oXXo_nikosar Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 20 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. το πρώτο έχει την ίδια ονομαστική ροή (στα χαρακτηριστικά) με το ήδη υπάρχον. Άρα δε θα κάνει Το δεύτερο δυστυχώς ξεφεύγει για την τσέπη μου, ακόμα και μόνο το ανταλλακτικό για την ετήσια αλλαγή. Θα πρέπει να το σκεφτώ λίγο να δω τι θα κάνω. Ευχαριστώ και πάλι Το δικό σου έχει περιοριστή ροής στα 1,9 λίτρα το λεπτό, το αναφέρει στο Τεχνικό Φυλλάδιο The CBR2-10R has a built-in flow restrictor (0.6 gpm) to allow for maximum contact time. Αυτό που προτείνω δεν αναφέρει κάτι τέτοιο technical_sheet_cfb_pb10_series_en_FILTRATO.pdf 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris1985 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 14 minutes ago, oXXo_nikosar said: Το δικό σου έχει περιοριστή ροής στα 1,9 λίτρα το λεπτό, το αναφέρει στο Τεχνικό Φυλλάδιο The CBR2-10R has a built-in flow restrictor (0.6 gpm) to allow for maximum contact time. Αυτό που προτείνω δεν αναφέρει κάτι τέτοιο technical_sheet_cfb_pb10_series_en_FILTRATO.pdf 332.99 kB · 2 downloads Το πήρα! Ευχαριστώ πολύ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Μια απορια ερωτηση εχω... Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει με κάποια βασικά φίλτρα κάτω πάγκου... και σιγά σιγά αν θέλει να μετατραπεί το σύστημα σε αντίστροφης όσμωσης? αν ναι ποια ειναι τα αρχικα βηματα που μπορω να κάνω ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 26 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε Μια απορια ερωτηση εχω... Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει με κάποια βασικά φίλτρα κάτω πάγκου... και σιγά σιγά αν θέλει να μετατραπεί το σύστημα σε αντίστροφης όσμωσης? αν ναι ποια ειναι τα αρχικα βηματα που μπορω να κάνω ? Υπάρχουν τα Αντίστροφης Όσμωσης που είναι "επεκτάσιμο".. με μεγάλο όμως κόστος https://www.e-filters.eu/gr/antistrofi-osmosi-systima Θα πρέπει να καταλάβουμε πρώτα το πρόβλημα του νερού μας π.χ με μια ανάλυση μετά με ένα σοβαρό επαγγελματία να καθίσουμε και να χτίσουμε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Δεν προχωράμε χωρίς αυτά τα στοιχεία. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας για Αντίστροφη Όσμωση.. αν δεν είμαστε 100% σίγουροι ότι το νερό μας δεν είναι πόσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Αυτό που προτείνεις είναι πολλές φορές πιο ακριβό από το να πάω κατευθείαν σε αντίστροφη όσμωση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gsisr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 καλημέρα. βάλαμε αντιστροφη οσμωση σε χωριο ορεινης χαλκιδικης με πολυ χαλια νερο. το προβλημα ειναι πως η ροη του νερου μετα το φιλτραρισμα ειναι παρα πολυ χαμηλη. βαλαμε αυτην εδω https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/antistrofi-osmosi-reverse-osmosis/usa6gb-ro-p-el.html ετσι ειναι κανονικα η πρεπει να ψαχτουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, gsisr είπε καλημέρα. βάλαμε αντιστροφη οσμωση σε χωριο ορεινης χαλκιδικης με πολυ χαλια νερο. το προβλημα ειναι πως η ροη του νερου μετα το φιλτραρισμα ειναι παρα πολυ χαμηλη. βαλαμε αυτην εδω https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/antistrofi-osmosi-reverse-osmosis/usa6gb-ro-p-el.html ετσι ειναι κανονικα η πρεπει να ψαχτουμε; Συνηθως τα σετακια που περιεχουν μεσα αντλια λυνουν τετοια θεματα... εσας εχει ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, gsisr είπε καλημέρα. βάλαμε αντιστροφη οσμωση σε χωριο ορεινης χαλκιδικης με πολυ χαλια νερο. το προβλημα ειναι πως η ροη του νερου μετα το φιλτραρισμα ειναι παρα πολυ χαμηλη. βαλαμε αυτην εδω https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/antistrofi-osmosi-reverse-osmosis/usa6gb-ro-p-el.html ετσι ειναι κανονικα η πρεπει να ψαχτουμε; Αν από την αρχή που το βάλατε είναι έτσι, αν πάλι έπεσε λόγο χρήσης, μίλησε κατευθείαν με Primato. Μήπως χρειάζεται "πνίκτη ροής" εξόδου στην αποχέτευση ώστε να ανέβει τεχνητά η πίεση στην ΑΟ, αναγκάζοντας την μεμβράνη να φιλτράρει ποιο γρήγορα. 20 λεπτά πριν, LuNaTiC είπε Συνηθως τα σετακια που περιεχουν μεσα αντλια λυνουν τετοια θεματα... εσας εχει ? Το αναφέρει μέσα ότι έχει ηλεκτρική αντλία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2023 https://filtrato.gr/product/kanata-me-filtro-nerou-zerowater-zp-007-1-7lt-7cup/ Για αυτές τις κανάτες υπάρχει κάποια γνώμη ? Γενικότερα αυτής της μορφής το φιλτράρισμα αν υπάρχει κάτι καλύτερο δώστε λινκς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris1985 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) On 28/06/2023 at 13:58, oXXo_nikosar said: Θα σου πρότεινα αυτό https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pentair-pentek-cfb-pb-10-05mm/ είναι στα 0,5 και η ροή νερού από την βρύση 3,8/λ Αν θέλεις παραπάνω ροή τότε https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-kato-pagkou-pentair-pentek-everpure-pbs-400-05mm-me-kefali-ql3b/ στα 0,5 και η ροή 8,3/λ. Προτείνω να μην πας στα 5 micron Χτές ήρθε το "Pentek CFB PB", το έβαλα ήδη και είναι η μέρα με τη νύχτα από άποψη παροχής νερού! Σε υπέρ-ευχαριστώ Και μια φωτογραφία του παλιού (Pentek CBR2) όταν το έβγαλα (ήταν για 8 μήνες στην παροχή) Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2023 από thodoris1985 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick_81 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Στις 11/6/2023 στις 6:12 ΜΜ, oXXo_nikosar είπε Αν πας σε εταιρία το νερό σου θα ζητήσεις χημικές , μικροβιολογικές , και από βαρέα μέταλλα σίγουρα αρσενικό (λόγο κόστους) αλλά ζήτα και από τον Δήμο της περιοχής περιλαμβάνει περισσότερα μετρήσεις Επανέρχομαι στο θέμα.. Μετά από έρευνα αγοράς το κόστος για μικροβιολογική εξέταση του νερού είναι 50 ευρώ..οκ μέχρι εδώ..το θέμα είναι ότι δεν πήρα σαφή απάντηση τι γίνεται με τις VOC's. Μου είπανε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέταση που να περιλαμβάνει όλες τις πτητικές ενώσεις και πρέπει να ζητήσω συγκεκριμένα για ποιές θέλω να μετρηθεί το νερό.. Και για το κόστος αν και δεν μου είπανε σαφώς κατάλαβα από τα συμφραζόμενα ότι πρέπει να μιλάμε για αρκετά μεγαλύτερο ποσό.. Οπότε τι να ζητήσω να ελέγξουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Στις 1/7/2023 στις 12:07 ΜΜ, thodoris1985 είπε Χτές ήρθε το "Pentek CFB PB", το έβαλα ήδη και είναι η μέρα με τη νύχτα από άποψη παροχής νερού! Σε υπέρ-ευχαριστώ Και μια φωτογραφία του παλιού (Pentek CBR2) όταν το έβγαλα (ήταν για 8 μήνες στην παροχή) Μέσα σε ποια φιλτροθηκη έχεις το ανταλλακτικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris1985 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 5 hours ago, Basilhs23___ said: Μέσα σε ποια φιλτροθηκη έχεις το ανταλλακτικό; Μονή Pentair 3GSL Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 3 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, nick_81 είπε Επανέρχομαι στο θέμα.. Μετά από έρευνα αγοράς το κόστος για μικροβιολογική εξέταση του νερού είναι 50 ευρώ..οκ μέχρι εδώ..το θέμα είναι ότι δεν πήρα σαφή απάντηση τι γίνεται με τις VOC's. Μου είπανε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη εξέταση που να περιλαμβάνει όλες τις πτητικές ενώσεις και πρέπει να ζητήσω συγκεκριμένα για ποιές θέλω να μετρηθεί το νερό.. Και για το κόστος αν και δεν μου είπανε σαφώς κατάλαβα από τα συμφραζόμενα ότι πρέπει να μιλάμε για αρκετά μεγαλύτερο ποσό.. Οπότε τι να ζητήσω να ελέγξουν; Είμαι αρκετά σαφής.. νομίζω. - Χημικό (για νιτρικά, φωσφωρικά κ.α) - Μικροβιολογικό (εστερέχια κόλι, κύστες, κρυπτοσπορίδιακαι κ.α) λόγο κόστους ζήτησε μόνο για - αρσενικό (βαρέα μέταλλα) Με αυτούς τους ελέγχους είσαι καλυμμένος.. σε μεγάλο βαθμό. Θα γνωρίζεις τι γίνεται με το νερό της περιοχής σου και τα μέτρα που θα χρειαστεί να πάρεις σε ότι αφορά το φιλτράρισμα. Δεν γνωρίζω αν ζητάς ξεχωριστά τα VOCs, νομίζω περιλαμβάνονται στις μικροβιολογικές.. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2023 από oXXo_nikosar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kaktos77 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Αποφάσισα να αγοράσω το Doulton Filtadapt-P με το φίλτρο Doulton BioTect Ultra 0,2μm. Σήμερα μου ήρθε η παραγγελία και προς έκπληξη μου ενώ το κουτί του έγραφε BioTect Ultra SI εξωτερικά, μέσα στη συσκευασία το φίλτρο που βρήκα γράφει BioTect Ultra 2504. Από οτι καταλαβαινω και όσο έψαξα το SI είναι το 0.2 που οντως ειχα παραγγειλει και το 2504 που ειχε μεσα ειναι το απλο 0.5 . Μπορει κάποιος να μου επιβεβαιώσει γιατί αν όντως είναι έτσι το κατάστημα συμπεριφέρθηκε με δόλιο τρόπο, Η συσκευασία δεν ηταν σφραγισμένη και το pvc φίλτρο βρισκόταν εκτος του μεγάλου ναυλον. Απαράδεκτο αν οντως συμβαίνει. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2023 από kaktos77 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα