doll Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Τελικά για σπίτι με 2 άτομα για ένα φίλτρο άνω πάγκου, περί 100 ευρώ τι προτείνεται? Ελεγα για Doulton αλλά κάποιοι έχουν προβλήματα με το κεραμικό φιλτρο και κάποιοι και το βρυσάκι (σκουριές, δεν κλείνει πλήρως η ροή κ.λ.π.).
Geoka1982 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, doll είπε Τελικά για σπίτι με 2 άτομα για ένα φίλτρο άνω πάγκου, περί 100 ευρώ τι προτείνεται? Ελεγα για Doulton αλλά κάποιοι έχουν προβλήματα με το κεραμικό φιλτρο και κάποιοι και το βρυσάκι (σκουριές, δεν κλείνει πλήρως η ροή κ.λ.π.). Καλησπέρα, το doulton είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για άνω πάγκου και θα στο πρότεινα!! Τώρα όσο αφορά την ροή σε νοιάζει η ποιότητα ή το αν περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω; Το αν πιάνει άλατα το βρυσάκι ισχύει για όλα όχι μόνο γα το doulton!!
doll Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Geoka1982 είπε Καλησπέρα, το doulton είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για άνω πάγκου και θα στο πρότεινα!! Τώρα όσο αφορά την ροή σε νοιάζει η ποιότητα ή το αν περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω; Το αν πιάνει άλατα το βρυσάκι ισχύει για όλα όχι μόνο γα το doulton!! Ποιό μοντέλο/φίλτρο προτείνεις?
Geoka1982 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2022 53 λεπτά πριν, doll είπε Ποιό μοντέλο/φίλτρο προτείνεις? Με το ultracarb και αν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω με το biotect ultra νομίζω και στα δύο θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος.
oXXo_nikosar Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 18/9/2022 στις 7:50 ΜΜ, doll είπε 1. Γιατί? 2. δεν μπορεί να καθαριστούν? 6 μήνες είναι πολύ λίγο διάστημα. Στην δική μου περίπτωση μένω Γαλάτσι (Αττική) είχα το Aquadome της Multipure και κάθε λίγους μήνες έβγαζα το βρυσάκι το καθάριζα... αλλά το πρόβλημα ήταν η σκουριά που έπιανε το έμβολο που γύριζε από νερό βρύσης σε νερό φίλτρου. Στις 19/9/2022 στις 12:07 ΜΜ, Vaiakle είπε Καλημέρα!θα ήθελα τη βοήθεια σας, γιατί δεν είμαι πολύ σχετική με τα φίλτρα νερού..παίρνω εδώ κ χρόνια της aquafor το ανταλλακτικό topaz με το βρυσάκι που κουμπώνει στη μπαταρία βρύσης. Απλά παρακολούθησα το forum εδώ και επειδή έχω δύο μικρά παιδάκια, δεν ξέρω αν πρέπει να συνεχίσω με το ίδιο ή να πάρω κάποιο πιο safe για την υγεία της οικογένειας, τέτοιου τύπου. Θα ήθελα τις προτάσεις σας. Μπορώ να δίνω έως 100€ το χρόνο (με το υπάρχον γίνεται αλλαγή ανά τρίμηνο κ έχει κόστος 10€ τρίμηνο). Ευχαριστώ Καματερό, Αθήνα. Το συγκεκριμένο αν και καλό είναι για ένα άτομο π.χ φοιτητής. Δεν κάνει για οικογένεια. Στα χρήματα που αναφέρεις είναι η πλειοψηφία των φίλτρων που αναφέρονται εδώ. Γύρισε μερικές σελίδες πίσω και ανάλογα με την περιοχή θα βρεις για άνω πάγκου χωρίς να χρειάζεται γνώσεις υδραυλικού.
tsakiridisalexandros Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας από Θεσσαλονίκη, Αφού διάβασα αρκετές συνομιλίες στο forum, αποφάσισα να κάνω τις παρακάτω αναλύσεις νερού σε γειτονικό εργαστήριο, με σκοπό να καταλήξω σε κάποιο κατάλληλο φίλτρο νερού, αν υπάρχει αναγκη. Έχω τοποθετήσει στην κεντρική παροχή του νερού φίλτρο ενεργού άνθρακα μόνο. Οποιαδήποτε συμβουλή θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από tsakiridisalexandros
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, tsakiridisalexandros είπε Καλησπέρα σας από Θεσσαλονίκη, Αφού διάβασα αρκετές συνομιλίες στο forum, αποφάσισα να κάνω τις παρακάτω αναλύσεις νερού σε γειτονικό εργαστήριο, με σκοπό να καταλήξω σε κάποιο κατάλληλο φίλτρο νερού, αν υπάρχει αναγκη. Έχω τοποθετήσει στην κεντρική παροχή του νερού φίλτρο ενεργού άνθρακα μόνο. Οποιαδήποτε συμβουλή θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Στα συγκεκριμένα αποτελεσματα δεν αναφέρουν ποιες είναι οι μέγιστες και ελάχιστες επιτρεπόμενες τιμές για κάθε παράγοντα ώστε να γίνει η σύγκριση και η διαπίστωση αν υπερβαίνουν τα όρια ασφαλείας.... Πρέπει να ψάξεις για κάθε παράγοντα ξέχωρα στο google η βρες καμία παλαιότερη αναλυση από την ΕΥΔΑΠ που θα γράφουν τα όρια επάνω.
tsakiridisalexandros Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 57 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Στα συγκεκριμένα αποτελεσματα δεν αναφέρουν ποιες είναι οι μέγιστες και ελάχιστες επιτρεπόμενες τιμές για κάθε παράγοντα ώστε να γίνει η σύγκριση και η διαπίστωση αν υπερβαίνουν τα όρια ασφαλείας.... Πρέπει να ψάξεις για κάθε παράγοντα ξέχωρα στο google η βρες καμία παλαιότερη αναλυση από την ΕΥΔΑΠ που θα γράφουν τα όρια επάνω. Σε ευχαριστώ για την απάντηση, βρήκα στην ΕΥΑΘ για την περιοχή, τα παρακάτω πιο πρόσφατα ανώτατα όρια. Ζήτησα και από το εργαστήριο επιπλέον διευκρινήσεις και περιμένω απάντηση, οπότε θα επανέλθω. Στα σχόλια του το εργαστήριο πάντως αναφέρει ότι το νερό είναι καλό και εντός νομοθετικών ορίων (απουσία των εξεταζόμενων παθογόνων μικροοργανισμών και φυσικοχημικών ρύπων).
JohnnyDragon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ πάντως έχω το Olympus πάγκου και το τι βρώμα, λάσπη, σκουριές κρατάει δεν λέγετε. Την πρώτη φορά που το καθάρισα επειδή είχε μειωθεί η πίεση έπαθα σοκ. Δεν πίστευα ούτε ότι πίνουμε τέτοιο νερό, αλλά ούτε και ότι ένα φίλτρο μπορεί να κρατήσει τόσο βρωμιά.
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, tsakiridisalexandros είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση, βρήκα στην ΕΥΑΘ για την περιοχή, τα παρακάτω πιο πρόσφατα ανώτατα όρια. Ζήτησα και από το εργαστήριο επιπλέον διευκρινήσεις και περιμένω απάντηση, οπότε θα επανέλθω. Στα σχόλια του το εργαστήριο πάντως αναφέρει ότι το νερό είναι καλό και εντός νομοθετικών ορίων (απουσία των εξεταζόμενων παθογόνων μικροοργανισμών και φυσικοχημικών ρύπων). Και εγώ νομιζω ότι είναι εντάξει, διότι δεν συμφέρει το εργαστήριο να αναφέρει ψευδή συμπεράσματα και τιμές. Γενικά πάντως, ένας καλός έλεγχος με χημική ανάλυση απαιτεί έλεγχο σε πολύ περισσότερα στοιχεία και παραμέτρους, αλλά έχει και υψηλό κόστος. 1 λεπτό πριν, JohnnyDragon είπε Εγώ πάντως έχω το Olympus πάγκου και το τι βρώμα, λάσπη, σκουριές κρατάει δεν λέγετε. Την πρώτη φορά που το καθάρισα επειδή είχε μειωθεί η πίεση έπαθα σοκ. Δεν πίστευα ούτε ότι πίνουμε τέτοιο νερό, αλλά ούτε και ότι ένα φίλτρο μπορεί να κρατήσει τόσο βρωμιά. Είχα Olympus 2 έτη. Επάνω στο φίλτρο δεν διαπίστωσα σημαντική αλλαγή στο χρώμα πχ από λευκό σε σκούρο η πολύ σκουρο. Το φίλτρο ήθελε καθάρισμα στο 8μηνο διότι από αυτά που κρατούσε μειώνονταν η ροή, πράγμα που σημαίνει ότι έκανε δουλειά. Αν παντως το καθάρισες μέσα σε λεκάνη με σύρμα για τα πιάτα και είδες το νερό να αλλάζει χρώμα από αυτά που κράτησε το φίλτρο (και καλά) γίνεται γκρίζο πχ, καλό είναι να ξέρεις ότι το χρώμα στο νερό με το τρίψιμο του κεραμικού στοιχείου, δεν οφείλεται σε αυτά που συγκρατησε το φίλτρο, αλλά στο υλικό του κεραμικού στοιχείου το οποίο φεύγει και χρωματίζει το νερό της λεκάνης όταν το καθαρίζεις.
JohnnyDragon Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Και εγώ νομιζω ότι είναι εντάξει, διότι δεν συμφέρει το εργαστήριο να αναφέρει ψευδή συμπεράσματα και τιμές. Γενικά πάντως, ένας καλός έλεγχος με χημική ανάλυση απαιτεί έλεγχο σε πολύ περισσότερα στοιχεία και παραμέτρους, αλλά έχει και υψηλό κόστος. Είχα Olympus 2 έτη. Επάνω στο φίλτρο δεν διαπίστωσα σημαντική αλλαγή στο χρώμα πχ από λευκό σε σκούρο η πολύ σκουρο. Το φίλτρο ήθελε καθάρισμα στο 8μηνο διότι από αυτά που κρατούσε μειώνονταν η ροή, πράγμα που σημαίνει ότι έκανε δουλειά. Αν παντως το καθάρισες μέσα σε λεκάνη με σύρμα για τα πιάτα και είδες το νερό να αλλάζει χρώμα από αυτά που κράτησε το φίλτρο (και καλά) γίνεται γκρίζο πχ, καλό είναι να ξέρεις ότι το χρώμα στο νερό με το τρίψιμο του κεραμικού στοιχείου, δεν οφείλεται σε αυτά που συγκρατησε το φίλτρο, αλλά στο υλικό του κεραμικού στοιχείου το οποίο φεύγει και χρωματίζει το νερό της λεκάνης όταν το καθαρίζεις. όχι όχι, δεν το καθάριζα όπως λες. Το έτριβα κάτω από τρεχούμενο νερό. Και την καφέ πλέμπα την έβλεπα επάνω στο φίλτρο. Ήταν ΠΟΛΥ χωρίς υπερβολές και έπρεπε να το καθαρίζω κάθε μήνα σταθερά και κάθε μήνα είχε πιάσει τα ίδια επάνω. Περιοχή Ανατολικής Αττικής. Olympus είχα επίσης και 3 χρόνια στην Βουλγαρία...εκεί να δεις γλέντια.....
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 6 λεπτά πριν, JohnnyDragon είπε όχι όχι, δεν το καθάριζα όπως λες. Το έτριβα κάτω από τρεχούμενο νερό. Και την καφέ πλέμπα την έβλεπα επάνω στο φίλτρο. Ήταν ΠΟΛΥ χωρίς υπερβολές και έπρεπε να το καθαρίζω κάθε μήνα σταθερά και κάθε μήνα είχε πιάσει τα ίδια επάνω. Περιοχή Ανατολικής Αττικής. Olympus είχα επίσης και 3 χρόνια στην Βουλγαρία...εκεί να δεις γλέντια..... Οκ, εσύ είχες θέματα με το νερό τότε. Εγώ μένω κέντρο Αθήνας και δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο, μιλαω πάντα για καταναλώσεις της τάξης των 800L το έτος, τα 4500 που είναι το όριο του φίλτρου δεν το φτάνουμε με τίποτα.
giorgos_76 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, JohnnyDragon είπε Εγώ πάντως έχω το Olympus πάγκου και το τι βρώμα, λάσπη, σκουριές κρατάει δεν λέγετε. Την πρώτη φορά που το καθάρισα επειδή είχε μειωθεί η πίεση έπαθα σοκ. Δεν πίστευα ούτε ότι πίνουμε τέτοιο νερό, αλλά ούτε και ότι ένα φίλτρο μπορεί να κρατήσει τόσο βρωμιά. Ένα καλό φίλτρο πάγκου δεν είναι για να κρατάει λάσπη και πετραδάκια, για να το λες καλό...Αυτό είναι ευνόητο ...Αν θες την γνώμη μου, για τα χοντρά βάλε ένα καλό φίλτρο κεντρικής παροχής..Έτσι θα λειτουργεί και καλύτερα το φίλτρο πάγκου και δεν θα βουλώνει εύκολα.. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2022 από giorgos_76
takis19821982 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Γεια και από εμένα.Προσπαθησα να αποφασίσω και εγώ τι φίλτρο να βάλω.Τελικα έμπλεξα στο forum με πήρε 3 αύριο δουλεύω και ακόμα να αποφασίσω.Ειμαστε 2 άτομα.Υπαρχει κάποια διαφορά σε άνω και κάτω φίλτρο;Είναι καλό να έχει 2 φίλτρα η δεν έχει σημασία;Μπορεις κάποιος να μου προτείνει κάποιο φίλτρο γύρω στα 100 ευρώ;Για Doulton HCP Συσκευή Φίλτρου Νερού Άνω Πάγκου Μονή με Ανταλλακτικό Φίλτρο Doulton Ultracarb 0.5 μm με βλέπω.Εχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοηθεια
iVentz Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα, σκέφτομαι να αγοράσω το παρακάτω φίλτρο , https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-ano-pagkou-doulton-hcs-chrome-me-antallaktiko-doulton-ultracarb-si-05mm/ (είναι αξιόπιστο αυτό το site? Δεν φαίνεται να υπάρχει στο σκρουτζ ) Δεν παρατήρησα κάτι στο νερό μου ,απλά για σιγουριά θα ήθελα ενα φίλτρο καθώς η οικοδομή έχει πολύ παλιές σωληνώσεις. Ακόμη, μπορώ να αγοράσω 3-4 ανταλλακτικά για να μη τα ψάχνω μετα απο κανα χρόνο; Ή έχουν κάποια διάρκεια ζωής στο ράφι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα