Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχεις προδιάθεση να συγκεντρώσεις άλατα στις αρθρώσεις θα το πάθεις ανεξαρτήτως σύστασης του νερού καθώς η συνεισφορά του είναι ασήμαντη. Διαφορετικά θα πρέπει να κόψεις τροφές που τα περιέχουν οπότε θα προκύψει πρόβλημα υγείας: αν δεν παίρνεις ασβέστιο θα πάθεις οστεοπόρωση,αν δεν παίρνεις μαγνήσιο θα καταρρεύσει το νευρομυικο σύστημα και ένα σωρό άλλα που δεν ξέρω γιατί δεν είμαι γιατρός. 

Συμπερασματικά δεν σχετίζονται τα άλατα του νερού με αυτά των αρθρώσεων. 

Για την υπερβολική συγκέντρωση σιδήρου στο νερό προκύπτει άλλο θέμα υγείας γιατί δεν έχει τη μορφή που παίρνουμε από τα τρόφιμα οπότε απαιτείται αποσιδηρωση με ειδικές διατάξεις που είναι πανάκριβες

• Like 2
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 6/3/2022 στις 12:57 ΠΜ, freelove είπε

Είμαι ανάμεσα το Doulton Ultracarb κάι κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη 

έχω μπαταρία κουζίνας πού έχει 2 εξόδους. 1 για φίλτρο και 1 το νερό τής βρύσης κρύο/ζεστό. Οπότε πάω για επιλογή κάτω πάγκου φίλτρο. Πιο φίλτρο να πάρω για καλύτερη γευστική ποιότητα νερου. Είμαι Αθήνα 

Δώστε τα φώτα σάς παρακαλώ 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Αν έχεις προδιάθεση να συγκεντρώσεις άλατα στις αρθρώσεις θα το πάθεις ανεξαρτήτως σύστασης του νερού καθώς η συνεισφορά του είναι ασήμαντη. Διαφορετικά θα πρέπει να κόψεις τροφές που τα περιέχουν οπότε θα προκύψει πρόβλημα υγείας: αν δεν παίρνεις ασβέστιο θα πάθεις οστεοπόρωση,αν δεν παίρνεις μαγνήσιο θα καταρρεύσει το νευρομυικο σύστημα και ένα σωρό άλλα που δεν ξέρω γιατί δεν είμαι γιατρός. 

Συμπερασματικά δεν σχετίζονται τα άλατα του νερού με αυτά των αρθρώσεων. 

Για την υπερβολική συγκέντρωση σιδήρου στο νερό προκύπτει άλλο θέμα υγείας γιατί δεν έχει τη μορφή που παίρνουμε από τα τρόφιμα οπότε απαιτείται αποσιδηρωση με ειδικές διατάξεις που είναι πανάκριβες

Σε ευχαριστώ πολύ, είσαι αρκετά κατατοπιστικος 

• Like 2
Δημοσ.

To προβλημα στη δικη μου περιπτωση ηταν κυριως τα βρωμικά τα οποια θεωρουνται καρκινογονα

Τωρα το αν ειναι,και ποσο ειναι και σε τι δοση,ειναι μεγαλη συζητηση για ειδικους

Οπως επισης αν κανεις μια μετρηση σημερα και μια μετρηση μεθαυριο σε αλλο εργαστηριο,τα αποτελεσματα θα ειναι πιθανως συναφη αλλα σιγουρα οχι ιδια.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτηση φίλτρου ανταλλακτικού έχω διπλή θήκη 10"

Τι προτείνει η ομάδα ? 

Είχα matrix φίλτρα πριν άλλα ψάχνω για αναβάθμιση .

Να πάω σε doulton Ultracarb Imperial OBE επειδή διάβασα ότι η doulton είναι αξιοπιστή εδώ στα σχόλια  ή τι άλλο υπάρχει αξιοπιστο  σε 10" 

Είδα και τα gyeser με το comment του χρήστη στο απο κάτω σχόλειο . Τι ξέρουμε ?

Επεξ/σία από TSINE
Δημοσ.

Είμαι σε αναζήτηση φίλτρου δε έχει ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ  , θα τοποθετηθεί σε μεικτικη Βρύση κουζίνας . Κοιτάζω τύπου να τοποθετηθούν κατευθείαν στη βρύση γιατί είναι μαρμαρινος ο νεροχύτης  . Έχω διαβάσει για της εταιρείας geyser . Έχουμε κάποια άλλη πρόταση ; 

Δημοσ.

Μην ασχολειθειτε με τα Geyser. Είχα ψαχτεί εγώ πριν πολλούς μήνες.

1. Αυτό που διαφημίζουν ως inox εξωτερικά μέταλλο είναι απλά ένα πλαστικό. 

2. Το φίλτρο φαίνεται φθηνό. Επειδή όμως παρουσιάζει μια περίεργη και μη πρακτική ροή νερού προς το ποτηρι, δηλαδή αρκετή πίεση, επιβάλλεται η αγορά ενός δεύτερου εξαρτήματος που κανονικοποιεί την ροή και ρίχνει την πίεση. 

3. Δεν έχει διεθνείς πιστοποιήσεις. 

4. Η αλλαγή του στοιχείου πρέπει να γίνεται σε τέτοια συχνότητα που καλύτερα συμφέρει να αγοράσετε το μεγάλο τους φίλτρο αλλά αν συνυπολογισεις ότι δεν έχει πιστοποιήσεις και με τέτοια τιμή, καλύτερα να προτιμήσεις ένα άλλο. 

5. Αυτή η πατέντα με αραγωνιτη αμφιβάλλω πόσο σοβαρή είναι και τι παραπάνω προσφέρει σε σχέση με τα κλασσικά κεραμικά με συμπαγή ενεργό άνθρακα. 

• Like 1
Δημοσ.

Χαιρετώ τους αγαπητούς.  Έχω 2 ερωτήσεις σχετικά με τα φίλτρα Doulton.

1η Ερώτηση 

Δείχνει να είναι εξαντλημένο αυτό το μεταλλικό (κάτω πάγκου).

Θεωρείτε ότι είναι καλύτερα να περιμένει κάποιος, παρά να πάρει με πλαστικό περίβλημα ;  

2η Ερώτηση 

Μήπως έχει κάποιος ένα  κεραμικό φίλτρο 10" Doulton (το Ultracab ή το Supercub) έτοιμο για πέταμα ;

Θέλω να δοκιμάσω τις βόλτες σε περίβλημα Olympus. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/9/2021 στις 5:02 ΜΜ, johnnyman είπε

Παιδιά αυτά λένε τπτ η μπα?

Screenshot_20210908-170246_Skroutz.jpg

Ποσο συχνα θέλουν αλλαγη αυτα εδω; Πόσο είναι τα ανταλλακτικά;

Μπορούν να "συντηρηθούν" παραπανω αν βγουν απο τη βρυση;

Θέλω ενα φιλτρο για Θεσ/νικη που θα χρησιμοποιείται Χριστούγεννα, πασχα  κ καλοκαίρι, απλα για να τελειωνω με τις 6δες. Θα προτιμούσα κατι να μη φαίνεται τοσο πολυ αλλα οσο έχω διαβάσει μεχρι στιγμης αυτο ειναι το λιγότερο μπελαλιδικο για τη χρηση που το θελω.

Αν καταλαβαίνω καλα τα κατω παγκου φιλτραρουν μονιμα οποτε τζαμπα θα χαλανε τα φιλτρα για το πλυσιμο πιατων κτλ.. και τα πανω ειναι γκουμουτσια. Ιδανικα θα ελεγα κάτω πάγκου αλλα πιστευω με το κακιστο νερο της περιοχης θα εχω μιση πιεση σε ενα μηνα...

Εχετε κατι να προτείνετε; Μπορει να επεκταθεί η διαρκεια ζωης καποιου φιλτρου δεδομενης αυτης της χρησης; Ειδα κατι pbs400 κτλ που λετε αλλα μου φαίνεται λιγο overkill για μερικα λιτρα το χρονο σε μη κύριο σπιτι.

edit: Ειδα λιγο καλύτερα το layout του παγκου και χωραει και ανω παγκου αν είναι καλυτερη επιλογή.

Επεξ/σία από klainmaingr
Δημοσ.

Μια χαρά είναι αυτό που δείχνεις για το σκοπό που θέλεις

Τα κάτω πάγκου έχουν δικό τους βρυσάκι που τρυπας τον πάγκο

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/3/2022 στις 3:37 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

2. Το φίλτρο φαίνεται φθηνό. Επειδή όμως παρουσιάζει μια περίεργη και μη πρακτική ροή νερού προς το ποτηρι, δηλαδή αρκετή πίεση, επιβάλλεται η αγορά ενός δεύτερου εξαρτήματος που κανονικοποιεί την ροή και ρίχνει την πίεση. 

4. Η αλλαγή του στοιχείου πρέπει να γίνεται σε τέτοια συχνότητα που καλύτερα συμφέρει να αγοράσετε το μεγάλο τους φίλτρο αλλά αν συνυπολογισεις ότι δεν έχει πιστοποιήσεις και με τέτοια τιμή, καλύτερα να προτιμήσεις ένα άλλο. 

5. Αυτή η πατέντα με αραγωνιτη αμφιβάλλω πόσο σοβαρή είναι και τι παραπάνω προσφέρει σε σχέση με τα κλασσικά κεραμικά με συμπαγή ενεργό άνθρακα. 

Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη εταιρεία , θα κάτσω να διαβάσω και εδώ από τη αρχή . Ήθελα κάτι οικονομικό σχετικά . 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, klainmaingr είπε

Ποσο συχνα θέλουν αλλαγη αυτα εδω; Πόσο είναι τα ανταλλακτικά;

Μπορούν να "συντηρηθούν" παραπανω αν βγουν απο τη βρυση;

Θέλω ενα φιλτρο για Θεσ/νικη που θα χρησιμοποιείται Χριστούγεννα, πασχα  κ καλοκαίρι, απλα για να τελειωνω με τις 6δες. Θα προτιμούσα κατι να μη φαίνεται τοσο πολυ αλλα οσο έχω διαβάσει μεχρι στιγμης αυτο ειναι το λιγότερο μπελαλιδικο για τη χρηση που το θελω.

Αν καταλαβαίνω καλα τα κατω παγκου φιλτραρουν μονιμα οποτε τζαμπα θα χαλανε τα φιλτρα για το πλυσιμο πιατων κτλ.. και τα πανω ειναι γκουμουτσια. Ιδανικα θα ελεγα κάτω πάγκου αλλα πιστευω με το κακιστο νερο της περιοχης θα εχω μιση πιεση σε ενα μηνα...

Εχετε κατι να προτείνετε; Μπορει να επεκταθεί η διαρκεια ζωης καποιου φιλτρου δεδομενης αυτης της χρησης; Ειδα κατι pbs400 κτλ που λετε αλλα μου φαίνεται λιγο overkill για μερικα λιτρα το χρονο σε μη κύριο σπιτι.

edit: Ειδα λιγο καλύτερα το layout του παγκου και χωραει και ανω παγκου αν είναι καλυτερη επιλογή.

Η αφαίρεση του φίλτρου από το στοιχείο δεν αποτρεπει την φθορά του. Γλιτώνεις σε λίτρα επειδή θα λείπεις αλλά έχεις το κριτήριο του χρόνου. Τα κεραμικά στοιχεία εγκλωβιζουν νερό στο εσωτερικό τους το οποίο δεν έχει διέξοδο ακόμα και πολλούς μήνες εκτός να μείνουν. 

2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Έχεις να προτείνεις κάποια άλλη εταιρεία , θα κάτσω να διαβάσω και εδώ από τη αρχή . Ήθελα κάτι οικονομικό σχετικά . 

Doulton προτείνω. Toray, pentair pentek. Μετά multipure αν έχεις τα χρήματα. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/3/2022 στις 3:37 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Κοίτα να δεις και τα Primato/AquaCera λένε ότι είναι πιστοποιημένα . Αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο που πωλείται στην Ελλάδα δεν είναι στην λίστα μετά φίλτρα της AquaCera που είναι πιστοποιημένα
https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/cerametix-obe-sp-w9522651-el.html

Ο κωδικός w9522651 δεν είναι μέσα στους πιστοποιημένους κωδικούς και γενικά οι κωδικοί που έχει εδώ 
https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Standard=042&Company=C0555579& 

Δεν τους βρίσκω Ελλάδα .

Έχεις κανείς γνώση επι του θέματος ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TSINE είπε

Κοίτα να δεις και τα Primato/AquaCera λένε ότι είναι πιστοποιημένα . Αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο που πωλείται στην Ελλάδα δεν είναι στην λίστα μετά φίλτρα της AquaCera που είναι πιστοποιημένα
https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/cerametix-obe-sp-w9522651-el.html

Ο κωδικός w9522651 δεν είναι μέσα στους πιστοποιημένους κωδικούς και γενικά οι κωδικοί που έχει εδώ 

Δεν τους βρίσκω Ελλάδα .

Έχεις κανείς γνώση επι του θέματος ?

Οτι δεν βρίσκετε στον nsf μέσα δεν είναι πιστοποιημενο, οπότε μπορείτε να δείτε κάποια άλλη μαρκα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Οτι δεν βρίσκετε στον nsf μέσα δεν είναι πιστοποιημενο, οπότε μπορείτε να δείτε κάποια άλλη μαρκα. 

Βασικά ούτε το doulton Imerial OBE δεν βρίσκω στο site του NSF .

Πως κάνουμε search για να βρούμε πχ το Aquacera CeraMatix Imperial OBE με κωδικό w9522651  (Γενικά εδώ μέσα αναφέρεται ότι το CeraMatix της Aquacera είναι πιστοποιημένο σε πολλά προηγούμενα post άλλα δεν το βρίσκω στο site )

Ή πως βρίσκω το OBE Ultracarb Imperial Doulton (Και αυτό αναφέρεται ότι είναι πιστοποιημένο άλλα δεν βρίσκω τον κωδικό του) 

Ναι την μάρκα σαν μάρκα την βρίσκω στο NSF άλλα τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν βρίσκω . Πχ βρίσκω φίλτρα με ceramatix που είναι πιστοποιημένο άλλα όχι το ελληνικό μοντέλο .

Πχ γα Doulton

https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=13790&Standard=042 

Πχ για Aquacera 

Επεξ/σία από TSINE
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...