Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Κανονικά είναι σε ζελατίνα το φίλτρο και έχει πάνω ετικέτες

Έτσι είναι το ανταλλακτικό που πήρα

• Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tinapo είπε

Έτσι είναι το ανταλλακτικό που πήρα

Ζελατίνα και ετικέτες πρέπει να βγουν . Άνοιξε την θήκη και βγάλε ζελατίνα και ετικέτα . Πάνω στο φίλτρο πρέπει να μείνει μόνο το άσπρο γύρω γύρω που είναι σαν βαμβάκι .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα να μου προτείνεται κιτ φίλτρο κάτω πάγκου με βρυσάκι

Το νερό στην περιοχή μας, στην Έδεσσα, αρκετές φορές έχει άσχημη γεύση ή μυρίζει χλώριο.

ευχαριστώ

Επεξ/σία από tinapo
Δημοσ.
Στις 27/5/2020 στις 7:12 ΜΜ, Milkofree είπε

Φίλε μου προ 15 μέρες άλλαξα το φίλτρο στο mpad η συσκευή φαινόταν διαθέσιμη... τώρα μπήκα και'γω δεν υπάρχει. Το φίλτρο πάντως είναι κορυφαίο. Είχα παλιά Camelot στους 6-7 μήνες άλλαζε η γεύση του νερού, είχα πιο μπροστά ένα άλλο ταιβανέζικο(δεν ξέρω όνομα) μου στέγνωνε το στόμα. Ίσως θα έπρεπε να πάς στο ακριβότερο της Multipure θεωρώ είναι φίλτρα που αξίζουν, προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν θα τα άλλαζα με κανένα.

Τελικά πήρα το mpad από Αγγλία (είχαν απόθεμα)  σε προσφορά με τα μεταφορικά 190 ευρώ και επιπλέον φίλτρο με 62 ευρώ  (στην Ελλάδα το ανταλακτικο φίλτρο το δίνουν 95 ευρώ).  Εάν πάρεις μόνο του το ανταλλακτικο φίλτρο με τα μεταφορικα πάει στα 76-78 ευρώ. Σου βγάζει δηλαδή φούλ χρόνο το φίλτρο ? Γιατί εγώ όλα τα υπολόγιζα γύρω στο 7μηνο - 8μηνο να θέλουν αλλαγή, γι άυτο πήρα και το ανταλλακτικό φίλτρο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, talasgr13 είπε

Τελικά πήρα το mpad από Αγγλία (είχαν απόθεμα)  σε προσφορά με τα μεταφορικά 190 ευρώ και επιπλέον φίλτρο με 62 ευρώ  (στην Ελλάδα το ανταλακτικο φίλτρο το δίνουν 95 ευρώ).  Εάν πάρεις μόνο του το ανταλλακτικο φίλτρο με τα μεταφορικα πάει στα 76-78 ευρώ. Σου βγάζει δηλαδή φούλ χρόνο το φίλτρο ? Γιατί εγώ όλα τα υπολόγιζα γύρω στο 7μηνο - 8μηνο να θέλουν αλλαγή, γι άυτο πήρα και το ανταλλακτικό φίλτρο 

Από που το πήρες;

Επεξ/σία από tinapo
Δημοσ.
Στις 13/5/2020 στις 3:05 ΜΜ, dimitrisdim14 είπε

Αν θες απλά να σ κρατεί χλώριο για πολλά λίτρα , δοκίμασε το matrikx CTO+ το παλιό μοντέλο κρατάει 77.000 λίτρα νερού χλώριο , και το καινούριο του 2020 κρατάει 110.000 λίτρα νερού χλώριο . Τα CTO + φτιάχνονται Αμερική με αντίθεση με τα pb1.

Κάποιο link αν υπάρχει διαθέσιμο, γιατί δεν είμαι σίγουρος;

Ευχαριστώ. :)

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/6/2020 στις 7:50 ΜΜ, talasgr13 είπε

Καλορίζικο το φίλτρο! Είμαι ένα άτομο οπότε μου βγάζει πάνω από χρόνο, δλδ πέρυσι το άλλαξα στους 13 μήνες κ όλα οκ, φέτος στους 11,5 μήνες. Από Ελλάδα που παίρνω το φίλτρο μου το βάζει χαμηλότερα όχι 95€. Νομίζω το Mpad πρέπει να καταργήθηκε δεν ξέρω κιόλας, όταν πάντως σταματήσει να υφίσταται ανταλλακτικό φίλτρο για Mpad θα πάρω το αμέσως επόμενο μοντέλο, θεωρώ τα Multipure μακράν τα καλύτερα. Να σου πώ πριν το Mpad είχα το Camelot και στους 6-8 μήνες άλλαζε λίγο η γεύση ενώ ''κλάταρε'' το φίλτρο περίπου στους 11+ δεν έβγαζε χρόνο, άρχιζε δλδ τις διακοπές στο νερό κτλ, το είχα δύο χρόνια κ μετά πήγα στο Multi.

Επεξ/σία από Milkofree
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ήρθε πριν μερικές μέρες σπίτι Μ ένα φιλαράκι και δοκίμασε νερό από το φίλτρο μου (aquametix ) πλέον . Εντυπωσιάστηκε και έκανε κ αυτός παραγγελία , αλλά του πρότεινα το cerametix , μιας και δεν είχε θέμα με χαμηλή  πίεση νερού κλπ και δεν τον πειράζει να ανοίγει και να καθαρίζει μια φορά στο τετράμηνο περίπου  την φιλτροθήκη και το κεραμικό φίλτρο , οπότε και παράγγειλε το σετ κάτω πάγκου της primato με βρυσάκι και φικτροθήκη κλπ και μαζί με το κουπόνι που έδωσε ένας φίλος εδώ στο φορουμ (promo8 αν θυμάμαι καλά ) του βγήκε περίπου 130€ .

Του έκανα την τοποθέτηση εγώ  μιας και έχω βάλει άλλες 3 φορές παρόμοια συστήματα άτλας  , και όλα πήγαν μια χαρά .! Παραθέτω 2-3 φωτό να δείτε . Πρώτες εντυπώσεις πολύ θετικές και από τον φίλο και από εμένα .

received_815100699016918.jpeg

received_296766771461278.jpeg

received_270097474242655.jpeg

received_2748672685455701.jpeg

received_306930350707549.jpeg

Επεξ/σία από dimitrisdim14
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimitrisdim14 είπε

Εντυπωσιάστηκε και έκανε κ αυτός παραγγελία , αλλά του πρότεινα το cerametix , μιας και δεν είχε θέμα με χαμηλή  πίεση νερού κλπ και δεν τον πειράζει να ανοίγει και να καθαρίζει μια φορά στο τετράμηνο περίπου  την φιλτροθήκη και το κεραμικό φίλτρο , οπότε και παράγγειλε το σετ κάτω πάγκου της primato με βρυσάκι και φικτροθήκη κλπ και μαζί με το κουπόνι που έδωσε ένας φίλος εδώ στο φορουμ (promo8 αν θυμάμαι καλά ) του βγήκε περίπου 130€ .

Τι διαφορά έχει από αυτό  το κιτ και το προτίμησες;

Επίσης κάθε πότε θέλει αλλαγή το φίλτρο;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tinapo είπε

Τι διαφορά έχει από αυτό  το κιτ και το προτίμησες;

Επίσης κάθε πότε θέλει αλλαγή το φίλτρο;

Αυτό που μου έστειλες , θέλει φίλτρα βιδωτά . Δλδ κάτι τέτοιο https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/cerametix-sp-w9512601-el.html . Σε περιορίζει , γιατί παίρνει μέσα 3-4 είδη . Εσύ μπορεί στην επόμενη αλλαγή να μην έχεις μείνει ικανοποιημένη, η να θες κάτι πολύ πιο οικονομικό , για κάποιο λόγο . Οπότε έχεις λίγες επιλογές .  Στα κλασσικά 10 ιντσα έχεις πάρα πολλές επιλογές από ακριβά μέχρι φθηνά . Από 5€ μέχρι  80€. Επίσης κρατάνε και πιο πολλά λίτρα νερού τα κλασσικά δεκαιντσα από τα βιδωτά . 

part-4.jpg

Ultra_Imp_1-400x553.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimitrisdim14 είπε

Επίσης κρατάνε και πιο πολλά λίτρα νερού τα κλασσικά δεκαιντσα από τα βιδωτά . 

Το συγκεκριμένο που χρησιμοποιήσατε για πόσα λίτρα-μήνες είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tinapo είπε

Το συγκεκριμένο που χρησιμοποιήσατε για πόσα λίτρα-μήνες είναι;

3800λιτρα για πλήρη απόδοση , μετά όσο παραπάνω το κρατάς ρίχνει την απόδοση του αρκετά απότομα 

Η 12 μήνες .. βέβαια αν δεν έχεις συμπληρώσει τα λίτρα και 14-15το κρατάς . όμως  όχι πάνω από 16 μήνες.  γιατί ο κατασκευαστής λέει το μέγιστο 16. Το ιδανικό 12. 

3800 λίτρα χοντρικά σου βγαίνει 10 λίτρα την μέρα. 

Επεξ/σία από dimitrisdim14
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimitrisdim14 είπε

3800λιτρα για πλήρη απόδοση , μετά όσο παραπάνω το κρατάς ρίχνει την απόδοση του αρκετά απότομα 

Η 12 μήνες .. βέβαια αν δεν έχεις συμπληρώσει τα λίτρα και 14-15το κρατάς . όμως  όχι πάνω από 16 μήνες.  γιατί ο κατασκευαστής λέει το μέγιστο 16. Το ιδανικό 12. 

3800 λίτρα χοντρικά σου βγαίνει 10 λίτρα την μέρα. 

Είναι και οικονομικά καλή επιλογή πιστεύω. Θέλω να κάνω μια τέτοια εγκατάσταση στο σπίτι μου στην Έδεσσα, όπου το νερό μερικές φορές μυρίζει χλώριο και δεν έχει καλή γεύση.

Είναι επίσης αρκετά σκληρό.

Πιστεύεις ότι το σετ που τοποθέτησες θα κάνει καλή δουλειά;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, tinapo είπε

Είναι και οικονομικά καλή επιλογή πιστεύω. Θέλω να κάνω μια τέτοια εγκατάσταση στο σπίτι μου στην Έδεσσα, όπου το νερό μερικές φορές μυρίζει χλώριο και δεν έχει καλή γεύση.

Είναι επίσης αρκετά σκληρό.

Πιστεύεις ότι το σετ που τοποθέτησες θα κάνει καλή δουλειά;

Το φίλτρο αυτό που έβαλε μέσα έχει και ριτηνη μείωσης αλάτων μέσα ... Οπότε θα κάνει . Αν όμως έχεις τεράστιο θέμα κλπ, τότε ίσως χρειαστείς διπλή φιλτροθήκη , και στην πρώτη θέση να βάλεις ριτηνη μείωσης αλάτων για καλύτερη απόδοση . Και με τo TDS meter και στην γεύση ειδε διάφορα κ αυτός . Πιο ελαφρύ το νερό . TDS από 140-150 από βρύση , έπεφτε στα 50 στο φίλτρο . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...