Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, kage είπε

Σε 3πλο 10" εχω προφιλτρο propylene 0.5μm,OMNIPURE OMB 934(coconut carbon)0.5μm και τελος matrikx cr1 0.5μm....

Λεω για update σε propylene,pentek ep10 ή matrikx cto10? και τελος matrikx pb1 ?

Έχει να προτείνει κάποιος καλύτερο setup?

το 3πλό που έχεις είναι με δικό του βρυσάκι?

Αν ναι μπορείς να βάλεις πρώτο στάδιο ένα υβριδικό (πολυπροπυλένιο + άνθρακας) έχει η pentair ένα ωραίο το DFX-CB-10, δεύτερο στάδιο έναν άνθρακα 0,5 με δυναμική στα βαρέα μέταλλα και τρίτο μια ανθρακομεμβράνη PURE UFC.

Αν δεν έχεις βρυσάκι για πρώτο πάλι ένα υβριδικό, για δεύτερο μια σκόνη άνθρακα GAC αν και δεν την συμπαθώ αλλά κάνει δουλεία και τρίτο έναν άνθρακα 0,5 με δυναμική στα βαρέα μέταλλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Καλησπέρα παιδιά, με έχετε βάλει σε σκέψεις με τους άνθρακες με τις μεμβράνες!

Επειδή πλησιάζει ο καιρός που θα αλλάξω το φίλτρο μου ξανά έχω αρχίσει να το ψάχνω.

Είδα αυτό το ufc που λέτε αλλά βλέπω ότι είναι διαφορετικό στα δύο καταστήματα στην όψη

https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pure-ufc-2510-10-10mm-kai-memvrani-001mm-10/

https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/hollow-fiber-ultra-filtration-premium-ufc-el.html

πήρα τηλέφωνο στην primato να δω γιατί είναι γκρι και μου είπαν πως το αναβάθμισαν. Το δικό τους ufc είναι made in korea και ο άνθρακας πια είναι 1 micron ενώ το προηγούμενο ήταν 10 micron. 

Λέω να το δοκιμάσω και να σας πω την άποψη μου! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, kage είπε

Σε 3πλο 10" εχω προφιλτρο propylene 0.5μm,OMNIPURE OMB 934(coconut carbon)0.5μm και τελος matrikx cr1 0.5μm....

Λεω για update σε propylene,pentek ep10 ή matrikx cto10? και τελος matrikx pb1 ?

Έχει να προτείνει κάποιος καλύτερο setup?

Πιστεύω η καλύτερη επιλογή είναι 

1ο στάδιο πολυπροπυλαινιο 

2ο στάδιο Matrikx pb1 ή κάποιο αντοιστοιχο που να κραταει όμως βαρέα μέταλλα 

3ο μεμβρανη aquapure APUF 0.01. Είναι στην ουσία ίδιο σεταπ με αυτό Που σ πρότεινε ο φίλος , αλλά είναι λίγο πιο οικονομικό 35€ το τρίτο στάδιο και 15€ το δεύτερο . Το πρώτο κάνει 3-4€

6 ώρες πριν, Nikolaosdimitriou είπε

Καλησπέρα παιδιά, με έχετε βάλει σε σκέψεις με τους άνθρακες με τις μεμβράνες!

Επειδή πλησιάζει ο καιρός που θα αλλάξω το φίλτρο μου ξανά έχω αρχίσει να το ψάχνω.

Είδα αυτό το ufc που λέτε αλλά βλέπω ότι είναι διαφορετικό στα δύο καταστήματα στην όψη

https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pure-ufc-2510-10-10mm-kai-memvrani-001mm-10/

https://www.primato.gr/proionta/antallaktika-gia-filtra-nerou/filtra-energou-anthraka/hollow-fiber-ultra-filtration-premium-ufc-el.html

πήρα τηλέφωνο στην primato να δω γιατί είναι γκρι και μου είπαν πως το αναβάθμισαν. Το δικό τους ufc είναι made in korea και ο άνθρακας πια είναι 1 micron ενώ το προηγούμενο ήταν 10 micron. 

Λέω να το δοκιμάσω και να σας πω την άποψη μου! 

Σου έστειλαν κάτι σχετικό κλπ έντυπα έγγραφα να τα δούμε , γιατί πλησιάζει ο καιρός να αλλάξω κ εγώ το premium ufc και σκεφτόμουν κάτι άλλο , αλλά αν το αναβάθμισαν οντως θα το ξανά βάλω . Παρεπιπτόντως είμαι ευχαριστημενος .

Λοιπόν μίλησα με το κατάστημα και θα μ στείλουν τα πάντα πιστοποιήσεις κλπ χώρα προέλευσης και όλα σε έντυπα .Μόλις τα στείλουν θα τα ανεβάσω . Είναι 4ων σταδίων απ ότι λέει μέσα στο σάιτ  2 στάδια πολυπροπυλαινιο  (10micron 5mIcron ) 1 στάδιο άνθρακα ( 1micron)  και μεμβράνη 0.01micron. Η αλήθεια είναι ότι και στις φωτό φαίνεται πιο στιβαρό πάντως . Να δούμε και τα έγγραφα του .. 

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Like 1

Μια γνώμη για τα φίλτρα νερού proteas; Τα είδα σήμερα σε κατάστημα, όπου και μου είπαν ότι έχουν πιστοποιήσεις nsf...

Καλημέρα.

Μέχρι στιγμής πίναμε νερό από την κανάτα της Brita. Το μετρούσα με τον μετρητή tds. Και έπεφτε από τα 130 στα 67-70. Όταν ανέβαινε η ένδειξη αντικαθιστούσα το φιλτρο. 

Εχθες εγκατέστησα ένα φιλτρο κάτω πάγκου. Το atlas filtri dp με ανταλλακτικό doulton ultracarb imperial obe. Το έτρεξα για 20 λεπτά και η ένδειξη του μετρητή είναι στα 135. Καμία διαφορά στην γεύση. Είναι φυσιολογικό ή να ξεβιδωσω το φιλτρο Μπας και δεν έχει μπει καλά; Θέλει χρόνο να αρχίσει να αποδίδει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, τελικά η διπλή φιλτροθήκη Άνω Πάγκου ήρθε από την Water Fresh επισκευασμένη και όχι άλλη συσκευασία, στην ερώτηση γιατί δεν είναι η ίδια που φαίνεται στο site μου είπαν ότι υπάρχει ελλειψη και όσο καιρό το κοιτούσα ποτέ δεν άλλαξαν την φωτογραφία... Και αυτήν την φορά είχε θέμα στο βιδωμα στην βρύση, διαρροή νερού, το οποίο δεν υπήρχε την πρώτη φορά, περίεργο. Την επέστρεψα πίσω και περιμένω την επιστροφή χρημάτων. Τι να πω ίσως ήμουν γκαντέμης με το συγκεκριμένο μοντέλο και κατάστημα. 

Εχει δοκιμάσει κάποιος το συγκεκριμένο φίλτρο;; έβαλα τελικά κάτω από τον νεροχύτη ένα αυτοκαθαριζομενο (κεντρικής παροχής βέβαια) και ψάχνω κάτι λίγο πιο οικονομικό γιατί βγήκαμε εκτός μπάτζετ... 

Screenshot_20200530_114740.jpg

Επεξ/σία από telusgr
  • Like 1

7 ώρες πριν, BOYRACER71 είπε

Καλημέρα.

Μέχρι στιγμής πίναμε νερό από την κανάτα της Brita. Το μετρούσα με τον μετρητή tds. Και έπεφτε από τα 130 στα 67-70. Όταν ανέβαινε η ένδειξη αντικαθιστούσα το φιλτρο. 

Εχθες εγκατέστησα ένα φιλτρο κάτω πάγκου. Το atlas filtri dp με ανταλλακτικό doulton ultracarb imperial obe. Το έτρεξα για 20 λεπτά και η ένδειξη του μετρητή είναι στα 135. Καμία διαφορά στην γεύση. Είναι φυσιολογικό ή να ξεβιδωσω το φιλτρο Μπας και δεν έχει μπει καλά; Θέλει χρόνο να αρχίσει να αποδίδει; 

φίλε μου καλησπέρα, χρησιμοποιώ κανάτα της Ecosoft η οποία κατεβάζει τα ολικά στερεά που αναφέρεις καθώς και την σκληρότητα. Προσωπικά ησύχασα από τα άλατα. (το χρησιμοποιώ καθαρά και μόνο για το γάλα του μωρού, το μαγείρεμα καθώς και το ατμοσίδερο) Παρόμοια δουλειά κάνει και η Brita. To φίλτρο που ανέφερες δεν κατεβάζει την σκληρότητα ούτε τα ολικά στερεά, και γενικά κανένας άνθρακας. Πολύ καλή επιλογή το ultracarb αλλά φρόντισε αν δεν έχεις φίλτρο κεντρικής παροχής να το βγάζεις συχνά από την φιλτροθήκη και να τρίβεις το κεραμικό με ένα μαλακό σφουγγάρι.

• Like 1
  • Thanks 1

Ευχαριστω για την απάντηση. Όποτε έτσι δουλεύει αυτό το φιλτρο όπως καταλαβαίνω. Απλώς μου έκανε εντύπωση και λεω μήπως κάτι έκανα λάθος. Και εγώ για μωρό το πήρα. Αλλά γιατί βγάζει μεγαλύτερο νούμερο το TDS  σε σχέση με το μη φιλτραρισμένο νερό; Αφού φιλτράρει τόσο μικρά σωματίδια 0.5 micron γιατί δεν φιλτράρει και αυτά τα στερεά που μετράει ο μετρητής; Υπάρχει πιθανότητα το φιλτρο της Brita να ήταν καλύτερο; Συγνωμη για τις χαζές ερωτήσεις αλλά είμαι ψιλοασχετος με το θέμα 

Εγώ έχω το Doulton Chlorasyl και από πλευράς γεύσης νερού είναι η μέρα με τη νύχτα με αυτό της βρύσης και το εμφιαλωμένο. 

Πλέον δεν μπορώ να πιω άλλο νερό 

59 λεπτά πριν, BOYRACER71 είπε

Ευχαριστω για την απάντηση. Όποτε έτσι δουλεύει αυτό το φιλτρο όπως καταλαβαίνω. Απλώς μου έκανε εντύπωση και λεω μήπως κάτι έκανα λάθος. Και εγώ για μωρό το πήρα. Αλλά γιατί βγάζει μεγαλύτερο νούμερο το TDS  σε σχέση με το μη φιλτραρισμένο νερό; Αφού φιλτράρει τόσο μικρά σωματίδια 0.5 micron γιατί δεν φιλτράρει και αυτά τα στερεά που μετράει ο μετρητής; Υπάρχει πιθανότητα το φιλτρο της Brita να ήταν καλύτερο; Συγνωμη για τις χαζές ερωτήσεις αλλά είμαι ψιλοασχετος με το θέμα 

Θα συνεχίσεις να χρησιμοποιείς κανάτα για το νερό ακόμη και όταν το φιλτράρεις από το Doulton. Τα TDS είναι όλα τα άλατα που περιέχονται στο νερό τα οποία τα αφαιρεί όλα μόνο η ωσμωτική μεμβράνη (δηλαδή 0,0001 micron). Η διαφορά που βλέπεις στον μετρητή σου είναι δικαιολογημένη κατά 2 λόγους. 1ον το όργανο έχει + - 1% απόκλιση μπορεί και παραπάνω και κατά 2ον το νερό που περνάει από την βρύση σου (αφιλτράριστο) έχει χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με το φιλτραρισμένο το οποίο έχει ελαφρώς μεγαλύτερη θερμοκρασία. Στη  διαφορά θερμοκρασίας οφείλετε λοιπόν η διαφορετική ένδειξη που βλέπεις στο μετρητή σου. Στην ουσία είναι το ίδιο

Στις 26/5/2020 στις 10:47 ΠΜ, dimitrisdim14 είπε

Για το ντουζ  συνήθως χρησιμοποιούμε άνθρακα , για το χλώριο . Για το ντουζ μπορείς αν θες να χρησι.οποιεισεις , αλλά όχι για να το πίνεις . Δες και το φίλτρο της watts που κάνει αποσκλήρυνση και πίνεις κιόλας . Μπαίνει και κεντρική παροχή αν θες για να κάνει δουλειά σε κάθε βρύση σπίτι σου.

https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/aposklirintes/of110rm-el.html

Φαίνεται καλή επιλογή, αλλά δε γράφει τι ποσοτικές δυνατότητες έχει

3 ώρες πριν, Joe22 είπε

Δεν γράφει , γιατί ανάλογα την σκληρότητα του  νερό πάνε και οι αντοχές του , δλδ αν έχεις παρά πολύ σκληρό νερό , θα αντέχει λιγότερο από μια περιοχή με μέτριο κλπ. Και από ότι ξέρω αυτά τα φίλτρα αρχικά αποδίδουν καλά αλλά προς το τέλος της ζωής τους ρίχνουν την απόδοση . Περίπου 1 χρόνο μου είχε πει .

• Thanks 1

Στις 31/5/2020 στις 9:54 ΠΜ, Joe22 είπε

Όπως σωστά λέει ο Δημήτρης οι αντοχές είναι ανάλογα με την σκληρότητα του νερού βέβαια για να ψάξεις λύση για τα άλατα σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα άρα σίγουρα πάνω από 12 γερμανικούς με τέτοια φίλτρα 10" μην περιμένεις πολλά πράγματα εγώ θα έλεγα να πάς στην μεγαλύτερη λύση εδώ https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/aposklirintes/oftwh-rm-r-el.html  με ρίσκο και πάλι η σε μία λύση αποσκληρυντή για σίγουρα αποτελέσματα.

Στις 30/5/2020 στις 12:36 ΜΜ, telusgr είπε

Καλημέρα, τελικά η διπλή φιλτροθήκη Άνω Πάγκου ήρθε από την Water Fresh επισκευασμένη και όχι άλλη συσκευασία, στην ερώτηση γιατί δεν είναι η ίδια που φαίνεται στο site μου είπαν ότι υπάρχει ελλειψη και όσο καιρό το κοιτούσα ποτέ δεν άλλαξαν την φωτογραφία... Και αυτήν την φορά είχε θέμα στο βιδωμα στην βρύση, διαρροή νερού, το οποίο δεν υπήρχε την πρώτη φορά, περίεργο. Την επέστρεψα πίσω και περιμένω την επιστροφή χρημάτων. Τι να πω ίσως ήμουν γκαντέμης με το συγκεκριμένο μοντέλο και κατάστημα. 

Εχει δοκιμάσει κάποιος το συγκεκριμένο φίλτρο;; έβαλα τελικά κάτω από τον νεροχύτη ένα αυτοκαθαριζομενο (κεντρικής παροχής βέβαια) και ψάχνω κάτι λίγο πιο οικονομικό γιατί βγήκαμε εκτός μπάτζετ... 

Εγώ πρόσφατα έβαλα αυτό https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pure-ufc-2510-10-10mm-kai-memvrani-001mm-10/  και είμαι πολύ ευχαριστημένος είναι 0,01micron ultrafiltration ότι πιο πυκνό κυκλοφορεί. Τώρα για το 0,5 φαντάζομαι πως θα είναι κάτι αντίστοιχο σε ποιότητα αν τελικά καταλήξεις εκεί περιμένουμε την γνώμη σου.

• Thanks 1

Στις 31/5/2020 στις 9:54 ΠΜ, Joe22 είπε

Προσοχή για το συγκεκριμένο φίλτρο, η watts το δίνει για μέγιστη ροή έως 4 λίτρα το λεπτό που σημαίνει πως αν το βάλεις κεντρική παροχή η οποία έχει περίπου 10 λίτρα το λεπτό δεν θα δουλέψει σωστά. Αν είναι να πας σε τέτοια λύση όπως είπε και ο Geoka να πας στο πιο μεγάλο μοντέλο. Έχω δοκιμάσει αυτό https://www.qwaterfilters.com/product/αποσκληρυντης-qakli/       σε επαγγελματικό λέβητα αερίου ΖΝΧ σε περιοχή με μεγάλη σκληρότητα και δεν πήρα τα αποτελέσματα που ήθελα για την τιμή του προϊόντος. Αυτό το προϊόν είναι παρόμοιο με αυτό της Watts. Την πατέντα αν θυμάμαι καλά την είχε κάνει ένας Ιάπωνας και την πήραν πολλές εταιρίες βαφτίζοντας η κάθε μια το δικό της. Προσωπικά στην λύση των αλάτων είμαι υπέρ του αποσκληρυντή. Δουλεύει πάντα και παντού.

Στις 30/5/2020 στις 12:36 ΜΜ, telusgr είπε

Για την PURE τώρα αν και δεν την γώριζα την έμαθα από εδώ με τον Δημήτρη που έχει το PURE UFC το οποίο θα πάρω μόλις λήξει το δικό μου https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pentek-cfb-pb-10-05mm/. ¨έψαξα την εταιρία και είδα ότι είναι αρκετά παλαιά στο χώρο και εξειδικεύεται στα φίλτρα ενεργού άνθρακα http://carbonblocks.com/company-info/ με πιστοποιημένα υλικά κατά NSF και WQA. (γενικά να προτιμάται προϊόντα με ταμπελάκι εταιρίας ώστε να μπορείτε να επισκέπτεστε το σαιτ του κατασκευαστή για περεταίρω πληροφορίες και πιστοποιήσεις. Το συγκεκριμένο το βλέπω πολύ δυνατό στο χλώριο και στα βαρέα μέταλλα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Stergios Kot είπε

Προσοχή για το συγκεκριμένο φίλτρο, η watts το δίνει για μέγιστη ροή έως 4 λίτρα το λεπτό που σημαίνει πως αν το βάλεις κεντρική παροχή η οποία έχει περίπου 10 λίτρα το λεπτό δεν θα δουλέψει σωστά. Αν είναι να πας σε τέτοια λύση όπως είπε και ο Geoka να πας στο πιο μεγάλο μοντέλο. Έχω δοκιμάσει αυτό https://www.qwaterfilters.com/product/αποσκληρυντης-qakli/       σε επαγγελματικό λέβητα αερίου ΖΝΧ σε περιοχή με μεγάλη σκληρότητα και δεν πήρα τα αποτελέσματα που ήθελα για την τιμή του προϊόντος. Αυτό το προϊόν είναι παρόμοιο με αυτό της Watts. Την πατέντα αν θυμάμαι καλά την είχε κάνει ένας Ιάπωνας και την πήραν πολλές εταιρίες βαφτίζοντας η κάθε μια το δικό της. Προσωπικά στην λύση των αλάτων είμαι υπέρ του αποσκληρυντή. Δουλεύει πάντα και παντού.

Για την PURE τώρα αν και δεν την γώριζα την έμαθα από εδώ με τον Δημήτρη που έχει το PURE UFC το οποίο θα πάρω μόλις λήξει το δικό μου https://filtrato.gr/product/antallaktiko-filtro-simpagous-energou-anthraka-pentek-cfb-pb-10-05mm/. ¨έψαξα την εταιρία και είδα ότι είναι αρκετά παλαιά στο χώρο και εξειδικεύεται στα φίλτρα ενεργού άνθρακα http://carbonblocks.com/company-info/ με πιστοποιημένα υλικά κατά NSF και WQA. (γενικά να προτιμάται προϊόντα με ταμπελάκι εταιρίας ώστε να μπορείτε να επισκέπτεστε το σαιτ του κατασκευαστή για περεταίρω πληροφορίες και πιστοποιήσεις. Το συγκεκριμένο το βλέπω πολύ δυνατό στο χλώριο και στα βαρέα μέταλλα.

Το pure UFC  είναι ίδιο με το παλιό πριματο UFC . Απλά αλλάζει ταμπελακι η πριματο και κολλάει το δικό της . Από Ταϊλάνδη είναι η κατασκευή και η εταιρία είναι η Siam cast nylons. Το καινούριο πάντως της πριματο είναι άσπρο και ο άνθρακας είναι 1 micron (αντί για 10 που έχει το παλιό πριματο δλδ το pure) και επίσης φτιάχνεται Κορέα . Εγώ μετά το καλοκαίρι που λήξει το δικό μου, θα πάρω το καινούριο να το δοκιμάσω .

Ανεβάζω κάτι screenshot που είχα από το

1)παλιό primato premium ufc0.01 (παλιό μοντέλο) (10 micron άνθρακας) εταιρία κατασκευής Siam cast nylons Ταϊλάνδη 

received_601180963802361.png

2)το ολόιδιο pure UFC 0.01 (10 micron άνθρακας) εταιρία κατασκευής Siam cast nylons Ταϊλάνδη 

Screenshot_20200602-015023.png

3) νέο premium UFC 0.01 made In Korea με άνθρακα 1 micron Περισσότερα στοιχεία περιμένω να Μ στείλουν από την εταιρία γιατί πιθανόν να βάλω αυτό σε 3 μήνες 

Screenshot_20200602-014958.png

4,5)Το δικό μου  primato premium UFC 0.01 που έχω. Έτσι για. Α έχει και λίγο οπτικό υλικό το φόρουμ ! 😅😅

received_489523068364313.jpeg

received_594298854466934.jpeg

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...