dimitrisdim14 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2022 Στις 18/11/2022 στις 11:27 ΠΜ, GLuxurius είπε Δες το Aquametix που συζητιέται αρκετά στο φόρουμ. https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/aquametix-cfamb-975-el.html . Δες το στο nsf εδώ https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0555579&Standard=042 Η Primato έχει επίσης αυτό https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/premium-lrc.html που έχει Ευρωπαϊκή πιστοποίηση EN ISO 14898 (έχει λεπτομέρειες στη σελίδα). Τα matrix εδώ και χρόνια φτιάχνονται στην Ινδία κι έχει χαλάσει αρκετά η ποιότητά τους. Επίσης, νομίζω πάντα αξίζει να βάζει κανείς φίλτρο παροχής. Θα εκπλαγείς με τη μαυρίλα που θα βγάζει..! Είχα aquametix 1 χρόνο ... Πολύ δυνατό φίλτρο . Ομβς τα τελευταία 2 χρόνια βάζω το Cerametix που είναι αρκετά ανώτερο , και κάνει και μείωση σκληρότητας , και έχει και κεραμικό εξωτερικά . Είναι βέβαια για Λιγότερα λίτρα από ότι το aquametix. Το Cerametix έχει και aquametix μέσα του ... + Αλλά 2 στάδια ! Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μετρώντας την σκληρότητα του νερού πριν και μετά το siliphos 2, είδα ότι πριν είναι 220ppm και μετά είναι 200ppm που σημαίνει ότι τσάμπα το έχω. Και ακόμα δεν έχει τελειώσει η ζωή του φίλτρου, έχει 4-5 μηνες που το έβαλα και οι μπάλες μέσα ακόμα είναι οκ, δεν έχουν διαλυθεί. Η αγορά του αποσκληρυντή είναι δεδομένη και με βάση τις πληροφορίες που βρήκα χρειάζομαι 15-20 λίτρα ρητίνης. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ένας water boss για παράδειγμα με 20 λιτρα έχει 1300 ευρώ, και ένας του filtrato με 25 λίτρα έχει 770. Είναι τεράστια διαφορά και δεν ξέρω αν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην πράξη. Και της ecosoft που κοιτάζω έχει 1350 με 25λ. Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2022 από johnyboy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iannis_3 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παίδες ο αδελφός μου έβαλε αντίστροφη ώσμωση 5 σταδίων με πολύ καλή ποιότητα νερού και μέτρηση ppm =35 Το σύστημα έχει αντλία και αποθηκευτικό δοχείο 16 lit Δεν είναι προτιμότερα τα συστήματα άμεσης ροής ? Από ότι βλέπω τα περισσότερα συστήματα ανεξαρτήτως σταδίων έχουν δοχείο υποθήκευσης νερού. Είναι ασφαλές αυτό το νερό να μένει στο δοχείο με κίνδυνο επιμόλυνσης? Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2022 από Iannis_3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, Iannis_3 είπε Παίδες ο αδελφός μου έβαλε αντίστροφη ώσμωση 5 σταδίων με πολύ καλή ποιότητα νερού και μέτρηση ppm =35 Το σύστημα έχει αντλία και αποθηκευτικό δοχείο 16 lit Δεν είναι προτιμότερα τα συστήματα άμεσης ροής ? Από ότι βλέπω τα περισσότερα συστήματα ανεξαρτήτως σταδίων έχουν δοχείο υποθήκευσης νερού. Είναι ασφαλές αυτό το νερό να μένει στο δοχείο με κίνδυνο επιμόλυνσης? Αντίστοιχο 7 σταδίων χωρις αντλία έχουμε και εμείς, υποτίθεται πως αφού περάσει το νερό από την μεμβράνη, δεν μένει κάτι μικροβιακό κλπ.. Αν είναι για μια δυο μέρες τότε ίσως να μην έχει θέμα, αλλά αν τυχόν λείψουμε για μέρες, πρώτα το κάνω ένα δύο ξεβγαλματα (αφήνω να αδειάσει τελείως) και μετά πίνουμε.., προληπτικά βέβαια.. Γενικά στασιμότητα στο νερό δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά φαντάσου το εμφιαλωμένο αντίστοιχα που μένει μέρες μήνες (όχι στις ιδανικές συνθήκες) μέχρι να καταναλωθεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2022 φιλτράρεται ξανά οταν φύγει απο το ντεπόζιτο πριν το πιεις. Πριν την όσμωση έχω 220ppm και μετά την όσμωση (συμπληρώνει χρόνο) λιγότερο απο 10 ppm. Δεν κοκκινίζει καν το νερό στην μέτρηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AndVal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παρατηρώ ότι τα περισσότερα φίλτρα άνω πάγκου είναι φτιαγμένα από πλαστικό. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να υπάρξουν στο νερό βλαβερές ουσίες; Οι εξωτερικές συσκευές Ελληνικών εταιριών όπως η Primato είναι αρκετά αξιόπιστες για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν; Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2022 από AndVal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sifario1 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Μια ερώτηση θέλω να κάνω αν και μπορεί να έχει απαντηθεί αλλά όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι λόγω των πολλών post.Εχω φίλτρο olympus άνω παγκου και έχει αυτό το φίλτρο https://olympusplus.gr/product/antallaktikh-fusigga-filtrou-olympus-prasino/ Μπορώ να βάλω άλλο φίλτρο η μόνο το συγκεκριμένο?Ενδιαφέρομαι για αυτό το doulton https://www.skroutz.gr/s/21723048/Doulton-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Άνω-και-Κάτω-Πάγκου-από-Ενεργό-Άνθρακα-10-Ultracarb-SI-0-5-μm-W9331114.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, sifario1 είπε Μια ερώτηση θέλω να κάνω αν και μπορεί να έχει απαντηθεί αλλά όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι λόγω των πολλών post.Εχω φίλτρο olympus άνω παγκου και έχει αυτό το φίλτρο https://olympusplus.gr/product/antallaktikh-fusigga-filtrou-olympus-prasino/ Μπορώ να βάλω άλλο φίλτρο η μόνο το συγκεκριμένο?Ενδιαφέρομαι για αυτό το doulton https://www.skroutz.gr/s/21723048/Doulton-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Άνω-και-Κάτω-Πάγκου-από-Ενεργό-Άνθρακα-10-Ultracarb-SI-0-5-μm-W9331114.html Το είχα ρωτήσει παλαιότερα αυτό. Όχι δεν μπορείς, έχουνε διαφορετικό σπείρωμα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Redfield Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους ! Σκεφτόμαστε να βάλουμε φίλτρο νερού στην κεντρική παροχή του σπιτιού. Διαβάζω για φίλτρο νήματος αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τον φορέα που θα υποδέχεται το φίλτρο, δηλαδή να είναι από πλαστικό ή ανοξείδωτο, σε πλαστικό επιλέγουμε σύστημα με 2 φύσιγγες, διάσταση φίλτρου? Επίσης θέλω να βάλω και ρυθμιστή πίεσης νερού, τοποθετείται μετά το φίλτρο ? Τέλος είναι πιο σωστό να μπει ένα φίλτρο στην κεντρική παροχή του σπιτιού και μετά σε κάθε διαμέρισμα να τοποθετηθούν επιμέρους φίλτρα στον πάγκο της κουζίνας ? Έχω χαθεί πολύ με τόσες πληροφορίες και δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Παρακαλώ για την βοήθεια σας !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AGIAN Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Στις 1/12/2022 στις 10:24 ΠΜ, Iannis_3 είπε Παίδες ο αδελφός μου έβαλε αντίστροφη ώσμωση 5 σταδίων με πολύ καλή ποιότητα νερού και μέτρηση ppm =35 Το σύστημα έχει αντλία και αποθηκευτικό δοχείο 16 lit Δεν είναι προτιμότερα τα συστήματα άμεσης ροής ? Από ότι βλέπω τα περισσότερα συστήματα ανεξαρτήτως σταδίων έχουν δοχείο υποθήκευσης νερού. Είναι ασφαλές αυτό το νερό να μένει στο δοχείο με κίνδυνο επιμόλυνσης? Καλό είναι όπως και να χει να κάνεις απολύμανση στο σύστημα όταν αλλάζεις τα φίλτρα. Στις 7/12/2022 στις 7:52 ΠΜ, AndVal είπε Παρατηρώ ότι τα περισσότερα φίλτρα άνω πάγκου είναι φτιαγμένα από πλαστικό. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να υπάρξουν στο νερό βλαβερές ουσίες; Οι εξωτερικές συσκευές Ελληνικών εταιριών όπως η Primato είναι αρκετά αξιόπιστες για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν; Έχουν κάποια μοντέλα που έχουν βακτηριοστατικό πλαστικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GLuxurius Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Στις 2/12/2022 στις 8:32 ΠΜ, johnyboy είπε φιλτράρεται ξανά οταν φύγει απο το ντεπόζιτο πριν το πιεις. Πριν την όσμωση έχω 220ppm και μετά την όσμωση (συμπληρώνει χρόνο) λιγότερο απο 10 ppm. Δεν κοκκινίζει καν το νερό στην μέτρηση. Είναι πολύ λίγα τα 10ppm για να το πίνεις. Βάλε bypass ή φίλτρο εμπλουτισμού μετάλλων. 50 λεπτά πριν, Redfield είπε Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους ! Σκεφτόμαστε να βάλουμε φίλτρο νερού στην κεντρική παροχή του σπιτιού. Διαβάζω για φίλτρο νήματος αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τον φορέα που θα υποδέχεται το φίλτρο, δηλαδή να είναι από πλαστικό ή ανοξείδωτο, σε πλαστικό επιλέγουμε σύστημα με 2 φύσιγγες, διάσταση φίλτρου? Επίσης θέλω να βάλω και ρυθμιστή πίεσης νερού, τοποθετείται μετά το φίλτρο ? Τέλος είναι πιο σωστό να μπει ένα φίλτρο στην κεντρική παροχή του σπιτιού και μετά σε κάθε διαμέρισμα να τοποθετηθούν επιμέρους φίλτρα στον πάγκο της κουζίνας ? Έχω χαθεί πολύ με τόσες πληροφορίες και δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω. Παρακαλώ για την βοήθεια σας !!! Στην παροχή θα βάλεις ένα φίλτρο στερεών (δηλαδή ή νήματος ή πολυπροπυλενίου) για τα χώματα. Δεν χρειάζεσαι ανοξείδωτο για την παροχή. Πάρε πλαστικό. Βάλε μία φύσιγγα αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα με τα χώματα. Ρυθμιστής πίεσης αν τον βάλεις πριν το φίλτρο, θα πρέπει να θυμάσαι να τον καθαρίζεις γιατί θα βουλώνει από χώματα. Αν τον βάλεις μετά το φίλτρο να έχεις το νου σου στο φίλτρο μην σκάσει σε περιόδους έντονου ψύχους ή μεγάλης πίεσης. Μετά μπορείς να βάλεις ένα φίλτρο για πόσιμο νερό στην κουζίνα σου (πάνω ή κάτω από τον πάγκο) ανάλογα τί σε βολεύει καλύτερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) @GLuxurius θα ήθελα να προσθέσω σε αυτά το εξής: Για τι καταναλώσεις νερού μιλάμε, που "περνάνε" από την κεντρική παροχή; Τα φίλτρα στερεών είναι για κάποια λίγα κυβικά νερό πχ το εξάμηνο, αν ο χρήστης χρησιμοποιεί 30 κυβικά το εξάμηνο, αλλά τα φίλτρα είναι για 5, τότε μήπως να κοιτούσε σε κάποια λύση big blue, φυσικά με αυξημένο κόστος, αλλά πιστεύω πιο "ορθή" υλοποίηση.. Κατά την γνώμη μου, η σειρά που θα μπορούσε να ακολουθήσεις είναι η εξής: (φυσικά σχολιάζετε/προτείνετε αλλαγές) Υδρόμετρο -> φίλτρο σίτας/γραμμής -> μειωτής πίεσης -> φίλτρα νερού κεντρικής παροχής -> κεντρική παροχή νερού προς το σπίτι. Το φιλτράκι σίτας θα έλεγα να το βάλεις πριν τον μειωτή, για να μην μαζεύει σκουπίδια και μετά σου κολλάει.. Αν θες όπως λέει και ο φίλος να βάλεις κάτι για το πόσιμο στην κουζίνα σου, συνεχίζουμε παρακάτω.. Έχεις μετρήσει πιέσεις στην περιοχή σου, ώστε να σκέφτεσαι πως χρειάζεσαι μειωτή; Πχ στην περιοχή μου η πίεση δεν υπερβαίνει ποτέ τα 5 bar, οπότε δεν χρειάζεται να τοποθετήσω.. (Τα λινκ είναι ενδεικτικά για να καταλάβεις τι είναι το κάθε εξάρτημα) Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από Kozanitis1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnyboy Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, GLuxurius είπε Είναι πολύ λίγα τα 10ppm για να το πίνεις. Βάλε bypass ή φίλτρο εμπλουτισμού μετάλλων. έχω ήδη εμπλουτισμό της εκοσοφτ. Στην πρώτη σταγόνα είναι απαλό πράσινο, ίσα που φαίνεται, στην 2η πρασινίζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzotzo Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 καλησπερα σας. τελειως Noob εδω με φιλτρα κλπ.. Αυτη την στιγμη καταναλωνω περιπου 100 λιτρα εμφιαλωμενου νερου. Για πόση και καφε. Ειμαι πληρως ικανοποιημενος με την ποιοτητα του νερου και την γευση του. Πάγο παιρνω ετοιμο. Μαγείρεμα γινεται με νερο της βρύσης. Προσφατα ξεμεινα απο εμφιαλωμενο και 2-3 μερες επινα απο την βρυση και νομιζω ήταν χαλια το νερο, γευστικα. Παροτι ειναι αρκετα βολικη η χρηση εμφιαλωμενου, εγειρεται το περιβαλλοντικο ζητημα, και το ζητημα του μαγειρεματος.Υπάρχει καποιο φιλτρο να ενσωματωνεται στην βρυση και να δινει μια παροχη γυρω στα 150-200 λιτρα ποιοτικου νερου τον μηνα; ευχαριστω εκ των προτερων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 50 λεπτά πριν, tzotzo είπε καλησπερα σας. τελειως Noob εδω με φιλτρα κλπ.. Αυτη την στιγμη καταναλωνω περιπου 100 λιτρα εμφιαλωμενου νερου. Για πόση και καφε. Ειμαι πληρως ικανοποιημενος με την ποιοτητα του νερου και την γευση του. Πάγο παιρνω ετοιμο. Μαγείρεμα γινεται με νερο της βρύσης. Προσφατα ξεμεινα απο εμφιαλωμενο και 2-3 μερες επινα απο την βρυση και νομιζω ήταν χαλια το νερο, γευστικα. Παροτι ειναι αρκετα βολικη η χρηση εμφιαλωμενου, εγειρεται το περιβαλλοντικο ζητημα, και το ζητημα του μαγειρεματος.Υπάρχει καποιο φιλτρο να ενσωματωνεται στην βρυση και να δινει μια παροχη γυρω στα 150-200 λιτρα ποιοτικου νερου τον μηνα; ευχαριστω εκ των προτερων Φυσικά και υπάρχουν. Αλλά πριν από προτάσεις. Για να λες ότι δεν πίνεται το νερό της βρύσης σου. Τότε σου συνιστώ να κάνεις μια χημική ανάλυση σε χημείο να δείτε τι γίνεται. Διότι μπορεί να σου κάνουν τα απλά κεραμικά φίλτρα με ενεργό άνθρακα για οσμες, γεύση, θολεροτητα, σκουριές, στερεά άνω των 0.1μm. Τώρα αν βρεθούν στο νερό σου βαρέα μέταλλα η βακτήρια και παθογόνα, η ακόμα αν δοκιμάσεις τα παραπάνω φίλτρα και δεν σε ικανοποιούν, τότε πας σε αντιστροφη όσμωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα