό των άλλων εταιριών βάζουν κάνιστρα που παίρνουν διαστάσεις φίλτρων σε διεθνή πρότυπα.Απότι βλέπω πολλοί εδώ μέσα τον τρώτε αμάσητο τον παπά που σας σερβίρουν.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,

Έχω το σύστημα αντίστροφης όσμωσης της Pentair Everpure - Conserv 75E, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την Tri-atlas μπαταρία.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία του, μιας και μπορείς να ρυθμίζεις τα εξαγώμενα TDS του νερού.

Το σύστημα προορίζεται για μικρά καφέ, όπου η κατανάλωση νερού δεν έχει καμία σχέση με το σπίτι (που το έχω εγκαταστήσει). Έχουν περάσει 1.5 έτη, ενώ ο κατασκευαστής αναφέρει αλλαγές κάθε 1 έτος. Σε μετρήσεις που κάνω με το μετρητικό μου, τα TDS που βγαίνουν είναι αυτά που θέλω, χωρίς κανένα θέμα σε γεύση, εικόνα του νερού κλπ. 

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τη συχνότητα αλλαγής των cartridges, υπάρχει κάποιο θέμα από τη στιγμή που δουλεύει ρολόι, να τα κρατήσω για περισσότερο καιρό σε λειτουργία? Το κάθε κιτ αλλαγής κοστίζει 375€, οπότε αν τα cartridges φθείρονται από την ποσότητα νερού που περνάει και όχι από την πάροδο του χρόνου, ίσως μπορούσα να τα κρατήσω 6 μήνες ακόμα.

IMG_4024.jpg

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Gataros είπε

Καλησπέρα στην παρέα,

Έχω το σύστημα αντίστροφης όσμωσης της Pentair Everpure - Conserv 75E, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την Tri-atlas μπαταρία.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία του, μιας και μπορείς να ρυθμίζεις τα εξαγώμενα TDS του νερού.

Το σύστημα προορίζεται για μικρά καφέ, όπου η κατανάλωση νερού δεν έχει καμία σχέση με το σπίτι (που το έχω εγκαταστήσει). Έχουν περάσει 1.5 έτη, ενώ ο κατασκευαστής αναφέρει αλλαγές κάθε 1 έτος. Σε μετρήσεις που κάνω με το μετρητικό μου, τα TDS που βγαίνουν είναι αυτά που θέλω, χωρίς κανένα θέμα σε γεύση, εικόνα του νερού κλπ. 

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τη συχνότητα αλλαγής των cartridges, υπάρχει κάποιο θέμα από τη στιγμή που δουλεύει ρολόι, να τα κρατήσω για περισσότερο καιρό σε λειτουργία? Το κάθε κιτ αλλαγής κοστίζει 375€, οπότε αν τα cartridges φθείρονται από την ποσότητα νερού που περνάει και όχι από την πάροδο του χρόνου, ίσως μπορούσα να τα κρατήσω 6 μήνες ακόμα.

IMG_4024.jpg

Ερώτηση

το έχεις εγκαταστήσει σε σπίτι, καλά κατάλαβα ?

σε ποια πόλη περιοχή μένεις ?

Πόσα άτομα είστε ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι στο Βέλγιο, όπου τα ολικά στερεά κυμαίνονται από 400-600, και γενικότερα το νερό θυμίζει επίπεδα νερού Κέρκυρας (τραγικά δλδ).  Με το σύστημα, έχω μόνιμα 90-120TDS.

Κλασσικη οικογένεια, 2 μικρά παιδιά, εγκατάσταση στο σπίτι.

Επεξ/σία από Gataros
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Gataros είπε

Είμαι στο Βέλγιο, όπου τα ολικά στερεά κυμαίνονται από 400-600, και γενικότερα το νερό θυμίζει επίπεδα νερού Κέρκυρας (τραγικά δλδ).  Με το σύστημα, έχω μόνιμα 90-120TDS.

Κλασσικη οικογένεια, 2 μικρά παιδιά.

ΟΚ.. πάρα πολύ καλό το σύστημα με γεια σου. Σίγουρα μπορείς να το κρατήσεις 6 μήνες ακόμα μέχρι την αλλαγή. Θα το καταλάβεις και από την γεύση και την ροή. Οι επώνυμες εταιρείες πάντα έχουν περιθώριο μεγαλύτερο από αυτό που δηλώνουν για αντικατάσταση.

8 ώρες πριν, LuNaTiC είπε

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πάντως μοιάζει σίγουρα.... και το φίλτρο που έχει μέσα είναι σίγουρα σαν αυτό που έδειξα παραπάνω.... απλά δεν ξέρω αν είναι 7 η 10 ιντζες... μπορω να το μετρησω αυτο δεν ειναι θεμα ~17εκατοστα και ~25 ειναι αντιστοιχα

Το ένα είναι οι διαστάσεις π.χ στο 10" η διάσταση του ανταλλακτικού στο περίπου είναι:  ύψος 24,8 cm x πλάτος 7,3 cm  image.jpeg.5ebe9fe9303f9b1ca2222a45d5754c5a.jpeg

Το 2ο στην φωτό σου έχει "τσουτσούνι" που εξέχει δηλ. και είναι βιδωτό.. ενώ τα κλασικά των 10" δεν έχουν βίδωμα

image.jpeg.8e431d419be08bdad5ecb682934966fe.jpeg

• Like 1
Δημοσ.

Άρα θέλω κάτι με βίδωμα, οπότε νομίζω ότι περιορίζομαι πολύ στην επιλογή νέου φίλτρου
Υπάρχει κάποιο βρυσάκι άνω πάγκου που να παίρνει τα περισσότερα συμβατικά 10'' να το δώ πως είναι να δω μήπως χρειάζομαι να αγοράσω κάτι αλλο για να μην έχω μελλοντικά θέματα και ψάχνομαι

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Gataros είπε

Κλασσικη οικογένεια, 2 μικρά παιδιά, εγκατάσταση στο σπίτι.

και να ήταν μόνο η Κέρκυρα.. τι να σου πω για την υπόλοιπη Ελλάδα.

πχ Ηράκλειο 950 γιατί απο οτι λενε φταιει το δίκτυο.

Γεμάτος πηγές ο τόπος και δεν τολμάς να πιεις ενα ποτήρι νερό.

Διαβάζω πριν που λες

"..μπορείς να ρυθμίζεις τα εξαγώμενα TDS του νερού"

και μετα βλέπω να λες οτι έχεις 90-120 .

Το έχεις βάλει εσυ να βγαίνει τόσο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, LuNaTiC είπε

Άρα θέλω κάτι με βίδωμα, οπότε νομίζω ότι περιορίζομαι πολύ στην επιλογή νέου φίλτρου
Υπάρχει κάποιο βρυσάκι άνω πάγκου που να παίρνει τα περισσότερα συμβατικά 10'' να το δώ πως είναι να δω μήπως χρειάζομαι να αγοράσω κάτι αλλο για να μην έχω μελλοντικά θέματα και ψάχνομαι

https://www.skroutz.gr/c/4314/syskeues-filtrwn-nerou/f/1155101/ano-pagou.html?o=φιλτρα+νερου

1 ώρα πριν, drdedus είπε

Διαβάζω πριν που λες

Αυτού του είδους τα φίλτρα τα οποία προορίζονται για καφέ.. ναι τα ρυθμίζεις για την σκληρότητα, υπάρχουν και άλλα που ρυθμίζουν ακόμα και την γεύση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια για Θεσσαλονικη περιοχη κοντα θεαγενειο , αντι να αγοραζουμε εμφιαλωμενα, σκεφτομαι για ενα φιλτρο ανω παγκου λογω οτι ειναι ενοικιαζομενο το σπιτι  και επειδη δεν εχω καθολου ιδεα απο αναλυση νερου , αν γνωριζει κανεις εκει απο περιοχη για το νερό.

Σκεφτομαι να παρω ενα doulton στα 0.2.

https://www.skroutz.gr/s/29388394/Doulton-D-CP101-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Ano-Pagou-Moni-me-Vrysaki-me-Antallaktiko-Filtro-Doulton-BioTect-Ultra-SI-M12-0-2mm.html

Ποια η γνωμη σας ?

Επεξ/σία από hamer
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, hamer είπε

Καλησπερα παιδια για Θεσσαλονικη περιοχη κοντα θεαγενειο , αντι να αγοραζουμε εμφιαλωμενα, σκεφτομαι για ενα φιλτρο ανω παγκου λογω οτι ειναι ενοικιαζομενο το σπιτι  και επειδη δεν εχω καθολου ιδεα απο αναλυση νερου , αν γνωριζει κανεις εκει απο περιοχη για το νερό.

Σκεφτομαι να παρω ενα doulton στα 0.2.

https://www.skroutz.gr/s/29388394/Doulton-D-CP101-Syskeyi-Filtrou-Nerou-Ano-Pagou-Moni-me-Vrysaki-me-Antallaktiko-Filtro-Doulton-BioTect-Ultra-SI-M12-0-2mm.html

Ποια η γνωμη σας ?

Για την περιοχή δεν γνωρίζω.. αλλά το φίλτρο πάρα πολύ καλό

Update 

ψάχνοντας λίγο εδώ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΒΑΘΜΟΙ
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 15-16
ΑΝΑΛΗΨΗ 14-15
ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 12-13
ΑΝΩ ΠΟΛΗ 15-16
ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ 15-16
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ 15-16
ΑΡΕΤΣΟΥ 14-15
ΒΙΠΕΘ 12-13
ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 15-16
40 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ 15-16
ΕΥΚΑΡΠΙΑ 12-13
ΕΥΟΣΜΟΣ 12-13
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ 14-15
ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ 14-15
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ 15-16
ΚΗΦΙΣΙΑ 13-14
ΚΟΡΔΕΛΙΟ 14-15
ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ 14-15
ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ 14-15
ΝΕΑΠΟΛΗ 13-14
ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ 15-16
ΠΑΝΟΡΑΜΑ 13-14
ΠΕΥΚΑ 13-14
ΠΟΛΙΧΝΗ 14-15
ΠΥΛΑΙΑ 14-15
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ 19-20
ΣΥΚΙΕΣ 16-17
ΦΟΙΝΙΚΑΣ

13-14

Ωραιόκαστρο 13-14

Γερμανικοί βαθμοί Το νερό είναι:
0-4 γερμανικοί βαθμοί Πολύ μαλακό
4-8 γερμανικοί βαθμοί Μαλακό
8-12 γερμανικοί βαθμοί Μέτριο
12-18 γερμανικοί βαθμοί Λίγο σκληρό
18-30 γερμανικοί βαθμοί Σκληρό
>30 γερμανικοί βαθμοί Πολύ σκληρό

και σύμφωνα με την περιοχή σου βλέπω ότι είναι "λίγο" σκληρό οπότε το φίλτρο που διάλεξες *SI είναι ότι πρέπει

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, drdedus είπε

και να ήταν μόνο η Κέρκυρα.. τι να σου πω για την υπόλοιπη Ελλάδα.

πχ Ηράκλειο 950 γιατί απο οτι λενε φταιει το δίκτυο.

Γεμάτος πηγές ο τόπος και δεν τολμάς να πιεις ενα ποτήρι νερό.

Διαβάζω πριν που λες

Ναι στην ουσία η όσμωση το κάνει τελείως ουδέτερο και μετά τα φίλτρα που έχει το εμπλουτίζουν ξανά, στο επίπεδο που επιθυμείς. Έχει μια ροδέλα όπου στην ουσία αναμιγνύεται το νερό της όσμωσης με το νερό του δικτύου και φέρνεις το νερό που πίνεις εκεί που θέλεις.

Για να φτιάχνεις εσπρέσο θες έως 120-150TDS, για πόσιμο νερό προτιμώ πιο μαλακό, ας πούμε στα 90.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...