Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, dimitrisdim14 είπε

Αν όμως έχεις τεράστιο θέμα κλπ,

Τεράστιο θέμα όχι. Άλλωστε το πίνουμε χρόνια αυτό το νερό. Τα άλατα δεν τα έχω μετρήσει με κάποιο τρόπο αλλά φαίνονται στα ποτήρια-στις συσκευές ακόμη και στα μαλλιά μετά το λούσιμο 😉

Πιο πολύ μπορώ να πω ότι με ενοχλεί το χλώριο που δεν εμφανίζεται πάντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, tinapo είπε

Τεράστιο θέμα όχι. Άλλωστε το πίνουμε χρόνια αυτό το νερό. Τα άλατα δεν τα έχω μετρήσει με κάποιο τρόπο αλλά φαίνονται στα ποτήρια-στις συσκευές ακόμη και στα μαλλιά μετά το λούσιμο 😉

Πιο πολύ μπορώ να πω ότι με ενοχλεί το χλώριο που δεν εμφανίζεται πάντα.

Το χλώριο το αντιμετωπίζεις αποτελεσματικότητα και με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα των 10-15€ . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε

Το χλώριο το αντιμετωπίζεις αποτελεσματικότητα και με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα των 10-15€ . 

Οπότε θα μπορούσα να κάνω την παραπάνω κατασκευή με το Primato CBR1 για παράδειγμα; (δεν βρήκα 10-15€ στην primato)

Αν βάλω ένα τέτοιο σετ στην κανονική βρύση θα έχω απώλεια στην πίεση; (μένω στον 5ο όροφο και η βρύση είναι με σπιράλ ~1μ)

Έχω βάλει στο εξοχικό το σετ όπως ανέφερα προηγούμενα αλλά όχι για να πίνω.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα βρυσάκια της primato, τι ύψος έχουν τα 101, 102 και 181;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από tinapo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tinapo είπε

Οπότε θα μπορούσα να κάνω την παραπάνω κατασκευή με το Primato CBR1 για παράδειγμα; (δεν βρήκα 10-15€ στην primato)

Αν βάλω ένα τέτοιο σετ στην κανονική βρύση θα έχω απώλεια στην πίεση; (μένω στον 5ο όροφο και η βρύση είναι με σπιράλ ~1μ)

Έχω βάλει στο εξοχικό το σετ όπως ανέφερα προηγούμενα αλλά όχι για να πίνω.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα βρυσάκια της primato, τι ύψος έχουν τα 101, 102 και 181;

Ευχαριστώ

Το βρυσάκι της πριματο που έβαλε ο φίλος είναι πιο ψηλό απο αυτά του Σκρουτζ , δεν γνωρίζω όμως τι ύψος έχουν ακριβώς . Θα σ δείξω φωτό από ένα βρυσάκι κλασικό με 15€ Σκρουτζ , και το πριματο του φίλου Μ να δεις και να κρίνεις .

received_1149283762115095.jpeg

IMG-20200620-WA0006_compress91~2.jpg

Το πρώτο είναι Σκρουτζ και το δεύτερο είναι το 101 νομίζω της πριματο .

Το φίλτρο cbr1 απ' ότι είδα είναι διπλό με 30% ριτηνη και 70%ανθρακας . Οπότε θα έχει διπλή δράση και στα άλατα και στο χλώριο . Δεν το έχω δοκιμάσει όμως ποτέ.  Το matrikx pb1 0.5 είναι ότι πρέπει για χλώριο και αρκετά άλλα πραματακια και οικονομικό . Λογικά θα έχεις πολύ μικρή απωλεια πίεσης . Νομίζω ότι με το cbr1 θα έχεις ακόμα καλύτερη πίεση .

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην ομάδα.

Εδώ και ένα χρόνο έχω βάλει ένα διπλό φίλτρο κάτω πάγκου της Atlas Filtri με αρχικό ένα φίλτρο προπυλενίου για τα χοντρά και για δεύτερο ένα ενεργού άνθρακα το matrikx pb1 0.5.

Το προπυλενίου το έχω αλλάξει ήδη μια φορά (είχε καφετίσει το χρώμα του) και τώρα θα τα αλλάξω και τα δύο. Σκεφτόμουν να πάω στα ίδια, έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε συνδυασμό;

Επίσης επειδή η περιοχή έχει πολλά άλατα σκέφτομαι να βάλω στην κεντρική παροχή. Σίγουρα ένα για άλατα. Να παίξω με κανά άλλον συνδυασμό μαζί με αυτόν της βρύσης;

Edit

Για να μιλάω με προϊόντα έλεγα για τα παρακάτω.

Για κεντρική παροχή το φιλτροκούτι μαζί με το 25αρι προπυλενίου για τα χοντρα και των αλάτων.

Για την βρύση που πίνουμε νερό το 5αρι προπυλενίου και το ενεργού άνθρακα 0,5 το οποίο ίσως το πάρω σε άλλο μαγαζί που το βρίσκω 13 ευρώ.

image.png.ceac29e1f5cc3208433097b9b2f0e52c.png

Επεξ/σία από nemesiskp

Σχετικα με το καινούριο  αναβαθμισμένο UFC0.01 της πριματο , μου έστειλαν σήμερα την πιστοποίηση nsf 42. Το νέο φίλτρο είναι της εταιρίας polymem και εδώ η πιστοποίηση . http://info.nsf.org/Certified/dwtu/listings.asp?CompanyName=Polymem+&submit1=Search+by+Manufacturer&Program=DWTU

3B2CA5E2-57AD-4B63-9035-BC422BE9F45B.png

3559C463-6435-471D-B9EC-990AEF5E5972.png

• Like 1

Στις 13/5/2020 στις 3:05 ΜΜ, dimitrisdim14 είπε

Αν θες απλά να σ κρατεί χλώριο για πολλά λίτρα , δοκίμασε το matrikx CTO+ το παλιό μοντέλο κρατάει 77.000 λίτρα νερού χλώριο , και το καινούριο του 2020 κρατάει 110.000 λίτρα νερού χλώριο . Τα CTO + φτιάχνονται Αμερική με αντίθεση με τα pb1.

Το cto+ άκουσα πως φτιάχνεται Ινδία...

Κάποιο link πωλητή, γνωρίζει κανείς;

10 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Το cto+ άκουσα πως φτιάχνεται Ινδία...

Κάποιο link πωλητή, γνωρίζει κανείς;

Αν δεις μέσα στο nsf που σ λέει τι φτιάχνει το κάθε εργοστάσιο , το CTO PLUS πλέον υπάρχει παντού .και Σιγκαπούρη και Ινδία και Αμερική . Οπότε λογικά φτιάχνεται πλέον και Ινδία . 

http://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?TradeName=Matrikx&Standard=&ProductType=&PlantState=&PlantCountry=&PlantRegion=&submit3=Search&hdModlStd=ModlStd

• Thanks 1

2 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε

Σχετικα με το καινούριο  αναβαθμισμένο UFC0.01 της πριματο , μου έστειλαν σήμερα την πιστοποίηση nsf 42. Το νέο φίλτρο είναι της εταιρίας polymem και εδώ η πιστοποίηση . http://info.nsf.org/Certified/dwtu/listings.asp?CompanyName=Polymem+&submit1=Search+by+Manufacturer&Program=DWTU

3B2CA5E2-57AD-4B63-9035-BC422BE9F45B.png

3559C463-6435-471D-B9EC-990AEF5E5972.png

Ποιό φίλτρο απο τα τέσσερα που έχουν nsf είναι το δικό σου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Geoka1982 είπε

Ποιό φίλτρο απο τα τέσσερα που έχουν nsf είναι το δικό σου;

Δεν έχω το ufc εγώ τώρα .. Είχα μέχρι πριν 1 μήνα το ufc , αλλά το παλιό Μοντέλο το κίτρινο της Siam cast nylon Από Ταϊλανδή .. 
Πάντως το λευκό αναβαθμισμένο ufc , είναι στην ουσία το CUF01 (carbon ultra filtration 0.01) το πρώτο στην λίστα δλδ , αλλά ... το Oem τους Δλδ αυτό που παίρνουν εταιρίες σαν την πριματο κλπ και βάζουν πάνω την στάμπα τους κλπ  βγαίνει OBE δλδ ανοιχτό και από τις 2 πλευρές για κλασικές φιλτροθηκες 10 ιντσών  .
Το CUF01 της λίστας είναι βιδωτο. Αλλά στην ουσία είναι το ίδιο φίλτρο. 

Επεξ/σία από dimitrisdim14

8 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Δεν έχω το ufc εγώ τώρα .. Είχα μέχρι πριν 1 μήνα το ufc , αλλά το παλιό Μοντέλο το κίτρινο της Siam cast nylon Από Ταϊλανδή .. 
Πάντως το λευκό αναβαθμισμένο ufc , είναι στην ουσία το CUF01 (carbon ultra filtration 0.01) το πρώτο στην λίστα δλδ , αλλά ... το Oem τους Δλδ αυτό που παίρνουν εταιρίες σαν την πριματο κλπ και βάζουν πάνω την στάμπα τους κλπ  βγαίνει OBE δλδ ανοιχτό και από τις 2 πλευρές για κλασικές φιλτροθηκες 10 ιντσών  .
Το CUF01 της λίστας είναι βιδωτο. Αλλά στην ουσία είναι το ίδιο φίλτρο. 

IUF2 & CARBON Λέγετε τελικά και είναι τριών σταδίων 10-1-0,1  http://www.polymem.co.kr/?dt_portfolio=pm-1004-3iuf02carbon&lang=en

7 ώρες πριν, Geoka1982 είπε

IUF2 & CARBON Λέγετε τελικά και είναι τριών σταδίων 10-1-0,1  http://www.polymem.co.kr/?dt_portfolio=pm-1004-3iuf02carbon&lang=en

Σωστός αυτό είναι ναι απ' ότι φαίνεται !! Ναι 3 στάδια το πρώτο 10 micron θεωρεί το πολυπροπυλαινιο που έχει εξωτερικά . 1 ο άνθρακας και 0.1 η μεμβράνη . 

• Like 1

Στις 22/6/2020 στις 8:42 ΠΜ, nemesiskp είπε

Καλημέρα στην ομάδα.

Εδώ και ένα χρόνο έχω βάλει ένα διπλό φίλτρο κάτω πάγκου της Atlas Filtri με αρχικό ένα φίλτρο προπυλενίου για τα χοντρά και για δεύτερο ένα ενεργού άνθρακα το matrikx pb1 0.5.

Το προπυλενίου το έχω αλλάξει ήδη μια φορά (είχε καφετίσει το χρώμα του) και τώρα θα τα αλλάξω και τα δύο. Σκεφτόμουν να πάω στα ίδια, έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε συνδυασμό;

Επίσης επειδή η περιοχή έχει πολλά άλατα σκέφτομαι να βάλω στην κεντρική παροχή. Σίγουρα ένα για άλατα. Να παίξω με κανά άλλον συνδυασμό μαζί με αυτόν της βρύσης;

Edit

Για να μιλάω με προϊόντα έλεγα για τα παρακάτω.

Για κεντρική παροχή το φιλτροκούτι μαζί με το 25αρι προπυλενίου για τα χοντρα και των αλάτων.

Για την βρύση που πίνουμε νερό το 5αρι προπυλενίου και το ενεργού άνθρακα 0,5 το οποίο ίσως το πάρω σε άλλο μαγαζί που το βρίσκω 13 ευρώ.

image.png.ceac29e1f5cc3208433097b9b2f0e52c.png

Το φιλτρο για τα αλατα που εχεις επιλεξει δεν κανει για ποσιμο νερο. βεβαια αφου υπαρχει φιλτρο για το ποσιμο δεν ξερω τι σημασια εχει.

19 λεπτά πριν, gbras είπε

Το φιλτρο για τα αλατα που εχεις επιλεξει δεν κανει για ποσιμο νερο. βεβαια αφου υπαρχει φιλτρο για το ποσιμο δεν ξερω τι σημασια εχει.

Περιεργο. Στο site λεει οτι ειναι για ποσιμο. Απο οτι καταλαβαινω αυτα τα γεμιζεις με χυμα υλικο και καποια στιγμη το αλλαζεις.

https://www.allwater.gr/product/filtra-posimou-nerou/antallaktika-filtra/antallaktiko-filtro-10-chalazia-atlas-filtri-ha-10-sx

12 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Περιεργο. Στο site λεει οτι ειναι για ποσιμο. Απο οτι καταλαβαινω αυτα τα γεμιζεις με χυμα υλικο και καποια στιγμη το αλλαζεις.

https://www.allwater.gr/product/filtra-posimou-nerou/antallaktika-filtra/antallaktiko-filtro-10-chalazia-atlas-filtri-ha-10-sx

Ναι ετσι ειναι η αλλαγη, αλλα εγω τετοιο εχω μικρο στο πλυντηριο. Τι να σου πω εγω ξερω οτι καταλληλα ειναι αυτα της ρητινης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...