Basilhs23___ Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, TSINE είπε Βασικά ούτε το doulton Imerial OBE δεν βρίσκω στο site του NSF . Πως κάνουμε search για να βρούμε πχ το Aquacera CeraMatix Imperial OBE με κωδικό w9522651 (Γενικά εδώ μέσα αναφέρεται ότι το CeraMatix της Aquacera είναι πιστοποιημένο σε πολλά προηγούμενα post άλλα δεν το βρίσκω στο site ) Ή πως βρίσκω το OBE Ultracarb Imperial Doulton (Και αυτό αναφέρεται ότι είναι πιστοποιημένο άλλα δεν βρίσκω τον κωδικό του) Ναι την μάρκα σαν μάρκα την βρίσκω στο NSF άλλα τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν βρίσκω . Πχ βρίσκω φίλτρα με ceramatix που είναι πιστοποιημένο άλλα όχι το ελληνικό μοντέλο . Πχ γα Doulton https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=13790&Standard=042 Πχ για Aquacera https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Standard=042&Company=C0555579& Όσα μοντέλα της κάθε μάρκας βρίσκονται εκεί είναι πιστοποιημένα, αν δεν υπάρχουνε τότε δεν είναι.
TSINE Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Όσα μοντέλα της κάθε μάρκας βρίσκονται εκεί είναι πιστοποιημένα, αν δεν υπάρχουνε τότε δεν είναι. Αρά κανένα ελληνικό φίλτρο δεν είναι πιστοποιημένο Απλά στηρίζονται στο ότι πιστοποιήθηκαν άλλα μοντέλα τις εταιρείας . Αρα να παραγγείλω μόνο απο εξωτερικό που βρίσκω τους συγκεκριμένους κωδικούς ?
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, TSINE είπε Αρά κανένα ελληνικό φίλτρο δεν είναι πιστοποιημένο Απλά στηρίζονται στο ότι πιστοποιήθηκαν άλλα μοντέλα τις εταιρείας . Αρα να παραγγείλω μόνο απο εξωτερικό που βρίσκω τους συγκεκριμένους κωδικούς ? Μάλλον ναι. Περίμενε μήπως απαντήσει και κάποιος άλλος να πάρεις μια δεύτερη γνώμη. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα κοιτάξει ούτε εγω για συγκεκριμένα μοντέλα και κωδικούς. Θεωρούσα πως από την στιγμή που η εταιρεία έχει πιστοποιημένα φίλτρα τότε όλα θα είναι εντάξει. Δες αν υπάρχει κάποια διαφορά στο κόστος.
TSINE Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Μάλλον ναι. Περίμενε μήπως απαντήσει και κάποιος άλλος να πάρεις μια δεύτερη γνώμη. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα κοιτάξει ούτε εγω για συγκεκριμένα μοντέλα και κωδικούς. Θεωρούσα πως από την στιγμή που η εταιρεία έχει πιστοποιημένα φίλτρα τότε όλα θα είναι εντάξει. Δες αν υπάρχει κάποια διαφορά στο κόστος. Ναι σκέψου w9522651 δεν υπάρχει στο NSF υπάρχει μόνο το w9522650 Αλλά είναι ακριβώς ίδια απο θέμα specs
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 10 λεπτά πριν, TSINE είπε Ναι σκέψου w9522651 δεν υπάρχει στο NSF υπάρχει μόνο το w9522650 Αλλά είναι ακριβώς ίδια απο θέμα specs Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα πιστεύω, ίδιες προδιαγραφές θα έχουνε.
klainmaingr Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Πήρα τελικά το toray MK2 και είμαι ήδη πολυ ευχαριστημένος. Το πήρα με 2 έξτρα φίλτρα περίπου στα 99. Αν μπορέσουν να την βγάλουν λίγο παραπάνω τα φίλτρα (εφόσον λείπω πολύ συχνά και για μεγάλα διαστήματα) θα είμαι πάρα πολυ ευχαριστημένος. Θεωρητικά με 100 ευρώ είμαι καλλυμένος μέχρι του χρόνου τον Οκτώβριο - αν όχι μέχρι τις γιορτές. Τόσα θα έδινα για 6δες σίγουρα + το κουβάλημα. Για να δούμε... Μικρό, διακριτικό, βολικό και με πολύ ωραίο νερό. 6δες τα λέγαμε... Μια σημαντική ερώτηση. Λέει επάνω στο φίλτρο να "μην αποθηκεύετε το φιλτραρισμένο νερό". Τι ακριβώς καλύπτει αυτό και τι εννοεί; Για ποιό λόγο; Προφανώς το να έχεις μερικά μπουκάλια νερό στο ψυγείο (ιδιαίτερα το καλοκαίρι) δεν θα είναι πρόβλημα. ε; 1
Maurikycli Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Επειδή αφαιρεί το χλώριο δεν είναι ασφαλές να διατηρείται το φιλτραρισμένο νερο πάνω από 24 ώρες όπως και το εμφιαλωμένο αν το ανοίξεις. Αν το βάζεις στο ψυγείο σίγουρα κρατάει παραπάνω. 1
manos_21_ Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Καλησπερα παιδια..θέλω να αγοράσω ένα φίλτρο άνω πάγκου και διάβασα αρκετές σελίδες στο νήμα αλλά δεν έβγαλα κάποιο ασφαλή συμπέρασμα σχετικά με το ποιο να παρω..έχει κάποιος να προτείνει κάποιο?ειδα αυτό το toray vino mk2 που έγραψε κάποιος αλλά διάβασα διάφορα σχόλια..είναι καλό η έχετε να προτείνετε κάποιο καλύτερο?μεχρι 100-150 ευρώ διαθέτω και να μην έχει πανάκριβα ανταλλακτικά..2 άτομα είμαστε στο σπιτι.. ευχαριστω
Swimmer21 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Καλησπέρα στο thread! Θα ήθελα να αγοράσω φίλτρο νερού για το σπίτι, με έμφαση στην προστασία από αμίαντο, καθώς ενώ το νερό εδω είναι πόσιμο, δυστυχώς το δίκτυο είναι πολύ παλιό. Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό μοντέλο; Τι φίλτρο πρέπει να κοιτάξω; Έχω εύκολη πρόσβαση κάτω από τον νεροχύτη αλλά και άνω πάγκου θα έβαζα. Καθαρίζει καλά τον αμίαντο ή να στραφώ αποκλειστικά σε εμφιαλωμένο νερό; Ευχαριστώ πολύ
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Swimmer21 είπε Καλησπέρα στο thread! Θα ήθελα να αγοράσω φίλτρο νερού για το σπίτι, με έμφαση στην προστασία από αμίαντο, καθώς ενώ το νερό εδω είναι πόσιμο, δυστυχώς το δίκτυο είναι πολύ παλιό. Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό μοντέλο; Τι φίλτρο πρέπει να κοιτάξω; Έχω εύκολη πρόσβαση κάτω από τον νεροχύτη αλλά και άνω πάγκου θα έβαζα. Καθαρίζει καλά τον αμίαντο ή να στραφώ αποκλειστικά σε εμφιαλωμένο νερό; Ευχαριστώ πολύ Έχετε σωλήνες από αμίαντο στην περιοχή σας; Θα έλεγα κάντε πρώτα μια χημική ανάλυση μην ξοδεύεστε άσκοπα. Αν όντως έχετε αμίαντο, κοιτάτε σε φίλτρο με κεραμικό στοιχείο που να συγκρατεί τον αμίαντο με μετρήσεις πιστοποιημένες, αλλιώς πάτε σε αντιστροφή όσμωση με σίγουρο αποτέλεσμα.
Geoka1982 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Έχετε σωλήνες από αμίαντο στην περιοχή σας; Θα έλεγα κάντε πρώτα μια χημική ανάλυση μην ξοδεύεστε άσκοπα. Αν όντως έχετε αμίαντο, κοιτάτε σε φίλτρο με κεραμικό στοιχείο που να συγκρατεί τον αμίαντο με μετρήσεις πιστοποιημένες, αλλιώς πάτε σε αντιστροφή όσμωση με σίγουρο αποτέλεσμα. Αν υπάρχει αμίαντος δεν είναι απαραίτητο το κεραμικό φίλτρο ούτε η αντίστροφη ώσμωση για την αφαίρεσή του. Υπάρχουν ενεργοί άνθρακες οι οποίοι είναι αποτελεσματικοί στην κατακράτησή του.
Maurikycli Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Για μένα ο κίνδυνος του αμιάντου δεν είναι όταν τον πίνεις χωρίς να σημαίνει ότι σου κάνει καλό. Το πρόβλημα είναι όταν τον απλώνεις στο σπίτι με το σφουγγάρισμα ή τον βάζεις στα ρούχα με το πλύσιμο και μετά τον εισπνέεις. Κάνε μια ανάλυση και αν όντως υπάρχει και εξακολουθείς να ανησυχείς τότε έχει νόημα να βάλεις φίλτρο κεντρικής παροχής που κατακρατεί τον αμίαντο 1
mix82g Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Στις 10/4/2022 στις 4:44 ΠΜ, Swimmer21 είπε Καλησπέρα στο thread! Θα ήθελα να αγοράσω φίλτρο νερού για το σπίτι, με έμφαση στην προστασία από αμίαντο, καθώς ενώ το νερό εδω είναι πόσιμο, δυστυχώς το δίκτυο είναι πολύ παλιό. Έχετε να προτείνετε κάποιο καλό μοντέλο; Τι φίλτρο πρέπει να κοιτάξω; Έχω εύκολη πρόσβαση κάτω από τον νεροχύτη αλλά και άνω πάγκου θα έβαζα. Καθαρίζει καλά τον αμίαντο ή να στραφώ αποκλειστικά σε εμφιαλωμένο νερό; Ευχαριστώ πολύ Δεν υπάρχει τιμή ορίου όσο αφορά τον αμίαντο. Άμα υπάρχει αμιαντος στο νερό πρέπει να κοιτάξετε μην είναι τόσο ώστε να το εισπνέεται. Το θέμα και το πρόβλημα εκεί βρίσκεται στο να εισπνεύσει κάποιος τον αμίαντο. Για το νερό ούτε Ευρώπη ούτε Αμερική έχουν όριο όσο αφορά την επίδραση του αμιαντου στο πόσιμο νερό. Βέβαια και εμένα δεν θα μου άρεσε να έχω υποψία αμιάντου στο νερό και θα χρησιμοποιούσα φίλτρο. Τα περισσότερα φίλτρα άνθρακα και κεραμικά γενικά κατακρατούν τον αμίαντο. Δες για μια σοβαρή εταιρία φίλτρου και πάρε κάτι ανάλογο. Το είπαμε πολλές φορές ότι πρέπει να ζητάτε αναλύσεις νερού της περιοχής σας από τις αρμόδιες αρχές που ασχολούνται με το δίκτυο , και ανάλογος να πράττετε όσο αφορά την αγορά φίλτρου.
manos_21_ Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Στις 9/4/2022 στις 9:22 ΜΜ, manos_21_ είπε Καλησπερα παιδια..θέλω να αγοράσω ένα φίλτρο άνω πάγκου και διάβασα αρκετές σελίδες στο νήμα αλλά δεν έβγαλα κάποιο ασφαλή συμπέρασμα σχετικά με το ποιο να παρω..έχει κάποιος να προτείνει κάποιο?ειδα αυτό το toray vino mk2 που έγραψε κάποιος αλλά διάβασα διάφορα σχόλια..είναι καλό η έχετε να προτείνετε κάποιο καλύτερο?μεχρι 100-150 ευρώ διαθέτω και να μην έχει πανάκριβα ανταλλακτικά..2 άτομα είμαστε στο σπιτι.. ευχαριστω Υπαρχει καποιοςνα δωσει μια συμβουλη/προταση φιλτρου???
manos_21_ Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 https://www.public.gr/product/home/eidi-katharismoy-and-oikiakis-hrisis/filtra-neroy/ano-pagkoy/filtro-nerou-ano-pagkou-me-keramiko-02mm-nanosilver-kai-zeolitho--primato-hcs-102/MRK2147171 αυτο είναι καλό φίλτρο?αξιζει τα λεφτά του?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα