Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Τι να σου πω,το ιδιο το εχω παρατηρησει 2-3 φορες οπου εβαλα το συστημα εκ νεου με νεο φιλτρο κ το αλλαξα στο 3μηνο η σιγουρα πριν αρχισει να "κατουραει" απτη μειωμενη ροη..Ημουν βεβαιος οτι θα ετυχε κ η καθαρη γευση με εκανε να λεω δε μπορει ιδεα μου θαναι κ το ξαναβαζα.

Ε τελικα δεν ηταν.Μαλλον τελικα λυνει ενα προβλημα που δεν υπαρχει.τουλαχ τα απλα φιλτρα,κ καλο θα ηταν να μην επεμβαινουμε στα τυφλα κατι τοσο ζωτικο που καταναλωνουμε καθημερινα.Τουλαχ μια αναλυση πριν κ μετα απο ενα εργαστηριο.

Οκ. Κάνε αυτό που θεωρείς καλύτερο για εσένα. Αν βλέπεις με δύο και τρεις δοκιμές εναλλαγής ότι κάτι σου προσκαλεί το φίλτρο βγαλτο τελείως. Από το νερό της Αθήνας δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτε εκτός κι αν έχει εντοπιστεί κάτι σοβαρό σε χημική ανάλυση. Απλά με ένα φίλτρο ανεβαίνει η ποιότητα του νερού. 

Εγώ παλιά είχα αναφέρει ένα θέμα εδώ όταν είχα το olympus που με έπιαναν διαρροιες όταν έφτιαχνα το τσάι μου το πρωί. Νόμιζα ότι φταίει το φίλτρο, τελικά δεν αποκλείεται να οφειλόταν σε παθολογικά αιτια καθώς τότε έπασχα από σοβαρά συμπτώματα ανεπάρκειας B9, B12. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Χαιρετώ τους πιο ανιδιοτελείς "νερουλάδες" της Ελλάδας! 

Με αφορμή την έλευση νέου μέλους στην οικογένεια και κόντρα στις προτροπές φίλων για απόκτηση του διάσημου τηλεφίλτρου, είπα να ψάξω λίγο το θέμα και προφανώς έπεσα πάνω σας. Ομολογώ όμως ότι έχω χαωθεί/χαθεί λίγο από τις τόσες πληροφορίες/επιλογές!

Είμαι κάτοικος Πάτρας και οι διαθέσιμες αναλύσεις από την ΔΕΥΑΠ βρίσκονται εδώ.  

Αν δεν σας κάνει κόπο θα ήθελα επιγραμματικά κάποιες προτάσεις/συμβουλές για φίλτρο ή συστοιχία φίλτρων  κάτω πάγκου (είτε με βρυσάκι είται να συνδέεται απευθείας στην παροχή), ώστε να περιορίσω λίγο την αναζήτηση.

Σχετικά με το κόστος, το υπολογίζω γύρω στα 100 - 150€, αλλά μιας και αφορμή για αυτή την αγορά/επένδυση είναι το παιδί, δεν θα πω όχι σε κάποια ακριβότερη αλλά ασφαλέστερη επιλογή, αρκεί να μην είναι overkill.

Ευχαριστώ!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, akout είπε

Χαιρετώ τους πιο ανιδιοτελείς "νερουλάδες" της Ελλάδας! 

Με αφορμή την έλευση νέου μέλους στην οικογένεια και κόντρα στις προτροπές φίλων για απόκτηση του διάσημου τηλεφίλτρου, είπα να ψάξω λίγο το θέμα και προφανώς έπεσα πάνω σας. Ομολογώ όμως ότι έχω χαωθεί/χαθεί λίγο από τις τόσες πληροφορίες/επιλογές!

Είμαι κάτοικος Πάτρας και οι διαθέσιμες αναλύσεις από την ΔΕΥΑΠ βρίσκονται εδώ.  

Αν δεν σας κάνει κόπο θα ήθελα επιγραμματικά κάποιες προτάσεις/συμβουλές για φίλτρο ή συστοιχία φίλτρων  κάτω πάγκου (είτε με βρυσάκι είται να συνδέεται απευθείας στην παροχή), ώστε να περιορίσω λίγο την αναζήτηση.

Σχετικά με το κόστος, το υπολογίζω γύρω στα 100 - 150€, αλλά μιας και αφορμή για αυτή την αγορά/επένδυση είναι το παιδί, δεν θα πω όχι σε κάποια ακριβότερη αλλά ασφαλέστερη επιλογή, αρκεί να μην είναι overkill.

Ευχαριστώ!!

Οι μετρήσεις μου φαίνονται μια χαρά.. να με συγχωρέσουν οι ποιο ειδικοί αν μου διαφεύγει κάτι.. οποιοδήποτε φίλτρο ενεργού άνθρακα κάτω - άνω πάγκου θα κάνει δουλειά. Έχουν δωθεί αμέτρητες προτάσεις κάνε μια ανασκόπηση στις πίσω σελίδες να μην επαναλαμβανόμαστε.. 

.. αν πάλι έχεις απορίες τα λέμε πάλι.

Επεξ/σία από oXXo_nikosar
  • Like 1

Παιδιά επειδή δεν έχω το χρόνο να διαβάσω πιο πίσω. Ε αλά φίλτρο χαλαζία και μετά φίλτρο με νήμα για το νεροχύτη αλλά ακούω ότι δεν κάνει να πίνεις από χαλαζία. 

3 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε

Παιδιά επειδή δεν έχω το χρόνο να διαβάσω πιο πίσω. Ε αλά φίλτρο χαλαζία και μετά φίλτρο με νήμα για το νεροχύτη αλλά ακούω ότι δεν κάνει να πίνεις από χαλαζία. 

Δεν είναι χαλαζίας είναι πολυφοσφωνικά και αν δεν είναι πιστοποιημένο για πόσιμο δεν κάνει .

Αλλά και αν ήταν δεν θα έπινα από παρόμοιο

5 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε

Με ποιο σκεπτικό έκανες αυτήν την επιλογή για κάτω από τον πάγκο?

8 λεπτά πριν, Geoka1982 είπε

Με ποιο σκεπτικό έκανες αυτήν την επιλογή για κάτω από τον πάγκο?

Γιατί μου είπαν ότι αν έχει μεγάλη απόσταση από τη παροχή όλα τα βακτήρια ξαναδημιουργουνται 

45 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Δεν είναι χαλαζίας είναι πολυφοσφωνικά και αν δεν είναι πιστοποιημένο για πόσιμο δεν κάνει .

Αλλά και αν ήταν δεν θα έπινα από παρόμοιο

Γιατί? Εμένα πχ μου τα έδωσαν για αυτή τη χρήση.

11 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε

Γιατί μου είπαν ότι αν έχει μεγάλη απόσταση από τη παροχή όλα τα βακτήρια ξαναδημιουργουνται 

Ο χαλαζίας ή πολυφωσφωρικά μπαίνουν πριν τις συσκευές π.χ πλυντήριο, θερμοσίφωνας για να μειωθούν τα άλατα. Το "φίλτρο" με νήμα το χρησιμοποιούν στην κεντρική παροχή μετά τον μετρητή της ΕΥΔΑΠ  για τα χώματα, λάσπες σκουριά  και να μην περνάνε στο κύκλωμα σωλήνων του σπιτιού. Κανένα από τα 2 δεν φιλτράρει χλώριο και άρα δεν ξανά δημιουργούνται βακτήρια λόγο αυτού.

12 ώρες πριν, vasilissouvlaki είπε

Γιατί? Εμένα πχ μου τα έδωσαν για αυτή τη χρήση.

Σίγουρα δεν σου τα έδωσαν για πόση

Για πόσιμο νερό χρησιμοποιούμε φίλτρο ενεργού άνθρακα, κεραμικό ή και συνδυασμένα και είναι αυτά που βάζουμε άνω του πάγκου ή κάτω πάγκου στην κουζίνα.

40 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε

Και τι μπορεί να προκαλέσει το νερό από χαλαζία?

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το νερό που καθαρίζεται με ένα τέτοιο φίλτρο γίνεται τεχνικό και δεν μπορεί να καταναλωθεί για πόση ή μαγειρική. Πρόκειται για χημικό αντιδραστήριο, επομένως είναι απλώς αδύνατο να πίνεις νερό από ένα τέτοιο φίλτρο. Ωστόσο, αν το βάλεις στα χέρια σου, τότε θα προκύψει χημικό κάψιμο λόγω μικρής συγκέντρωσης.

1 λεπτό πριν, oXXo_nikosar είπε

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το νερό που καθαρίζεται με ένα τέτοιο φίλτρο γίνεται τεχνικό και δεν μπορεί να καταναλωθεί για πόση ή μαγειρική. Πρόκειται για χημικό αντιδραστήριο, επομένως είναι απλώς αδύνατο να πίνεις νερό από ένα τέτοιο φίλτρο. Ωστόσο, αν το βάλεις στα χέρια σου, τότε θα προκύψει χημικό κάψιμο λόγω μικρής συγκέντρωσης.

Τι ακούω? Εγώ στο μαγαζί τους είπα ότι βράζω νερό για το βρέφος και μου είπαν ότι αυτό μόνο κάνει δουλειά γιατί άλατα. 

• Confused 1

15 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε

Τι ακούω? Εγώ στο μαγαζί τους είπα ότι βράζω νερό για το βρέφος και μου είπαν ότι αυτό μόνο κάνει δουλειά γιατί άλατα. 

Εχεις ρωτήσει γιατρό αν είναι σωστό να γίνεται αυτό; 

Ποιος είπε ότι αν βράζεις το νερό φεύγουν τα άλατα; Σίγουρα σκοτώνει όλους τους μικροοργανισμούς και τα παθογόνα. Για τα άλατα δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο ποτέ μου. 

• Like 1

5 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Εχεις ρωτήσει γιατρό αν είναι σωστό να γίνεται αυτό; 

Ποιος είπε ότι αν βράζεις το νερό φεύγουν τα άλατα; Σίγουρα σκοτώνει όλους τους μικροοργανισμούς και τα παθογόνα. Για τα άλατα δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο ποτέ μου. 

Ακριβώς αυτό. Όσοι έχουμε την τύχη να μεγαλώσουμε παιδιά το έχουμε κάνει αυτό με το βράσιμο.. για να σκοτώσουμε τα μικρόβια. 

25 λεπτά πριν, vasilissouvlaki είπε

Το "μαγαζί" που σου λέει όλα αυτά δεν μας είπες ακόμα.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...