xameleon7 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 13 ώρες πριν, Maurikycli είπε Περιοχή; Παιανια 1 ώρα πριν, giorgos_76 είπε Ποιά γειτονιά είναι αυτή , να της στείλουμε τα εύσημα μας... Αργιθεα Παιανιας
dimo69 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Το είχα εξετάσει εγώ πριν πολύ καιρό. Έψαξα διαφορα πράγματα και τα παράτησα γιατί δεν το θεώρησα σοβαρή εταιρεία. Από τα πρώτα είναι ότι με το κόστος των ανταλλακτικών για τα λίτρα που θα ξοδέψεις συν το εξάρτημα για να μην πετάγεται το νερό με τρελή πίεση βρίσκω και λίγο ακριβότερα φίλτρα. Δεν έβγαλα άκρη για το πόσα microns είναι το ανταλλακτικό του φίλτρου. Το πιο πιθανό είναι ο αραγωνητης να βελτιώνει την γεύση να αφαιρεί οσμες και να σε κάνει να νομίζεις πως το νερό είναι καλύτερο. Πληροφορίες για τα οφέλη αυτής της πατέντας έναντι ενός κλασσικού κεραμικού φίλτρου ενεργού άνθρακα δεν βρήκα πουθενά. Την μεγάλη πίεση θετική την θεώρησα. Για το άνω πάγκου έχω την εντύπωση ότι είναι 0,1micron. βρήκα αρκετά reviews στο Amazon όποτε είπα να το δοκιμάσουμε. Το σίγουρο που το έχω δει είναι ότι κάνει δουλειά με τα άλατα..πχ σε βραστήρα νερού. Για τα υπόλοιπα θέλει κανονικά για ότι φίλτρο παίρνουμε μια χημική ανάλυση για ξέρουμε όλα τι κάνουν.
yazidis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα.. Μια ερώτηση να κάνω γιατί έχω μπερδευτεί. Σκέφτομαι να βάλω ένα 2πλό φίλτρο, που να είναι δηλαδή 2 σταδίων. Στο δεύτερο στάδιο οκ, θα βάλω φίλτρο ενεργου άνθρακα 0,5 micron (τώρα έχω ένα φίλτρο ενός σταδίου που έχω τέτοια φίλτρα μέσα). Για πρώτο στάδιο όμως τι να βάλω; Αλλού βλέπω να προτείνουν πρώτα Προπυλενίου (συνήθως είδα σε 20μm) και αλλού βλέπω για πρώτο στάδιο πάλι ενεργού άνθρακα του τύπου 10μm micron. Τι είναι καλύτερο να βάλω;
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, dimo69 είπε Την μεγάλη πίεση θετική την θεώρησα. Για το άνω πάγκου έχω την εντύπωση ότι είναι 0,1micron. βρήκα αρκετά reviews στο Amazon όποτε είπα να το δοκιμάσουμε. Το σίγουρο που το έχω δει είναι ότι κάνει δουλειά με τα άλατα..πχ σε βραστήρα νερού. Για τα υπόλοιπα θέλει κανονικά για ότι φίλτρο παίρνουμε μια χημική ανάλυση για ξέρουμε όλα τι κάνουν. Το να πετάγεται έτσι η πίεση στο ποτήρι και να φεύγει το νερο έξω μέχρι να γεμίσεις το ποτήρι δεν το βλέπω θετικό. 0.1μm φίλτρο απλά θα περιμένεις περίπου 1 λεπτό για να γεμίσεις ένα ποτήρι. Υπάρχει βέβαια και αντίλογος αφού το φίλτρο της toray και αυτό 0.1μm είναι, αλλά εκεί τουλάχιστον έχουμε τους Ιάπωνες από πίσω που προσωπικά αποτελεί για εμένα ενα στοιχείο εγγύησης.
dimo69 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό που μπαίνει πάνω στην βρύση Ε? Χμμ αφαιρεί και άλατα ? Στο πατρικό απλά έχει καλή πίεση δεν πετάγεται εκτός ποτηριού. Φαντάζομαι θα παίζει ρόλο η πίεση δικτύου . Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2022 από dimo69
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, yazidis είπε Καλησπέρα.. Μια ερώτηση να κάνω γιατί έχω μπερδευτεί. Σκέφτομαι να βάλω ένα 2πλό φίλτρο, που να είναι δηλαδή 2 σταδίων. Στο δεύτερο στάδιο οκ, θα βάλω φίλτρο ενεργου άνθρακα 0,5 micron (τώρα έχω ένα φίλτρο ενός σταδίου που έχω τέτοια φίλτρα μέσα). Για πρώτο στάδιο όμως τι να βάλω; Αλλού βλέπω να προτείνουν πρώτα Προπυλενίου (συνήθως είδα σε 20μm) και αλλού βλέπω για πρώτο στάδιο πάλι ενεργού άνθρακα του τύπου 10μm micron. Τι είναι καλύτερο να βάλω; Μείνε με ενα απλό φίλτρο κεραμικού στοιχείου και ενεργού άνθρακα. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα λεφτά, εκτός αν έχεις κάνει ανάλυση στο νερό ή βλέπεις οπτικά ότι έχεις θέμα πχ χώμα και άλλα χοντρά. 1
learner Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 6/9/2022 στις 2:31 ΜΜ, yazidis είπε Καλησπέρα.. Μια ερώτηση να κάνω γιατί έχω μπερδευτεί. Σκέφτομαι να βάλω ένα 2πλό φίλτρο, που να είναι δηλαδή 2 σταδίων. Στο δεύτερο στάδιο οκ, θα βάλω φίλτρο ενεργου άνθρακα 0,5 micron (τώρα έχω ένα φίλτρο ενός σταδίου που έχω τέτοια φίλτρα μέσα). Για πρώτο στάδιο όμως τι να βάλω; Αλλού βλέπω να προτείνουν πρώτα Προπυλενίου (συνήθως είδα σε 20μm) και αλλού βλέπω για πρώτο στάδιο πάλι ενεργού άνθρακα του τύπου 10μm micron. Τι είναι καλύτερο να βάλω; Σαν πρώτο φίλτρο όπως έγραψες μπορείς να βάλεις Προπυλενίου για να μαζεύει χώματα - σκουριές κτλ. Στο δικό μου σύστημα με διπλή φιλτροθήκη έχω πρώτο αυτό : https://www.skroutz.gr/s/21616136/Aqua-Filter-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Νερού-Κεντρικής-Παροχής-από-Πολυπροπυλένιο-10-FCPS5-5-μm.html?from=featured&product_id=28109664 Αυτήν την εικόνα είχε μετά από 7 μήνες χρήσης. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από learner
oXXo_nikosar Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα στην παρέα... μπορώ να πω ότι μετά την ανάγνωση όλου του θέματος (μετά από 1 ολόκληρο χρόνο), έκανα την εγγραφή μου και με τη σειρά μου θα σας πω τον προβληματισμό μου. Τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω φίλτρα νερού της Multipure στην κουζίνα αλλά και στο μπάνιο. Από τα φίλτρα είμαι πολύ ικανοποιημένος, όμως υπάρχει πρόβλημα με το φίλτρο MP750SI με το μεταλλικό περίβλημα (κουτί) από ανοξείδωτο χάλυβα !. Το πρόβλημα είναι ότι πιάνουν σκουριά εσωτερικά μετά την χρήση 3+ μηνών. Έχω αλλάξει έως τώρα 3 φορές με νέο (εγγύηση εφ' όρου ζωής) αλλά παρά της διαβεβαιώσεις του υπεύθυνου.. έχουν πρόβλημα.
kavroulis Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Ειμαι σε αναζητηση φιλτρου κάτω παγκου. Περιοχή: Χανία Κρήτης (Κέντρο) Δειτε συνημμενη αναλυση. Έψαξα λίγο στο thread αλλά μπορώ να πω ότι χάθηκα αρκετά με τις μάρκες τους τύπους τις πιστοποιήσεις κλπ. Αξίζει να σημειώσω ότι έχουμε ένα μωράκι 3 μηνών. Το νερό καταλήγει σε εμάς αφού πρώτα ενισχυθεί όταν πέφτει η πίεση από πιεστικό (το οποιο είναι συνδεδεμένο με μια δεξαμενή. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι σωστός γιατί κάποιες φορές που το νερό μυρίζει έντονα, ωστόσο ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να φτάσει το νερού στα διαμερίσματα αφού η πολυκατοικία βρίσκετε σε ψηλό επίπεδο σχετικά κοντά από εκεί που ξεκινάει να στέλνει νερό ο παροχος. Έτσι αποφάσισα να επενδύσω σε ένα φίλτρο κάτω πάγκου (δεν θέλω να πάω σε πάνω πάγκου για διάφορους λόγους χώρου κτλπ) Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μερικά που πιστεύεται ότι αξίζουν. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 150-200ευρο και στα ανταλλακτικά να δίνω μέχρι 70-100 το εξάμηνο Είδα αυτό εδώ στο forum δεν ξέρω αν αξίζει για αυτό που το θελω και αν είναι κατάλληλο για την περιοχή μου. https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-kato-pagkou-pentair-everpure-pbs-400-05mm-me-kefali-ql3b-kai-installation-kit/ Ευχαριστώ! Προβολή _ ΕΔΕΥΑ_compressed.pdf Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από kavroulis
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 10 ώρες πριν, oXXo_nikosar είπε Καλημέρα στην παρέα... μπορώ να πω ότι μετά την ανάγνωση όλου του θέματος (μετά από 1 ολόκληρο χρόνο), έκανα την εγγραφή μου και με τη σειρά μου θα σας πω τον προβληματισμό μου. Τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω φίλτρα νερού της Multipure στην κουζίνα αλλά και στο μπάνιο. Από τα φίλτρα είμαι πολύ ικανοποιημένος, όμως υπάρχει πρόβλημα με το φίλτρο MP750SI με το μεταλλικό περίβλημα (κουτί) από ανοξείδωτο χάλυβα !. Το πρόβλημα είναι ότι πιάνουν σκουριά εσωτερικά μετά την χρήση 3+ μηνών. Έχω αλλάξει έως τώρα 3 φορές με νέο (εγγύηση εφ' όρου ζωής) αλλά παρά της διαβεβαιώσεις του υπεύθυνου.. έχουν πρόβλημα. Ποιανουν από έξω η μέσα; Πέραν από τις δωρεάν αλλαγές της εταιρείας δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι. Για να σκουριάζει προφανώς δεν είναι ανοξείδωτο.
Kozanitis1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, kavroulis είπε Καλησπέρα σας, Ειμαι σε αναζητηση φιλτρου κάτω παγκου. Περιοχή: Χανία Κρήτης (Κέντρο) Δειτε συνημμενη αναλυση. Έψαξα λίγο στο thread αλλά μπορώ να πω ότι χάθηκα αρκετά με τις μάρκες τους τύπους τις πιστοποιήσεις κλπ. Αξίζει να σημειώσω ότι έχουμε ένα μωράκι 3 μηνών. Το νερό καταλήγει σε εμάς αφού πρώτα ενισχυθεί όταν πέφτει η πίεση από πιεστικό (το οποιο είναι συνδεδεμένο με μια δεξαμενή. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος δεν είναι σωστός γιατί κάποιες φορές που το νερό μυρίζει έντονα, ωστόσο ο κατασκευαστής της πολυκατοικίας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να φτάσει το νερού στα διαμερίσματα αφού η πολυκατοικία βρίσκετε σε ψηλό επίπεδο σχετικά κοντά από εκεί που ξεκινάει να στέλνει νερό ο παροχος. Έτσι αποφάσισα να επενδύσω σε ένα φίλτρο κάτω πάγκου (δεν θέλω να πάω σε πάνω πάγκου για διάφορους λόγους χώρου κτλπ) Θα μπορούσατε να μου προτείνετε μερικά που πιστεύεται ότι αξίζουν. Μπορώ να διαθέσω μέχρι 150-200ευρο και στα ανταλλακτικά να δίνω μέχρι 70-100 το εξάμηνο Είδα αυτό εδώ στο forum δεν ξέρω αν αξίζει για αυτό που το θελω και αν είναι κατάλληλο για την περιοχή μου. https://filtrato.gr/product/filtro-nerou-kato-pagkou-pentair-everpure-pbs-400-05mm-me-kefali-ql3b-kai-installation-kit/ Ευχαριστώ! Προβολή _ ΕΔΕΥΑ_compressed.pdf 1.07 MB · 0 downloads Καλησπέρα, γενικότερα η στασιμότητα στο νερό δεν είναι και το καλύτερο πράγμα.. Προσωπικά χρησιμοποιούμε αντίστροφη όσμωση 6 σταδίων, πλήρως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, φυσικά με εμπλουτισμό στο τέλος.. Δεν έχω πολλές γνώσεις περί αυτών, οι υπόλοιποι σίγουρα θα ξέρουν περισσότερα/καλύτερα. Γενικότερα ό,τι και να βάλεις, πρόσεξε πιέσεις λειτουργίας, ώστε να μπορούν τα φίλτρα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά και για την σωστή λειτουργία τους.., πχ στα specs του δικού μας συστήματος (αν θυμάμαι σωστά) λέει πίεση δικτύου 2.9-6 Bar.. Αν μπορείς έλεγξε τι πιέσεις έχεις μέσα στη μέρα, όταν πέσει κάτω από πόσα bar, ξεκινάει το πιεστικό και πόσα έχεις με το πιεστικό στη λειτουργία; Δε ξέρω αν θα δουλέψει η όσμωση με πολύ χαμηλή πίεση δικτύου.. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2022 από Kozanitis1
doll Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Καλημέρα. Ψάχνω φίλτρο άνω πάγκου στην πόλη της λάρισας (μου είπαν ότι γενικά έχει ανεβασμένο ποσό φυτοφαρμάκων εκεί) μέχρι 120 ευρώ και ανταλλακτικό έως 60. Καμία πρόταση δοκιμασμένη και αν είναι δυνατόν με πιστοποίηση? Ευχαριστώ. Περιμένω τις προτάσεις σας.
kavroulis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, Kozanitis1 είπε Καλησπέρα, γενικότερα η στασιμότητα στο νερό δεν είναι και το καλύτερο πράγμα.. Προσωπικά χρησιμοποιούμε αντίστροφη όσμωση 6 σταδίων, πλήρως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, φυσικά με εμπλουτισμό στο τέλος.. Δεν έχω πολλές γνώσεις περί αυτών, οι υπόλοιποι σίγουρα θα ξέρουν περισσότερα/καλύτερα. Γενικότερα ό,τι και να βάλεις, πρόσεξε πιέσεις λειτουργίας, ώστε να μπορούν τα φίλτρα να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά και για την σωστή λειτουργία τους.., πχ στα specs του δικού μας συστήματος (αν θυμάμαι σωστά) λέει πίεση δικτύου 2.9-6 Bar.. Αν μπορείς έλεγξε τι πιέσεις έχεις μέσα στη μέρα, όταν πέσει κάτω από πόσα bar, ξεκινάει το πιεστικό και πόσα έχεις με το πιεστικό στη λειτουργία; Δε ξέρω αν θα δουλέψει η όσμωση με πολύ χαμηλή πίεση δικτύου.. Καλησπέρα, Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Θεμα πιεσηςδεν έχουμε γιατι μπαίνει σε λειτουργεία το πιεστικο που δουλεύει σαν inverter. Θα μπορουσες να μου προτεινεις μερικες επιλογες για τα φιλτρα αντιστροφης οσμωσης; Ευχαριστω!
oXXo_nikosar Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 15 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Ποιανουν από έξω η μέσα; Πέραν από τις δωρεάν αλλαγές της εταιρείας δεν νομίζω πως μπορείς να κάνεις κάτι. Για να σκουριάζει προφανώς δεν είναι ανοξείδωτο. Ανοξείδωτος χάλυβας είναι... όμως έριξαν την ποιότητα και έφτιαξαν παρτίδες ακόμα και Κίνα. Η σκουριά είναι και εσωτερικά. Μίλησα και με το "αφεντικό" της Multipure και περιμένω να δω τι θα προτείνουν.. γιατί δεν δέχομαι πλέον ως λύση την δωρεάν αλλαγή του κουτιού που έχει και κάποιο κόστος 390€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα