nn136 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 ευχαριστώ για τις απαντησεις παιδια,. Οποτε ενας καλής ποιοτητας ανθρακας και πιστοποιημενος ασχετα αν αν περιβαλλεται απο 0.5 ή απο 5 μ διαπερατοτητας υλικο,ειναι ο κυριος υπεύθυνος για τη παρακρατση του χλωριου σωστα;( το ποσο ,ειναι καθαρα θεμα πιστοποιησεων..nsf και καλη τη πιστη..κατανοητο). στο κομματι των 0.5μ και για το νερο της Αθήνας, προβληματιζομαστε για τα "καλα" του νερου που τα θελουμε ή τα 0.5 επιτρεπουν την διελευση τους;
Maurikycli Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, nn136 είπε Συμφωνω οτι «ισχυροζονται» αλλα η απομακρυνση του χλωριου ειναι καθαρα δουλεια της απορροφητικοτητας του ανθρακα;κατα ποσο ρολο παιζουν τα micron σε αυτο; Οσο για την αντιστροφη οσμωση συμφωνω αλλα για νερο Αθηνας δεν ειναι υπερβολη; Λιγο ως πολυ εχουμε καθαρο νερο και γι αυτο καπου θελω να το διαχωρισω.Ειτε 5μ ειτε 0.5μ παιζει ρολο για την απομακρυνση του χλωριου;και αν τα 0,5 ειναι κατι που λειτουργει αντιθετα σε ενα οχι τοσο επιβαρυμενο νερο οπως της αθηνας (Πετρουπολη περιοχη) με το να μην αφηνει τα «καλα» στοιχεια να περνανε. Για κάποιους είναι υπερβολή ακόμη και το απλό φίλτρο στην αθήνα. Στο δεύτερο σκέλος έχω απαντήσει (εν μέρη και στο πρώτο).
thant Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, nn136 είπε Μια διευκρινηση με κατι που εχω μπερδευτει.Η απομακρυνση και οχι "μειωση" του χλωριου εχει να κανει καθαρα με τη ποιοτητα του ανθρακα (σε συμπαγη10αρι αναφερομαι )που φερει το καθε φιλτρο η παιζουν ρολο και τα micron; Πάντως εγώ για πρώτη φορά έβαλα φίλτρο 5μm και το άλλαξα στους 2 μήνες γιατί μου έβγαλε γεύση και οσμή χλωρίου. Έβαλα πάλι ένα 0.5 που χρησιμοποιώ χρόνια χωρίς προβλήματα φιλτρανσης. Δεν ξέρω αν έφταιγε η ποιότητα του άνθρακα ή τα micron, αλλά το σίγουρο ειναι οτι δεν θα ξανά φύγω από τα 0.5. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2022 από thant
Basilhs23___ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 2 ώρες πριν, thant είπε Πάντως εγώ για πρώτη φορά έβαλα φίλτρο 5μm και το άλλαξα στους 2 μήνες γιατί μου έβγαλε γεύση και οσμή χλωρίου. Έβαλα πάλι ένα 0.5 που χρησιμοποιώ χρόνια χωρίς προβλήματα φιλτρανσης. Δεν ξέρω αν έφταιγε η ποιότητα του άνθρακα ή τα micron, αλλά το σίγουρο ειναι οτι δεν θα ξανά φύγω από τα 0.5. Έφταιγε η ποιότητα του ενεργού άνθρακα. Τα microns του κεραμικού στοιχείου δεν έχουν σχέση με την αποροφητικοτητα του χλωρίου. 1
GLuxurius Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 18 ώρες πριν, nn136 είπε ευχαριστώ για τις απαντησεις παιδια,. Οποτε ενας καλής ποιοτητας ανθρακας και πιστοποιημενος ασχετα αν αν περιβαλλεται απο 0.5 ή απο 5 μ διαπερατοτητας υλικο,ειναι ο κυριος υπεύθυνος για τη παρακρατση του χλωριου σωστα;( το ποσο ,ειναι καθαρα θεμα πιστοποιησεων..nsf και καλη τη πιστη..κατανοητο). στο κομματι των 0.5μ και για το νερο της Αθήνας, προβληματιζομαστε για τα "καλα" του νερου που τα θελουμε ή τα 0.5 επιτρεπουν την διελευση τους; Τα micron (μm) μετρούν "διαπερατότητα", ή άλλιώς το πόσο μεγάλες είναι οι τρύπες από τις οποίες περνάει το νερό. Ο ενεργός άνθρακας συμπιέζεται ανάλογα με τις ανάγκες. Ένα micron ισούται με ένα χιλιοστό του χιλιοστού. Ουσιαστικά όσο πιο "στενό" είναι ένα φίλτρο, τόσο περισσότερο "μηχανικό" φιλτράρισμα κάνει. Όσο μεγαλύτερα τα μικρά (πχ 5 ή 10) τόσο μεγαλύτερες είναι οι τρύπες και τόσο περισσότερα "στερεά" θα περάσουν από το φίλτρο. Όσο λιγότερα τα μικρά (πχ 0,5), τόσο μικρότερες είναι οι τρύπες και τόσο λιγότερα "στερεά" θα περάσουν από το φίλτρο. Το αν κρατάει λίγο ή πολύ χλώριο δεν σχετίζεται με την διαπερατότητα αλλά με το είδος και την ποιότητα του άνθρακα. Φυσικά, υπάρχει πάντα το σενάριο να έχεις ένα καλό φίλτρο αλλά να έχει σπάσει ή "τραυματιστεί" κατά τη μεταφορά του, επιτρέποντας στο νερό να περνάει σχεδόν αφιλτράριστο. 2
nn136 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις-τοποθετησεις σας
Iannis_3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την παρἐα. Πριν 6 μήνες εβαλα διπλό φίλτρο κατω πάγκου στη κουζινα της Primato. Το πρώτο είναι ρητίνη για τα άλατα : Φίλτρο νερού μείωσης αλάτων 5μm 10" Primato RESIN10 και το 2ο Ενεργού άνθρακα CeraMetix με ζεόλιθος Πρόσφατα αγόρασα ένα Xiaomi Mi TDS Pen και έκανα μετρήσεις (αφου ειχα πεταξει 70€ στέλνοντας δειγματα νερου στο Γενικό Χημείο του κρότους-- δεν μετράνε τίποτα anyway) Στο θέμα μας τώρα Αρχίζω μετρήσεις - νερό της βρύσης (περιοχή Ηράκλειο Κρήτης (Μασταμπάς) =159ppm - φίλτρο primato = 165ppm - 2 Εμφιαλωμένα νερά 110 και 117 ppm αντίστοιχα Πήρα τηλ την εταιρία και μια ευγενέστατη (χημικός νομίζω) μου είπε να αλλάξω την ρητίνη γιατί έχουν περάσει 6 μήνες. Άλλαξα το φίλτρο της ρητίνης και καθάρισα εξωτερικά το CeraMetix. Τζιφος μετά το νέο φιλτρο ρητίνης και αφού άφησα το νερό να τρέξει 10min μετράω?????? =170ppm με καινούργιο φιλτρο. Τι πάει στραβά η τι κάνω λάθος? PS. 1 Η κοπέλα από την εταιρία μου είπε οτι αυτοί οι μετρητές μετράνε και μαγνήσιο ταυτόχρονα (άλατα μαγνησίου να υποθέσω). 2. Στην κεντρική παροχή του διαμερίσματος μου έχει μπει μια συσκευή Calmat (αυτή στη φωτο) 3-Να σουτάρω το μετρητή της Xiaomi? Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2022 από Iannis_3
Geoka1982 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Iannis_3 είπε Χαιρετώ την παρἐα. Πριν 6 μήνες εβαλα διπλό φίλτρο κατω πάγκου στη κουζινα της Primato. Το πρώτο είναι ρητίνη για τα άλατα : Φίλτρο νερού μείωσης αλάτων 5μm 10" Primato RESIN10 και το 2ο Ενεργού άνθρακα CeraMetix με ζεόλιθος Πρόσφατα αγόρασα ένα Xiaomi Mi TDS Pen και έκανα μετρήσεις (αφου ειχα πεταξει 70€ στέλνοντας δειγματα νερου στο Γενικό Χημείο του κρότους-- δεν μετράνε τίποτα anyway) Στο θέμα μας τώρα Αρχίζω μετρήσεις - νερό της βρύσης (περιοχή Ηράκλειο Κρήτης (Μασταμπάς) =159ppm - φίλτρο primato = 165ppm - 2 Εμφιαλωμένα νερά 110 και 117 ppm αντίστοιχα Πήρα τηλ την εταιρία και μια ευγενέστατη (χημικός νομίζω) μου είπε να αλλάξω την ρητίνη γιατί έχουν περάσει 6 μήνες. Άλλαξα το φίλτρο της ρητίνης και καθάρισα εξωτερικά το CeraMetix. Τζιφος μετά το νέο φιλτρο ρητίνης και αφού άφησα το νερό να τρέξει 10min μετράω?????? =170ppm με καινούργιο φιλτρο. Τι πάει στραβά η τι κάνω λάθος? PS. 1 Η κοπέλα από την εταιρία μου είπε οτι αυτοί οι μετρητές μετράνε και μαγνήσιο ταυτόχρονα (άλατα μαγνησίου να υποθέσω). 2. Στην κεντρική παροχή του διαμερίσματος μου έχει μπει μια συσκευή Calmat (αυτή στη φωτο) 3-Να σουτάρω το μετρητή της Xiaomi? Σου είπαν από το κατάστημα πως με αυτό το φίλτρο μειώνεις τα ppm?
oXXo_nikosar Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, Iannis_3 είπε Χαιρετώ την παρἐα. Πριν 6 μήνες εβαλα διπλό φίλτρο κατω πάγκου στη κουζινα της Primato. Το πρώτο είναι ρητίνη για τα άλατα : Φίλτρο νερού μείωσης αλάτων 5μm 10" Primato RESIN10 και το 2ο Ενεργού άνθρακα CeraMetix με ζεόλιθος Πρόσφατα αγόρασα ένα Xiaomi Mi TDS Pen και έκανα μετρήσεις (αφου ειχα πεταξει 70€ στέλνοντας δειγματα νερου στο Γενικό Χημείο του κρότους-- δεν μετράνε τίποτα anyway) Στο θέμα μας τώρα Αρχίζω μετρήσεις - νερό της βρύσης (περιοχή Ηράκλειο Κρήτης (Μασταμπάς) =159ppm - φίλτρο primato = 165ppm - 2 Εμφιαλωμένα νερά 110 και 117 ppm αντίστοιχα Πήρα τηλ την εταιρία και μια ευγενέστατη (χημικός νομίζω) μου είπε να αλλάξω την ρητίνη γιατί έχουν περάσει 6 μήνες. Άλλαξα το φίλτρο της ρητίνης και καθάρισα εξωτερικά το CeraMetix. Τζιφος μετά το νέο φιλτρο ρητίνης και αφού άφησα το νερό να τρέξει 10min μετράω?????? =170ppm με καινούργιο φιλτρο. Τι πάει στραβά η τι κάνω λάθος? PS. 1 Η κοπέλα από την εταιρία μου είπε οτι αυτοί οι μετρητές μετράνε και μαγνήσιο ταυτόχρονα (άλατα μαγνησίου να υποθέσω). 2. Στην κεντρική παροχή του διαμερίσματος μου έχει μπει μια συσκευή Calmat (αυτή στη φωτο) 3-Να σουτάρω το μετρητή της Xiaomi? Η μέτρηση της σκληρότητας με Αγωγιμόμετρα η όργανα μέτρησης TDS, δεν είναι εφικτή μετά την χρήση αποσκληρυντή
Iannis_3 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 3 ώρες πριν, Geoka1982 είπε Σου είπαν από το κατάστημα πως με αυτό το φίλτρο μειώνεις τα ppm? Όχι δεν μου είπαν κάτι τετοιο 39 λεπτά πριν, oXXo_nikosar είπε Η μέτρηση της σκληρότητας με Αγωγιμόμετρα η όργανα μέτρησης TDS, δεν είναι εφικτή μετά την χρήση αποσκληρυντή Πως μπορώ να την μετρήσω; Ευχαριστώ προκαταβολικά
oXXo_nikosar Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Iannis_3 είπε Όχι δεν μου είπαν κάτι τετοιο Πως μπορώ να την μετρήσω; Ευχαριστώ προκαταβολικά Λογικά για να πάρεις σωστή μέτρηση πρέπει να αποσυνδέσεις τον αποσκληρυντή. Όμως αν η γεύση του είναι καλή τότε δεν έχεις λόγο να ασχοληθείς παραπέρα, καθώς τα 170ppm είναι στα αποδεκτά όρια του Νομού Αττικής το οποίο είναι γενικά καλής ποιότητας.
Maurikycli Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2022 Αποσκλήρυνση δεν σημαίνει αφαίρεση αλάτων. Αυτού του τύπου τα φίλτρα (δήθεν αφαίρεσης αλάτων) προσθέτουν και άλλες ουσίες στο τελικό νερό ΜΑΖΙ με τα αρχικά άλατα, γι'αυτό στο τέλος προκύπτουν μεγαλύτερες τιμές από όταν μετράς το νερό χωρίς αυτά.
Conan2046 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Κατ' αρχήν ο σκοπός των αποσκληρυντών δεν είναι να αφαιρέσουν τα άλατα από το νερό που πίνουμε, δεν μπορούν άλλωστε, είναι να τα αποτρέψουν από το να κάθονται στις σωληνώσεις και τις συσκευές και να τις προστατέψουν έτσι. Οι ρητίνες ανταλλαγής ιόντων σε φίλτρα που συνδέουμε για το πόσιμο νερό μας ειδικά δεν έχει νόημα, πρώτον γιατί δεν μειώνει πραγματικά τα άλατα, δεύτερον γιατί δεν αντέχει, πόσο χωράει μέσα ένα λίτρο ρητίνης; Ανάλογα την σκληρότητα του νερού σε 100-200-300 λίτρα θα θέλει αλλαγή ( η διαφορετικά δεν θα έχει και νόημα να την βάζουμε), αν το χρησιμοποιούμε και στο νερό που μαγειρεύουμε παίζει και να θέλει άλαγμα ανά μήνα ή και συχνότερα που προφανώς δεν θα κάνουν παρά ελάχιστοι. Αν το νερό μας έχει σοβαρό πρόβλημα με τα άλατα για να το πιούμε πάμε σε αντίστροφη όσμωση. 3
serekaro Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σας!! ΘΑ ήθελα να αγοράσω κάποιο φίλτρο, για περιοχή Αθήνα (Αμπελόκηποι) και είμαι μεταξύ αυτών των επιλογών: 1. https://www.skroutz.gr/s/27357399/Doulton-HCS-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Άνω-Πάγκου-Μονή-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Doulton-Ultracarb-SI-0-5-μm.html?from=account_favorites 2. https://www.skroutz.gr/s/25620627/Primato-HCS-102-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Άνω-Πάγκου-Μονή-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Primato-CeraMetix-0-2μm.html?from=account_favorites 3. https://www.skroutz.gr/s/21887464/Primato-USA2GB12-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Κάτω-Πάγκου-Διπλή-1-2-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Primato-Ultra-CTO-5-μm-Primato-Ultra-PB-0-5-μm.html?from=account_favorites Εσείς θα προτείνατε κάποιο από αυτά ή έχετε κάποια άλλη πρόταση;;; Επίσης θα προτείνατε άνω πάγκου ή κάτω πάγκου;; Κάθε πληροφορία ή πρόταση θα με διευκόλυνε πολύ καθώς έχω πονοκεφαλιαστεί προσπαθώντας να βγάλω άκρη με τις τόσες επιλογές!! Σας ευχαριστώ πολύ!!! :) :)
oXXo_nikosar Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, serekaro είπε Καλησπέρα σας!! ΘΑ ήθελα να αγοράσω κάποιο φίλτρο, για περιοχή Αθήνα (Αμπελόκηποι) και είμαι μεταξύ αυτών των επιλογών: 1. https://www.skroutz.gr/s/27357399/Doulton-HCS-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Άνω-Πάγκου-Μονή-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Doulton-Ultracarb-SI-0-5-μm.html?from=account_favorites 2. https://www.skroutz.gr/s/25620627/Primato-HCS-102-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Άνω-Πάγκου-Μονή-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Primato-CeraMetix-0-2μm.html?from=account_favorites 3. https://www.skroutz.gr/s/21887464/Primato-USA2GB12-Συσκευή-Φίλτρου-Νερού-Κάτω-Πάγκου-Διπλή-1-2-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Primato-Ultra-CTO-5-μm-Primato-Ultra-PB-0-5-μm.html?from=account_favorites Εσείς θα προτείνατε κάποιο από αυτά ή έχετε κάποια άλλη πρόταση;;; Επίσης θα προτείνατε άνω πάγκου ή κάτω πάγκου;; Κάθε πληροφορία ή πρόταση θα με διευκόλυνε πολύ καθώς έχω πονοκεφαλιαστεί προσπαθώντας να βγάλω άκρη με τις τόσες επιλογές!! Σας ευχαριστώ πολύ!!! Αν βάζεις 1η φορά φίλτρο τότε προτίμησε κάτι για πάνω πάγκου που βιδώνει απευθείας στη βρύση, αν πάλι έχεις προηγούμενη εμπειρία προτίμησε κάτω πάγκου. Αυτό λέω πάντα σε αυτούς που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με φίλτρα νερού και μπερδεύονται με την χρήση και την ουσία του φίλτρου. Μετά την αλλαγή μερικών ανταλλακτικών και χρήση... τότε από μόνοι τους αποφασίζουν να πάνε στα φίλτρα που τοποθετούνται κάτω πάγκου η οποία είναι η ιδανική λύση για τους περισσότερους μετά από κάποια χρόνια χρήσης, είναι λίγο ποιό ειδικευμένα, καθώς μπορείς να πετύχεις πολύ καλή επίδοση στο φιλτράρισμα του νερού. Προτίμησε κάποιο που να έχει πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο οργανισμό NSF για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. ΔΕΝ αρκεί να γράφει USA. Παράδειγμα διάλεξε όποιο σου αρέσει και βάλτο εδώ https://info.nsf.org/Certified/DWTU/ για να δεις κατά πόσο ισχύουν αυτά που γράφουν (πχ το πρότυπο NSF/ANSI 42, 53). Το ποιό εύκολο είναι να σου πω πάρε αυτό το μοντέλο, αλλά δεν θα είμαι αντικειμενικός γιατί απλά δεν είμαι ειδικός. Να ξέρεις ότι για να πάρει έγκριση ένα φίλτρο από τον NSF πρέπει να περάσει τα αυστηρά τους στάνταρ για ανθρώπινη κατανάλωση, διάρκεια, απόδοση, υλικά κατασκευής κλπ Πολλές Ελληνικές και ξένες εταιρείες το αποφεύγουν γιατί ο πολύς κόσμος δεν ασχολείται και πιστεύει τον πωλητή που στην πλειονότητα δεν έχουν ούτε τις βασικές γνώσεις. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2022 από oXXo_nikosar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα