Stergios Kot Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, gbras είπε Ειναι σιγουρος οτι αυτο το προκαλεσε? Πως ακριβως να μπει σφουγγαρι? εχω και εγω ηδη το ιδιο στο πληντυριο. Μηπως τελικα ενια καλυτερα να μπει στο πρωτο σταδιο πριν το νημα που εχω? ναι αυτό το προκάλεσε, από συσκευή που γεμίζει χύμα κρυστάλλους. Δες της Aquafilter αν θυμάμαι έχει σφουγγάρι του πλυντηρίου Aquafilter FHPRA3 και την κεντρικής παροχής Aquafilter FCPRA-10 Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2020 από Stergios Kot
noths Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Χαιρετώ τους συμφορουμίτες. Θα ήθελα τις συμβουλές σας για μια diy εγκατάσταση κάτω πάγκου με 3 φίλτρα που χρησιμοποιώ. Τα φίλτρα είναι αυτά: 1, 2, 3. Τα έχω συνδέσει σε ξεχωριστό βρυσάκι για πόσιμο νερό και μαγείρεμα στην Αθήνα (Περιστέρι). Τα έβαλε κάποιος γνωστός γνωστού, τα αλλάζω κάθε χρόνο (είμαστε 3μελής οικογένεια) και από τη γεύση του νερού είμαι ικανοποιημένος. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να τα αλλάξω, διαβάζοντας το thread μου γεννήθηκαν περισσότερα ερωτήματα από αυτά που με οδήγησαν εδώ. Επειδή στο site που τα βρήκα βλέπω πως τα χρησιμοποιούν σε φίλτρα αντίστροφης όσμωσης, θα έπρεπε να χρησιμοποιώ και φίλτρο εμπλουτισμού; Αντί για το 3ο που έχω θα ήταν καλύτερο μήπως αυτό; Γενικά, με βολεύει να τα αντικαταστήσω με τα ίδια για να μην χρειαστούν τροποποιήσεις, όμως είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αν βρίσκετε προβληματικό ή αναξιόπιστο το σύστημα. Σας ευχαριστώ πολύ.
dimitrisdim14 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, noths είπε Χαιρετώ τους συμφορουμίτες. Θα ήθελα τις συμβουλές σας για μια diy εγκατάσταση κάτω πάγκου με 3 φίλτρα που χρησιμοποιώ. Τα φίλτρα είναι αυτά: 1, 2, 3. Τα έχω συνδέσει σε ξεχωριστό βρυσάκι για πόσιμο νερό και μαγείρεμα στην Αθήνα (Περιστέρι). Τα έβαλε κάποιος γνωστός γνωστού, τα αλλάζω κάθε χρόνο (είμαστε 3μελής οικογένεια) και από τη γεύση του νερού είμαι ικανοποιημένος. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να τα αλλάξω, διαβάζοντας το thread μου γεννήθηκαν περισσότερα ερωτήματα από αυτά που με οδήγησαν εδώ. Επειδή στο site που τα βρήκα βλέπω πως τα χρησιμοποιούν σε φίλτρα αντίστροφης όσμωσης, θα έπρεπε να χρησιμοποιώ και φίλτρο εμπλουτισμού; Αντί για το 3ο που έχω θα ήταν καλύτερο μήπως αυτό; Γενικά, με βολεύει να τα αντικαταστήσω με τα ίδια για να μην χρειαστούν τροποποιήσεις, όμως είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, αν βρίσκετε προβληματικό ή αναξιόπιστο το σύστημα. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλησπέρα . Αρχικά δεν θες φίλτρο εμπλουτισμού , μια και δεν έχεις μεμβράνη όσμωσης , οπότε δεν αφαιρούνται τα ιχνοστοιχεία του νερού . Απ' ότι είδα και τα 2 στάδια 2ο 3ο είναι άνθρακας σκόνη . Γνώμη μου να έβαζες 3ο στάδιο μπλοκ άνθρακα 0.5microns, αν υπάρχει για quick change συστήματα στερεός άνθρακας βασικά . Επίσης το 3ο στάδιο που έστειλες το βακτηριοστατικο είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που ήδη έχεις , γιατί η σκόνη άνθρακα μέσα κρατάει υγρασία , οπότε θες αν μείνει χωρίς χρήση για 3-4 μέρες να μην μαζεύει μικροοργανισμούς μέσα σε πούμε . Οπότε θεωρητικά χρειάζεται οπωσδήποτε βακτηριοστατικο φίλτρο , αν έχεις σκόνη άνθρακα και όχι μπλοκ στερεού άνθρακα . Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2020 από dimitrisdim14 1
noths Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε Καλησπέρα . Αρχικά δεν θες φίλτρο εμπλουτισμού , μια και δεν έχεις μεμβράνη όσμωσης , οπότε δεν αφαιρούνται τα ιχνοστοιχεία του νερού . Απ' ότι είδα και τα 2 στάδια 2ο 3ο είναι άνθρακας σκόνη . Γνώμη μου να έβαζες 3ο στάδιο μπλοκ άνθρακα 0.5microns, αν υπάρχει για quick change συστήματα στερεός άνθρακας βασικά . Επίσης το 3ο στάδιο που έστειλες το βακτηριοστατικο είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που ήδη έχεις , γιατί η σκόνη άνθρακα μέσα κρατάει υγρασία , οπότε θες αν μείνει χωρίς χρήση για 3-4 μέρες να μην μαζεύει μικροοργανισμούς μέσα σε πούμε . Οπότε θεωρητικά χρειάζεται οπωσδήποτε βακτηριοστατικο φίλτρο , αν έχεις σκόνη άνθρακα και όχι μπλοκ στερεού άνθρακα . Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Συνεπώς, αν πάρω τα 1,2 και το 4ο αντί το 3 (μιας και δεν ξέρω πού να ψάξω για στερεό άνθρακα) θα είμαι εντάξει; Η συγκεκριμένη εταιρεία φίλτρων θεωρείται αξιόπιστη; Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2020 από noths
teleiomenos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2020 Στις 5/6/2020 στις 11:26 ΠΜ, xristos_2011 είπε καλημέρα σε ολους Άσχτος εντελώς με τα φίλτρα νερού θα ήθελα την βοήθεια σας. Διαβασα αρκετά το θέμα , αλλά άκρη δεν μπορεσα να βγάλω. Θέλω να βάλω ένα μονό φίλτρο άνω του πάγκου. Θήκη για το φίλτρο ποιά θεωρείται αξιόπιστη ?? Εαν είναι να την πάρω μαζί με το φιλτρο που δίνούν ή να πάρω ξεχωριστά ? Ευχαριστώ πολύ Παρτην μαζι πακετο να εξμπερδευεις. Κοιταξε το φιλτρο που θα παρεις να εχει πιστοποιηση απο NSF 1
Dimitra_93 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Είμαι σε αναζήτηση φίλτρου το οποίο να εφαρμόζει πάνω στη βρύση χωρίς κάτι επιπρόσθετο (όχι άνω πάγκου ή κάτω). Από κριτικές και μόνο βρήκα αυτά τα 2 Toray https://www.skroutz.gr/s/21131985/Toray-Torayvino-MK304LF-EG.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/17419992/Toray-Torayvino-MK2-EG.html?from=catspan και λέω να πάρω το πρώτο αφού είναι ακριβότερο οπότε κάποιος λόγος θα υπάρχει. Έχει κανείς εμπειρίες ή προτάσεις; Πιθανώς να έχει ερωτηθεί ξανά αλλά ποιος ψάχνει σε 170 σελίδες. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από Dimitra_93
ougxar Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 12 λεπτά πριν, Dimitra_93 είπε Είμαι σε αναζήτηση φίλτρου το οποίο να εφαρμόζει πάνω στη βρύση χωρίς κάτι επιπρόσθετο (όχι άνω πάγκου ή κάτω). Από κριτικές και μόνο βρήκα αυτά τα 2 Toray https://www.skroutz.gr/s/21131985/Toray-Torayvino-MK304LF-EG.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/17419992/Toray-Torayvino-MK2-EG.html?from=catspan και λέω να πάρω το πρώτο αφού είναι ακριβότερο οπότε κάποιος λόγος θα υπάρχει. Έχει κανείς εμπειρίες ή προτάσεις; Πιθανώς να έχει ερωτηθεί ξανά αλλά ποιος ψάχνει σε 170 σελίδες. η μονη διαφορα ειναι στο φιλτρο που ειναι για περισσοτερα λιτρα,το οποιο φιλτρο μπαινει και στη πιο φθηνη εκδοση εγω εχω το 2ο 1
stelios120 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Καλημέρα. Έχω στην βρύση του σπιτιού τα εξής φίλτρα με την σειρά όπως τα παραθέτω παρακάτω : https://www.qwaterfilters.com/product/φιλτρο-πολυπροπυλενιου-10-1-micron/ https://www.qwaterfilters.com/product/2009373116/ https://www.qwaterfilters.com/product/matrikx-cto-green-block-0-5micron/ Τα φίλτρα αλλάχτηκαν πριν 15 μέρες. Από εχθές μετά την βροχή που έκανε στην πόλη που μένω το νερό γλυφίζει. Δεν θα έπρεπε αφού έχω Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα το νερό να μην γλυφίζει;
panaeolus Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) ευχαριστω καταρχας τον @dimitrisdim14 μετα απο τη αγορα φιλτρου νερου παγκου θα ηθελα την βοηθεια σας για φιλτρο για ψυγειο εχω αυτο τωρα αλλα νομιζω οτι ειναι ακριβο το ψυγειο ειναι Amana παλιο Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από panaeolus 1
dimitrisdim14 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, panaeolus είπε ευχαριστω καταρχας τον @dimitrisdim14 μετα απο τη αγορα φιλτρου νερου παγκου θα ηθελα την βοηθεια σας για φιλτρο για ψυγειο εχω αυτο τωρα αλλα νομιζω οτι ειναι ακριβο το ψυγειο ειναι Amana παλιο Να Σάι καλά @panaeolus ... ! Όταν λες ακριβό , πόσο κάνει αυτό ? Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από dimitrisdim14
markoliaz Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Στις 12/6/2020 στις 12:05 ΜΜ, Dimitra_93 είπε Είμαι σε αναζήτηση φίλτρου το οποίο να εφαρμόζει πάνω στη βρύση χωρίς κάτι επιπρόσθετο (όχι άνω πάγκου ή κάτω). Από κριτικές και μόνο βρήκα αυτά τα 2 Toray https://www.skroutz.gr/s/21131985/Toray-Torayvino-MK304LF-EG.html?from=catspan https://www.skroutz.gr/s/17419992/Toray-Torayvino-MK2-EG.html?from=catspan και λέω να πάρω το πρώτο αφού είναι ακριβότερο οπότε κάποιος λόγος θα υπάρχει. Έχει κανείς εμπειρίες ή προτάσεις; Πιθανώς να έχει ερωτηθεί ξανά αλλά ποιος ψάχνει σε 170 σελίδες. αχρηστο ειναι, δεν εχουν κανενα νοημα τα ψευτοφιλτρα αυτα διοτι δεν κρατανε τιποτα, βαζεις ενα 20αρικο και παιρνεις το παρακατω που ειναι ΑΡΙΣΤΟ, και καθε 6μηνες παιρνεις το φιλτρο που κανει 40ευρω... https://www.skroutz.gr/s/21763351/Doulton-HCP-Λευκό-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Doulton-Ultracarb-0-5-μm.html
dimitrisdim14 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 2 λεπτά πριν, markoliaz είπε αχρηστο ειναι, δεν εχουν κανενα νοημα τα ψευτοφιλτρα αυτα διοτι δεν κρατανε τιποτα, βαζεις ενα 20αρικο και παιρνεις το παρακατω που ειναι ΑΡΙΣΤΟ, και καθε 6μηνες παιρνεις το φιλτρο που κανει 40ευρω... https://www.skroutz.gr/s/21763351/Doulton-HCP-Λευκό-με-Ανταλλακτικό-Φίλτρο-Doulton-Ultracarb-0-5-μm.html Άχρηστο το toray ? Κάποιο λάθος κάνεις μάλλον ... Σχεδόν όλα πάνω στην βρύση όντως είναι άχρηστα.. αλλά το toray είναι τοπ για πάνω στην βρύση. Επίσης αν πάρει κάποιος doulton, που είναι πάρα πολύ καλά όντος , γιατί να δώσει 110€ Γιά να πάρει το βιδωτό ? Που κρατάει και λιγότερα λίτρα ? Καλύτερα να πάρει μια φικτροθήκη 10 ιντσών και να πάρει το δεκαιντσο ultracarb .
markoliaz Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, dimitrisdim14 είπε Άχρηστο το toray ? Κάποιο λάθος κάνεις μάλλον ... Σχεδόν όλα πάνω στην βρύση όντως είναι άχρηστα.. αλλά το toray είναι τοπ για πάνω στην βρύση. Επίσης αν πάρει κάποιος doulton, που είναι πάρα πολύ καλά όντος , γιατί να δώσει 110€ Γιά να πάρει το βιδωτό ? Που κρατάει και λιγότερα λίτρα ? Καλύτερα να πάρει μια φικτροθήκη 10 ιντσών και να πάρει το δεκαιντσο ultracarb . ναι ειναι αχρηστο το toray και οποιοδηποτε φιλτρο πανω βρυσης, τα εχουμε αναφερει σε ολες τις πισω σελιδες, γιαυτο πρεπει ο καθενας να διαβαζει και πριν, τα εχουμε αναλυσει με λεπτομερειες, η ανω παγκου ειναι η λυση η αν το σπιτι ειναι δικο σου τοτε βαζεις στο γενικο και εισαι οκ! αν εκανε κανα 30ευρω το πανω βρυσης και εμενες για κανα μηνα στο σπιτι ειναι μια καλη λυση, αλλα μεχρι εκει!
dimitrisdim14 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, markoliaz είπε ναι ειναι αχρηστο το toray και οποιοδηποτε φιλτρο πανω βρυσης, τα εχουμε αναφερει σε ολες τις πισω σελιδες, γιαυτο πρεπει ο καθενας να διαβαζει και πριν, τα εχουμε αναλυσει με λεπτομερειες, η ανω παγκου ειναι η λυση η αν το σπιτι ειναι δικο σου τοτε βαζεις στο γενικο και εισαι οκ! αν εκανε κανα 30ευρω το πανω βρυσης και εμενες για κανα μηνα στο σπιτι ειναι μια καλη λυση, αλλα μεχρι εκει! Μάλλον δεν έχεις δει το toray από κοντά και το μπερδεύεις με τα φιλτρακια βρύσης της Brita ... Άχρηστο δεν είναι σε καμία περίπτωση ... Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2020 από dimitrisdim14
markoliaz Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2020 9 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε Μάλλον δεν έχεις δει το toray από κοντά και το μπερδεύεις με τα φιλτρακια βρύσης της Brita ... Άχρηστο δεν είναι σε καμία περίπτωση ... το αχρηστο καταλαβες πως το ειπα....τιποτα δεν ειναι αχρηστο σε αυτην την ζωη...ενοειται....ολα εχουν καποια αξια!!! αλλα γενικα δεν αξιζει την αγορα του, ειδικα για μακροπροθεσμα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα