dimitrisdim14 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, definitio είπε Μ αυτά που διάβασα κι εγώ θεωρώ καλύτερο αυτό που πήρες...αλλά με ενδιέφερε, εν μέσω πανδημίας, το φιλτράρισμα στα 0,01μ, γιατί με τις κακές σωληνώσεις (ρωγμές/σπασίματα κοκ) μπορεί ακάθαρτα νερά να μπουν στο δίκτυο... είχα ήδη αγοράσει ανταλλακτικό, γιατί είχε έκπτωση στο 2ο...θα δω του χρόνου τί θα κάνω. Θα κάνω το τεστ με το φίλτρο που λες και θα αναφέρω αποτελέσματα. Κ εγώ ήμουν να ξανά βάλω το UFC που το αναβάθμισαν κιόλας , αλλά τελευταία στιγμή προέκυψε το aquametix . Ίσως κάποια στιγμή να δοκιμάσω να το συνδυάσω με ένα Matrikx pb1 0.5 πριν , aquametix 2o στάδιο , και μεμβρανη 0.01 τρίτο στάδιο . Πιο πολύ από περιέργεια . Θα σκοτώνει πιστεύω συνδυαστικά ... Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2020 από dimitrisdim14
definitio Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 12 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε Κ εγώ ήμουν να ξανά βάλω το UFC που το αναβάθμισαν κιόλας , αλλά τελευταία στιγμή προέκυψε το aquametix . Ίσως κάποια στιγμή να δοκιμάσω να το συνδυάσω με ένα Matrikx pb1 0.5 πριν , aquametix 2o στάδιο , και μεμβρανη 0.01 τρίτο στάδιο . Πιο πολύ από περιέργεια . Θα σκοτώνει πιστεύω συνδυαστικά ... Καλό αλλά κάπως σπατάλη θεωρώ πως είναι αυτό...
xristos_2011 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 καλημέρα σε ολους Άσχτος εντελώς με τα φίλτρα νερού θα ήθελα την βοήθεια σας. Διαβασα αρκετά το θέμα , αλλά άκρη δεν μπορεσα να βγάλω. Θέλω να βάλω ένα μονό φίλτρο άνω του πάγκου. Θήκη για το φίλτρο ποιά θεωρείται αξιόπιστη ?? Εαν είναι να την πάρω μαζί με το φιλτρο που δίνούν ή να πάρω ξεχωριστά ? Ευχαριστώ πολύ
dimitrisdim14 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, definitio είπε Καλό αλλά κάπως σπατάλη θεωρώ πως είναι αυτό... Είναι υπερβολή η αλήθεια είναι , μιας και για να καταλάβεις την διαφορά θέλει ανάλυση και πολύ επηρεασμένο νερό . Αλλά εντάξει σκέψου ότι με 120€ Κάι τα 3 φίλτρα , σου προσφέρουν συνολικά 1ετος νερού , ενώ ας πούμε για ένα Καμέλοτ , το ανταλλακτικό κάνει 190€ το έτος .
definitio Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε Είναι υπερβολή η αλήθεια είναι , μιας και για να καταλάβεις την διαφορά θέλει ανάλυση και πολύ επηρεασμένο νερό . Αλλά εντάξει σκέψου ότι με 120€ Κάι τα 3 φίλτρα , σου προσφέρουν συνολικά 1ετος νερού , ενώ ας πούμε για ένα Καμέλοτ , το ανταλλακτικό κάνει 190€ το έτος . Εξαρτάται πού μένεις, εξαρτάται από τα άτομα μέσα στο σπίτι (πχ θα επιβαρυνθεί λιγότερο το UFC στη κατακράτηση χλωρίου, αν προηγείται πιο ειδικό φίλτρο), οπότε μπορείς να μεγιστοποιήσεις τη χρηση των φίλτρων με λιγότερη ανησυχία. 1
nullindex Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα παίδες, Έβαλα ένα απλό φίλτρο κάτω πάγκου και μετά τη σύνδεση στάζει συνεχώς από το κετρικό σημείο που βιδώνει η κεφαλή με το δοχείο του φίλτρου. Έκλεισα λίγο τη βάνα της παροχής αλλά τίποτα. Έσφιξα πιο πολύ, έβαλα και ταινία τεφλόν στο πλαστικό μεγάλο σπείρωμα (δεν έχει νόημα αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω). Τα ρακορ που βιδώνουν με τα σπιράλ παροχής και βρύσης είναι οκ, δεν στάζουν. Κάνω κάτι λάθος? Παίζει να είναι ελλατωματικό το δοχείο?
dimitrisdim14 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, definitio είπε Εξαρτάται πού μένεις, εξαρτάται από τα άτομα μέσα στο σπίτι (πχ θα επιβαρυνθεί λιγότερο το UFC στη κατακράτηση χλωρίου, αν προηγείται πιο ειδικό φίλτρο), οπότε μπορείς να μεγιστοποιήσεις τη χρηση των φίλτρων με λιγότερη ανησυχία. Ακριβώς όπως το είπες είναι βασικά. 5 λεπτά πριν, nullindex είπε Καλησπέρα παίδες, Έβαλα ένα απλό φίλτρο κάτω πάγκου και μετά τη σύνδεση στάζει συνεχώς από το κετρικό σημείο που βιδώνει η κεφαλή με το δοχείο του φίλτρου. Έκλεισα λίγο τη βάνα της παροχής αλλά τίποτα. Έσφιξα πιο πολύ, έβαλα και ταινία τεφλόν στο πλαστικό μεγάλο σπείρωμα (δεν έχει νόημα αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω). Τα ρακορ που βιδώνουν με τα σπιράλ παροχής και βρύσης είναι οκ, δεν στάζουν. Κάνω κάτι λάθος? Παίζει να είναι ελλατωματικό το δοχείο? Παίζει να είναι ελαττωματικό , αλλά το πιο πιθανό είναι να θέλει περισσότερο σφίξιμο . Κ εμένα αν δεν το σφίξεις καλά ιδρώνει στο ίδιο σημείο . Θέλει πλαστικό κλειδί και 2 άτομα τι σφίξιμο , αν δεν τι έχεις βιδωμενο στον τοίχο . 1
nullindex Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε Παίζει να είναι ελαττωματικό , αλλά το πιο πιθανό είναι να θέλει περισσότερο σφίξιμο . Κ εμένα αν δεν το σφίξεις καλά ιδρώνει στο ίδιο σημείο . Θέλει πλαστικό κλειδί και 2 άτομα τι σφίξιμο , αν δεν τι έχεις βιδωμενο στον τοίχο . Α θέλει τόσο πολύ? Έχει ένα ξύλινο κάλυμα σαν πλάτη στο ντουλάπι και το έχω βιδώσει εκεί και το ξήλωσα μόλις προσπάθησα να το σφίξω με το πλαστικό κλειδί του. Θα το βγάλω, θα το σφίξω τέρμα και θα επανέλθω.
dimitrisdim14 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, nullindex είπε Α θέλει τόσο πολύ? Έχει ένα ξύλινο κάλυμα σαν πλάτη στο ντουλάπι και το έχω βιδώσει εκεί και το ξήλωσα μόλις προσπάθησα να το σφίξω με το πλαστικό κλειδί του. Θα το βγάλω, θα το σφίξω τέρμα και θα επανέλθω. Ναι θέλει πάρα πολύ δύναμη , γιατί οι τσιμουχες στα καινούρια φίλτρα δεν έχουν πατηθεί, πρέπει να το σφίξεις τέρμα , ώστε να πατηθεί η τσιμουχα πάνω και κάτω , και να επιτρέψει στο λαστυχο της φιλτροθηκης να στεγανοποιησει σωστά . 1
gbras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Εχω διπλο φιλτρο κεντρικης παροχης με σιτα 50μm και νημα 10μm. Επειδη το νερο ειναι λιγο σκληρο και θελω να αφαιρεσω ενα ποσοστο τα αλατα, σκεφτομαι να αφαιρεσω την σιτα και να βαλω πρωτο σταδιο νημα , δευτερο φιλτρο κατακρατησης αλατων. Τι φιλτρο προτεινετε για τα αλατα? Στην κουζινα εχω αλλο κατω παγκου ενεργου ανθρακα ( matrikx CTO). Θα ηταν ασφαλες να βαλω απλο φιλτρο χαλαζια ( οχι ποσιμο) μιας και στο ποσιμο εχω το αλλο φιλτρο?
Stergios Kot Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, gbras είπε Εχω διπλο φιλτρο κεντρικης παροχης με σιτα 50μm και νημα 10μm. Επειδη το νερο ειναι λιγο σκληρο και θελω να αφαιρεσω ενα ποσοστο τα αλατα, σκεφτομαι να αφαιρεσω την σιτα και να βαλω πρωτο σταδιο νημα , δευτερο φιλτρο κατακρατησης αλατων. Τι φιλτρο προτεινετε για τα αλατα? Στην κουζινα εχω αλλο κατω παγκου ενεργου ανθρακα ( matrikx CTO). Θα ηταν ασφαλες να βαλω απλο φιλτρο χαλαζια ( οχι ποσιμο) μιας και στο ποσιμο εχω το αλλο φιλτρο? Μπορείς να βάλεις το antiscale της USTM Siliphos η της Pentair PCC-212. Και τα 2 έχουν πιστοποίηση για πόσιμο νερό, εγω εχω της Pentair και στην αλλαγή θα βάλω να δοκιμάσω το siliphos της USTM. Δουλειά κάνει πάντως βλέπω μείωση 1
nullindex Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2020 Στις 5/6/2020 στις 5:29 ΜΜ, dimitrisdim14 είπε Ναι θέλει πάρα πολύ δύναμη , γιατί οι τσιμουχες στα καινούρια φίλτρα δεν έχουν πατηθεί, πρέπει να το σφίξεις τέρμα , ώστε να πατηθεί η τσιμουχα πάνω και κάτω , και να επιτρέψει στο λαστυχο της φιλτροθηκης να στεγανοποιησει σωστά . Τελικά ήταν όντως ένα κλικ παραπάνω σφίξιμο. Ένα κλικ πραγματικά.... Τώρα δεν δακρύζει από πουθενά. 1
gbras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Στις 7/6/2020 στις 5:58 ΜΜ, Stergios Kot είπε Μπορείς να βάλεις το antiscale της USTM Siliphos η της Pentair PCC-212. Και τα 2 έχουν πιστοποίηση για πόσιμο νερό, εγω εχω της Pentair και στην αλλαγή θα βάλω να δοκιμάσω το siliphos της USTM. Δουλειά κάνει πάντως βλέπω μείωση Εντούτοις αν βαλω το απλο φιλτρο χαλαζια που ξερω οτι κανει δουλεια και ειναι και φθηνο αλλα δεν ειναι κανονικα για ποσιμο νερο, λετε να εχω προβλημα? Μιας και οπως ειπα για το ποσιμο εχω κατω απο τον παγκο φιλτρο.
Stergios Kot Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, gbras είπε Εντούτοις αν βαλω το απλο φιλτρο χαλαζια που ξερω οτι κανει δουλεια και ειναι και φθηνο αλλα δεν ειναι κανονικα για ποσιμο νερο, λετε να εχω προβλημα? Μιας και οπως ειπα για το ποσιμο εχω κατω απο τον παγκο φιλτρο. αν δεν είναι για πόσιμο νερό μπορείς να βάλεις αλλά πρόσεχε να έχει σφουγγάρι στην έξοδο να κρατήσει τυχόν μικρά κομμάτια που λιώνουν γιατί υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουν καμιά συσκευή. Την πάτησε γνωστός με φίλτρο atlas τον φράκαρε η ηλεκτρομαγνητική του πλυντηρίου και πλημμύρισε
gbras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 4 λεπτά πριν, Stergios Kot είπε αν δεν είναι για πόσιμο νερό μπορείς να βάλεις αλλά πρόσεχε να έχει σφουγγάρι στην έξοδο να κρατήσει τυχόν μικρά κομμάτια που λιώνουν γιατί υπάρχει κίνδυνος να μπλοκάρουν καμιά συσκευή. Την πάτησε γνωστός με φίλτρο atlas τον φράκαρε η ηλεκτρομαγνητική του πλυντηρίου και πλημμύρισε Ειναι σιγουρος οτι αυτο το προκαλεσε? Πως ακριβως να μπει σφουγγαρι? εχω και εγω ηδη το ιδιο στο πληντυριο. Μηπως τελικα ενια καλυτερα να μπει στο πρωτο σταδιο πριν το νημα που εχω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα