Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 8/7/2022 στις 3:21 ΠΜ, Rattlehead είπε

Μην αλλάξεις το matrixk.το δοκιμάσαμε στη δουλειά(βιομηχανία)και με δικές μας δοκιμές με τον ποιοτικό έλεγχο και ..είναι κλεψιά για τα λεφτά αυτά και για το αποτέλεσμα του.

Μειωτη πίεσης έχεις βάλει στην είσοδο ή με διαφορική πίεση παίζεις;

Αυτα ειναι ασυναρτητα..  Τι εννοεις???  Απο την μια λες μην αλλαξεις.. και απο την αλλη οτι δεν ειναι καλο!

• Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Αυτα ειναι ασυναρτητα..  Τι εννοεις???  Απο την μια λες μην αλλαξεις.. και απο την αλλη οτι δεν ειναι καλο!

Κλεψιά για τα 10€ που κοστίζει και για το πολύ καλό αποτέλεσμα που έχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Κλεψιά για τα 10€ που κοστίζει και για το πολύ καλό αποτέλεσμα που έχει

Οκ καταλαβα!

Πηρα το atlas usa αυτο στα 30ευρω. Οταν το τοποθετησω θα πω εντυπωσεις..

Επεξ/σία από PLACEBO_89
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Rattlehead είπε

Όχι . Άστο, δεν συνεννοούμαστε

Απλα διαβασα γρηγορα το ποστ..

Κοιτα τοσα χρονια επειδη χρησιμοποιω μονο αυτο θα δοκιμασω και το USA να δω τι παιζει..!

Πιστευεις οτι δεν θα δω διαφορα?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε

Απλα διαβασα γρηγορα το ποστ..

Κοιτα τοσα χρονια επειδη χρησιμοποιω μονο αυτο θα δοκιμασω και το USA να δω τι παιζει..!

Πιστευεις οτι δεν θα δω διαφορα?

Έχουμε κάνει δοκιμές σε όλες τις τιμές αποχλωριωσης(για να καταλήξουμε στην τελική ροή).σε 10" και σε 20". Έχε υπόψιν σου ότι η "πλήρης"αποχλωριωση είναι όταν γεμίσεις 300ml σε ένα λεπτό. Τόσο μικρή ροή, αλλά κοντά στην τέλεια αποχλωριωση.

Και μιλάμε για 0.1 μικρά. Μετά είναι το σύστημα,πως θα το στήσεις.θα το βάλεις απευθείας χωρίς μειωτηρα(6bar);θα το βάλεις με μειωτηρα στην είσοδο;θα το βάλεις με διαφορική πίεση;ανάλογα τι θες και η επιλογή .εγώ που δεν θέλω 100% αποχλωριωση(γιατί ένα ποσοστό πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός μας),το έχω στα 3bar στην είσοδο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rattlehead είπε

Έχουμε κάνει δοκιμές σε όλες τις τιμές αποχλωριωσης(για να καταλήξουμε στην τελική ροή).σε 10" και σε 20". Έχε υπόψιν σου ότι η "πλήρης"αποχλωριωση είναι όταν γεμίσεις 300ml σε ένα λεπτό. Τόσο μικρή ροή, αλλά κοντά στην τέλεια αποχλωριωση.

Και μιλάμε για 0.1 μικρά. Μετά είναι το σύστημα,πως θα το στήσεις.θα το βάλεις απευθείας χωρίς μειωτηρα(6bar);θα το βάλεις με μειωτηρα στην είσοδο;θα το βάλεις με διαφορική πίεση;ανάλογα τι θες και η επιλογή .εγώ που δεν θέλω 100% αποχλωριωση(γιατί ένα ποσοστό πρέπει να λαμβάνει ο οργανισμός μας),το έχω στα 3bar στην είσοδο.

Οπως παντα χωρις μειωτηρα! Κοιτα εγω ψαχνω να μου φτιαξει και την γευση..  Αν δεν δω διαφορα με το Atlas ξαναγυρναω στο matrixk!  Οι επαγγελματιες καθε φορα μου λενε εμπιστευεσαι το matrixk, India μπλα-μπλα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, PLACEBO_89 είπε

Οπως παντα χωρις μειωτηρα! Κοιτα εγω ψαχνω να μου φτιαξει και την γευση..  Αν δεν δω διαφορα με το Atlas ξαναγυρναω στο matrixk!  Οι επαγγελματιες καθε φορα μου λενε εμπιστευεσαι το matrixk, India μπλα-μπλα..

Απλά τα εύρος λειτουργίας του είναι έως 4bar.μετα απλά κάνουν κατακράτηση σωματιδίων κτλ η αποχλωριωση πάει περίπατο.σκεψουν να βάλεις μειωτηρα και για λόγους ασφαλείας(υπερπίεση). Πάρε έναν απλό από αυτούς των καλοριφέρ στα 20€ πακέτο με μανομετρο

Τώρα τι λέει ο καθένας για τα φίλτρα, είναι και το θέλει να πουλήσει κιολας.εγω matrixk και aqua μια χαρά τα δουλεύω και τα ελέγχω τακτικά με το εργαστήριο.

Επεξ/σία από Rattlehead
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/7/2022 στις 9:34 ΠΜ, Geoka1982 είπε

Συγκρίνεις ανομία πράγματα!! Βλέπεις τι προβλήματα έχει το νερό σου και επιλέγεις ανάλογα με αυτά την λύση που χρειάζεται!!

Σίγουρα, αλλά για την ιστορία, εδώ μου ζήτησαν 40 + 80 = 120 ευρώ για μικροβιολογικές και βιοχημικές αναλυσεις (αντίστοιχα). Δηλαδή, παραπάνω από τη διαφορά μεταξύ των δύο λύσεων (3πλο φίλτρο vs αντίστροφης όσμωσης), που άντε να είναι 50-100 ευρώ. Άρα γιατί να μην πάρει κάποιος το 2ο και να ξεμπερδεύει;...

Επεξ/σία από TheShaman
Δημοσ.
Στις 8/7/2022 στις 3:21 ΠΜ, Rattlehead είπε

Πως μετράς ότι σου κάνει τέλεια κατακράτηση χλωρίου;έχεις το Κιτ;και το φίλτρα χρησιμοποιείς;

Μην αλλάξεις το matrixk.το δοκιμάσαμε στη δουλειά(βιομηχανία)και με δικές μας δοκιμές με τον ποιοτικό έλεγχο και ..είναι κλεψιά για τα λεφτά αυτά και για το αποτέλεσμα του.

Μειωτη πίεσης έχεις βάλει στην είσοδο ή με διαφορική πίεση παίζεις;

δε μετράω. υποτίθεται είναι στις προδιαγραφές του φίλτρου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα.Ξερει κανείς με ποια σειρά θα βάλω τα φίλτρα?

IMG_20220715_151850~2.jpg

Στο κατάστημα μου είπαν το μαύρο που είναι του άνθρακα να πάει στο τέλος.. σωστά?

Επεξ/σία από daPro
Δημοσ.
Στις 15/7/2022 στις 3:46 ΜΜ, daPro είπε

Καλησπέρα.Ξερει κανείς με ποια σειρά θα βάλω τα φίλτρα?

IMG_20220715_151850~2.jpg

Στο κατάστημα μου είπαν το μαύρο που είναι του άνθρακα να πάει στο τέλος.. σωστά?

Πρώτα βάζεις το φίλτρο πολυπροπυλενίου (αριστερά στη φωτογραφία). Μετά βάζεις τον κοκκώδη άνθρακα που είναι δεξιά στη φωτογραφία (μπορεί να είναι και ρητίνη αλάτων, αλλά πάλι στη μέση το βάζεις). Και στο τέλος βάζεις τον συμπαγή άνθρακα που είναι στη μέση στη φωτογραφία. 

Δημοσ.
Στις 8/7/2022 στις 3:42 ΜΜ, TheShaman είπε

Έχει κανείς εικόνα πόσο καλύτερο είναι ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης (π.χ. αυτό) από ένα "απλό" 3πλο με καλά φίλτρα (π.χ. αυτό); Πρέπει να κάνει κάποιος ανάλυση στο νερό του για να δει αν αξίζει τον κόπο να επενδύσει στα περισσότερα στάδια της πρώτης λύσης, να φανταστώ;

Στις 9/7/2022 στις 9:34 ΠΜ, Geoka1982 είπε

Συγκρίνεις ανομία πράγματα!! Βλέπεις τι προβλήματα έχει το νερό σου και επιλέγεις ανάλογα με αυτά την λύση που χρειάζεται!!

Συμφωνώ με τον Geoka1982 . Συνήθως όσμωση χρειάζεσαι αν είσαι σε νησί ή στη Χαλκιδική (που το νερό είναι βούρκος). Αλλιώς πάρε κάτι πιο απλό. Για αντίστροφη όσμωση δες κι αυτό https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/antistrofi-osmosi-reverse-osmosis/usa6gb-ro-el.html . Είναι κοντά στο μπάτζετ που έχεις βάλει αλλά φαίνεται πιο σοβαρό. Αν δεν είσαι όμως σε νησί ή στη Χαλκιδική, προτίμησε κάτι πιο απλό (πχ ένα διπλό φίλτρο κάτω πάγκου ή άνω πάγκου κτλ). Η όσμωση είναι καλό σύστημα αλλά δεν είναι πάντα η πιο σωστή λύση. Μάλλον γίνεται της μόδας η όσμωση..χαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...