vasilissouvlaki Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Μαγαζί με υδραυλικά ήδη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, oXXo_nikosar είπε Ακριβώς αυτό. Όσοι έχουμε την τύχη να μεγαλώσουμε παιδιά το έχουμε κάνει αυτό με το βράσιμο.. για να σκοτώσουμε τα μικρόβια. Το "μαγαζί" που σου λέει όλα αυτά δεν μας είπες ακόμα.. Συνήθως, γνωρίζω ότι το έκαναν κάποιοι γονείς για την αποστείρωση των μπιμπερό, αλλά όχι για πόσιμο νερό. Τέλος πάντων, ο καθένας με τις γνώσεις, τα βιωματα και τις εμπειρίες του. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 43 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε Μαγαζί με υδραυλικά ήδη Κατάλαβα.. ευτυχώς έκανες τον κόπο να ψαχτείς λίγο παραπάνω γιατί το 99,9% αυτών των μαγαζιών γνωρίζουν ελάχιστα έως καθόλου σχετικά με τα φίλτρα νερού. Οι σύνδεσμοι, εξαρτήματα των φίλτρων υπάρχει λόγος που δεν πωλούνται σε μαγαζί με υδραυλικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geoka1982 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε Τι ακούω? Εγώ στο μαγαζί τους είπα ότι βράζω νερό για το βρέφος και μου είπαν ότι αυτό μόνο κάνει δουλειά γιατί άλατα. Δεν ακούς τίποτε παράξενο, απλά έτσι όπως το ακούς εσύ έτσι θα το ακούγανε και αυτοί που στο έδωσαν. Αν δεν έχεις γνώση δεν μπορείς και δεν ξέρεις να προτείνεις και λύσεις. Απλά άλλαξε το και βάλε κάτι σωστό. Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από Geoka1982 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 39 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Συνήθως, γνωρίζω ότι το έκαναν κάποιοι γονείς για την αποστείρωση των μπιμπερό, αλλά όχι για πόσιμο νερό. Τέλος πάντων, ο καθένας με τις γνώσεις, τα βιωματα και τις εμπειρίες του. Για το γάλα του μωρού συστήνεται το νερό να είναι πρόσφατα βρασμένο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilissouvlaki Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Πήγα στο μαγαζί και τους ρώτησα και μου είπαν ότι είναι για πόσιμο νερό επειδή καθαρίζει το μισό και το άλλο μισό περνάει κανονικά. Μου έδειξε το φίλτρο χαλαζία όπως αυτό που μου έδωσε και έγραφε πάνω για πόσιμο νερό. Της atlas ήταν το φίλτρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε Πήγα στο μαγαζί και τους ρώτησα και μου είπαν ότι είναι για πόσιμο νερό επειδή καθαρίζει το μισό και το άλλο μισό περνάει κανονικά. Μου έδειξε το φίλτρο χαλαζία όπως αυτό που μου έδωσε και έγραφε πάνω για πόσιμο νερό. Της atlas ήταν το φίλτρο. προσωπικά και πάλι θα το απέφευγα. Ο σκοπός μας εδώ είναι πώς θα επαναφέρουμε το νερό που πίνουμε στην πιο φυσική του μορφή. Το συγκεκριμένο φίλτρο προσθέτει χημικές ουσίες για να μην κρυσταλλώνονται τα άλατα και στερεοποιούνται. Δεν τα κρατάει. Θύμησέ μας περιοχή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 10 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε Πήγα στο μαγαζί και τους ρώτησα και μου είπαν ότι είναι για πόσιμο νερό επειδή καθαρίζει το μισό και το άλλο μισό περνάει κανονικά. Μου έδειξε το φίλτρο χαλαζία όπως αυτό που μου έδωσε και έγραφε πάνω για πόσιμο νερό. Της atlas ήταν το φίλτρο. Ωραία είναι και για πόση. Αυτά του είδους τα φίλτρα μπαίνουν στην κεντρική παροχή για να προστατεύουν από τα άλατα (σκληρό νερό) τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούν νερό κι όχι στην κουζίνα απευθείας που μαγειρεύουμε και πίνουμε. Από σελίδα του προϊόντος "Είναι κατάλληλο για πόσιμο νερό διότι ρυθμίζουν την ποσότητα νερού που περνά από τους κρυστάλλους χαλαζία" Έχει πιστοποίηση καταλληλότητας ή να βασιστούμε σε αυτό που λέει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilissouvlaki Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Ε άρα και από τη κεντρική παροχή δεν πίνουμε νερό άρα πάλι από χαλαζία δεν έχει περάσει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 5 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε Ε άρα και από τη κεντρική παροχή δεν πίνουμε νερό άρα πάλι από χαλαζία δεν έχει περάσει? Εσύ το επιλέγεις αυτό, όλοι εδώ μέσα σου λέμε το αντίθετο... και δεν ξέρουμε σε τι ποσότητα μπορεί να μας βλάψει. Χαλαζία βάζουμε μόνο στο πλυντήριο και τον ηλιακό ... στην κουζίνα φίλτρο ενεργού άνθρακα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilissouvlaki Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Δεν αντιλέγω... απλά λέω αφού μιλάμε για κεντρική παροχή που τροφοδοτεί όλο το σπίτι άρα και τις βρύσες. Τώρα που τα έχω βάλει το άσπρο φίλτρο το κρατάω το χαλαζία μπορώ να τον αντικαταστήσω με ενεργό άνθρακα? Δηλαδή το μέσα να αλλάξω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vasilissouvlaki είπε Δεν αντιλέγω... απλά λέω αφού μιλάμε για κεντρική παροχή που τροφοδοτεί όλο το σπίτι άρα και τις βρύσες. Εσύ όμως από τα λεγόμενα σου δεν το έβαλες στην κεντρική παροχή για προστασία των συσκευών, άρα κακώς ασχολούμαστε ακόμα αν πίνετε ή όχι. Είναι για άλλη δουλειά το φίλτρο που σου έδωσαν. 1 ώρα πριν, vasilissouvlaki είπε Τώρα που τα έχω βάλει το άσπρο φίλτρο το κρατάω το χαλαζία μπορώ να τον αντικαταστήσω με ενεργό άνθρακα? Δηλαδή το μέσα να αλλάξω? Ναι αν η θήκη σου είναι παράδειγμα 10" (ίντσες) τότε αγόρασε ένα φίλτρο που να ταιριάζει όπως https://filtrato.gr/product/antalaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-tis-pure-lrc-2510-p5-05mm-10/ στα 0.5 micron της pure το οποίο κρατάει για 12 μήνες με κόστος 30€. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Επειδή μάλλον αυτό του χαλαζία, έχει μπεί στην κρύα παροχή της κουζίνας (?) εν καιρό βάλε ή άνω πάγκου θήκη με φίλτρο έχουν ενσωματωμένο Βρυσάκι, παράδειγμα: https://www.skroutz.gr/c/4314/syskeues-filtrwn-nerou/f/1155101/ano-pagou.html?o=φιλτρα+νερού ή κάτω πάγκου με ξεχωριστό Βρυσάκι στον νεροχύτη, παράδειγμα: https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-kato-pagkou-10-filtrato-whf14-eu-parochi-1-4″-me-antallaktiko-filtro-energou-anthraka-pure-ctop-2510-05-25mm/ αν πάλι η θήκη είναι εντάξει τότε πάρε μόνο στο Βρυσάκι.. με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούμε το φίλτρο μόνο για μαγείρεμα, πλύσιμο φρούτων λαχανικών και για πόση Επεξ/σία 26 Ιουνίου 2023 από oXXo_nikosar Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris1985 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα, έχω πάρει το Pentair CBR2-10 0.5 μm το οποίο όμως μου βγάζει ~1.66lt/m Βασικά το έχω πάρει με το παρακάτω πακέτο https://www.skroutz.gr/s/21854728/Pentair-3GSL-Single-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Κάτω-Πάγκου-Κεντρικής-Παροχής-Μονή-1-2-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Pentek-CBR2-10-0-5-μm-5730532096.html υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να αυξηθεί η ροή; π.χ να παω σε φίλτρο 5μm; αν ναι ποιο προτείνετε; Παροχή νερού από ΕΥΔΑΠ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 14 ώρες πριν, thodoris1985 είπε Καλησπέρα, έχω πάρει το Pentair CBR2-10 0.5 μm το οποίο όμως μου βγάζει ~1.66lt/m Βασικά το έχω πάρει με το παρακάτω πακέτο https://www.skroutz.gr/s/21854728/Pentair-3GSL-Single-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Κάτω-Πάγκου-Κεντρικής-Παροχής-Μονή-1-2-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Pentek-CBR2-10-0-5-μm-5730532096.html υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να αυξηθεί η ροή; π.χ να παω σε φίλτρο 5μm; αν ναι ποιο προτείνετε; Παροχή νερού από ΕΥΔΑΠ Θα σου πρότεινα αυτό https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pentair-pentek-cfb-pb-10-05mm/ είναι στα 0,5 και η ροή νερού από την βρύση 3,8/λ Αν θέλεις παραπάνω ροή τότε https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-kato-pagkou-pentair-pentek-everpure-pbs-400-05mm-me-kefali-ql3b/ στα 0,5 και η ροή 8,3/λ. Προτείνω να μην πας στα 5 micron 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris1985 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 28 Ιουνίου 2023 1 hour ago, oXXo_nikosar said: Θα σου πρότεινα αυτό https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pentair-pentek-cfb-pb-10-05mm/ είναι στα 0,5 και η ροή νερού από την βρύση 3,8/λ Αν θέλεις παραπάνω ροή τότε https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-kato-pagkou-pentair-pentek-everpure-pbs-400-05mm-me-kefali-ql3b/ στα 0,5 και η ροή 8,3/λ. Προτείνω να μην πας στα 5 micron Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. το πρώτο έχει την ίδια ονομαστική ροή (στα χαρακτηριστικά) με το ήδη υπάρχον. Άρα δε θα κάνει Το δεύτερο δυστυχώς ξεφεύγει για την τσέπη μου, ακόμα και μόνο το ανταλλακτικό για την ετήσια αλλαγή. Θα πρέπει να το σκεφτώ λίγο να δω τι θα κάνω. Ευχαριστώ και πάλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα