Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 25/10/2022 στις 8:44 ΜΜ, hyperlost είπε

Καλησπέρα, διάβασα τα νεωτέρα ποστ και έχω βγάλει συμπέρασμα να προβω σε αγορά διπλού φίλτρου κάτω πάγκου με φίλτρα των 10´´. Έχω κατασταλάξει κ στο θέμα των φίλτρων για πρώτο κ δεύτερο αξιοποιώντας την πληροφορία στις τελευταίες 150 + σελίδες που διάβασα. Αναφέρεται συχνά της primato το διπλό σύστημα φίλτρων. Υπάρχει κάποια εναλλακτική; Με ότι διάβασα και με τις εμπειρίες κάποιων μελών που έγραψαν  προτιμώ πλαστικό αντί για ανοξείδωτο, αλλά δεν απορρίπτω κάποιο ανοξείδωτο στην κατηγορία που με ενδιαφέρει. Η απορία μου είναι αν υπάρχει κάτι άλλο ή και καλύτερο σε δίπλα φίλτρα κάτω πάγκου αντί της primato. 
ευχαριστω 

Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να πάρεις ανοξείδωτο. Έτσι κι αλλιώς, κάτω από τον πάγκο είναι και δεν φαίνεται, οπότε δεν χρειάζεται να είναι και πολύ "όμορφο". Τα πλαστικά της primato είναι πολύ καλά και δίνουν αρκετά χρόνια εγγύηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλύτερα ο υποψήφιος αγοραστής να μην τσιμπήσει απο τα δωρεάν μεταφορικά. Να δώσει κάτι παραπάνω προκειμένου να του έρθει η παραγγελία του σε μια σωστή συσκευασία.

Προσωπικά είχα κακή εμπειρία από το συγκεκριμένο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα εχω εδω και κατι χρονια το φιλτρο matrikx pb1 0.5μm το οποιο θεωρειται οτι ποιο vfm. Θελοντας να κανω αναβαθμιση στο συστημα φιλτραρισματος νερου συζητησα με εναν θεωρητικα ειδικο του τομεα. Μου προτεινε ενα απο τα 3 παρακατω φιλτρα σαν κορυφαία. Δυστηχως δεν βρισκω πουθενα δοκιμες και πραγματικα δεδομενα. Σκέφτηκα να βαλω καποιο αν οντως αξιζουν σαν δευτερο μετα το matrikx pb1. Αν εχει καποιος πραγματικη γνωση ειτε πληροφοριες εκτος ας μας πει την γνωμη του. Μενω αθηνα και στον 3ο γιαυτο δεν εχω τοποθετησει προφιλτρα τυπου δυκτακια για μεγαλυτερα σωματιδια.

https://www.skroutz.gr/s/21723340/Doulton-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Άνω-και-Κάτω-Πάγκου-από-Ενεργό-Άνθρακα-10-Ultracarb-Imperial-OBE-0-5-μm.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/21656840/Pentek-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Άνω-και-Κάτω-Πάγκου-από-Ενεργό-Άνθρακα-10-SCBC-10-0-5-μm.html?from=catspan

https://www.skroutz.gr/s/21679100/Matrikx-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Άνω-και-Κάτω-Πάγκου-από-Ενεργό-Άνθρακα-10-HC-CTO-1-μm.html

Επεξ/σία από marklar

Καλησπέρα χρησιμοποιώ εδώ και πενταετία φύσιγγα 10'' που φιλοξενει ανελιπώς ένα Doulton Ultracarb OBE χωρίς ιδιαίτερα θέματα να προσθέσω ότι στην παροχή έχω φίλτρο σίτας για τα χοντρά πλενόμενο της atlas στην συνέχεια περνάει στο doulton παρεμβάλεται μιά λάμπα UV με φύσιγγα για να σκοτώνει ότι περνάει από το φίλτρο και έχω ένα τελικό απλό φίλτρο άνθρακα για την γεύση .....τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει το φίλτρο να μην ανταποκρίνεται λόγω γεύσης χλωρίου το φίλτρο είναι στο 4 μηνο της ζωής του (είναι συνδεδμένο μόνο στο πόσιμο) χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση... Ρωτώ λοιπόν υπάρχει πιθανότητα η φύσσιγγα να έχει θέμα και να διαρρέει ακαθάριστο νερό ? και ας υποθέσουμε ότι μάλλον αυτό φταίει τί φυσσιγες προτέινετε 10'' κατά προτίμηση διάφανες να τσεκάρω το φίλτρο κάθε τόσο οπτικά ? 

Καλησπέρα, εκτός φυσικά από τις ανώτατες τιμές αγωγιμότητας και ολικής σκληρότητας σε πόσιμο νερό, υπάρχει κάποιο κατώτατο όριο, για αυτές τις τιμές;

Χρησιμοποιούμε αντίστροφη όσμωση 6 ή 7 σταδίων νομίζω (με εμπλουτισμό), όπου οι μετρήσεις του νερού είναι:

55 μS αγωγιμότητα

10 ppm/lt ολική σκληρότητα

8Ph

Μήπως είναι υπερβολικά "μαλακό" το νερο, σαν απιονισμένο;

Καλησπέρα,

Έχω βάλει ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης 5 σταδίων και έκανα μία χημική ανάλυση. Το μόνο πρόβλημα που μου βρήκε είναι ότι το ph είναι στο 6 ενώ το κάτω όριο είναι 6.5. Θα πάω να ρωτήσω και εκεί που το πήρα αλλά ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει αν αυτό είναι σημαντικό; Αν λύνεται με κάποιο συγκεκριμένο φίλτρο; Ευχαριστώ.

Στις 12/11/2022 στις 2:56 ΜΜ, Kozanitis1 είπε

Καλησπέρα, εκτός φυσικά από τις ανώτατες τιμές αγωγιμότητας και ολικής σκληρότητας σε πόσιμο νερό, υπάρχει κάποιο κατώτατο όριο, για αυτές τις τιμές;

Χρησιμοποιούμε αντίστροφη όσμωση 6 ή 7 σταδίων νομίζω (με εμπλουτισμό), όπου οι μετρήσεις του νερού είναι:

55 μS αγωγιμότητα

10 ppm/lt ολική σκληρότητα

8Ph

Μήπως είναι υπερβολικά "μαλακό" το νερο, σαν απιονισμένο;

55ms αντιστοιχούν σε 35ppm. Είναι αρκετά μαλακό. Αν σε ενοχλεί, ζήτα από την εταιρία να σου προσθέσει ένα bypass στο σύστημα, ή βάλε άλλο ένα φίλτρο εμπλουτισμού μετάλλων.

22 ώρες πριν, billyg599 είπε

Καλησπέρα,

Έχω βάλει ένα φίλτρο αντίστροφης όσμωσης 5 σταδίων και έκανα μία χημική ανάλυση. Το μόνο πρόβλημα που μου βρήκε είναι ότι το ph είναι στο 6 ενώ το κάτω όριο είναι 6.5. Θα πάω να ρωτήσω και εκεί που το πήρα αλλά ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει αν αυτό είναι σημαντικό; Αν λύνεται με κάποιο συγκεκριμένο φίλτρο; Ευχαριστώ.

Μάλλον δεν έχεις εμπλουτισμό μετάλλων. Πολύ χαμηλό pH έχεις. Χρειάζεσαι εμπλουτισμό μετάλλων ή bypass για να στρώσει. 

• Like 1

Στις 8/11/2022 στις 8:04 ΜΜ, xDante είπε

Καλησπέρα χρησιμοποιώ εδώ και πενταετία φύσιγγα 10'' που φιλοξενει ανελιπώς ένα Doulton Ultracarb OBE χωρίς ιδιαίτερα θέματα να προσθέσω ότι στην παροχή έχω φίλτρο σίτας για τα χοντρά πλενόμενο της atlas στην συνέχεια περνάει στο doulton παρεμβάλεται μιά λάμπα UV με φύσιγγα για να σκοτώνει ότι περνάει από το φίλτρο και έχω ένα τελικό απλό φίλτρο άνθρακα για την γεύση .....τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει το φίλτρο να μην ανταποκρίνεται λόγω γεύσης χλωρίου το φίλτρο είναι στο 4 μηνο της ζωής του (είναι συνδεδμένο μόνο στο πόσιμο) χωρίς ιδιαίτερη κατανάλωση... Ρωτώ λοιπόν υπάρχει πιθανότητα η φύσσιγγα να έχει θέμα και να διαρρέει ακαθάριστο νερό ? και ας υποθέσουμε ότι μάλλον αυτό φταίει τί φυσσιγες προτέινετε 10'' κατά προτίμηση διάφανες να τσεκάρω το φίλτρο κάθε τόσο οπτικά ? 

Άρα έχεις φίλτρο παροχής---> Doulton UltraCarb OBE ---> λάμπα UV--->φίλτρο άνθρακα. Σωστά?

Με το παραπάνω σετ, τσέκαρε τα παρακάτω:

1. Το φίλτρο παροχής είναι καθαρό
  2. Το Doulton δεν έχει σπάσει (τσέκαρε για ραγίσματα στο κεραμικό ή και στον άνθρακα)
  3. Η λάμπα σταματάει να δουλεύει όταν δεν τραβάς νερό (αν δουλεύει συνέχεια, μπορεί να το ζεσταίνει και να αλλοιώνει τη γεύση και τη μυρωδιά)
  4. Ελπίζω να μην έχεις βάλει κοκκώδη άνθρακα γιατί αυτά είναι τα χειρότερα φίλτρα. Βγάζουν μαυρίλες και δεν κάνουν δουλειά. 

Υ.Γ.. Οι διάφανες θήκες δεν κάνουν για να τις βάλεις κάτω από τον πάγκο της κουζίνας γιατί δεν αντέχουν σε πιέσεις και είναι επικίνδυνες. Θα βάλεις μια καλή θήκη αν θέλεις.

6 λεπτά πριν, AGIAN είπε

55ms αντιστοιχούν σε 35ppm. Είναι αρκετά μαλακό. Αν σε ενοχλεί, ζήτα από την εταιρία να σου προσθέσει ένα bypass στο σύστημα, ή βάλε άλλο ένα φίλτρο εμπλουτισμού μετάλλων.

Καλημέρα, δεν με ενοχλεί, απλά δεν γνώριζα αν "πειράζει" να είναι τόσο μαλακό το νερό..

Φυσικά και υπάρχει εμπλουτισμός

Ευχαριστώ!

Στις 7/11/2022 στις 1:03 ΜΜ, marklar είπε

Καλησπερα εχω εδω και κατι χρονια το φιλτρο matrikx pb1 0.5μm το οποιο θεωρειται οτι ποιο vfm. Θελοντας να κανω αναβαθμιση στο συστημα φιλτραρισματος νερου συζητησα με εναν θεωρητικα ειδικο του τομεα. Μου προτεινε ενα απο τα 3 παρακατω φιλτρα σαν κορυφαία. Δυστηχως δεν βρισκω πουθενα δοκιμες και πραγματικα δεδομενα. Σκέφτηκα να βαλω καποιο αν οντως αξιζουν σαν δευτερο μετα το matrikx pb1. Αν εχει καποιος πραγματικη γνωση ειτε πληροφοριες εκτος ας μας πει την γνωμη του. Μενω αθηνα και στον 3ο γιαυτο δεν εχω τοποθετησει προφιλτρα τυπου δυκτακια για μεγαλυτερα σωματιδια.

https://www.skroutz.gr/s/21723340/Doulton-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Άνω-και-Κάτω-Πάγκου-από-Ενεργό-Άνθρακα-10-Ultracarb-Imperial-OBE-0-5-μm.html#reviews

https://www.skroutz.gr/s/21656840/Pentek-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Άνω-και-Κάτω-Πάγκου-από-Ενεργό-Άνθρακα-10-SCBC-10-0-5-μm.html?from=catspan

https://www.skroutz.gr/s/21679100/Matrikx-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Άνω-και-Κάτω-Πάγκου-από-Ενεργό-Άνθρακα-10-HC-CTO-1-μm.html

Δες το Aquametix που συζητιέται αρκετά στο φόρουμ. https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/aquametix-cfamb-975-el.html . Δες το στο nsf εδώ https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=C0555579&Standard=042

Η Primato έχει επίσης αυτό https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/premium-lrc.html που έχει Ευρωπαϊκή πιστοποίηση EN ISO 14898 (έχει λεπτομέρειες στη σελίδα).

Τα matrix εδώ και χρόνια φτιάχνονται στην Ινδία κι έχει χαλάσει αρκετά η ποιότητά τους. Επίσης, νομίζω πάντα αξίζει να βάζει κανείς φίλτρο παροχής. Θα εκπλαγείς με τη μαυρίλα που θα βγάζει..!

2 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε

Καλημέρα, δεν με ενοχλεί, απλά δεν γνώριζα αν "πειράζει" να είναι τόσο μαλακό το νερό..

Φυσικά και υπάρχει εμπλουτισμός

Ευχαριστώ!

Αν και οι απόψεις διίστανται δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι το πολύ μαλακό νερό πειράζει κάπου στην υγεία μας.

Το p.h στο νερό αντίστροφης όσμωσης είναι φυσιολογικό να είναι χαμηλό καθώς επηρεάζεται από το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας, αν υπάρχει φίλτρο εμπλουτισμού έχω μια εντύπωση ότι δεν λειτουργεί. 

2 ώρες πριν, AGIAN είπε

Μάλλον δεν έχεις εμπλουτισμό μετάλλων. Πολύ χαμηλό pH έχεις. Χρειάζεσαι εμπλουτισμό μετάλλων ή bypass για να στρώσει. 

έχει ένα στάδιο μετα την όσμωση που λέει "mineralizing filter" και λέει μεταξύ άλλων "corrects ph". Τώρα είναι 6 μήνες που δουλεύει το όλο σύστημα. Ο κατασκευαστής λέει αλλαγή στο χρόνο όποτε λογικά έπρεπε να ήταν οκ. Υπάρχει περίπτωση να μειώνεται ο ικανότητα αυτού του φίλτρου για mineralization στον χρόνο; Δλδ να δούλευε πιο καλά στην αρχή;

Για το bypass τι τεχνική είναι; Για να μην σε πρήζω κάποιο λινκ για να καταλάβω.

Ευχαριστώ.

Στις 18/11/2022 στις 1:50 ΜΜ, billyg599 είπε

έχει ένα στάδιο μετα την όσμωση που λέει "mineralizing filter" και λέει μεταξύ άλλων "corrects ph". Τώρα είναι 6 μήνες που δουλεύει το όλο σύστημα. Ο κατασκευαστής λέει αλλαγή στο χρόνο όποτε λογικά έπρεπε να ήταν οκ. Υπάρχει περίπτωση να μειώνεται ο ικανότητα αυτού του φίλτρου για mineralization στον χρόνο; Δλδ να δούλευε πιο καλά στην αρχή;

Για το bypass τι τεχνική είναι; Για να μην σε πρήζω κάποιο λινκ για να καταλάβω.

Ευχαριστώ.

Ναι, σίγουρα μειώνεται η ικανότητα του φίλτρου με την πάροδο του χρόνου. 

Το bypass, είναι ένα σύνολο από σωληνάκια και γωνίες κτλ που ουσιαστικά "κλέβεις" νερό πριν αυτό πάει στη μεμβράνη της ώσμωσης και το δίνεις στο τελικό καθαρό νερό της ώσμωσης. Χρειάζεσαι σωληνάκι, "Τ" για σωληνάκι, βανάκι για σωληνάκι για να ελέγχεις πόσο νερό θα περνάς στο τελικό καθαρό. Πάρε παράδειγμα αυτή τη φωτογραφία που είναι από αντίστροφη ώσμωση για ενυδρεία. Την φωτογραφία την πήρα από εδώ https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/antistrofi-osmosi-reverse-osmosis/aq-ro-4-el.html

Το ίδιο πράγμα γίνεται σε αυτό το σύστημα. Το μπλε στη μέση είναι βανάκι για να ελέγχεις πόσο νερό θα περάσει και θα ανακατευτεί με το καθαρό της μεμβράνης. Κοινώς, χρειάζεσαι μερικά εξαρτήματα και το κάνεις μόνος σου. Δεν έχω βρει κάπου να πωλείται σκέτο bypass, αλλά τα εξαρτήματα που χρειάζεσαι είναι εδώ https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/eksartimata-antallaktika-gia-siskeves-filtra-nerou/ (αυτοί φτιάχνουν διάφορα συστήματα custom, ίσως αξίζει να τους ρωτήσεις). image.jpeg.c97247918ba4a1276a5f27bf855d9ad1.jpeg

• Like 1

Καλημέρα σας. Έχω στην κεντρική παροχή siliphos 2 για τα άλατα που δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος. Κόβει αρκετά αλλά όχι εντελώς με αποτέλεσμα αν δεν σκουπίσω το νερό από μια βρύση μένουν σημάδια. Σκέφτομαι λοιπόν για αποσκληρυντή που απ ότι μου λένε από όσους έχουν συν σε μαγαζιά που ρώτησα είναι η μόνη λύση για τα άλατα. Πρίν αρχίσω να μαζεύω προσφορές θα ήθελα προτάσεις σε τι μάρκες να κινηθώ να μην τρέχω τσάμπα. Υπόψιν ότι στο πόσιμο έχω όσμωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...