Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, tarantules είπε

Είχε έρθει ένας φίλος μια μέρα στο σπίτι και βλέπαμε τη σειρά Chernobil και μετά καθήσαμε και κουβεντιάζαμε.Το ένα έφερε το άλλο , και ψάξαμε και βρήκαμε ενα animation που έδειχνε πως εξαπλωνόταν η ραδιενέργεια από το Τσερνομπίλ σε όλη την Ευρώπη σε βάθος χρόνου.Καλύτερα να μην το δεις.Θα απορείς γιατί ζεις ακόμα :lol:

Ακριβώς τι ίδιο έκανα κ εγώ μετά την σειρά  και το ίδιο animation είδα με το νέφος . Χαμός όντως .. γ αυτό θερίζουν οι καρκίνοι την Ευρώπη γενικά .. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

42 λεπτά πριν, mix82g είπε

Μπορείς να κάνεις αίτηση στην ΕΕΑΕ μέσω της ιστοσελίδας τους και να σε στείλουν ένα δείγμα για έλεγχο στο ραδόνιο. Το έκανα εγώ γι'αυτό στο λέω. Τα τοποθέτηση σε δύο σημεία μέσα στον χώρο που θες να ελέγξεις για 6μηνες και τα στέλνεις στην ΕΕΑΕ για ανάλυση μετα. Είναι δωρεάν όλο αυτο. Το λέω όχι μόνο για εσενα αλλά για όποιον θέλει να κανει έναν έλεγχο στο σπίτι του ή αλλού.Υπάρχουν περιοχές με πολύ υψηλά ποσοστά ιδίως σε υπόγεια κτλ.

Κατέβασα την αίτηση και δυστυχώς δεν είναι δωρεάν.Συστήνουν λέει τουλάχιστον 2 δοσίμετρα που το καθένα κοστίζει 25€+ΦΠΑ και για τα αποτελεσματα της μέτρησης πρέπει να πληρώσεις.Έχει και αριθμούς λογαριασμού τραπέζης.

1 ώρα πριν, tarantules είπε

Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σχετικά με το ραδόνιο.Άντε κα έκανες το τεστ και αποδείχτηκε οτι έχεις ραδόνιο στο υπόγειο του σπιτιού σου.Τι θα κάνεις; Το μόνο που έχω διαβάσει είναι οτι θα πρέπει να ανανεώνεις τον αέρα του υπογείου.Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.Απόσο γνωρίζω η Βόρεια Ελλάδα έχει θέμα μεραδόνιο.Προς Ροδόπη μεριά.

Τα οικολογικά χρώματα , όσο οικολογικά και να είναι δεν τα εμπιστεύομαι.Κι εγώ με τέτοια έχω βάψει το σπίτι μου αλλά και πάλι όπως και να είναι δεν μπορεί να είναι 100% ασφαλές και ας λένε οτι θέλουν.Όταν μπαίνει το εμπόριο και το χρήμα στη μέση , υπάρχουν καλοθελητές να σου δώσουν οτι πιστοποίηση θέλεις.Και στα χρώματα και στα φίλτρα νερού και οπουδήποτε.

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο :

Screenshot_1.png.f5b08b67c77e8633e1749572366aad1f.png

Με είπαν αυτοί από την ΕΕΑΕ ότι το ραδόνιο με καλό αερισμό διαλύεται. Αν όμως έχεις πολύ μεγάλες ποσότητες τότε πρέπει να φωνάξεις μηχανικό. Βάνουν στα θεμέλια ειδικα βισματα που αερίζουν τα θεμέλια και έτσι μειώνεται η ποσότητα του ραδονίου από την γη. Το ραδόνιο από την γη βγαίνει δεν έχει να κάνει με Τσερνομπίλ κτλ και έτσι από τα θεμέλια και από τα μπετά μπαίνει στα σπίτια. Μπορείς να το βρεις και σε πλακάκια από γρανίτη κτλ αν υπήρχε ραδόνιο στα πλακάκια . Παντού υπάρχει το ραδόνιο. Απλά σε κάποιες περιοχές μεγάλα ποσοστά και σε κάποιες λιγότερα. Τα υπόγεια και τα χαμηλά σπίτια πιο πολύ έχουν θεμα

43 λεπτά πριν, tarantules είπε

Κατέβασα την αίτηση και δυστυχώς δεν είναι δωρεάν.Συστήνουν λέει τουλάχιστον 2 δοσίμετρα που το καθένα κοστίζει 25€+ΦΠΑ και για τα αποτελεσματα της μέτρησης πρέπει να πληρώσεις.Έχει και αριθμούς λογαριασμού τραπέζης.

Φίλε δωρεάν είναι. Άσε τι λέει εκεί. Μου το είπανε από την ΕΕΑΕ. Και με έκανε εντύπωση αυτό που λες επειδή το είδα και εγώ. Τους πήρα τηλ και τους είπα ότι λέει 50ευρω ότι έχει, και με λένε δωρεάν είναι στείλε την αίτηση και θα σε στείλουν τα δείγματα

Πάρε τηλ αν θες να στο πούνε και αυτοί. Έχω και το όνομα της κοπελιάς που ασχολείται με τον συγκεκριμένο τομεα

Ρώτησα και για ακτινοβολία αλλά με είπαν ότι αυτό μόνο οι δήμοι κάνουν την αίτηση και γίνεται ελεγχος

25 λεπτά πριν, mix82g είπε

Φίλε δωρεάν είναι. Άσε τι λέει εκεί. Μου το είπανε από την ΕΕΑΕ. Και με έκανε εντύπωση αυτό που λες επειδή το είδα και εγώ. Τους πήρα τηλ και τους είπα ότι λέει 50ευρω ότι έχει, και με λένε δωρεάν είναι στείλε την αίτηση και θα σε στείλουν τα δείγματα

Πάρε τηλ αν θες να στο πούνε και αυτοί. Έχω και το όνομα της κοπελιάς που ασχολείται με τον συγκεκριμένο τομεα

Ρώτησα και για ακτινοβολία αλλά με είπαν ότι αυτό μόνο οι δήμοι κάνουν την αίτηση και γίνεται ελεγχος

Θα παρω τηλεφωνο κι εγω η σημερα η αυριο αν ειναι να ρωτησω ωστε να στειλω την αιτηση.

Αν ειναι δωρεαν θα το κανω.

Τι σου στελνουν ανιχνευτες(δοσιμετρα) τους οποιους τους τοποθετεις στον χωρο σου για καποιο διαστημα και μετα τους τα στελνεις για να δουνε τις μετρησεις?

11 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Θα παρω τηλεφωνο κι εγω η σημερα η αυριο αν ειναι να ρωτησω ωστε να στειλω την αιτηση.

Αν ειναι δωρεαν θα το κανω.

Τι σου στελνουν ανιχνευτες(δοσιμετρα) τους οποιους τους τοποθετεις στον χωρο σου για καποιο διαστημα και μετα τους τα στελνεις για να δουνε τις μετρησεις?

Ναι . Ένα δοσιμετρο βάζεις στο καθιστικό σε κάποιο έπιπλο πάνω , λέει γύρω στο 1.5 μέτρο, εγώ το έβαλα σε ένα έπιπλο που είναι 2 μέτρα ύψος δεν νομίζω να παίζει ρόλο, και ένα δοσιμετρο βάζεις στην κρεβατοκάμαρα. Μακριά από παράθυρα όμως να μην είναι δίπλα σε παράθυρο ώστε να κάνει σωστή μέτρηση. Το βάζεις για 6 μήνες διότι αλλιώς είναι ο χειμώνας και αλλιώς το καλοκαίρι που έχεις συνέχεια ανοιχτά παράθυρα κτλ. Θέλουν να δουν την μέτρηση από μια μεγάλη γκάμα εποχών και κλίματος  για να έχουν έναν μέσο όρο. Είναι αυτά τα μαύρα κουτάκια που στέλνω στις φωτό.

Δωρεάν είναι η αίτηση δεν ξέρω για πιο λόγο βάζουν τιμή εκεί. Τους είχα πάρει τηλ και τους ρώτησα διότι στην αίτηση έχει μια τιμή, και με είπαν ότι είναι δωρεάν όποιος θέλει στέλνει.

IMG_20210415_143338.jpg

IMG_20210415_143333.jpg

• Like 1

1 ώρα πριν, dimitrisdim14 είπε

Ναι βρήκα κ εγώ την αίτηση , και όντως λέει για 25€ ο κάθε ανιχνευτής . Θα πάρω να ρωτήσω αύριο .

Screenshot_20210415-162017_Drive.jpg.4c846b176b1d1e6730a75b114473fdfc.jpg

Ναι αυτή είναι η αίτηση. Πάντως δεν ισχύει η τιμή δεν ξέρω για πιο λόγο την γράφουν. Εν το μεταξύ μέσα στην σελίδα τους μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για τιμές σε διάφορες  μετρήσεις

https://eeae.gr/ 

Έχει μετρήσεις ραδιενέργειας ,ηλεκτρομαγνητικών πεδίων κτλ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας

2106506777 είναι το τηλέφωνο της υπεύθυνης να μιλήσετε

3 ώρες πριν, mix82g είπε

Καλημέρα . Πήρε κανένας τηλ στην ΕΕΑΕ να ρωτήσει? Τι σας είπαν εν τέλη?

Εγω δεν προλαβα να επικοινωνησω μαζι τους σημερα.Θα τους παρω απο Δευτερα τωρα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά άκρη δεν βγάζω είναι η αλήθεια και επειδή θέλω να αποφύγω επίσκεψη τεχνικού στο σπίτι ήθελα μια γνώμη για τις κανάτες πχ aquaphor. Στο νερό της Θεσσαλονίκης θα έχουν κάποιο ποιοτικό αποτέλεσμα ή να κοιτάξω κάτι άλλο;

Μέχρι τώρα είμαι με εμφιαλωμένο αλλά τα έχω δει πολλές φορές έξω στον ήλιο να τα αποθηκεύουν

Επεξ/σία από ata1983

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο θείος μου ενα φεγγάρι δούλευε σε εταιρία που είχε εμφιαλωμένα νερά, πολύ μεγάλο όνομα. Και μου είπε απο την στιγμή που το μπουκάλι βγεί στον ήλιο τελείωσε η όποια προστασία του νερού, αμέσως μολύνθηκε.

Επεξ/σία από zNikosz

3 ώρες πριν, zNikosz είπε

Ο θείος μου ενα φεγγάρι δούλευε σε εταιρία που είχε εμφιαλωμένα νερά, πολύ μεγάλο όνομα. Και μου είπε απο την στιγμή που το μπουκάλι βγεί στον ήλιο τελείωσε η όποια προστασία του νερού, αμέσως μολύνθηκε.

Δεν νομίζω ότι μολύνεται, αλλά αλλοιώνεται κάτι η κάποια στοιχεία με την επίδραση της ακτινοβολίας κάνουν χημική αντίδραση. 

Το μπουκάλι επειδή δεν είναι bpa free , όταν ζεσταθεί βγάζει στο νερό φαινόλες και αν μείνει πολύ καιρό το νερό  μέσα γεμίζει μικροπλαστικα . 1000 φορές νερό βρύσης , πάρα εμφιαλωμένο . 

Καλησπέρα. Ήθελα να μοιραστώ εδώ κάτι, όσο αφορά το ζεστό νερό αν περάσει μέσα από φίλτρο. Συγγενικό μου πρόσωπο έχει ένα φίλτρο το οποίο το είχα και εγώ 2 χρόνια. Σε κάποια στιγμή πέρασε ζεστό νερό από μέσα κατά λάθος . Όχι πολύ καυτό και όχι για πολύ ώρα. Με τον πωλητή που ήρθε 2-3 φορές σε επαφή είπε αυτός ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κτλ. Τις προάλλες σε έλεγχο που κάναμε στο νερό μέσο του φίλτρου έδειξε μεγάλους αριθμούς σε αεροβιους μικροοργανισμους. Το φίλτρο παρεπιπτόντως είναι στον χρόνο επάνω , δλδ πάνω στην αλλαγή. Στο ίδιο φίλτρο που έκανα και εγώ ανάλυση όταν ήρθε η ώρα αλλαγής τα αποτελέσματα ήταν μηδενικά. Δλδ το νερό δεν έχει αεροβιους μικροοργανισμους. Προσοχή στα ζεστά νερά μην περάσουν από το φίλτρο.  Ανοίγουν οι πόροι του άνθρακα και χαλάει η όλη κατάσταση του , με αποτέλεσμα να περνάνε ουσίες στο νερό που θα πιείτε. Σας στέλνω φωτο από τα αποτελέσματαIMG_20210407_164423.jpg.e7f0e03558b8c7939c15799a1d6d2deb.jpg

Δεν υπάρχει καθαρή σχέση αιτίου-αιτιατού για αυτό που περιγράφεις. Μπορεί η ύπαρξη μικροοργανισμών να οφείλεται αλλού.

10 ώρες πριν, mix82g είπε

Καλησπέρα. Ήθελα να μοιραστώ εδώ κάτι, όσο αφορά το ζεστό νερό αν περάσει μέσα από φίλτρο. Συγγενικό μου πρόσωπο έχει ένα φίλτρο το οποίο το είχα και εγώ 2 χρόνια. Σε κάποια στιγμή πέρασε ζεστό νερό από μέσα κατά λάθος . Όχι πολύ καυτό και όχι για πολύ ώρα. Με τον πωλητή που ήρθε 2-3 φορές σε επαφή είπε αυτός ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κτλ. Τις προάλλες σε έλεγχο που κάναμε στο νερό μέσο του φίλτρου έδειξε μεγάλους αριθμούς σε αεροβιους μικροοργανισμους. Το φίλτρο παρεπιπτόντως είναι στον χρόνο επάνω , δλδ πάνω στην αλλαγή. Στο ίδιο φίλτρο που έκανα και εγώ ανάλυση όταν ήρθε η ώρα αλλαγής τα αποτελέσματα ήταν μηδενικά. Δλδ το νερό δεν έχει αεροβιους μικροοργανισμους. Προσοχή στα ζεστά νερά μην περάσουν από το φίλτρο.  Ανοίγουν οι πόροι του άνθρακα και χαλάει η όλη κατάσταση του , με αποτέλεσμα να περνάνε ουσίες στο νερό που θα πιείτε. Σας στέλνω φωτο από τα αποτελέσματαIMG_20210407_164423.jpg.e7f0e03558b8c7939c15799a1d6d2deb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...