tinapo Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Μια πρόταση για φίλτρο άνω πάγκου ή κανάτα αλλά αγορά από το amazon.uk για κάτοικο του Λονδίνου ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zNikosz Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 18 λεπτά πριν, tinapo είπε Μια πρόταση για φίλτρο άνω πάγκου ή κανάτα αλλά αγορά από το amazon.uk για κάτοικο του Λονδίνου ευχαριστώ Doulton UK Εγώ που το έβαλα είμαι πολύ ευχαριστημένος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
learner Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Επείδη όσο περισσότερο το ψάχνω και στος τέλος ακόμα θα είμαι στις έρευνες, λέω να πάρω ένα σύστημα καθαρισμού νερού και θα ήθελα την βοήθειά σας. Θα πάρω διπλή φιλτροθήκη κάτω πάγκου διότι φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή κατά λάθος ανοίξει η βρύση με ζεστό νερό και χαλάσουν τα φίλτρα. Επομένως με του κάτω πάγκου θα γλυτώσω κάτι τέτοιο. Θα ήθελα το πρώτο φίλτρο για χοντρό καθαρισμό από λάσπες και σκουριές και το δεύτερο για απομάκρυνση του χλωρίου. Έπειτα δεν θα ήθελα να το συνδέσω με την κρύα παροχής της βρύσης επειδή το πλύσιμο των πιάτων θα γίνεται με αφιλτράριστο νερό. Επομένως θα πρέπει να κοιτάξω για ξεχωριστό βρυσάκι ή τρίοδη βρύση (ακριβή επιλογή). Εάν πάω για τρίοδη και κάποια στιγμή χαλάσει η τρίοδη το κόστος αλλαγής θα είναι 130+ ευρώ, ενώ αν χαλάσει το ανεξάρτητο βρυσάκι ή η απλή βρύση που χρησιμοποιώ τώρα, το κόστος αλλαγής θα είναι αρκετά λιγότερο. Τελικά σύμφωνα με αυτά που έγραψα θα πάρω διπλή φιλτροθήκη κάτω πάγκου με ανεξάρτητο βρυσάκι πάγκου. Κοιτάζω αυτό το σετ : https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/kato-pagkou/usa2gb14.html στα 150 ευρώ. Από αυτά που γράφτηκαν παλαιότερα αξίζει για αγορά ή να δω με αυτά τα λεφτά κάτι άλλο; Εάν τελικά αξίζει το παραπάνω να το παραγγείλω με τα φίλτρα που έχει; ή να διαλέξω άλλα; Επίσης να πω ότι το νερό μας (Αλεξανδρούπολη) είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2021 από learner Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 4 ώρες πριν, thyma είπε Καλησπέρα. Τελικά τοποθέτησα τη διπλή φιλτροθήκη κάτω πάγκου 1/2" (μάλλον Watts) της Primato στην υπάρχουσα βρύση, με 1ο φίλτρο το Ecosoft CPV25105BECO και δεύτερο το Aquametix για να μην έχω μεγάλη πτώση ροής σε σχέση με το Cerametix. Αναλόγως την εμπειρία χρήσης μελλοντικά μπορεί να το αντικαταστήσω με το cerametix. Κ εγώ ξεκίνησα με aquametix . Τώρα έχω βάλει το cerametix . Η πτώση πίεσης όταν έχεις cerametix δεν είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το aquametix σε μένα . Παρόλα αυτά το cerametix επειδη έχει ριτηνη που βελτιώνει- μειώνει τα άλατα , νομίζω ότι δίνει λίγο πιο ελαφρύ γευστικό νερό . Κ εγώ Τώρα πλέον το ecosoft έχω σαν πρώτο και στο cerametix σαν δεύτερο . 1 ώρα πριν, learner είπε Καλησπέρα. Επείδη όσο περισσότερο το ψάχνω και στος τέλος ακόμα θα είμαι στις έρευνες, λέω να πάρω ένα σύστημα καθαρισμού νερού και θα ήθελα την βοήθειά σας. Θα πάρω διπλή φιλτροθήκη κάτω πάγκου διότι φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή κατά λάθος ανοίξει η βρύση με ζεστό νερό και χαλάσουν τα φίλτρα. Επομένως με του κάτω πάγκου θα γλυτώσω κάτι τέτοιο. Θα ήθελα το πρώτο φίλτρο για χοντρό καθαρισμό από λάσπες και σκουριές και το δεύτερο για απομάκρυνση του χλωρίου. Έπειτα δεν θα ήθελα να το συνδέσω με την κρύα παροχής της βρύσης επειδή το πλύσιμο των πιάτων θα γίνεται με αφιλτράριστο νερό. Επομένως θα πρέπει να κοιτάξω για ξεχωριστό βρυσάκι ή τρίοδη βρύση (ακριβή επιλογή). Εάν πάω για τρίοδη και κάποια στιγμή χαλάσει η τρίοδη το κόστος αλλαγής θα είναι 130+ ευρώ, ενώ αν χαλάσει το ανεξάρτητο βρυσάκι ή η απλή βρύση που χρησιμοποιώ τώρα, το κόστος αλλαγής θα είναι αρκετά λιγότερο. Τελικά σύμφωνα με αυτά που έγραψα θα πάρω διπλή φιλτροθήκη κάτω πάγκου με ανεξάρτητο βρυσάκι πάγκου. Κοιτάζω αυτό το σετ : https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/kato-pagkou/usa2gb14.html στα 150 ευρώ. Από αυτά που γράφτηκαν παλαιότερα αξίζει για αγορά ή να δω με αυτά τα λεφτά κάτι άλλο; Εάν τελικά αξίζει το παραπάνω να το παραγγείλω με τα φίλτρα που έχει; ή να διαλέξω άλλα; Επίσης να πω ότι το νερό μας (Αλεξανδρούπολη) είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Το σύστημα της watts που έστειλες είναι από τα ποιο ποιοτικά που έχω δει γενικά . Και οι θήκες , και το βρυσάκι . Το έχει βάλει και ένας φίλος μου . Εγώ θα πήγαινα σε 2ο φίλτρο Cerametix ή aquametix. Πρώτο μπορείς να βάλεις ένα πολυπροπυλένιου για να ρίξεις την τιμή κιόλας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tinapo Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 1 ώρα πριν, dimitrisdim14 είπε Κ εγώ ξεκίνησα με aquametix . Τώρα έχω βάλει το cerametix . Η πτώση πίεσης όταν έχεις cerametix δεν είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το aquametix σε μένα . Παρόλα αυτά το cerametix επειδη έχει ριτηνη που βελτιώνει- μειώνει τα άλατα , νομίζω ότι δίνει λίγο πιο ελαφρύ γευστικό νερό . Κ εγώ Τώρα πλέον το ecosoft έχω σαν πρώτο και στο cerametix σαν δεύτερο . Δημήτρη πιστεύει ότι είναι καλό να υπάρχει και 1ο στάδιο/φίλτρο πριν το CeraMetix? Εγώ έχω μονό με CeraMetix 4 ώρες πριν, zNikosz είπε Doulton UK Εγώ που το έβαλα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Από που το αγόρασες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zNikosz Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 15 λεπτά πριν, tinapo είπε Δημήτρη πιστεύει ότι είναι καλό να υπάρχει και 1ο στάδιο/φίλτρο πριν το CeraMetix? Εγώ έχω μονό με CeraMetix Από που το αγόρασες; Απο Ελλάδα, αλλά στην Αγγλία θα βρείς εύκολα μιας και είναι Αγγλική εταιρία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Καλησπέρα, έχεις κάποιος από εσάς το συγκεκριμένο προϊόν "Φίλτρο Αποτροπής Δημιουργίας Αλάτων IPS KalyxX RedLine" http://www.tomi-spili.gr/flipbook/kalyxx.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
learner Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 dimitrisdim14 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον αυτό θα κάνω που έγραψες. Ελπίζω να έχουν και πιστοποιήσεις nsf και οι θήκες αλλά και τα φίλτρα. Πολυπροπυλενίου βλέπω ότι δίνει δύο : https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-kentrikis-parohis/filtro-nerou-polipropileniou-10-gia-kentriki-paroxi-primato.html και https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-kentrikis-parohis/polypropylene-filter-ecosoft-cpv25105becoexp.html Μάλλον βλέπω να βάζω το δεύτερο και να παίρνει καβάτζα ακόμα ένα γιατί θέλει αλλαγή δύο (02) φορές τον χρόνο. Το cerametix μάλλον πρέπει να είναι αλλαγή μία (01) φορά τον χρόνο. Είναι αυτό που το ξεπλένουμε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2021 4 ώρες πριν, learner είπε Καλησπέρα. Επείδη όσο περισσότερο το ψάχνω και στος τέλος ακόμα θα είμαι στις έρευνες, λέω να πάρω ένα σύστημα καθαρισμού νερού και θα ήθελα την βοήθειά σας. Θα πάρω διπλή φιλτροθήκη κάτω πάγκου διότι φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή κατά λάθος ανοίξει η βρύση με ζεστό νερό και χαλάσουν τα φίλτρα. Επομένως με του κάτω πάγκου θα γλυτώσω κάτι τέτοιο. Θα ήθελα το πρώτο φίλτρο για χοντρό καθαρισμό από λάσπες και σκουριές και το δεύτερο για απομάκρυνση του χλωρίου. Έπειτα δεν θα ήθελα να το συνδέσω με την κρύα παροχής της βρύσης επειδή το πλύσιμο των πιάτων θα γίνεται με αφιλτράριστο νερό. Επομένως θα πρέπει να κοιτάξω για ξεχωριστό βρυσάκι ή τρίοδη βρύση (ακριβή επιλογή). Εάν πάω για τρίοδη και κάποια στιγμή χαλάσει η τρίοδη το κόστος αλλαγής θα είναι 130+ ευρώ, ενώ αν χαλάσει το ανεξάρτητο βρυσάκι ή η απλή βρύση που χρησιμοποιώ τώρα, το κόστος αλλαγής θα είναι αρκετά λιγότερο. Τελικά σύμφωνα με αυτά που έγραψα θα πάρω διπλή φιλτροθήκη κάτω πάγκου με ανεξάρτητο βρυσάκι πάγκου. Κοιτάζω αυτό το σετ : https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/kato-pagkou/usa2gb14.html στα 150 ευρώ. Από αυτά που γράφτηκαν παλαιότερα αξίζει για αγορά ή να δω με αυτά τα λεφτά κάτι άλλο; Εάν τελικά αξίζει το παραπάνω να το παραγγείλω με τα φίλτρα που έχει; ή να διαλέξω άλλα; Επίσης να πω ότι το νερό μας (Αλεξανδρούπολη) είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Εμένα γιατί μου φαίνοται ίδια αυτά τα φίλτρα? Μιλάνε για πιστοποιήσεις αλλά την μόνη πιστοποίηση που βρήκα είναι ως προς τα υλικά για το φίλτρο dgpure ultra pb. Κάτι μου λέει ότι είναι ίδια φίλτρα και κάθε εταιρία τα παίρνει και τα πουλάει με άλλη φίρμα αν δεν κάνω λάθος.αν θες να πας στην συγκεκριμένη εταιρεία της primato τα καλύτερα φίλτρα της είναι το aquametix και cerametix όπως αναφέρθηκε. https://www.hydrotherm.gr/shop/index.php?act=viewProd&productId=389&ref=bestprice.gr&__bpgid=emx0ZCRfRnd8eCxib2pMNSEjaUpT https://www.watersafe.gr/antallaktika-filtra-nerou/dgpure/dgpure-ultra-pb.html?sl=el 6 ώρες πριν, tinapo είπε Μια πρόταση για φίλτρο άνω πάγκου ή κανάτα αλλά αγορά από το amazon.uk για κάτοικο του Λονδίνου ευχαριστώ H doulton είναι από τις κορυφαίες και πιο παλιές εταιρίες στον χώρο των φίλτρων . Είναι καθαυτού από την Αγγλία και τα πάντα τα κατασκευάζει εκεί https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?TradeName=+Ultra+pb&Standard=&ProductType=&PlantState=&PlantCountry=&PlantRegion=&submit3=Search&hdModlStd=ModlStd Εδώ είναι η πιστοποιηση για το dgpure ultra pb που έχω την εντύπωση ότι είναι το ίδιο φίλτρο που έχει η primato. Στην Καρδίτσα είναι η εταιρεία που έχει το συγκεκριμένο φίλτρο αλλά το φίλτρο κατασκευάζεται Αμερική 15 λεπτά πριν, learner είπε dimitrisdim14 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον αυτό θα κάνω που έγραψες. Ελπίζω να έχουν και πιστοποιήσεις nsf και οι θήκες αλλά και τα φίλτρα. Πολυπροπυλενίου βλέπω ότι δίνει δύο : https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-kentrikis-parohis/filtro-nerou-polipropileniou-10-gia-kentriki-paroxi-primato.html και https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-kentrikis-parohis/polypropylene-filter-ecosoft-cpv25105becoexp.html Μάλλον βλέπω να βάζω το δεύτερο και να παίρνει καβάτζα ακόμα ένα γιατί θέλει αλλαγή δύο (02) φορές τον χρόνο. Το cerametix μάλλον πρέπει να είναι αλλαγή μία (01) φορά τον χρόνο. Είναι αυτό που το ξεπλένουμε; Το aquametix και cerametix η μόνη πιστοποίηση ειναι NSF/ANSI 42 και αυτή ως προς τα υλικά. Το άλλο το φίλτρο των 4.9 ευρώ δεν έχει πιστοποίηση. Το ότι γράφουν για πιστοποίηση στην σελίδα είναι καθαρά για να πουλήσουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 2 ώρες πριν, learner είπε dimitrisdim14 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον αυτό θα κάνω που έγραψες. Ελπίζω να έχουν και πιστοποιήσεις nsf και οι θήκες αλλά και τα φίλτρα. Πολυπροπυλενίου βλέπω ότι δίνει δύο : https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-kentrikis-parohis/filtro-nerou-polipropileniou-10-gia-kentriki-paroxi-primato.html και https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-nerou-times-kentrikis-parohis/polypropylene-filter-ecosoft-cpv25105becoexp.html Μάλλον βλέπω να βάζω το δεύτερο και να παίρνει καβάτζα ακόμα ένα γιατί θέλει αλλαγή δύο (02) φορές τον χρόνο. Το cerametix μάλλον πρέπει να είναι αλλαγή μία (01) φορά τον χρόνο. Είναι αυτό που το ξεπλένουμε; Το ecosoft είναι μακράν καλύτερο , μιας και είναι βακτήριοστατικο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
learner Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 mix82g με βάση αυτά που έγραψα (διπλό κάτω πάγκου με ξεχωριστό βρυσάκι) έχεις να προτείνεις κάτι με πιστοποιήσεις nsf; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Υπάρχουν διάφορα φίλτρα στην αγορά που είναι πιστοποιημενα. Κάποια από αυτά δέχονται φίλτρα μόνο της εταιρείας. Κάποια μπορείς να βάλεις και άλλα φίλτρα του εμπορίου αν αργότερα θελήσεις. Έχουμε αναφέρει κάποια φίλτρα με πραγματικές πιστοποιήσεις ΝSF τα οποία τα βρίσκεις στην ελληνική αγορά. Εγώ προσωπικά σε τέτοιου είδους φίλτρα έχω σε υπόληψη της doulton. Έχει διπλό φίλτρο με το sediment σαν πρώτο φίλτρο για λάσπες ,χώμα σκουριά κτλ κτλ και το ultracarb σαν δεύτερο φίλτρο. Στην doulton και η θήκη και τα φίλτρα έχουν πιστοποιήσεις τόσο για τα υλικά όσο και για τις ουσίες που μειώνουν . Απλά σε χλωροφόρμιο στο τέλος ζωής το φίλτρο (ultracarb) θα το μειώσει στο 50%. Αλλά δεν νομίζω ότι έχει κάποια περιοχή πρόβλημα με το χλωροφόρμιο στην ελλάδα από όσο ξέρω. Άρα δεν μας απασχολεί αυτό. Ακόμα στην συγκεκριμένη εταιρεία που είναι από τις πιο παλιες εταιρίες φίλτρων παγκοσμίος , πρόσεξα ότι μέχρι και τα σωληνάκια που συνδέονται για το νερό είναι πιστοποιημενα. Αυτά όσο αφορά τις πιστοποιήσεις. Σαν διπλό φίλτρο θα σε πρότεινα να κοιταξεις προς τα εκεί. Αν κάτι δεις που δεν σε αρέσει στο μέλλον κτλ , μπορούν να τοποθετηθούν αλλα φίλτρα στην φίλτροθήκη και να δοκιμάσεις όπως cerametix aquametix κτλ. Απλά αν ψάχνεις βάση πιστοποίησης κάποιο φίλτρο τότε κοιτάς doulton. Υπάρχουν και πιο ακριβές λύσεις φίλτρων πιστοποιημενα τα οποία δεν πιστεύω ότι θα χρειαστούν . Απλά να ξέρεις αν το νερό σου έχει γενικά κάποιο θέμα σε κάποιες ουσίες. Καλό είναι να κάνεις ανάλυση ή να βρεις ανάλυση από τον φορέα που ασχολείται εκεί με τα νερά ώστε αν υπάρχει κάποιο θέμα συγκεκριμένο, να πας και στην σωστή λύση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχει δοκιμάσει κανείς την κανάτα της ZERO WATER ? Υπάρχουν πολλά βίντεο που βγάζει νερό με μηδενικό TDS . Και είναι η μόνη λένε που έχει πιστοποίηση nsf . Και την έχει προσφορά στο αγγλικό κατάστημα στα 20€. Με δώρο και καλά μετρητή TDS Το κάθε ανταλλακτικό βέβαια τσιμπάει λίγο σε τιμή και κάνει 18€ για 150 λίτρα . Αν την έχει δοκιμάσει κανείς να πει γνώμη Επεξ/σία 29 Απριλίου 2021 από dimitrisdim14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MariaTsab Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Καλησπέρα. Ζω σε ακριτικό νησί και γεμίζουμε πόσιμο νερό με μπιτονια από βρύσες σε σημεία του νησιού. Ποια πιστεύετε είναι η καλύτερη λύση για να φιλτράρω το νερό αυτό; Μπορώ κάπως να χρησιμοποιήσω συσκευή άνω πάγκου για να το φιλτράρω; ( Όχι όμως να το κουβαλάω στην βρύση της πόλης και να περιμένω να γεμίσει το μπιτονι με τις ώρες 😝) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2021 4 ώρες πριν, MariaTsab είπε Καλησπέρα. Ζω σε ακριτικό νησί και γεμίζουμε πόσιμο νερό με μπιτονια από βρύσες σε σημεία του νησιού. Ποια πιστεύετε είναι η καλύτερη λύση για να φιλτράρω το νερό αυτό; Μπορώ κάπως να χρησιμοποιήσω συσκευή άνω πάγκου για να το φιλτράρω; ( Όχι όμως να το κουβαλάω στην βρύση της πόλης και να περιμένω να γεμίσει το μπιτονι με τις ώρες 😝) Μάλλον πηγαίνεις για κανάτα. Θα βάζεις το νερό στην κανάτα και θα πίνεις. Δεν έχω εμπειρία με τέτοια φίλτρα . Υπάρχουν όμως καλά φίλτρα τέτοιου είδους με πιστοποιήσεις κτλ Δεν έχετε βρύση στο εκεί που μένετε? Δεν μπορώ να καταλάβω τι φάση ? Σε πιο νησί ειστε Μπάνιο πως κάνετε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα