dimitrisdim14 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, vasili0s είπε Γεια σας ... να σας πω την εμπειρια μου μηπως και βοηθησω καποιον .... Μετα απο διαβασμα πολλων threads, αγορασα πριν απο 9 μηνες ..... 1 διπλο φιλτρο πανω παγκου, με 2 ανταλλακτικα (1 προπυλαινιου και 1 matrix 0.5). Κατι αντιστοιχο με το παρακατω Επειδη διαπιστωσα οτι η ροη του νερου με την παροδο του χρονου δεν μειωνοταν, αρχισα να σκεφτομαι οτι ισως να υπαρχει καποια διαρροη εσωτερικα στο κελυφος της συσκευης. Οποτε, αραιωσα κοκκινοχωμα και το περασα στον σωληνα παροχης της συσκευης ... και προς μεγαλη μου εκπληξη .... ολο το χωμα βγηκε απο την συσκευη και γεμισα μια κανατα χωμα. Το φιλτρο προπυλαινιου καταστραφηκε/γεμισε με λασπη , ενω το Matrikx ηταν πιο καθαρο. Για να μην τα πολυλογο .... τα η συσκευη δεν σφραγιζει/σφιγγει σωστα τα φιλτρα με αποτελεσμα το νερο να περναει και αφιλτραριστο. Για να ειμαι σιγουρος για το προβλημα .... Εφτιαξα πλαστικες τσιμουχες και βαζοντας τες πανω-κατω στο φιλτρο, καταφερα να φιλτραρω τελειως το κοκινοχωμα (τουλαχιστον με το ματι) . Οποτε , - καλα τα φιλτρα, αλλα παιζει σημαντικο ρολο και η ποιοτητα των συσκευων που κυκλοφορουνε στην αγορα. Σας προτεινω πρωτα να κανετε καποιο αντιστοιχο τεστ με την συσκευη που θα επιλεξετε ..... (το τεστ μπορει να γινει και με ενα φιλτρο, το οποιο φυσικα θα πεταχτει μετα) Σωστός. Ισχύει αυτό με τις θήκες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasili0s Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 18 ώρες πριν, vasili0s είπε Γεια σας ... να σας πω την εμπειρια μου μηπως και βοηθησω καποιον .... Μετα απο διαβασμα πολλων threads, αγορασα πριν απο 9 μηνες ..... 1 διπλο φιλτρο πανω παγκου, με 2 ανταλλακτικα (1 προπυλαινιου και 1 matrix 0.5). Κατι αντιστοιχο με το παρακατω Επειδη διαπιστωσα οτι η ροη του νερου με την παροδο του χρονου δεν μειωνοταν, αρχισα να σκεφτομαι οτι ισως να υπαρχει καποια διαρροη εσωτερικα στο κελυφος της συσκευης. Οποτε, αραιωσα κοκκινοχωμα και το περασα στον σωληνα παροχης της συσκευης ... και προς μεγαλη μου εκπληξη .... ολο το χωμα βγηκε απο την συσκευη και γεμισα μια κανατα χωμα. Το φιλτρο προπυλαινιου καταστραφηκε/γεμισε με λασπη , ενω το Matrikx ηταν πιο καθαρο. Για να μην τα πολυλογο .... τα η συσκευη δεν σφραγιζει/σφιγγει σωστα τα φιλτρα με αποτελεσμα το νερο να περναει και αφιλτραριστο. Για να ειμαι σιγουρος για το προβλημα .... Εφτιαξα πλαστικες τσιμουχες και βαζοντας τες πανω-κατω στο φιλτρο, καταφερα να φιλτραρω τελειως το κοκινοχωμα (τουλαχιστον με το ματι) . Οποτε , - καλα τα φιλτρα, αλλα παιζει σημαντικο ρολο και η ποιοτητα των συσκευων που κυκλοφορουνε στην αγορα. Σας προτεινω πρωτα να κανετε καποιο αντιστοιχο τεστ με την συσκευη που θα επιλεξετε ..... (το τεστ μπορει να γινει και με ενα φιλτρο, το οποιο φυσικα θα πεταχτει μετα) Επανερχομαι..... το κελυφος τελικα ειναι για 10" φιλτρα .... ενω τα φιλτρα στην αγορα δεν ειναι ολα 10" (ακομα και αν λενε οτι ειναι). Πχ. το Matrikx PB1 0.5 μm δεν ειναι 10" αλλα ειναι 9 3/4" . Η διαφορα ειναι σχεδον 6.3 χιλιοστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 33 λεπτά πριν, vasili0s είπε Επανερχομαι..... το κελυφος τελικα ειναι για 10" φιλτρα .... ενω τα φιλτρα στην αγορα δεν ειναι ολα 10" (ακομα και αν λενε οτι ειναι). Πχ. το Matrikx PB1 0.5 μm δεν ειναι 10" αλλα ειναι 9 3/4" . Η διαφορα ειναι σχεδον 6.3 χιλιοστα. Στην άτλας που έχω μπήκε και έκατσε πολύ καλά όταν το είχα βάλει . Σκέψου ότι οι τσιμουχες μερικούς μήνες μετά που το άλλαξα είχαν αφήσει πάνω σημάδι από το σφίξιμο , πάταγε δλδ κανονικά . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 47 λεπτά πριν, vasili0s είπε Επανερχομαι..... το κελυφος τελικα ειναι για 10" φιλτρα .... ενω τα φιλτρα στην αγορα δεν ειναι ολα 10" (ακομα και αν λενε οτι ειναι). Πχ. το Matrikx PB1 0.5 μm δεν ειναι 10" αλλα ειναι 9 3/4" . Η διαφορα ειναι σχεδον 6.3 χιλιοστα. Εγώ έχω της Primato, το αμερικάνικο (με το φίλτρο 0,01μ), και παρόλο που το έχω σφίξει παρατηρώ κάτι που με προβληματίζει... ...όταν ανοίξω τη βρύση του φίλτρου το νερό τρέχει ικανοποιητικά, αλλά αν το αφήσω αρκετά, πχ για να γεμίσω 1-2 μπουκάλια για το ψυγείο, κάποια στιγμή η ροή θα ενισχυθεί απότομα... ...δεν ξέρω αν έχει σχέση με το πώς το φρέσκο νερό έρχεται μέσα στο φίλτρο ή αν κάποια στιγμή διαπερνά το σφράγισμα του φίλτρου και παίρνω αφιλτράριστο νερό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasili0s Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 3 λεπτά πριν, definitio είπε Εγώ έχω της Primato, το αμερικάνικο (με το φίλτρο 0,01μ), και παρόλο που το έχω σφίξει παρατηρώ κάτι που με προβληματίζει... ...όταν ανοίξω τη βρύση του φίλτρου το νερό τρέχει ικανοποιητικά, αλλά αν το αφήσω αρκετά, πχ για να γεμίσω 1-2 μπουκάλια για το ψυγείο, κάποια στιγμή η ροή θα ενισχυθεί απότομα... ...δεν ξέρω αν έχει σχέση με το πώς το φρέσκο νερό έρχεται μέσα στο φίλτρο ή αν κάποια στιγμή διαπερνά το σφράγισμα του φίλτρου και παίρνω αφιλτράριστο νερό. Εγω παντως ελυσα το προβλημα: - βαζοντας 2 τσιμουχες πανω και κατω απο τα φιλτρα - σαν προ-φιλτρο εβαλα παλι Matrix 5μ και οχι προπυλαινιου (για να 'παταει' καλυτερα στις φλατζες που εχει το φιλτρο και οχι πανω στο μαλακο προπυλαινιο) Προτεινω οταν ερθει η ωρα να τα αλλαξεις ..... να κανεις μια αντιστοιχη δοκιμη. Και αμα εχεις προβλημα , δοκιμασε να βαλεις 1 φλατζα να δεις αν διορθωνετε (πριν αγορασεις καινουργιο φιλτρο). 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, definitio είπε Εγώ έχω της Primato, το αμερικάνικο (με το φίλτρο 0,01μ), και παρόλο που το έχω σφίξει παρατηρώ κάτι που με προβληματίζει... ...όταν ανοίξω τη βρύση του φίλτρου το νερό τρέχει ικανοποιητικά, αλλά αν το αφήσω αρκετά, πχ για να γεμίσω 1-2 μπουκάλια για το ψυγείο, κάποια στιγμή η ροή θα ενισχυθεί απότομα... ...δεν ξέρω αν έχει σχέση με το πώς το φρέσκο νερό έρχεται μέσα στο φίλτρο ή αν κάποια στιγμή διαπερνά το σφράγισμα του φίλτρου και παίρνω αφιλτράριστο νερό. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις αέρα μέσα στο σύστημα ,δοκίμασε καθώς τρέχει το φίλτρο νερό , να γυρίσεις ανάποδα όλη την φιλτροθήκη μέσα στο νεροχύτη σου ,κάντο 2-3 φορές ώστε να φύγει ο αέρας από μέσα . Το πιο πιθανό είναι να στρώσει . Κ εγώ το premium UFC 0.01 της πριματο έχω και σήμερα αφού πέρασε ο καιρός και έληξε το άλλαξα και παρέλαβα το aquametix της πριματο . Πρώτες εντυπώσεις πάρα πολύ θετικές ... Και η διαφορα γεύσης στο νερό πολύ αισθητή . 16 λεπτά πριν, definitio είπε Εγώ έχω της Primato, το αμερικάνικο (με το φίλτρο 0,01μ), και παρόλο που το έχω σφίξει παρατηρώ κάτι που με προβληματίζει... ...όταν ανοίξω τη βρύση του φίλτρου το νερό τρέχει ικανοποιητικά, αλλά αν το αφήσω αρκετά, πχ για να γεμίσω 1-2 μπουκάλια για το ψυγείο, κάποια στιγμή η ροή θα ενισχυθεί απότομα... ...δεν ξέρω αν έχει σχέση με το πώς το φρέσκο νερό έρχεται μέσα στο φίλτρο ή αν κάποια στιγμή διαπερνά το σφράγισμα του φίλτρου και παίρνω αφιλτράριστο νερό. Μπορείς να πάρεις ένα τεστ χλωρίου , και να δοκιμάσεις να ρίξεις σταγόνες σε ποτίζει με νερό του φίλτρου . Αν περνάει αφιλτράριστο νερό , θα έχει χλωρίου μέσα , οπότε το τεστ θα δείξει . Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2020 από dimitrisdim14 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Στις 4/10/2007 στις 5:08 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε Μιας και οι λιθιασεις στα νεφρα αρχισαν ειπα κι εγω σαν γνησιος Ελληναρας κατοπιν εορτης να κοιταξω για καποιο καλο φιλτρο νερου αλλα μαλλον μπερδευτηκα.Οποιος εχει σχετικες γνωσεις ή εμπειρια ας προτεινει καποιο.Ευχαριστω. επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα φίλτρο νερού κάποια στιγμή (επειδή προηγούνται αλλά πριν από αυτό) θα ζητήσω τις γνώσεις σας και την βοήθεια σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 1 λεπτό πριν, ikorolis είπε επειδή με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα φίλτρο νερού κάποια στιγμή (επειδή προηγούνται αλλά πριν από αυτό) θα ζητήσω τις γνώσεις σας και την βοήθεια σας. Δεν εβαλα τελικα .Εχουν μικρη ροη νερου και εναι κουραστικο να γεμιζεις μπουκαλια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν εβαλα τελικα .Εχουν μικρη ροη νερου και εναι κουραστικο να γεμιζεις μπουκαλια Χαχαχα καλά πόσα μπουκάλια γεμιζεις δλδ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 10 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν εβαλα τελικα .Εχουν μικρη ροη νερου και εναι κουραστικο να γεμιζεις μπουκαλια τώρα με προβλημάτισες φίλε Γιάννη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, ikorolis είπε τώρα με προβλημάτισες φίλε Γιάννη? Μην προβληματίζεται , δεν έχουν όλα μικρή ροή . Το να γεμίζεις ενα μπουκάλι νερο ενός λίτρου σε 15 δευτερόλεπτα , είναι μια χαρά . Μέσα σε 3 4 δευτερόλεπτα γεμίζεις ανετα μεγάλο ποτήρι νερού . Την πιο μικρή ροή την έχουν τα αλαρκο φίλτρα . Ακόμα και τα κεραμικά έχουν πολύ καλύτερη ροή από τα αλαρκο . Οπότε μην απογοητεύσει , για όλα υπάρχουν λύσεις ! Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2020 από dimitrisdim14 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 22 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε Μην προβληματίζεται , δεν έχουν όλα μικρή ροή . Το να γεμίζεις ενα μπουκάλι νερο ενός λίτρου σε 15 δευτερόλεπτα , είναι μια χαρά . Μέσα σε 3 4 δευτερόλεπτα γεμίζεις ανετα μεγάλο ποτήρι νερού . Την πιο μικρή ροή την έχουν τα αλαρκο φίλτρα . Ακόμα και τα κεραμικά έχουν πολύ καλύτερη ροή από τα αλαρκο . Οπότε μην απογοητεύσει , για όλα υπάρχουν λύσεις ! Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη απλά το φίλτρο νερού έχει πάει λίγο πίσω καθώς προηγούνται άλλα πράγματα με αυτό με έχει ζαλίσει η μητέρα μου που βλέπει συνέχεια τις γνωστές διαφημίσεις που παίζουν στην τηλεόραση για τα φίλτρα νερού (μην κάνουμε και διαφήμιση) όλοι καταλαβαίνετε τι λέω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Μόλις τώρα, ikorolis είπε Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη απλά το φίλτρο νερού έχει πάει λίγο πίσω καθώς προηγούνται άλλα πράγματα με αυτό με έχει ζαλίσει η μητέρα μου που βλέπει συνέχεια τις γνωστές διαφημίσεις που παίζουν στην τηλεόραση για τα φίλτρα νερού (μην κάνουμε και διαφήμιση) όλοι καταλαβαίνετε τι λέω. Περιέχουν μια δόση αλήθειας αυτές οι διαφημίσεις, αλλά είναι υπερβολικές , μάλιστα οι εταιρίες αυτές και συγκεκριμένα η Καμέλοτ , έχει φάει πρόστιμα αρκετές φορές για τις διαφημίσεις της , ότι τρομοκρατούν τον κόσμο κλπ. https://drive.google.com/file/d/1km5a_OMZNeaUiPZperrUk3Tr9Cp8EfgT/view?usp=drivesdk Καλό είναι ένα φίλτρο πάντα κατά την γνώμη μου . Αλλά εκεί το τερματίζουν και προσπαθούν να σε κάνουν να αγοράσεις μέσω τρομοκρατίας . Οπότε εκεί το χάνουν . Επίσης υπερκοστολογουν . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ookami999 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, vasili0s είπε Εγω παντως ελυσα το προβλημα: - βαζοντας 2 τσιμουχες πανω και κατω απο τα φιλτρα - σαν προ-φιλτρο εβαλα παλι Matrix 5μ και οχι προπυλαινιου (για να 'παταει' καλυτερα στις φλατζες που εχει το φιλτρο και οχι πανω στο μαλακο προπυλαινιο) Προτεινω οταν ερθει η ωρα να τα αλλαξεις ..... να κανεις μια αντιστοιχη δοκιμη. Και αμα εχεις προβλημα , δοκιμασε να βαλεις 1 φλατζα να δεις αν διορθωνετε (πριν αγορασεις καινουργιο φιλτρο). Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ και είμαι σίγουρος ότι περνάει αφιλτράριστο νερό γιατί το βλέπω στην κορυφή της θήκης. Το φίλτρο όπως και η θήκη είναι καινούργια και τα παρέλαβα σήμερα. Θα επικοινωνήσω με το κατάστημα να δω τι θα μου πούνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, dimitrisdim14 είπε Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις αέρα μέσα στο σύστημα ,δοκίμασε καθώς τρέχει το φίλτρο νερό , να γυρίσεις ανάποδα όλη την φιλτροθήκη μέσα στο νεροχύτη σου ,κάντο 2-3 φορές ώστε να φύγει ο αέρας από μέσα . Το πιο πιθανό είναι να στρώσει . Κ εγώ το premium UFC 0.01 της πριματο έχω και σήμερα αφού πέρασε ο καιρός και έληξε το άλλαξα και παρέλαβα το aquametix της πριματο . Πρώτες εντυπώσεις πάρα πολύ θετικές ... Και η διαφορα γεύσης στο νερό πολύ αισθητή . Μπορείς να πάρεις ένα τεστ χλωρίου , και να δοκιμάσεις να ρίξεις σταγόνες σε ποτίζει με νερό του φίλτρου . Αν περνάει αφιλτράριστο νερό , θα έχει χλωρίου μέσα , οπότε το τεστ θα δείξει . Μ αυτά που διάβασα κι εγώ θεωρώ καλύτερο αυτό που πήρες...αλλά με ενδιέφερε, εν μέσω πανδημίας, το φιλτράρισμα στα 0,01μ, γιατί με τις κακές σωληνώσεις (ρωγμές/σπασίματα κοκ) μπορεί ακάθαρτα νερά να μπουν στο δίκτυο... είχα ήδη αγοράσει ανταλλακτικό, γιατί είχε έκπτωση στο 2ο...θα δω του χρόνου τί θα κάνω. Θα κάνω το τεστ με το φίλτρο που λες και θα αναφέρω αποτελέσματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα