Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο το φίλτρο που εχει και πιστοποίηση nsf θα το προτιμουσατε στα 160 ευρώ αντι για 190?

(θέλει 40 τον χρονο για τα 4 φίλτρα και 70 καθε 2 χρόνια όλα μαζί με το 5ο φίλτρο )

Ειναι καλή μάρκα στον χώρο?

Γενικότερα οι συσκευές που καθαρίζουν το νερό παίρνουν και απο άλλες μάρκες φίλτρα? εδω συμβαίνει αυτό?

υπάρχει κάτι αλλο που πρέπει να προσέξω για να παω σε αντίστροφη οσμωση?

https://www.thermocity.gr//φίλτρα-αντίστροφης-όσμωσης/οικιακά-συστήματα/lotus-ro-5-οικιακή-μονάδα-αντίστροφης-όσμωσης-πέντε-σταδίων-με-αντλία

η να κοιταξω κάποιο αλλο απο εδω https://www.thermocity.gr//φίλτρα-αντίστροφης-όσμωσης/οικιακά-συστήματα

πχ των 6 σταδίων?

δεν εχω ιδεα μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει να κανω την αγορά σήμερα?

Επεξ/σία από drdedus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Λοιπον μετα απο λιγο περιηγηση στις σελιδες εχω τα εξης ερωτηματα γιατι καπου χαθηκα. Εγω ψαχνω για ενα φιλτρο για το νερο(βεβαια το δικτυο δεν εχει ιδιαιτερη πιεση οποτε μαλλον θεωρω ανω παγκου μας βολευει καλυτερα) το οποιο μιας κ το νερο της περιοχης ξερουμε περιπου τι ειναι,θελω να πιανει το χλωριο κ να κατεβαζει τη σκληροτητα εαν γινεται γιατι το νερο εδω περιεχει αρκετα αλατα.Και 2ον αλλο ενα φιλτρο,εστω βρυσης,για το χωριο το οποιο παιρνει νερο απο πηγη στο βουνο,βεβαια με την φετινη αναλυση που εκανε η κοινοτητα δεν βρεθηκε κατι επιβλαβες στο νερο αλλα καλυτερα φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα.

Καλησπέρα σας, μένω Αθήνα και θα σκέφτομαι πολύ καιρό να βάλω κάποιο φίλτρο νερού - κάτω πάγκου.

Με βάση την ερευνά μου εντός & εκτός Insomnia, το παρακάτω μου φαίνεται καλή επιλογή.

https://aquasanacyprus.com/product/carbon-filter-to-connect-directly-to-the-aquasana-direct-connect-claryum-faucet/

Το έχει χρησιμοποιείσαι κανείς ; Για 2 άτομα, κάθε πότε χρειάζεται ανταλλακτικά ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

8 ώρες πριν, drdedus είπε

αυτο το φίλτρο που εχει και πιστοποίηση nsf θα το προτιμουσατε στα 160 ευρώ αντι για 190?

(θέλει 40 τον χρονο για τα 4 φίλτρα και 70 καθε 2 χρόνια όλα μαζί με το 5ο φίλτρο )

Ειναι καλή μάρκα στον χώρο?

Γενικότερα οι συσκευές που καθαρίζουν το νερό παίρνουν και απο άλλες μάρκες φίλτρα? εδω συμβαίνει αυτό?

υπάρχει κάτι αλλο που πρέπει να προσέξω για να παω σε αντίστροφη οσμωση?

https://www.thermocity.gr//φίλτρα-αντίστροφης-όσμωσης/οικιακά-συστήματα/lotus-ro-5-οικιακή-μονάδα-αντίστροφης-όσμωσης-πέντε-σταδίων-με-αντλία

η να κοιταξω κάποιο αλλο απο εδω https://www.thermocity.gr//φίλτρα-αντίστροφης-όσμωσης/οικιακά-συστήματα

πχ των 6 σταδίων?

δεν εχω ιδεα μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει να κανω την αγορά σήμερα?

Καλησπέρα, έκανες ερώτηση και σου είπαν ότι έχει πιστοποιήση η συγκεκριμένη όσμωση; Αυτό το μηχάνημα είναι no name 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Geoka1982 είπε

Καλησπέρα, έκανες ερώτηση και σου είπαν ότι έχει πιστοποιήση η συγκεκριμένη όσμωση; Αυτό το μηχάνημα είναι no name 

η η αλήθεια είναι οτι ρωτησα αλλα ο τρόπος που ρώτησα ισως να μην τους αφησε περιθώρια..

και δεν επιβεβαιώθηκε τι πιστοποιητικα εχει απο δική μου αμέλεια.

Πολυ ωραια η συζήτηση ηταν.

Για τελευταίο στάδιο σε ερώτηση μου είπαν οτι μπορεί να μπει έξτρα φίλτρο με κόστος 25 ευρώ για ιχνοστοιχεία και αλκαλικότητα.

no name δηλαδή?

ποιες μαρκες πιστοποιήσεις να εχω στο νου?

ακόμα να ρωτήσω πόσο ημίμετρο ειναι να βάλεις ενα φίλτρο για αλατα (για ποσιμο) και μετα ένα βρύσης?

αυτό με ενδιαφέρει σαν φορητό για άλλους χώρους με αγωγιμότητα αν το λεω καλα 250

Επεξ/σία από drdedus

Στις 27/8/2023 στις 7:48 ΜΜ, lamprosts είπε

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω διαβάσει αρκετές σελίδες του topic και έχω καταλήξει στο εξής.

Μένω στο Περιστέρι σε νέα οικοδομή οπότε είμαι με νερό της ΕΥΔΑΠ που είναι σε γενικές γραμμές καλό.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να καθαρίσω το χλώριο.

Επειδή δεν μπορώ να τρυπήσω πάγκο και δεν θέλω να μπλέξω με τρίοδη βρύση (λόγω κόστους) έχω σκεφτεί να βάλω ένα μονό φίλτρο κάτω πάγκου 0.5μ από το οποίο θα περνάει όλο το κρύο νερό της βρύσης και θα το αλλάζω στο μισό χρόνο.

Έχω δει εδώ μέσα ότι υπάρχουν πολλές επιλογές.

Αυτό θα ρίξει την πίεση της βρύσης?

Έχει κανείς κάνει κάτι παρόμοιο?

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Ελπίζω να εννοείς ότι επιλέγεις φίλτρο "ενεργού άνθρακα" κι όχι ας πούμε κρυσταλλικό χαλαζία για τα χλώριο και τα άλατα. Η πίεση της βρύσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη αλλά μέτρια που είναι το καλύτερο τότε το φίλτρο που θα πρέπει να επιλέξεις θα πρέπει να έχει ροή από 3+ λίτρα το λεπτό και πάνω.

Στις 29/8/2023 στις 8:56 ΜΜ, kayato είπε

Καλησπέρα παιδιά ,θέλω να αγοράσω ένα φίλτρο νερού είμαστε 4 Μελής οικογένεια μένω στην Αθήνα.Μεχρι στιγμής από γνωστούς μου προτείνουν το olympus.Εσεις τι προτείνετε?

Σαν γενική συμβουλή μην επιλέγεις με βάση την διαφήμιση στην τβ  .. πχ αν το ελληνικό φίλτρο στοιχίζει όσο ένα πιστοποιημένο φίλτρο από ανεξάρτητο οργανισμό όπως NSF, WQA..τότε σκέψου το 2 φορές. Κάνε μια αναδρομή λίγο πιο πίσω και θα δεις αρκετές απαντήσεις 

Στις 31/8/2023 στις 11:37 ΠΜ, Gatilaras είπε

Λοιπον μετα απο λιγο περιηγηση στις σελιδες εχω τα εξης ερωτηματα γιατι καπου χαθηκα. Εγω ψαχνω για ενα φιλτρο για το νερο(βεβαια το δικτυο δεν εχει ιδιαιτερη πιεση οποτε μαλλον θεωρω ανω παγκου μας βολευει καλυτερα) το οποιο μιας κ το νερο της περιοχης ξερουμε περιπου τι ειναι,θελω να πιανει το χλωριο κ να κατεβαζει τη σκληροτητα εαν γινεται γιατι το νερο εδω περιεχει αρκετα αλατα.Και 2ον αλλο ενα φιλτρο,εστω βρυσης,για το χωριο το οποιο παιρνει νερο απο πηγη στο βουνο,βεβαια με την φετινη αναλυση που εκανε η κοινοτητα δεν βρεθηκε κατι επιβλαβες στο νερο αλλα καλυτερα φυλαγε τα ρουχα σου να εχεις τα μισα.

Όλα τα φίλτρα ενεργού άνθρακα "πιάνουν" το χλώριο και τα άλατα.. αν όμως τα άλατα είναι πολλά τότε θέλει ιδιαίτερο ψάξιμο και ακριβές λύσεις.. Για το βουνό και νερό από πηγή εγώ θα πρόσεχα πάρα πολύ και θα το έψαχνα πολύ περισσότερο πριν αποφασίσω π.χ θα πήγαινα για ανάλυση σε εργαστήριο πριν το χρησιμοποιήσω

Στις 31/8/2023 στις 3:40 ΜΜ, christosk_7 είπε

Καλησπέρα σας, μένω Αθήνα και θα σκέφτομαι πολύ καιρό να βάλω κάποιο φίλτρο νερού - κάτω πάγκου.

Με βάση την ερευνά μου εντός & εκτός Insomnia, το παρακάτω μου φαίνεται καλή επιλογή.

https://aquasanacyprus.com/product/carbon-filter-to-connect-directly-to-the-aquasana-direct-connect-claryum-faucet/

Το έχει χρησιμοποιείσαι κανείς ; Για 2 άτομα, κάθε πότε χρειάζεται ανταλλακτικά ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αυτό χρησιμοποιώ 2ος χρόνος τώρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, είμαστε τριμελής οικογένεια και βγάζει άνετα τον 1 χρόνο αν το χρησιμοποιείς σε ξεχωριστή βρύση.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα τη γνώμη σας !!

Αυτή τη στιγμή και εδώ και 3-4 χρόνια έχω το Multipure MP750SC ( άνω πάγκου )..Επειδή το ανταλλακτικό του φίλτρο είναι αρκετά ακριβό ( 125 ευρώ ετησίως ), σκέφτομαι να πάω στο Aquasana AQ4000 του οποίου το ανταλλακτικό κάνει 75 ευρώ ετησίως..

Απ' ότι βλέπω οι πιστοποιήσεις τους είναι πάνω κάτω ίδιες..Ποιες είναι οι πραγματικές τους διαφορές ;; Αξίζει να μείνω στη Multipure;; Είναι ποιο καλή η φίλτρανση της Multipure και ως προς τι;;;

Θα ήθελα να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει εμπεριστατωμένα..

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από giorgos_76

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, giorgos_76 είπε

Θα ήθελα τη γνώμη σας !!

Αυτή τη στιγμή και εδώ και 3-4 χρόνια έχω το Multipure MP750SC ( άνω πάγκου )..Επειδή το ανταλλακτικό του φίλτρο είναι αρκετά ακριβό ( 125 ευρώ ετησίως ), σκέφτομαι να πάω στο Aquasana AQ4000 του οποίου το ανταλλακτικό κάνει 75 ευρώ ετησίως..

Απ' ότι βλέπω οι πιστοποιήσεις τους είναι πάνω κάτω ίδιες..Ποιες είναι οι πραγματικές τους διαφορές ;; Αξίζει να μείνω στη Multipure;; Είναι ποιο καλή η φίλτρανση της Multipure και ως προς τι;;;

Θα ήθελα να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει εμπεριστατωμένα..

Ευχαριστώ.

Αυτό της Multipure το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν (κάτω πάγκου, ίδιο ανταλλακτικό) , η τιμή χωρίς λόγο από 95 ευρώ πήγε στα 120 σε μια ημέρα.. Σαν φίλτρο όπως πολύ σωστά αναφέρεις είναι στην ίδια κατηγορία φιλτραρίσματος και πιστοποίησης από τον NSF με αυτό το επίσης αρκετά παλιό της Aquasana.. Αυτό της Aquasana είναι για 6 μήνες.. οπότε τα χρήματα για ανταλλακτικό στο χρόνο είναι περισσότερα. Υποκειμενικά μιλώντας έχοντας περάσει και με αυτό της Multipure αλλά και με παρόμοιο της Aquasana πλέον.. θα σου έλεγα να μείνεις στην Multipure εφόσον δεν συντρέχει άλλος λόγος πέραν της τιμής. Επίσης νομίζω ότι έχει καλύτερης ποιότητας και ποσότητας άνθρακα, υλικά κατασκευής και καλύτερη γεύση στο νερό. 

Επεξ/σία από oXXo_nikosar
  • Like 1

1 ώρα πριν, oXXo_nikosar είπε

Αυτό της Multipure το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν (κάτω πάγκου, ίδιο ανταλλακτικό) , η τιμή χωρίς λόγο από 95 ευρώ πήγε στα 120 σε μια ημέρα.. Σαν φίλτρο όπως πολύ σωστά αναφέρεις είναι στην ίδια κατηγορία φιλτραρίσματος και πιστοποίησης από τον NSF με αυτό το επίσης αρκετά παλιό της Aquasana.. Αυτό της Aquasana είναι για 6 μήνες.. οπότε τα χρήματα για ανταλλακτικό στο χρόνο είναι περισσότερα. Υποκειμενικά μιλώντας έχοντας περάσει και με αυτό της Multipure αλλά και με παρόμοιο της Aquasana πλέον.. θα σου έλεγα να μείνεις στην Multipure εφόσον δεν συντρέχει άλλος λόγος πέραν της τιμής. Επίσης νομίζω ότι έχει καλύτερης ποιότητας και ποσότητας άνθρακα, υλικά κατασκευής και καλύτερη γεύση στο νερό. 

Δεν το ήξερα ότι είναι για 6 μήνες...Αν είναι έτσι πάλι στα ίδια είμαστε..

ΟΚ, ευχαριστώ

• Like 1

Το Doulton HCS αξίζει για σπίτι το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα;
Θέλω κάτι απλό και αξιόπιστο.

Doulton HCS Συσκευή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου Μονή με Ανταλλακτικό Φίλτρο Doulton Ultracarb 0.5 μm | Skroutz.gr

15 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Το Doulton HCS αξίζει για σπίτι το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα;
Θέλω κάτι απλό και αξιόπιστο.

Doulton HCS Συσκευή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου Μονή με Ανταλλακτικό Φίλτρο Doulton Ultracarb 0.5 μm | Skroutz.gr

.. από τα κορυφαία της Doulton δεν χρειάζεται συστάσεις από εμάς

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε

.. από τα κορυφαία της Doulton δεν χρειάζεται συστάσεις από εμάς

Ευχαριστώ για την απάντηση, κάτι τελευταίο αν γνωρίζεις.

Θα αγοράσω το μεταλλικό μαραφέτι (αυτό της φωτογραφίας) και βλέπω πως υπάρχουν δύο φίλτρα. Ένα που λέει ultracarb σκέτο και ένα που λέει ultracarb si. Έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά;

Επεξ/σία από Gatoskylo8

2 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Θα αγοράσω το μεταλλικό μαραφέτι (αυτό της φωτογραφίας) 

..και το "πλαστικό" του είναι FDA & BPA free κατάλληλο για επαφή με νερό 

5 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

και βλέπω πως υπάρχουν δύο φίλτρα. Ένα που λέει ultracarb σκέτο και ένα που λέει ultracarb si. Έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά;

5ο Στάδιο : Ρητίνη μείωσης σκληρότητας του νερού SI (Scale Ihnibitor)

• Thanks 1

10 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε

..και το "πλαστικό" του είναι FDA & BPA free κατάλληλο για επαφή με νερό 

5ο Στάδιο : Ρητίνη μείωσης σκληρότητας του νερού SI (Scale Ihnibitor)

Ευχαριστώ και πάλι, θα το παραγγείλω αύριο.
Ελπίζω να μην έχει βγει κάποιο νεότερο μοντέλο :P

• Like 1

καλημέρα για να μην ψάχνω όλες τις σελίδες ποιο πίσω θέλω να βάλω φίλτρο νερού κάτω πάγκου για να καταργήσω το εμφιαλωμένο νερό αξίζει να ασχοληθώ με την camelot ?   και αν όχι τι θα μου προτείνατε ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...