mix82g Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Το ένα είναι το aquaperform το οποίο καθαρίζει αρσενικό. Το άλλο είναι το aquaversa το οποίο έχει πιστοποιηση 401 . Έχει κάποιες ουσίες που καθαρίζει επιπλέον από το aquaperform. Αλλά όταν έστειλα μνμ με είπαν ότι δεν δώσανε τα 40000 ευρώ για το aquaperform για να πάρουν την πιστοποιηση. Είναι ίδιο με το aquaversa με την μόνη διαφορά ότι καθαρίζει αρσενικό. Αυτό με είπαν. Δείτε αν ανοίγουν τα αρχεία και πείτε μου. Είναι πιστοποιήσεις απόδοσης από την NSF mp-performance-sheets-aquaperform (7).pdf mp-performance-sheets-aquaversa (4).pdf Το aquaperform είναι πιο ακριβό από οτι το aquaversa.το aquaversa έχει NSF 42,53,401 και το aquaperform όπως είπα έχει μόνο NSF 42 και 53. Απλά όπου και αν έψαξα λένε ότι είναι το ίδιο φίλτρο με την διαφορά ότι το aquaperform καθαρίζει το αρσενικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, dimitrisdim14 είπε Πολύ σωστή η παρατήρηση σου , ούτε το doulton ούτε το cerametix ούτε το aquametix έχουν αναφορές για αμίαντο . Έχεις τα έγγραφα από multipure να τα δούμε? Tα κεραμικά φίλτρα κατακρατούν σωματίδια μεγέθους 0,5 micron (0,5μm) και πάνω Οι ίνες αμιάντου στο νερό είναι μεταξύ 1 - 4 microns. Asbestos in the Water Supply Guide and Resources Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sofiathereal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Καλησπέρα κύριοι υπάρχει κάποια πρόταση σε Φίλτρα Νερού Μπαταρίας Βρύσης για σπίτι. Ενοίκιο σε σπίτι στην Κέρκυρα πλέον πολύ αλάτι και οι 17 6αδες τον πρώτο μήνα δεν μου έκατσαν καλά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iosif_L Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2021 Λοιπόν επειδή θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε πάμε πάλι από την αρχή. Φίλτρα ενεργού άνθρακα. Λειτουργούν από την φύση τους σαν καταλύτες ανάλογα πάντα με την ποιότητα τους (την κατεργασία που έχουν υποστεί, το μέγεθος και οι πόροι) μειώνουν σε σημαντικό βαθμό επιβλαβή στοιχεία που υπάρχουν στο νερό. Πίσω από το "μειώνουν" κρύβεται η σύγχυση που επικρατεί εδώ μέσα με τις διάφορες απόψεις. Αναφέρθηκαν νιτρικά, αμίαντος, αρσενικό και άλλα. Ναι τα μειώνουν οι καλοί άνθρακες όπως η Pure, Pentair, Doulton, Multipure, Aquasana, Aquacera κ.α. Πάμε να δούμε όμως τι μειώνουν ακριβώς. Μειώνουν μικροποσότητες όπως λέει ο Δημήτρης και για ελάχιστα λίτρα. Όσο περισσότερο βεβαρυμμένο είναι το νερό τόσο το ποσοστό μείωσης μικραίνει καθώς και ο χρόνος ζωής. Οι περισσότεροι άνθρακες τις αγοράς προορίζονται για μικροβιολογικά ασφαλές νερό και όχι για βεβαρυμμένανα νερά. Το λύσαμε αυτό? Πάμε τώρα στο Envirotek που φαγώθηκαν μερικοί. Βρήκες αγαπητέ mix82 μια ανάλυση νερού από τα φίλτρα που προανέφερες που να ανερεί την ανάλυση της Envirotek? Παρακαλώ ανέβασέ το για να μην νιώθουμε τύψεις που προτείνουμε τα φίλτρα που προανέφερες. Πάμε τώρα στην όσμωση. Μόνο η όσμωση δίνει σίγουρα αποτελέσματα σε βεβαρυμμένα νερά χωρίς να μειώνεται ο χρόνος ζωής. Για να δούμε τι εννοούμε βεβαρυμμένα νερά. Πάρτε μολύβι και χαρτί. Περιοχή με νιτρικό άλλας 90mg/lt φυσικά βάζω όσμωση. είμαι καλυμμένος? ναι γιατί έχω μια ποιοτική μεμβράνη με και θα το κατεβάσει περίπου 1,8mg/lt σταθερά για πάνω από έναν χρόνο. Αν έχω τώρα 200mg/lt θα αφήσω την όσμωση έτσι? Αν την αφήσω το 200 θα γίνει 10. Θέλω να μείνει 10 η να το κάνω 0? Αν θέλω να γίνει 0 τότε θα βοηθήσω στην όσμωση με ένα φίλτρο ρητίνης νιτρικών. Τα νιτρικά είναι μια απλή αντιμετώπιση. το θέμα περιπλέκεται αν υπάρχει στο νερό σίδηρο, μαγγάνιο και χλώριο, ή αρσενικό σε αλκαλικό περιβάλλον. Παρακαλώ κάποιον έξυπνο γνώστη να απαντήσει. Μην ντρέπεστε αν κάνετε λάθος. Υπάρχει και η βοήθεια των φιλτράδων που μπορεί να βοηθήσει. Ανεβάστε και καμιά ανάλυση όσμωσης να ηδούμε τι γίνεται? 4 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 4 ώρες πριν, Iosif_L είπε Λοιπόν επειδή θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε πάμε πάλι από την αρχή. Φίλτρα ενεργού άνθρακα. Λειτουργούν από την φύση τους σαν καταλύτες ανάλογα πάντα με την ποιότητα τους (την κατεργασία που έχουν υποστεί, το μέγεθος και οι πόροι) μειώνουν σε σημαντικό βαθμό επιβλαβή στοιχεία που υπάρχουν στο νερό. Πίσω από το "μειώνουν" κρύβεται η σύγχυση που επικρατεί εδώ μέσα με τις διάφορες απόψεις. Αναφέρθηκαν νιτρικά, αμίαντος, αρσενικό και άλλα. Ναι τα μειώνουν οι καλοί άνθρακες όπως η Pure, Pentair, Doulton, Multipure, Aquasana, Aquacera κ.α. Πάμε να δούμε όμως τι μειώνουν ακριβώς. Μειώνουν μικροποσότητες όπως λέει ο Δημήτρης και για ελάχιστα λίτρα. Όσο περισσότερο βεβαρυμμένο είναι το νερό τόσο το ποσοστό μείωσης μικραίνει καθώς και ο χρόνος ζωής. Οι περισσότεροι άνθρακες τις αγοράς προορίζονται για μικροβιολογικά ασφαλές νερό και όχι για βεβαρυμμένανα νερά. Το λύσαμε αυτό? Πάμε τώρα στο Envirotek που φαγώθηκαν μερικοί. Βρήκες αγαπητέ mix82 μια ανάλυση νερού από τα φίλτρα που προανέφερες που να ανερεί την ανάλυση της Envirotek? Παρακαλώ ανέβασέ το για να μην νιώθουμε τύψεις που προτείνουμε τα φίλτρα που προανέφερες. Πάμε τώρα στην όσμωση. Μόνο η όσμωση δίνει σίγουρα αποτελέσματα σε βεβαρυμμένα νερά χωρίς να μειώνεται ο χρόνος ζωής. Για να δούμε τι εννοούμε βεβαρυμμένα νερά. Πάρτε μολύβι και χαρτί. Περιοχή με νιτρικό άλλας 90mg/lt φυσικά βάζω όσμωση. είμαι καλυμμένος? ναι γιατί έχω μια ποιοτική μεμβράνη με και θα το κατεβάσει περίπου 1,8mg/lt σταθερά για πάνω από έναν χρόνο. Αν έχω τώρα 200mg/lt θα αφήσω την όσμωση έτσι? Αν την αφήσω το 200 θα γίνει 10. Θέλω να μείνει 10 η να το κάνω 0? Αν θέλω να γίνει 0 τότε θα βοηθήσω στην όσμωση με ένα φίλτρο ρητίνης νιτρικών. Τα νιτρικά είναι μια απλή αντιμετώπιση. το θέμα περιπλέκεται αν υπάρχει στο νερό σίδηρο, μαγγάνιο και χλώριο, ή αρσενικό σε αλκαλικό περιβάλλον. Παρακαλώ κάποιον έξυπνο γνώστη να απαντήσει. Μην ντρέπεστε αν κάνετε λάθος. Υπάρχει και η βοήθεια των φιλτράδων που μπορεί να βοηθήσει. Ανεβάστε και καμιά ανάλυση όσμωσης να ηδούμε τι γίνεται? Με το χλώριο γιατί περιπλέκεται? Είναι κάτι που είναι από τις πιο πολλές εταιρείες αντιμετωπισιμο από ότι έχω δει.οσο για την Envirotek είναι ένα απλό εργαστήριο ... Άλλη βαρύτητα έχει ένα τέτοιο εργαστήριο και άλλη βαρύτητα ένα της NSF. Είπαμε τα αποτελέσματα κ η αξιοπιστια που βγάζουν διαφέρουν από εργαστήριο σε εργαστήριο . Εγω πχ πιο πολύ με έπεισε ο πωλητής που μιλήσαμε και αρκετα μπορώ να πω(κανένα μισάωρο) στο τηλ παρά τα αποτελέσματα της Envirotek. Το aquametix βλέπεις ένα 99.9 σε όλες τις ουσίες σχεδόν. Σε κανένα φίλτρο δεν είδα τόσες ουσίες με τέτοια ποσοστά... Καλά δεν το συζητώ για νιτρικά βαριά μέταλλα κτλ που και αυτά τα περισσότερα 99.9 τα ρίχνει. Και από ότι είδα δεν είναι και μικρά τα ποσοστά. Όπως λες ας πούμε αρσενικό αν έχει 200 στο τέλος βγαίνει με 0.2 %.Και αν έχεις αμφιβολία για την αντοχή το αλλάζεις ανα 6μηνο. Εν πάση περιπτώσει θα ήθελα να δω και κάτι πιο καινούριο σε πιστοποίηση. Είναι από το 2014 οι πιστοποιήσεις της Envirotek . Με είπαν ότι περιμένουν κάποιες ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις και όχι μόνο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 1 ώρα πριν, mix82g είπε Εγω πχ πιο πολύ με έπεισε ο πωλητής που μιλήσαμε και αρκετα μπορώ να πω(κανένα μισάωρο) στο τηλ Μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτά που λες (δεν παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή την όλη συζήτηση) αλλά μια μικρή επισήμανση. Για αυτό τον πωλητή τον λένε πωλητή. Για να σε πείσει και να πουλήσει :p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, zernex201 είπε Μπορεί να έχεις δίκιο σε αυτά που λες (δεν παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή την όλη συζήτηση) αλλά μια μικρή επισήμανση. Για αυτό τον πωλητή τον λένε πωλητή. Για να σε πείσει και να πουλήσει 😛 Ναι το ήξερα ότι θα ακουγόταν έτσι 😂😂 Με παρότρυνε όταν πάρω το φίλτρο να κάνω ανάλυση και να τους την στείλω γιατί τα χρειαζόμαστε και είναι η καλύτερη διαφήμιση για εμάς. Δλδ επειδή είναι σίγουρος ότι δεν θα δείξει ανεβασμένα επίπεδα ουσιών και με την λογική ότι μετά θα το πω και σε άλλους κτλ κτλ. Αυτό εννοεί διαφήμιση όταν λέει και εκεί λέω μπας και τελικά ισχύουν?? Αυτό που λέει δεν είναι κάτι δυσκολο. Το να βάλω φίλτρο και να κάνω ανάλυση. Με παροτρύνει κιόλας.το ότι είναι τόσος σίγουρος αυτό με έκανε να πειστω.θα δούμε. Ας βγουν τα αποτελέσματα και βλέπω που θα κινηθώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Conan2046 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 9 ώρες πριν, Iosif_L είπε το θέμα περιπλέκεται αν υπάρχει στο νερό σίδηρο, μαγγάνιο και χλώριο, ή αρσενικό σε αλκαλικό περιβάλλον. Παρακαλώ κάποιον έξυπνο γνώστη να απαντήσει. Μην ντρέπεστε αν κάνετε λάθος. Υπάρχει και η βοήθεια των φιλτράδων που μπορεί να βοηθήσει. Ανεβάστε και καμιά ανάλυση όσμωσης να ηδούμε τι γίνεται? Ωραίο το πόστ σου! Για την αντίστροφη έχω ακούσει και διαβάσει ότι δεν είναι αποτελεσματική ενάντια στο αρσενικό, αλλά δεν έχω καταλάβει γιατί, Μπορεί και περνάει από τους πόρους ή τους καταστρέφει κάνοντας και την μεμβράνη λιγότερο αποτελεσματική; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Το πρόβλημα με τους περισσότερους εδώ μέσα είναι οτι ψειρίζετε τη μαϊμού όσον αφορά τις πιστοποιήσεις των διαφόρων φίλτρων και ψωνίζετε βάση του "ποιος την έχει μακρύτερη".Μάλιστα , από τη μια είσαστε μπρούκληδες και δίνετε όσο όσο για ένα φίλτρο με τις σούπερ πιστοποιήσεις και από την άλλη είσαστε τόσο τσιφούτηδες που δεν θέλετε να βάλετε το χεράκι στην τσέπη να πληρώσετε να κάνετε μια χημική ανάλυση του νερού που πίνετε.Απλά αρκείστε στα λεγόμενα της κάθε εταιρίας.Ο φίλος λίγα πόστ πιο πάνω εμπιστεύεται λέει την εταιρία μόνο και μόνο επειδή του είπε να πάει να κάνει ανάλυση νερού για το φίλτρο τους και να το δώσει μάλιστα σε αυτούς να το διαφημίσουν κιόλας.Αυτά τα τραγελαφικά μόνο στη δική μας μπανανία γίνονται.Μέσα σε όλα αυτά , έχουμε και τους προμότορες που μπαίνουν και φτοιάχνουν λογαριασμούς στο insomnia και έρχονται να μας πουλήσουν την πραμάτεια τους λες και δεν καταλαβαίνουμε ποιοι είναι και ποιες εταιρίες αβαντάρουν. Όταν πριν 8 χρόνια αγόρασα για πρώτη φορά σύστημα αντίστροφης όσμωσης , μέχρι να καταλήξω ποια είναι τα ιδανικά φίλτρα για το σύστημά μου , όχι μόνο δοκίμασα αρκετά της αγοράς αλλά κάθε φορά που τα έβαζα πάνω έσκαγα και χρήμα για να κάνω τις χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις για να δω αν αυτά που διατείνονται οτι κάνουν αν όντως τα κάνουν.Εαν θέλετε να αμπελοφιλοσοφείτε για τις μάρκες των φίλτρων , κάντε το ελεύθερα και φτάστε το θέμα και στις 1.000 σελίδες αν μπορείτε.Ουσία όμως μηδέν βλέπω μέχρι στιγμής. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 7 λεπτά πριν, tarantules είπε Το πρόβλημα με τους περισσότερους εδώ μέσα είναι οτι ψειρίζετε τη μαϊμού όσον αφορά τις πιστοποιήσεις των διαφόρων φίλτρων και ψωνίζετε βάση του "ποιος την έχει μακρύτερη".Μάλιστα , από τη μια είσαστε μπρούκληδες και δίνετε όσο όσο για ένα φίλτρο με τις σούπερ πιστοποιήσεις και από την άλλη είσαστε τόσο τσιφούτηδες που δεν θέλετε να βάλετε το χεράκι στην τσέπη να πληρώσετε να κάνετε μια χημική ανάλυση του νερού που πίνετε.Απλά αρκείστε στα λεγόμενα της κάθε εταιρίας.Ο φίλος λίγα πόστ πιο πάνω εμπιστεύεται λέει την εταιρία μόνο και μόνο επειδή του είπε να πάει να κάνει ανάλυση νερού για το φίλτρο τους και να το δώσει μάλιστα σε αυτούς να το διαφημίσουν κιόλας.Αυτά τα τραγελαφικά μόνο στη δική μας μπανανία γίνονται.Μέσα σε όλα αυτά , έχουμε και τους προμότορες που μπαίνουν και φτοιάχνουν λογαριασμούς στο insomnia και έρχονται να μας πουλήσουν την πραμάτεια τους λες και δεν καταλαβαίνουμε ποιοι είναι και ποιες εταιρίες αβαντάρουν. Όταν πριν 8 χρόνια αγόρασα για πρώτη φορά σύστημα αντίστροφης όσμωσης , μέχρι να καταλήξω ποια είναι τα ιδανικά φίλτρα για το σύστημά μου , όχι μόνο δοκίμασα αρκετά της αγοράς αλλά κάθε φορά που τα έβαζα πάνω έσκαγα και χρήμα για να κάνω τις χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις για να δω αν αυτά που διατείνονται οτι κάνουν αν όντως τα κάνουν.Εαν θέλετε να αμπελοφιλοσοφείτε για τις μάρκες των φίλτρων , κάντε το ελεύθερα και φτάστε το θέμα και στις 1.000 σελίδες αν μπορείτε.Ουσία όμως μηδέν βλέπω μέχρι στιγμής. Κοίτα τα χρήματα για μια ανάλυση χημική και μικροβιολογική είναι γενικά λίγα! Ήδη όπως είπα παραπάνω επειδή έχω το Κάμελοτ και πέρασε σχεδόν ένας χρόνος όσο λένε αυτοί ότι πρέπει να το αλλάζω έκανα ανάλυση και περιμένω αποτελεσματα. Και έδωσα και το κάτι παραπάνω για να κάνω και κάποια βαρέα μέταλλα αρσενικό μόλυβδο κτλ. Το ίδιο πράγμα θα κάνω και με τα άλλα φίλτρα αν αλλάξω. Εννοείται όχι στην αρχή όμως!! Γιατί στην αρχή μπορεί να καθαρίζει κάπως τα πράγματα... Αλλά αργότερα για να δω αν καθαρίζει και τι μετά από καιρό. Το ότι έχω πειστεί δεν σημαίνει ότι κόβω το κεφάλι μου για το συγκεκριμένο φίλτρο. Ήμουν ο πρώτος που ήρθα σε αντιπαράθεση για τα συγκεκριμένα φίλτρα τα οποία έχουν και της Παναγιας τα μάτια από ουσίες που καθαρίζουν ... Το να πάρω όμως το φίλτρο και να κάνω την ανάλυση αργότερα δεν είναι κάτι. Θέλω όμως να ξέρω τι έχει και τι όχι το νερό και αναλόγως θα πράξω.στα τυφλά δεν παίρνεις φίλτρα χωρίς να ξέρεις τι έχει το νερό σου. Έχω εξηγήσει πιο πάνω το τι φοβάμαι για το νερό. Θα τα δω όμως και θα τα ψάξω ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, mix82g είπε Κοίτα τα χρήματα για μια ανάλυση χημική και μικροβιολογική είναι γενικά λίγα! Ήδη όπως είπα παραπάνω επειδή έχω το Κάμελοτ και πέρασε σχεδόν ένας χρόνος όσο λένε αυτοί ότι πρέπει να το αλλάζω έκανα ανάλυση και περιμένω αποτελεσματα. Και έδωσα και το κάτι παραπάνω για να κάνω και κάποια βαρέα μέταλλα αρσενικό μόλυβδο κτλ. Το ίδιο πράγμα θα κάνω και με τα άλλα φίλτρα αν αλλάξω. Εννοείται όχι στην αρχή όμως!! Γιατί στην αρχή μπορεί να καθαρίζει κάπως τα πράγματα... Αλλά αργότερα για να δω αν καθαρίζει και τι μετά από καιρό. Το ότι έχω πειστεί δεν σημαίνει ότι κόβω το κεφάλι μου για το συγκεκριμένο φίλτρο. Ήμουν ο πρώτος που ήρθα σε αντιπαράθεση για τα συγκεκριμένα φίλτρα τα οποία έχουν και της Παναγιας τα μάτια από ουσίες που καθαρίζουν ... Το να πάρω όμως το φίλτρο και να κάνω την ανάλυση αργότερα δεν είναι κάτι. Θέλω όμως να ξέρω τι έχει και τι όχι το νερό και αναλόγως θα πράξω.στα τυφλά δεν παίρνεις φίλτρα χωρίς να ξέρεις τι έχει το νερό σου. Έχω εξηγήσει πιο πάνω το τι φοβάμαι για το νερό. Θα τα δω όμως και θα τα ψάξω ... Η σωστή τακτική είναι να κάνεις χημική και μικροβιολογική ανάλυση πριν την τοποθέτηση των όποιων φίλτρων για να δεις τι ποιότητα παίρνεις από το δίκτυο της περιοχής σου και αφού βάλεις τα φίλτρα πάνω , αφήνεις να περάσει ένα σχετικά εύλογο χρονικό διάστημα πχ 2-3 μηνών και ξανακάνεις μια ανάλυση του νερού και απλά συγκρίνεις τα αποτελέσματα. Είσαι στη σωστή βάση με μόνη ένσταση οτι έβαλες φίλτρο της Κάμελοτ η οποία είναι γνωστή για τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί κατά καιρούς.Επίσης να γνωρίζεις οτι στην τιμή που πλήρωσες , ένα πολύ μεγάλο μέρος της είναι για να πληρώνουν τις διαφημίσεις που κάνουν πρωί μεσημέρι βράδυ σε όλα σχεδόν τα δίκτυα τηλεόρασης.Τοπικά και πανελαδικά.Δηλαδή πληρώνεις παπάτζες με απλά ελληνικά φίλε μου και όχι φίλτρα. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από tarantules 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Το να είχα εταιρεία με φίλτρα εγώ προσωπικά , και αν δεν ήμουν σίγουρος για το φίλτρο μου, δεν θα έλεγα τον άλλον να το πάρει και να πάει να κάνει ανάλυση γιατί άμα γίνει έτσι και εκτεθω χάνει πολλά και η εταιρεία.μπορει να υπάρξουν καταγγελίες , πρόστιμα κτλ δεν θα ρισκάρει για 70-80 ευρώ να πληρώσω στο τέλος χιλιάδες ευρώ. Ο καθένας αν το έκανε αυτό θα κλείνανε πολλές μουφα εταιρείες. Και πρέπει να το κανει.Η συγκεκριμένη δεν είναι και κάποια άγνωστη εταιρία να λέμε την αλήθεια. Είναι αμερικάνικη είναι γενικά μια σοβαρή εταιρία όπως πολλές άλλες και πιστεύω πως αυτοί θα χάσουν σε περίπτωση που κάνω ανάλυση και βρεθούν αλλα πράγματα από ότι λένε και ισχυρίζοντε. Δεν νομίζω να θέλει κάποιος να μπλέκει με καταγγελίες κτλ. Υπάρχουν και οι επιτήδειοι που πράγματι μπορεί να σε πουν ότι καθαρίζει τα πάντα ενώ να μην ισχύει. Παίζει και ρόλο από ποια εταιρεία σου το λένε. Είναι αλλιώς να σου το λέει κάποια εταιρεία σαν την aquacera και αλλιώς μια εταιρία που σε λέει ότι πίνεις Ολύμπιο νερό. Τους πρώτους ίσως τους πιστέψω εννοείται με κάποιες αμφιβολίες και εννοείται θα κάνω τις απαραίτητες ενέργειες και τεστ. Τους άλλους ούτε καν θα δώσω σημασία. Θα πως ένα οκ... Πάμε παρακάτω ... 2 λεπτά πριν, tarantules είπε Η σωστή τακτική είναι να κάνεις χημική και μικροβιολογική ανάλυση πριν την τοποθέτηση των όποιων φίλτρων για να δεις τι ποιότητα παίρνεις από το δίκτυο της περιοχής σου και αφού βάλεις τα φίλτρα πάνω , αφήνεις να περάσει ένα σχετικά εύλογο χρονικό διάστημα πχ 2-3 μηνών και ξανακάνεις μια ανάλυση του νερού και απλά συγκρίνεις τα αποτελέσματα. Είσαι στη σωστή βάση με μόνη ένσταση οτι έβαλες φίλτρο της Κάμελοτ η οποία είναι γνωστή για τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί κατά καιρούς.Επίσης να γνωρίζεις οτι στην τιμή που πλήρωσες , ένα πολύ μεγάλο μέρος της είναι για να πληρώνουν τις διαφημίσεις που κάνουν πρωί μεσημέρι βράδυ σε όλα σχεδόν τα δίκτυα τηλεόρασης.Τοπικά και πανελαδικά.Δηλαδή πληρώνεις παπάτζες με απλά ελληνικά φίλε μου και όχι φίλτρα. Αυτά τα έψαξε η γυναίκα μου. Την είχα πει ότι μπορεί να είναι απάτη η εταιρία αυτή αλλά με έλεγε ότι βλέπει καλά σχόλια κτλ. Δεν ασχολήθηκα. Πριν καιρό έπεσε στο ποστ εδώ μέσα και με λέει έλα να δεις τι γράφουν. Τότε άρχισα να την ψιλιαζομαι και είπα θα κάτσω να ψάξω τα πράγματα.... Εγω δλδ από την στιγμή που είπα ότι θα ασχοληθώ το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να στείλω ανάλυση φίλτρου να δω αν τόσο καιρό μας κορόιδευε η καμελοτ. Από εκεί κ πέρα πήρα αποφάσεις είτε βγουν καλά είτε όχι να φύγω και ψάχνω για κατι πιο έμπιστο . Γι'αυτό και δίνω λίγο παραπάνω έμφαση στις πιστοποιήσεις και συγκεκριμένα της NSF. Με όσους φιλτράδες μίλησα εννοώ εταιρίες φιλτρων, που δεν είχαν από την καθαυτη πιστοποίηση από τον ΝSF οι ίδιοι με είπαν ότι είναι ο μεγαλύτερος και πιο έγκυρος παγκοσμίος. Απλά θέλει πολλά λεφτά κτλ κτλ κτλ εν πάση περιπτώσει ήταν χαζομάρα το πώς πήραμε φίλτρο στην αρχή χωρίς να το ψάξουμε επειδή εμπιστεύτηκα την γυναίκα και να πω την αλήθεια δεν με πολυαπασχολουσε όλο αυτό. Αλλά τώρα που μπήκα στο ρεζουμε της όλης υπόθεσης θέλω να κάνω κάτι σωστό βλέποντας τις απάτες που παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Ο ίδιος το λες για το φίλτρο της Καμελοτ οτι "είτε βγουν καλά είτε όχι να φύγω και ψάχνω για κατι πιο έμπιστο".Άρα μας λες οτι εαν πχ δεν βγούν καλές οι αναλύσεις του νερού απλά δεν θα ασχοληθείς και θα πας στον επόμενο.Ούτε καταγγελίες θα κάνεις ούτε τίποτα.Και σε αυτό μάλιστα ποντάρουν οι συγκεκριμένες εταιρίες.Ειδικά η συγκεκριμένη , ποσώς την ενδιαφέρει και να της κάνεις καταγγελία.Ήδη μετράει μερικά πρόστιμα σαν εταιρία και συνεχίζει μια χαρά όπως βλέπεις να διαφημίζει φόρα παρτίδα το προϊόν της σε όλα τα κανάλια πανελαδικώς.Αμφιβάλω επίσης εαν έχει πληρώσει και κάποιο από τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί κατά καιρούς.Βλέπεις ,αν έχεις τις κατάλληλες άκρες στην Ελλάδα , όλα γίνονται....Ειδικά αν το κοινό που απευθύνεσαι είναι επιρρεπές στη σανοφαγία..... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mix82g Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 17 λεπτά πριν, tarantules είπε Ο ίδιος το λες για το φίλτρο της Καμελοτ οτι "είτε βγουν καλά είτε όχι να φύγω και ψάχνω για κατι πιο έμπιστο".Άρα μας λες οτι εαν πχ δεν βγούν καλές οι αναλύσεις του νερού απλά δεν θα ασχοληθείς και θα πας στον επόμενο.Ούτε καταγγελίες θα κάνεις ούτε τίποτα.Και σε αυτό μάλιστα ποντάρουν οι συγκεκριμένες εταιρίες.Ειδικά η συγκεκριμένη , ποσώς την ενδιαφέρει και να της κάνεις καταγγελία.Ήδη μετράει μερικά πρόστιμα σαν εταιρία και συνεχίζει μια χαρά όπως βλέπεις να διαφημίζει φόρα παρτίδα το προϊόν της σε όλα τα κανάλια πανελαδικώς.Αμφιβάλω επίσης εαν έχει πληρώσει και κάποιο από τα πρόστιμα που της έχουν επιβληθεί κατά καιρούς.Βλέπεις ,αν έχεις τις κατάλληλες άκρες στην Ελλάδα , όλα γίνονται....Ειδικά αν το κοινό που απευθύνεσαι είναι επιρρεπές στη σανοφαγία..... Έτσι είναι δεν έχεις άδικο. Γι'αυτό είπα κιόλας ότι παίζει έστω ένα ρόλο σε όλο αυτό ποια εταιρεία σου τα λέει. Άλλη βαρύτητα έχει να στο λέει η καμελοτ και άλλη βαρύτητα να στο λέει η aquacera, multipure aquasana κτλ είναι πολύ πιο σοβαρές εταιρείες. Εγώ ότι δω πάντως από τα αποτελέσματα και από το φίλτρο της Κάμελοτ και από το επόμενο που θα βάλω θα τα ανεβάσω εδώ. Έστω μερικούς αν μπορέσω να πείσω είναι χάσιμο για κάποιες εταιρείες διότι θέλω να πιστεύω ότι στόμα με στόμα θα απομακρυνθούν κάποιοι από κάποιες εταιρείες. Και έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Για να ξέρουμε ποια είναι έμπιστη και ποια όχι. Ας πούμε δεν θυμάμαι να έχει αναφερθεί στο φόρουμ από 2007 που είναι ότι κάποιος είχε ανεβασμένα επίπεδα τιμών σε κάποιες ουσίες και κυρίως νιτρικά , αρσενικό κτλ και με τέτοια φίλτρα να τα μείωσε. Στην σελίδα της primato διάβασα ότι ο άλλος είχε 11 μονάδες νιτρικά και με το aquametix μειώθηκε. Όπως και ένας άλλος λέει ότι είχε αρσενικό και είδε διαφορά μετά από έλεγχο. Βέβαια μπορεί να είναι και οι ίδιοι τους που τα γράφουν. Άντε να πιστέψεις τι ισχύει και τι όχι. Γι'αυτό κάνεις μόνος σου τις αναλύσεις και έχεις το κεφάλι σου σίγουρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Tα aquametix, cerametix δεν έχουν πιστοποίηση NSF. Όλο κι όλο μιά εργαστηριακή ανάλυση έχουν από ιδιωτικό εργαστήριο. Εγώ έχω τώρα 2 cerametix επειδή η primato σταμάτησε να φέρνει τα Doulton, όμως τώρα ξαναπαρήγγειλα Doulton από άλλη εταιρεία. Εν πάση περίπτωση, η αδελφή μου που επίσης έχει Cerametix και κάνει ετήσιους ελέγχους στο νερό, μου είπε ότι τα αποτελέσματα μεταξύ Doulton και Cerametix είναι παραπλήσια. Ερώτηση: Το σύστημα αντίστροφης όσμωσης είναι ευαίσθητο σε υψηλές θερμοκρασίες όπως τα φίλτρα με άνθρακα? Κύπρο το καλοκαίρι οι σωληνώσεις πιάνουν τρελές θερμοκρασίες και το νερό για αρκετά λεπτά είναι κυριολεκτικά βραστό. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2021 από panther_512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα