Maurikycli Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 22 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε Χωρίς να είμαι ειδικός.. από αυτά που βλέπω στον πίνακα έχεις ανεβασμένο: χλώριο, σίδηρο, Νιτρικά, pH.. αλλά στα όρια "λάθους" δεν έγραψες πόλη-περιοχή οπότε με αυτά τα δεδομένα με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα άνω πάγκου.. θα σου πρότεινα. Aquasana, Dalton, 3M, Multipure, Toray κλπ Με τη λογική του "ορίου αναφοράς" έχει προβληματικό ph πράγμα που δεν ισχύει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Με τη λογική του "ορίου αναφοράς" έχει προβληματικό ph πράγμα που δεν ισχύει Σωστά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
achilles_g_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μια και μιλάτε για αναλύσεις άντως θεωρώ ότι είναι καλό να κάνετε δική σας ανάλυση και να μη εμπιστεύεστε τύφλα τα στοιχεία που δίνουν οι δήμοι.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TatiBt Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα στην ομάδα! θα ήθελα να αγοράσω φίλτρο νερού άνω πάγκου. Έχω δυο μικρά μωρά, χρησιμοποιούσα britta και ενώ στην αρχή ενδιαφερόμουν για τις γνωστές εταιρείες που διαφημίζουν στην τηλεόραση, διαβάζοντας αρκετές σελίδες από το forum, κατάλαβα ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστες. Είμαι ανάμεσα σε painter-pentek, doulton ultracarb και doulton hcp. Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να στείλω για ανάλυση το νερό, οπότε θα το κάνω στα τυφλά, ευελπιστώντας ότι η εταιρεία στην οποία θα καταλήξω, έχει καλές προδιαγραφές. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 21 ώρες πριν, TatiBt είπε Καλησπέρα στην ομάδα! θα ήθελα να αγοράσω φίλτρο νερού άνω πάγκου. Έχω δυο μικρά μωρά, χρησιμοποιούσα britta και ενώ στην αρχή ενδιαφερόμουν για τις γνωστές εταιρείες που διαφημίζουν στην τηλεόραση, διαβάζοντας αρκετές σελίδες από το forum, κατάλαβα ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστες. Είμαι ανάμεσα σε painter-pentek, doulton ultracarb και doulton hcp. Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να στείλω για ανάλυση το νερό, οπότε θα το κάνω στα τυφλά, ευελπιστώντας ότι η εταιρεία στην οποία θα καταλήξω, έχει καλές προδιαγραφές. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Μπορείς να "τσεκάρεις" μέσω NSF το φίλτρο που σε ενδιαφέρει https://info.nsf.org/certified/dwtu/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geoka1982 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Στις 3/2/2023 στις 5:42 ΜΜ, TatiBt είπε Καλησπέρα στην ομάδα! θα ήθελα να αγοράσω φίλτρο νερού άνω πάγκου. Έχω δυο μικρά μωρά, χρησιμοποιούσα britta και ενώ στην αρχή ενδιαφερόμουν για τις γνωστές εταιρείες που διαφημίζουν στην τηλεόραση, διαβάζοντας αρκετές σελίδες από το forum, κατάλαβα ότι δεν είναι και τόσο αξιόπιστες. Είμαι ανάμεσα σε painter-pentek, doulton ultracarb και doulton hcp. Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να στείλω για ανάλυση το νερό, οπότε θα το κάνω στα τυφλά, ευελπιστώντας ότι η εταιρεία στην οποία θα καταλήξω, έχει καλές προδιαγραφές. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Όλες οι εταιρίες που αναφέρεις είναι αξιόπιστες και έχουν πολύ καλά φίλτρα. Κάνε μια επικοινωνία με το κατάστημα που θα κάνεις την αγορά να σου πούνε και αυτοί την γνώμη τους σύμφωνα με το νερό της περιοχής σου και αποφασίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ χρησιμοποιώ αυτο https://www.skroutz.gr/s/21623258/Matrikx-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Άνω-και-Κάτω-Πάγκου-από-Ενεργό-Άνθρακα-10-PB1-0-5-μm.html Συμβατή συσκευή νομίζω είναι: https://www.skroutz.gr/s/21724675/Atlas-Filtri-Depural-Top-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Άνω-Πάγκου-Μονή-15090.html https://www.skroutz.gr/s/26205576/Eiger-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Άνω-Πάγκου-Μονή-με-Βρυσάκι-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Eiger-Carbon-Block-0-5μm-WF-SST1-MD.html Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2023 από duffyduck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atsafoulias Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Πάντως εμάς στη Πάτρα η eclipse άλλαξε χέρια 2η φορά και εκνευρίστηκα και το άλλαξα. Εβαλα atlas filtri με matrikx pb01 0.5μ ανταλλακτικό. Κάτω πάγκου είχα κ έβαλα πάλι κάτω πάγκου. Δεν ξέρω μου είπαν ότι έβγαλα τη Ferrari k έβαλα τη lancia αλλά 120€ κάθε χρόνο δεν τα ξαναδινω. Κ αν δεν μου κάνει βάζω το atlas filtri ή pentair . Εγώ πάντως την eclipse στην nsf δεν την βρίσκω ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glib Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Έχω διπλό φίλτρο κάτω πάγκου: - Pentek Φίλτρο Νερού Άνω και Κάτω Πάγκου από Ενεργό Άνθρακα 10" CBR2-10 0.5 μm -Pentek Φίλτρο Νερού Άνω και Κάτω Πάγκου από Ενεργό Άνθρακα 10" C1 5 μm Επειδή έχει έρθει ο καιρός να αλλάξω φίλτρα, Υπάρχει κάτι που να μπορώ να πάρω για τα άλατα? Σκεφτόμουν μήπως άξιζε να βάλω κάτι στην παροχή, αλλά δε ξέρω αν αξίζει. Το σπίτι είναι στη Θεσσαλονίκη και είναι νοικιασμένο. Θα μπορούσα το ένα φίλτρο να βάλω για άλατα και το άλλο να βάλω σαν αυτό που έχω με 0.5μm? Θα είναι οκ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 7 ώρες πριν, atsafoulias είπε Πάντως εμάς στη Πάτρα η eclipse άλλαξε χέρια 2η φορά και εκνευρίστηκα και το άλλαξα. Εβαλα atlas filtri με matrikx pb01 0.5μ ανταλλακτικό. Κάτω πάγκου είχα κ έβαλα πάλι κάτω πάγκου. Δεν ξέρω μου είπαν ότι έβγαλα τη Ferrari k έβαλα τη lancia αλλά 120€ κάθε χρόνο δεν τα ξαναδινω. Κ αν δεν μου κάνει βάζω το atlas filtri ή pentair . Εγώ πάντως την eclipse στην nsf δεν την βρίσκω ! Το κακό με αυτές τις εταιρείες είναι ότι δεν υπάρχει e-shop και αναγκαστικά έρχεται κάποιος "αντιπρόσωπος' να αναλάβει την εγκατάσταση αλλά και να σε υποχρεώσει την αλλαγή του φίλτρου 1 φορά τον χρόνο με υψηλό αντίτιμο. Το CT45 SEG δεν έχει πιστοποίηση NSF... έχει όμως το UC35E & CT35E.. συνήθως δίνουν το CT45 SEG που δεν έχει πιστοποίηση.. περίεργο ΔΕΝ το βρίσκω στον NSF ενώ λέει ότι έχει πιστοποίηση. Το είχε η μητέρα μου σαν 1η αγορά γύρω στο 1000€ και κάθε χρόνο αναγκαστική αλλαγή φίλτρου στα 150€ Β. Ελλάδα. Το άλλαξε μετά από δική μου παρότρυνση πήρε ένα σύστημα άνω πάγκου στα 100€ και αλλάζει το Αμερικάνικο φίλτρο όποτε θέλει στα 50€. 3 ώρες πριν, glib είπε Καλησπέρα σε όλους. Έχω διπλό φίλτρο κάτω πάγκου: - Pentek Φίλτρο Νερού Άνω και Κάτω Πάγκου από Ενεργό Άνθρακα 10" CBR2-10 0.5 μm -Pentek Φίλτρο Νερού Άνω και Κάτω Πάγκου από Ενεργό Άνθρακα 10" C1 5 μm Επειδή έχει έρθει ο καιρός να αλλάξω φίλτρα, Υπάρχει κάτι που να μπορώ να πάρω για τα άλατα? Σκεφτόμουν μήπως άξιζε να βάλω κάτι στην παροχή, αλλά δε ξέρω αν αξίζει. Το σπίτι είναι στη Θεσσαλονίκη και είναι νοικιασμένο. Θα μπορούσα το ένα φίλτρο να βάλω για άλατα και το άλλο να βάλω σαν αυτό που έχω με 0.5μm? Θα είναι οκ? Να ξέρεις όλα τα φίλτρα σε γενικές κι όχι τα ειδικά κατά περίπτωση αφήνουν σε κάποιο ποσοστό να περνούν τα άλατα. Η καλύτερη λύση όπως επισημαίνεις και ο ίδιος είναι να βάλεις στην κεντρική παροχή ΜΟΝΟ για τα άλατα και εντός του σπιτιού ένα ενεργού άνθρακα για πλύσιμο φρούτων και πόσιμο. Σου προτείνω αυτό το οποίο έχει πιστοποίηση για πόσιμο νερό https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-kata-ton-alaton-anti-scale-ustm-sil-siliphos-ii/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 30 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε Το κακό με αυτές τις εταιρείες είναι ότι δεν υπάρχει e-shop και αναγκαστικά έρχεται κάποιος "αντιπρόσωπος' να αναλάβει την εγκατάσταση αλλά και να σε υποχρεώσει την αλλαγή του φίλτρου 1 φορά τον χρόνο με υψηλό αντίτιμο. Το CT45 SEG δεν έχει πιστοποίηση NSF... έχει όμως το UC35E & CT35E.. συνήθως δίνουν το CT45 SEG που δεν έχει πιστοποίηση.. περίεργο ΔΕΝ το βρίσκω στον NSF ενώ λέει ότι έχει πιστοποίηση. Το είχε η μητέρα μου σαν 1η αγορά γύρω στο 1000€ και κάθε χρόνο αναγκαστική αλλαγή φίλτρου στα 150€ Β. Ελλάδα. Το άλλαξε μετά από δική μου παρότρυνση πήρε ένα σύστημα άνω πάγκου στα 100€ και αλλάζει το Αμερικάνικο φίλτρο όποτε θέλει στα 50€. Να ξέρεις όλα τα φίλτρα σε γενικές κι όχι τα ειδικά κατά περίπτωση αφήνουν σε κάποιο ποσοστό να περνούν τα άλατα. Η καλύτερη λύση όπως επισημαίνεις και ο ίδιος είναι να βάλεις στην κεντρική παροχή ΜΟΝΟ για τα άλατα και εντός του σπιτιού ένα ενεργού άνθρακα για πλύσιμο φρούτων και πόσιμο. Σου προτείνω αυτό το οποίο έχει πιστοποίηση για πόσιμο νερό https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-kata-ton-alaton-anti-scale-ustm-sil-siliphos-ii/ Να μας διευκρινίσει όμως για πιο λόγο τον ενοχλούν τα άλατα: είναι τόσα πολλά για πόσιμο και θέλει να τα μειώσει ή θέλει να προστατέψει την εγκατάσταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glib Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε Το κακό με αυτές τις εταιρείες είναι ότι δεν υπάρχει e-shop και αναγκαστικά έρχεται κάποιος "αντιπρόσωπος' να αναλάβει την εγκατάσταση αλλά και να σε υποχρεώσει την αλλαγή του φίλτρου 1 φορά τον χρόνο με υψηλό αντίτιμο. Το CT45 SEG δεν έχει πιστοποίηση NSF... έχει όμως το UC35E & CT35E.. συνήθως δίνουν το CT45 SEG που δεν έχει πιστοποίηση.. περίεργο ΔΕΝ το βρίσκω στον NSF ενώ λέει ότι έχει πιστοποίηση. Το είχε η μητέρα μου σαν 1η αγορά γύρω στο 1000€ και κάθε χρόνο αναγκαστική αλλαγή φίλτρου στα 150€ Β. Ελλάδα. Το άλλαξε μετά από δική μου παρότρυνση πήρε ένα σύστημα άνω πάγκου στα 100€ και αλλάζει το Αμερικάνικο φίλτρο όποτε θέλει στα 50€. Να ξέρεις όλα τα φίλτρα σε γενικές κι όχι τα ειδικά κατά περίπτωση αφήνουν σε κάποιο ποσοστό να περνούν τα άλατα. Η καλύτερη λύση όπως επισημαίνεις και ο ίδιος είναι να βάλεις στην κεντρική παροχή ΜΟΝΟ για τα άλατα και εντός του σπιτιού ένα ενεργού άνθρακα για πλύσιμο φρούτων και πόσιμο. Σου προτείνω αυτό το οποίο έχει πιστοποίηση για πόσιμο νερό https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-kata-ton-alaton-anti-scale-ustm-sil-siliphos-ii/ Αυτό που μου προτείνεις είναι κάτω πάγκου σωστά? Μπορώ να το βάλω στην πρώτη θήκη και στην δεύτερη ένα ενεργού άνθρακα? Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό? Τα φίλτρα που είναι για τα άλατα είναι τόσο ακριβά? Έχεις να προτείνεις και κάποιο για κεντρική παροχή μαζί με θήκη? 8 ώρες πριν, Maurikycli είπε Να μας διευκρινίσει όμως για πιο λόγο τον ενοχλούν τα άλατα: είναι τόσα πολλά για πόσιμο και θέλει να τα μειώσει ή θέλει να προστατέψει την εγκατάσταση; Με τα δύο φίλτρα που έχω τώρα, δε με ενοχλεί κάτι στη γεύση. Το σπίτι είναι νοικιασμένο, δε με ενδιαφέρει πραγματικά η εγκατάσταση. Απλά το θέμα είναι μεγάλο, όπου πέφτει νερό αφήνει άλατα και έχει καταντήσει ενοχλητικό. Συν καφετιέρα, βραστηρας που χρειάζονται έξτρα συντήρηση λόγω αλάτων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, glib είπε Αυτό που μου προτείνεις είναι κάτω πάγκου σωστά? Μπορώ να το βάλω στην πρώτη θήκη και στην δεύτερη ένα ενεργού άνθρακα? Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό? Τα φίλτρα που είναι για τα άλατα είναι τόσο ακριβά? Έχεις να προτείνεις και κάποιο για κεντρική παροχή μαζί με θήκη? Με τα δύο φίλτρα που έχω τώρα, δε με ενοχλεί κάτι στη γεύση. Το σπίτι είναι νοικιασμένο, δε με ενδιαφέρει πραγματικά η εγκατάσταση. Απλά το θέμα είναι μεγάλο, όπου πέφτει νερό αφήνει άλατα και έχει καταντήσει ενοχλητικό. Συν καφετιέρα, βραστηρας που χρειάζονται έξτρα συντήρηση λόγω αλάτων. Αυτό που προτείνω είναι για κεντρική χρήση και προστασία συσκευών.. μπαίνει σε μια οποιαδήποτε 10" θήκη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris1985 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 2 minutes ago, oXXo_nikosar said: Αυτό που προτείνω είναι για κεντρική χρήση και προστασία συσκευών.. μπαίνει σε μια οποιαδήποτε 10" θήκη. Για τα άλατα είναι αυτό που είπες; Για περιοχή με πολλά άλατα (Κυκλάδες) το προτείνεις ή υπάρχει κάτι καλύτερο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oXXo_nikosar Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2023 52 λεπτά πριν, thodoris1985 είπε Για τα άλατα είναι αυτό που είπες; Για περιοχή με πολλά άλατα (Κυκλάδες) το προτείνεις ή υπάρχει κάτι καλύτερο; Ναι είναι για τα άλατα και προστασία συσκευών και είναι από ότι λέει το μοναδικό και για πόσιμο. Αυτό σε κεντρική παροχή και στη κουζίνα βάζεις άλλο φίλτρο με ενεργό άνθρακα για πόσιμο και πλύσιμο λαχανικών. 4 ώρες πριν, glib είπε Απλά το θέμα είναι μεγάλο, όπου πέφτει νερό αφήνει άλατα και έχει καταντήσει ενοχλητικό. Συν καφετιέρα, βραστηρας που χρειάζονται έξτρα συντήρηση λόγω αλάτων. Εννοείτε ότι βάζουμε φιλτραρισμένο νερό σε καφετιέρα, βραστήρα, κατσαρόλα (όχι σίδερο ρούχων) κλπ αλλά και ανάλογα πόσο άλατα έχει η περιοχή μας, από το βράδυ βάζουμε μισό ξύδι μισό ζεστό νερό και το αφήνουμε όλο το βράδυ σε καφετέρια ή βραστήρα και κατόπιν το πρωί ξεπλένουμε. Ότι φίλτρο και να έχεις τα άλατα υπάρχουν και δεν αφαιρούνται τελείως γιατί περιέχουν και στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα