Maurikycli Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Το Χαλάνδρι υδροδοτείται από την ΕΥΔΑΠ οπότε ανάγκη για αντίστροφη ώσμωση δεν υπάρχει. Ένα από τα χαρακτηριστικά της αντίστροφης ώσμωσης είναι η αφαίρεση των πάντων από το νερό. Το απιονισμένο νερό που βρίσκουμε στο σ/μ προκύπτει με αυτή τη μέθοδο γι'αυτό μετά χρειάζεται εμπλουτισμό σε ασβέστιο και μαγνήσιο ώστε να γίνει πόσιμο. 2
thodoris1985 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Νεα ερώτηση λοιπόν, μιας και είναι παρα πολλοί οι συνδιασμοί που μπορεί να κάνει κάποιος (λόγω διαφορετικών αναγκών στα διάφορα δίκτυα) και εύκολα κάποιος σαν κι εμένα μπορεί να μπερδευτεί. Υπάρχει κάτι που χρειάζεται στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ; Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2022 από thodoris1985
Maurikycli Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Τυπικά όχι, δεν απαραίτητο να κάνεις κάτι επιπλέον στο νερό της ευδαπ. Βάζω φίλτρο για να αφαιρέσω το χλώριο και όχι γιατί φοβάμαι την ποιότητά του.
thodoris1985 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Maurikycli said: Τυπικά όχι, δεν απαραίτητο να κάνεις κάτι επιπλέον στο νερό της ευδαπ. Βάζω φίλτρο για να αφαιρέσω το χλώριο και όχι γιατί φοβάμαι την ποιότητά του. Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου. Έστω μόνο για το χλώριο όπως λες κι εσύ. Μπορώ να πάρω μια οποιαδήποτε συσκευή που να παίρνει ένα φίλτρο, και μετά θα μπορούσα να βάλω ένα matrikx με 12 ευρώ ας πούμε (από όσο έχω διαβάσει κι εδώ μέσα) και να είμαι οκ; Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2022 από thodoris1985 1
Maurikycli Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Γενικά ναι, αλλά έχουν αναφερθεί κάποιες οριακές συναρμογές αλλά δεν θυμάμαι με τί συνδυασμό φιλτροθήκης-φίλτρου.
thodoris1985 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) με τον όρο "οριακές συναρμογές" εννοείς από άποψη χώρου (π.χ. να χωράει με το ζόρι); Επεξ/σία 19 Σεπτεμβρίου 2022 από thodoris1985
Maurikycli Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, thodoris1985 είπε με τον όρο "οριακές συναρμογές" εννοείς από άποψη χώρου (π.χ. να χωράει με το ζόρι); Παλιότερα είχαν αναφερθεί δυσκολίες σε κάποιες μάρκες να προσαρμόσουν το φίλτρο στη φιλτροθήκη. 1
thodoris1985 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 @Maurikycli χίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες
panseit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα σε όλους, Οι μετρήσεις της περιοχής μου φαίνονται στις εικόνες. Έχω ήδη ένα φίλτρο βρύσης (Torayvino MK2-EG) απλά το νερό συνεχίζει να έχει άλατα και σχετική οσμή. Σκεφτόμουν να πάω σε άνω πάγκου (όσων σταδίων χρειαστεί). Έχετε να προτείνετε κάποιο μοντέλο; Σας ευχαριστώ!
Maurikycli Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Έχω το ίδιο και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη γεύση. Η σκληρότητα (άλατα) είναι φυσιολογική και κανένα συμβατικό φίλτρο μπορεί να την μειώσει. Αν βλέπω κάποιο πρόβλημα είναι με το χαλκό. Σε ποια περιοχή είσαι; 1
panseit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Έχω το ίδιο και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη γεύση. Η σκληρότητα (άλατα) είναι φυσιολογική και κανένα συμβατικό φίλτρο μπορεί να την μειώσει. Αν βλέπω κάποιο πρόβλημα είναι με το χαλκό. Σε ποια περιοχή είσαι; Κέντρο Πάτρα Για το χαλκό μπορώ να κάνω κάτι; Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2022 από panseit 1
Maurikycli Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, panseit είπε Κέντρο Πάτρα Πήγαινε γλαύκο να γεμίζεις μπετόνια! 1
panseit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, Maurikycli είπε Πήγαινε γλαύκο να γεμίζεις μπετόνια! Χαχαχαχχαχα. Για το χαλκό μπορώ να κάνω κάτι; Ή ούτε καν;
Maurikycli Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, panseit είπε Χαχαχαχχαχα. Για το χαλκό μπορώ να κάνω κάτι; Ή ούτε καν; Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει το συγκεκριμένο. Μήπως έχεις χαλκοσωλήνα στην εγκατάστασή σου; Γενικά έχω ακούσει ότι το νερό της πάτρας είναι "κάπως" παρόλο που θα μπορούσε να έχει πολύ καλό νερό. 1
panseit Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ψάξει το συγκεκριμένο. Μήπως έχεις χαλκοσωλήνα στην εγκατάστασή σου; Γενικά έχω ακούσει ότι το νερό της πάτρας είναι "κάπως" παρόλο που θα μπορούσε να έχει πολύ καλό νερό. Από όσο βλέπω και γνωρίζω όχι. Ναι δεν είναι άσχημο νερό αλλά είναι "περίεργο". Δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγραψω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα