tarantules Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, Conan2046 είπε Δεν υπάρχει βασικά κάποιος ιδιαίτερος λόγος πλην της γεύσης. Ότι χρειαζόμαστε το παίρνουμε κατά κύριο λόγο από τις τροφές και κατά πολύ λιγότερα από το νερο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι χάνουμε το φθόριο που προστατεύει τα δόντια μας αλλά δεν νομίζω τα φίλτρα εμπλουτισμού να έχουν ούτως ή άλλως φθόριο. Έτσι είναι , αλλά όπως και να έχει προσωπικά το mineral το θεωρώ απαραίτητο και όχι προαιρετικό για μια ΑΟ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostakiss Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα σας, Για ανατολικη θεσσαλονικη απο πριματο, τι προτεινουμε? κατω παγκου με εξωτερικο βρυσακι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, kostakiss είπε Καλησπέρα σας, Για ανατολικη θεσσαλονικη απο πριματο, τι προτεινουμε? κατω παγκου με εξωτερικο βρυσακι? Τα πιο καλά φίλτρα της primato είναι aquametix και cerametix. To cerametix επειδή είναι κεραμικό ανάλογα την βρωμιά του νερού μπορεί άνα δυο-τρεις μήνες να πρέπει να καθαρίζεται κάτω από νεράκι με το μαλακό μέρος ενός σφουγγαριού που πλένεις πιάτα. Εγώ αν ήταν να διαλέξω ένα από αυτά τα δύο θα πήγαινα στο aquametix Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά Είμαι σε δίλλημα και θέλω λιγάκι τα φώτα σας. Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο post, έχω σκοπό να πάρω ένα 2ο φίλτρο άνθρακα για το σπίτι που νοικιάζω (που έχει αρκετά βαρέα μέταλλα το νερό). Ένας φίλος του insomnia μου πρότεινε το Doulton Biotect Ultra SI M12 που μου φαίνεται πολύ καλή λύση. Ωστόσο μου ήρθε μια άλλη ιδέα. Στο κανονικό μου σπίτι, χρησιμοποιώ το Doulton HCS Inox Ultracarb SI Οπότε, είπα να πάρω το hcs inox απο το κανονικό σπίτι , και να το βάλω σε αυτό που νοικιάζω. Και για το κανονικό μου σπίτι να αγοράσω το Pentair Pentek EVERPURE PBS-400 Οι απορίες μου είναι οι εξής: - Το pentair everpure θα είναι το ίδιο καλό (σε επίπεδο φιλτραρίσματος/ποιότητας/πιστοποιήσεων) όπως το doulton hcs ? - To pentair everpure φιλτράρει μικροοργανισμούς και βαρέα μέταλλα ? - Το Doulton Hcs Inox κάνει για βαρέα μέταλλα ή θα τα αφήνει να περνάνε ? - Γενικά, είναι καλή σαν ιδέα όλο αυτό ? Υπερ-ευχαριστώ όλους προκαταβολικά Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Εάν έχεις βαρέα μέταλλα πηγαίνεις σε σύστημα αντιστροφης όσμωσης. Έχεις κάνει χημική ανάλυση στο νερό σου; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Εάν έχεις βαρέα μέταλλα πηγαίνεις σε σύστημα αντιστροφης όσμωσης. Έχεις κάνει χημική ανάλυση στο νερό σου; Δεν έχω κάνει χημική ανάλυση όχι. Το επίπεδο των βαρέων μετάλλων λογικά δεν είναι σε τόσο σουπερ υψηλό επίπεδο μιας και μιλάμε για αστικό περιβάλλον, αλλά οι σωληνώσεις είναι πανπάλαιες.. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2021 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, zernex201 είπε Δεν έχω κάνει χημική ανάλυση όχι. Το επίπεδο των βαρέων μετάλλων λογικά δεν είναι σε τόσο σουπερ υψηλό επίπεδο μιας και μιλάμε για αστικό περιβάλλον, αλλά οι σωληνώσεις είναι πανπάλαιες.. Καλά και σε εμάς οι σωλήνες είναι παμπαλαιες, από τους σωλήνες βγαίνει σκουριά η οποία συγκρατείται από τα φίλτρα. Οπότε δεν είναι αναγκαία η αντίστροφη όσμωση εκτός αν έχεις εντοπίσει κάτι συγκεκριμένο σε χημική αναλυση. Τα φίλτρα που αναφέρεις είναι όλα καλά στην διηθηση μικροοργανισμων και στερεών αν είναι από 0.5μm και κάτω, διηθηση βαρέων δεν κάνουν εκτός από κάποιο φίλτρο της multipure που κρατάει το αρσενικό. Για πιστοποιήσεις ψάξε την ιστοσελίδα της NSF. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 3 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Καλά και σε εμάς οι σωλήνες είναι παμπαλαιες, από τους σωλήνες βγαίνει σκουριά η οποία συγκρατείται από τα φίλτρα. Οπότε δεν είναι αναγκαία η αντίστροφη όσμωση εκτός αν έχεις εντοπίσει κάτι συγκεκριμένο σε χημική αναλυση. Τα φίλτρα που αναφέρεις είναι όλα καλά στην διηθηση μικροοργανισμων και στερεών αν είναι από 0.5μm και κάτω, διηθηση βαρέων δεν κάνουν εκτός από κάποιο φίλτρο της multipure που κρατάει το αρσενικό. Για πιστοποιήσεις ψάξε την ιστοσελίδα της NSF. Πάντως αναφέρουν οτι συγκρατούν και τα βαρέα μέταλλα. Λογικά σε ένα βαθμό θα τα φιλτράρει απλά οχι εντελώς. Με αντίστροφη όσμωση δε θέλω να μπλέξω Κοίταζα το κάτω πάγκου της pentair που έβαλα και πιο πρίν, αλλά βλέπω οτι είναι ψιλο-μπελάς η εγκατάσταση , αλλαγή φίλτρου κλπ (πρέπει να κλεινεις παροχη νερου, να αδειαζεις πιεση κλπ). Ενώ στα ανω παγκου ειναι μακραν πιο ευκολο. Επίσης με το κατω παγκου pentair, δε ξερω κατα ποσο θα κοβει την πιεση της βρυσης, οποτε θα μου βγαινει η ψυχη με το πλυσιμο πιατων.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, zernex201 είπε Πάντως αναφέρουν οτι συγκρατούν και τα βαρέα μέταλλα. Λογικά σε ένα βαθμό θα τα φιλτράρει απλά οχι εντελώς. Με αντίστροφη όσμωση δε θέλω να μπλέξω Κοίταζα το κάτω πάγκου της pentair που έβαλα και πιο πρίν, αλλά βλέπω οτι είναι ψιλο-μπελάς η εγκατάσταση , αλλαγή φίλτρου κλπ (πρέπει να κλεινεις παροχη νερου, να αδειαζεις πιεση κλπ). Ενώ στα ανω παγκου ειναι μακραν πιο ευκολο. Επίσης με το κατω παγκου pentair, δε ξερω κατα ποσο θα κοβει την πιεση της βρυσης, οποτε θα μου βγαινει η ψυχη με το πλυσιμο πιατων.. Τα βαρέα μέταλλα προκαλούν προβλήματα ακόμα και σε μικρές ποσότητες, οπότε χρειάζεσαι πολύ υψηλό ποσοστό απομάκρυνσης και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με αντιστροφή όσμωση, τα φίλτρα δεν έχουν σημαντικό όφελος καθώς κάνουν χαμηλό ποσοστό και σε συγκεκριμένα στοιχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toumpeki Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Έχω ένα διπλό φίλτρο κάτω πάγκου 10" της atlas με φίλτρα Matrikx. Μετά την τελευταία αλλαγή γκρινιάζει η οικογένεια για τη γεύση και σκέφτομαι να τα αλλάξω σύντομα με Pentek. Γνωρίζει να μου προτείνει κάποιος ποια 2 φίλτρα πρέπει να πάρω γιατί βλέπω στην αγορά πολλές επιλογές; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
douloudisd Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 20/9/2012 στις 3:27 ΜΜ, chk είπε Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από douloudisd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Geoka1982 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 20 ώρες πριν, zernex201 είπε Πάντως αναφέρουν οτι συγκρατούν και τα βαρέα μέταλλα. Λογικά σε ένα βαθμό θα τα φιλτράρει απλά οχι εντελώς. Με αντίστροφη όσμωση δε θέλω να μπλέξω Κοίταζα το κάτω πάγκου της pentair που έβαλα και πιο πρίν, αλλά βλέπω οτι είναι ψιλο-μπελάς η εγκατάσταση , αλλαγή φίλτρου κλπ (πρέπει να κλεινεις παροχη νερου, να αδειαζεις πιεση κλπ). Ενώ στα ανω παγκου ειναι μακραν πιο ευκολο. Επίσης με το κατω παγκου pentair, δε ξερω κατα ποσο θα κοβει την πιεση της βρυσης, οποτε θα μου βγαινει η ψυχη με το πλυσιμο πιατων.. Το PBS-400 σύμφωνα με τα λίτρα που δίνει ανά λεπτό δεν θα σου κόψει την πίεση ενώ η αλλαγή του φίλτρου είναι πάρα πολύ εύκολη. 17 ώρες πριν, Toumpeki είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων. Έχω ένα διπλό φίλτρο κάτω πάγκου 10" της atlas με φίλτρα Matrikx. Μετά την τελευταία αλλαγή γκρινιάζει η οικογένεια για τη γεύση και σκέφτομαι να τα αλλάξω σύντομα με Pentek. Γνωρίζει να μου προτείνει κάποιος ποια 2 φίλτρα πρέπει να πάρω γιατί βλέπω στην αγορά πολλές επιλογές; Σαν πρώτο στάδιο μπορείς να δείς αυτό που είναι πολυπροπυλένιο και άνθρακας μαζί https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-ivridikou-energou-anthraka-pentair-pentek-dfx-cb-10-10mm-10″/ και σαν δεύτερο αυτό https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pentair-pentek-cfb-pb-10-05mm/ 22 ώρες πριν, zernex201 είπε Καλησπέρα παιδιά Είμαι σε δίλλημα και θέλω λιγάκι τα φώτα σας. Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο post, έχω σκοπό να πάρω ένα 2ο φίλτρο άνθρακα για το σπίτι που νοικιάζω (που έχει αρκετά βαρέα μέταλλα το νερό). Ένας φίλος του insomnia μου πρότεινε το Doulton Biotect Ultra SI M12 που μου φαίνεται πολύ καλή λύση. Ωστόσο μου ήρθε μια άλλη ιδέα. Στο κανονικό μου σπίτι, χρησιμοποιώ το Doulton HCS Inox Ultracarb SI Οπότε, είπα να πάρω το hcs inox απο το κανονικό σπίτι , και να το βάλω σε αυτό που νοικιάζω. Και για το κανονικό μου σπίτι να αγοράσω το Pentair Pentek EVERPURE PBS-400 Οι απορίες μου είναι οι εξής: - Το pentair everpure θα είναι το ίδιο καλό (σε επίπεδο φιλτραρίσματος/ποιότητας/πιστοποιήσεων) όπως το doulton hcs ? - To pentair everpure φιλτράρει μικροοργανισμούς και βαρέα μέταλλα ? - Το Doulton Hcs Inox κάνει για βαρέα μέταλλα ή θα τα αφήνει να περνάνε ? - Γενικά, είναι καλή σαν ιδέα όλο αυτό ? Υπερ-ευχαριστώ όλους προκαταβολικά Και οι δύο λύσεις είναι εξίσου καλές και σε επίπεδο πιστοποιήσεων αλλά και σε επίπεδο φιλτραρίσματος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Toumpeki Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 5 ώρες πριν, Geoka1982 είπε Σαν πρώτο στάδιο μπορείς να δείς αυτό που είναι πολυπροπυλένιο και άνθρακας μαζί https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-ivridikou-energou-anthraka-pentair-pentek-dfx-cb-10-10mm-10″/ και σαν δεύτερο αυτό https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pentair-pentek-cfb-pb-10-05mm/ Σ ευχαριστώ πολύ 🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτές τις μέρες θα αλλάξω νεροχύτη και μπαταρία στην κουζίνα. Πρέπει να προσέξω τι θα πάρω, ώστε όταν βάλω σύστημα φιλτραρίσματος κάτω πάγκου να είμαι έτοιμος; Π.χ. Να είναι η μπαταρία που θα πάρω χαμηλής πίεσης; Να είναι τρίοδη; Να είναι ο νεροχύτης από υλικό που να ανοίγουν εύκολα τρύπες για βρυσάκια; Αυτές οι μπαταρίες τύπου Grohe Blue που περιλαμβάνουν και φίλτρα τι λένε; Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2021 από Philippe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2021 Είναι από την σελίδα της aquasana διάβασα διάφορες ερωτήσεις και απαντήσεις και έπεσα πάνω σε αυτό. Υποτίθεται made in usa λέει ξέρει κανένας που κατασκευάζονται? Στο NSF το φίλτρο aq5300+ το έχει εκεί που λέει Facility : Zhongshan, China. Τι εννοεί ότι είναι δοκιμασμένο στην Κίνα,? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα