Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 11 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε Αυτό ισχύει συνήθως δηλ. του άνθρακα έχουν μεγαλύτερη ροή.. πάνω από 3 λίτρα το λεπτό είναι εντάξει, υπάρχουν και τα υψηλής ροής με πάνω από 5 λίτρα ανά λεπτό που μπαίνουν κατευθείαν στην κρύα παροχή της κουζίνας και δεν χρειάζεται να τρυπήσεις για βρυσάκι, https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-ano-pagkou-doulton-hcs-chrome-10-me-antallaktiko-doulton-ultracarb-0-5mm/ Αυτό που σκέφτομαι λέει τυπική ροή στα 5 λίτρα το λεπτό, άρα φαντάζομαι δεν θα έχω πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Jdkc είπε https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-ano-pagkou-doulton-hcs-chrome-10-me-antallaktiko-doulton-ultracarb-0-5mm/ Αυτό που σκέφτομαι λέει τυπική ροή στα 5 λίτρα το λεπτό, άρα φαντάζομαι δεν θα έχω πρόβλημα. Νομίζω ότι έχει ξανά ειπωθεί.. για το Ultracarb, δεν ισχύει το 5 λίτρα το λεπτό. Αυτό που βλέπω και από τον NSF είναι 0.5 γαλόνια δηλ. 1.7 λίτρα το λεπτό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barman_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 18 hours ago, Basilhs23___ said: Στα φίλτρα της olympus παλιά έγραφαν ακριβώς αυτό οι οδηγίες. Σε άλλους κατασκευαστές μπορεί να λέει κάτι αλλο. Αν εσένα δεν γράφει τίποτε. Τότε αναγκαστικά κοιτάς συμβουλές και γνώμες από άλλες εταιρείες. Επειδη θα βγει πολύ νερό που θα πάει χαμένο. Εγώ προσωπικά μαζεύω ότι κουβάδες για σφουγγάρισμα έχω στο σπίτι και τους γεμίζω με αυτό το νερό, θυμάμαι τέσσερις κουβάδες, όλους χρήση στο μπάνιο σιγά σιγά αντί για καζανάκι, νερό για σφουγγάρισμα στο δάπεδο κοκ. Σήμερα είναι καλύτερο είναι η αλήθεια και πιο διαύγες.. Στεναχωριέμαι και γω να πετάξω τόσο νερό, θα τους πάρω και ένα τηλέφωνο.. Το κουτί δεν είχε την παραμικρή οδηγία μέσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, barman_ είπε Σήμερα είναι καλύτερο είναι η αλήθεια και πιο διαύγες.. Στεναχωριέμαι και γω να πετάξω τόσο νερό, θα τους πάρω και ένα τηλέφωνο.. Το κουτί δεν είχε την παραμικρή οδηγία μέσα Μην το ψάχνεις. Πρέπει να το αφήσεις να τρέξει. Μην έχεις την βρύση με υψηλή ροή. Κράτησε ότι νερό μπορείς, το άλλο αναγκαστηκα πάει για πέταμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barman_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Just now, Basilhs23___ said: Μην το ψάχνεις. Πρέπει να το αφήσεις να τρέξει. Μην έχεις την βρύση με υψηλή ροή. Κράτησε ότι νερό μπορείς, το άλλο αναγκαστηκα πάει για πέταμα. Θα το αφήσω.. Δοκιμές κάνω.. Αφήνω να τρέξει, πίνω λίγο.. Τουλάχιστον βγαίνει καθαρό, φαίνεται καλό στη γεύση..έχω την ροή όσο χαμηλή γίνεται.. Θα στρώσει όμως ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 48 λεπτά πριν, barman_ είπε Θα το αφήσω.. Δοκιμές κάνω.. Αφήνω να τρέξει, πίνω λίγο.. Τουλάχιστον βγαίνει καθαρό, φαίνεται καλό στη γεύση..έχω την ροή όσο χαμηλή γίνεται.. Θα στρώσει όμως ε? Αν δεν στρώσει τότε κάτι παίζει, ψάξε να επικοινωνήσεις με τον κατασκευαστή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, barman_ είπε Σήμερα είναι καλύτερο είναι η αλήθεια και πιο διαύγες.. Το κουτί δεν είχε την παραμικρή οδηγία μέσα Απο την σελίδα της Pure https://purewaterfilters.us/help/ GREY COLORED WATER IS COMING OUT OF MY FILTER. IS THIS NORMAL?Yes! This is completely normal and is an indication that the charcoal that filters the contaminants from your water is being activated. Make sure to flush the filter with at least 4 gallons of water (or until the water runs clear) prior to use ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ Βγαίνει γκρι νερό από το φίλτρο μου, είναι ασφαλές αυτό ; Ναί! Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και αποτελεί ένδειξη ότι ενεργοποιείται ο άνθρακας που φιλτράρει το νερό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχουν τρέξει 4 γαλόνια (13 λίτρα νερού) ή μέχρι να βγει καθαρό νερό) πριν την χρήση. Τώρα αν με ρωτάς ΝΑΙ θα έπρεπε να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγραφα, πιστοποιητικά, οδηγίες εγκατάστασης, αλλαγής και στα Ελληνικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rattlehead Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, barman_ είπε Θα το αφήσω.. Δοκιμές κάνω.. Αφήνω να τρέξει, πίνω λίγο.. Τουλάχιστον βγαίνει καθαρό, φαίνεται καλό στη γεύση..έχω την ροή όσο χαμηλή γίνεται.. Θα στρώσει όμως ε? Η πλήρης αποχλωριωση σε πολλά φίλτρα( άνω η κάτω πάγκου) είναι στο 0.5lt/min. Olympus δεν έχω μετρήσει,όλα τα υπόλοιπα (τουλάχιστον 4 εταιρίες) είναι εκεί η πλήρης αποχλωριωση.εγω χρησιμοποιω κάτω πάγκου με διαφορική πιεση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LuNaTiC Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) https://clearwater.gr/filtra-nerou/antistrofi-osmosi/αντιστροφη-οσμωση-19.html Σκεφτομαι για αυτο ... εχει κανεις καποια αποψη ? https://www.amazon.com/iSpring-5-Stage-Prestige-Drinking-Certified/dp/B003XELTTG/ref=sr_1_1?crid=1HZIS5JV7JQQF&keywords=reverse+osmosis&qid=1687298331&sprefix=reverse+osmosis%2Caps%2C193&sr=8-1 και αυτα επισης εχουν πολυ καλες κριτικες Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2023 από LuNaTiC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cospan Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Στις 9/6/2023 στις 1:42 ΜΜ, kaktos77 είπε Πολύ καλή η συμβουλή σου, δεν ήξερα ότι μπορεί να γίνει. Ουσιαστικά δηλαδή λε ότι αν πάρω πχ αυτό: https://www.skroutz.gr/s/21724675/Atlas-Filtri-Depural-Top-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Άνω-Πάγκου-Μονή-15090.html είναι πλήρως συμβατό με το παραπάνω φίλτρο και δεν θα έχω πρόβλημα; Δηλαδή το φίλτρο σε αυτή τη περίπτωση δεν πάει βιδωτό; Με διαφορετικά σπειρώματα κλπ; Για το μέγεθος που αναφέρεις, θα προτιμούσες το κανονικό λόγω των περισσότερων λίτρων που αντέχει ή για κάποιο άλλο λόγο; Ευχαριστώ πολύ! Η πλειοψηφία των φίλτρων δεν είναι με βιδωτά πάσα, αλλά universal. Αυτό θα το ελέγξεις βέβαια από πριν. Αυτή η συσκευή νομίζω ότι είναι σε αυτήν την κατηγορία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magicnumbers Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 11/6/2023 στις 8:06 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Το νερό το αισθανόσουν καθαρότερο επειδή αφαιρουνται χλώριο και οσμες από το φίλτρο. Τα απλά κεραμικά φίλτρα και με ενεργό άνθρακα δεν αφαιρούν σε καμία περιπτωση μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία. Αυτά τα αφαιρεί μόνο το σύστημα αντίστροφης όσμωσης, διότι απαιτούνται νανοδιηθηση. Συνεπως άμα έχεις τέτοιο σύστημα, θες φίλτρα εμπλουτισμού του νερού με μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Στις 11/6/2023 στις 6:12 ΜΜ, oXXo_nikosar είπε Αυτό που περιγράφεις το καταφέρνει μόνο φίλτρο Αντίστροφης Όσμωσης κι όχι τα φίλτρα Ενεργού Άνθρακα τα οποία εννοείται ότι δεν αφαιρούν τα απαραίτητα για τον οργανισμό ιχνοστοιχεία Μαγνήσιο Κάλιο, Ασβέστιο, Νάτριο καθώς αυτά βρίσκονται στην φίλτρανση κάτω 0,01, απαλλάσσουν από το νερό δυσάρεστες οσμές, γεύσεις και αφαιρούν χλώριο, χλωριούχες ενώσεις, φυτοφάρμακα - ζιζανιοκτόνα, βαρέα μέταλλα (αμίαντο, μόλυβδο, υδράργυρο κλπ) Αν πας σε εταιρία το νερό σου θα ζητήσεις χημικές , μικροβιολογικές , και από βαρέα μέταλλα σίγουρα αρσενικό (λόγο κόστους) αλλά ζήτα και από τον Δήμο της περιοχής περιλαμβάνει περισσότερα μετρήσεις Το προβλημα μου δεν ηταν οι οσμες αν κ το αθηναικο νερο μυριζει αρκετα,αλλα η γενικοτερη καταβολη και δυσπεψια τις περιοδους που χρησιμοποιουσα νερο φιλτρου με τιμη αν/κου 12 ευρω κ ολου του συστηματος 35.Ανθρακα ηταν προφανως,Να με θρεφει το χλωριο και τα φυτοφαρμακα?Γιαυτο κατεληξα οτι πιθανον αφαιρουνται χρησιμες ουσιες,ισως ακομα κ αυτη η σκουρια κ η λασπη απτους σωληνες κ τα πετραδακια να ειναι χρησιμα υλικα που δεν ταξινομουνται απλα στα διακριτα ιχνοστοιχεια ξερω γω. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2023 από magicnumbers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, magicnumbers είπε Το προβλημα μου δεν ηταν οι οσμες αν κ το αθηναικο νερο μυριζει αρκετα,αλλα η γενικοτερη καταβολη και δυσπεψια τις περιοδους που χρησιμοποιουσα νερο φιλτρου με τιμη αν/κου 12 ευρω κ ολου του συστηματος 35.Ανθρακα ηταν προφανως,Να με θρεφει το χλωριο και τα φυτοφαρμακα?Γιαυτο κατεληξα οτι πιθανον αφαιρουνται χρησιμες ουσιες,ισως ακομα κ αυτη η σκουρια κ η λασπη απτους σωληνες κ τα πετραδακια να ειναι χρησιμα υλικα που δεν ταξινομουνται απλα στα διακριτα ιχνοστοιχεια ξερω γω. Θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το σύστημα φίλτρου τότε, μπορεί να κράτησε πολυ βρώμα και να έπρεπε να γίνει αλλαγή διότι είχε υπερβεί το όριο. Μπορεί ακόμα και να έτυχε να είχες κάποιο άλλο πρόβλημα. Σκουριά και χώμα δεν σου κάνουν καλό επουδενι. Από το νερό ελάχιστα πράγματα λαμβάνεις ως μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μόνο από την τροφή είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2023 από Basilhs23___ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
barman_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2023 On 19/06/2023 at 22:45, Rattlehead said: Η πλήρης αποχλωριωση σε πολλά φίλτρα( άνω η κάτω πάγκου) είναι στο 0.5lt/min. Olympus δεν έχω μετρήσει,όλα τα υπόλοιπα (τουλάχιστον 4 εταιρίες) είναι εκεί η πλήρης αποχλωριωση.εγω χρησιμοποιω κάτω πάγκου με διαφορική πιεση ετσι θα το κανω και γω στα μπουκαλια μου...αρχιζει η γευση και πλησιαζει το βικος που επαιρνα τοσα χρονια.. Υπαρχει θεμα αν τα μπουκαλια τα ανανεωνω,τελειωνω ανα 2 μερες περιπου?Παθαινει κατι το νερο στο μπουκαλι? On 19/06/2023 at 21:48, oXXo_nikosar said: Απο την σελίδα της Pure https://purewaterfilters.us/help/ GREY COLORED WATER IS COMING OUT OF MY FILTER. IS THIS NORMAL?Yes! This is completely normal and is an indication that the charcoal that filters the contaminants from your water is being activated. Make sure to flush the filter with at least 4 gallons of water (or until the water runs clear) prior to use ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ Βγαίνει γκρι νερό από το φίλτρο μου, είναι ασφαλές αυτό ; Ναί! Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και αποτελεί ένδειξη ότι ενεργοποιείται ο άνθρακας που φιλτράρει το νερό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχουν τρέξει 4 γαλόνια (13 λίτρα νερού) ή μέχρι να βγει καθαρό νερό) πριν την χρήση. Τώρα αν με ρωτάς ΝΑΙ θα έπρεπε να συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγραφα, πιστοποιητικά, οδηγίες εγκατάστασης, αλλαγής και στα Ελληνικά. ισχυει..δεν πειραζει,εχω εσας.. μεχρι στιγμης μου φαινεται ωραιο το νερο και απ οτι καταλαβα θα βελτιωθει κ αλλο σε λιγες μερες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magicnumbers Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Στις 20/6/2023 στις 8:20 ΜΜ, Basilhs23___ είπε Θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το σύστημα φίλτρου τότε, μπορεί να κράτησε πολυ βρώμα και να έπρεπε να γίνει αλλαγή διότι είχε υπερβεί το όριο. Μπορεί ακόμα και να έτυχε να είχες κάποιο άλλο πρόβλημα. Σκουριά και χώμα δεν σου κάνουν καλό επουδενι. Από το νερό ελάχιστα πράγματα λαμβάνεις ως μέταλλα και ιχνοστοιχεία, μόνο από την τροφή είναι η συντριπτική πλειοψηφία. Τι να σου πω,το ιδιο το εχω παρατηρησει 2-3 φορες οπου εβαλα το συστημα εκ νεου με νεο φιλτρο κ το αλλαξα στο 3μηνο η σιγουρα πριν αρχισει να "κατουραει" απτη μειωμενη ροη..Ημουν βεβαιος οτι θα ετυχε κ η καθαρη γευση με εκανε να λεω δε μπορει ιδεα μου θαναι κ το ξαναβαζα. Ε τελικα δεν ηταν.Μαλλον τελικα λυνει ενα προβλημα που δεν υπαρχει.τουλαχ τα απλα φιλτρα,κ καλο θα ηταν να μην επεμβαινουμε στα τυφλα κατι τοσο ζωτικο που καταναλωνουμε καθημερινα.Τουλαχ μια αναλυση πριν κ μετα απο ενα εργαστηριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rattlehead Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2023 14 ώρες πριν, barman_ είπε Υπαρχει θεμα αν τα μπουκαλια τα ανανεωνω,τελειωνω ανα 2 μερες περιπου?Παθαινει κατι το νερο στο μπουκαλι? Το έχω διαβάσει από παιδιά εδώ μέσα.εγω δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο ,αλλά και πάλι να μείνει μπουκάλι άνω των 3 ημερών στο ψυγείο ,δύσκολο.καλυτερα γυάλινο να χρησιμοποιείς να μην υπάρχει αλλοίωση λόγω πλαστικου 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα