Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση; Μπορουμε να βαλουμε ανταλλακτικα φιλτρα αλλων εταιριων στις γνωστες συσκευες που πινεις "ολυμπιο θα ελεγα" νερο; (μην κανουμε και διαφημιση.)

• Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Geoka1982 είπε

Πολύ καλά χαρακτηριστικά σε πολύ καλή τιμή αν τελικά την πάρεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου. Το μόνο που δεν μου άρεσε είναι ότι δεν αναφέρει κατασκευαστή.

Επίσης δεν ξεκαθαρίζει πόσα gpd είναι η μεμβράνη και αν στο τρίτο σταδίο έχει άνθρακα η φίλτρο ιζημάτων

Νομιζω ειναι μαρκα Eiger.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε

Για το ντουζ  συνήθως χρησιμοποιούμε άνθρακα , για το χλώριο . Για το ντουζ μπορείς αν θες να χρησι.οποιεισεις , αλλά όχι για να το πίνεις . Δες και το φίλτρο της watts που κάνει αποσκλήρυνση και πίνεις κιόλας . Μπαίνει και κεντρική παροχή αν θες για να κάνει δουλειά σε κάθε βρύση σπίτι σου.

https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/aposklirintes/of110rm-el.html

Θελω να το βαλω γιατι εχω πολλα στιγματα που μενουν στο τζαμι και φαινεται να ειναι απο αλατα. Θα το σκεφτω αργοτερα μηπως το βαλω αυτο που λες στην κεντρικη παροχη . Βεβαια εκει θα βαλω ενα διπλο με σιτα και νημα οποτε δεν ξερω, αν εχει λογικη να βγαλω την σιτα και να αφησω νημα μαζι με το φιλτρο αφαλατωσης.

Δημοσ.

Πηρα προσφατα ενα φιλτρο ανω παγκου μπας και καταφερω να πιω νερο απο τη βρυση. Εβαλα το φιλτρο MATRIKX +PB1 και οκ εφυγε το χλωριο αλλα το νερο ειναι ακομα αθλιο και μετρησα τη σκληροτητα, ειναι στα 440 με 550 ,ιδια με φιλτρο ή χωρις.. 

Αν βαλω αυτο, https://shop.waterfresh.gr/product/φίλτρο-κατακράτησης-αλάτων/ ξερει κανεις αν θα κανει δουλεια?

Δηλαδη ποσο θα πεσει η σκληροτητα και αν θα πινεται το νερο μετα?

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, sgfuct είπε

Πηρα προσφατα ενα φιλτρο ανω παγκου μπας και καταφερω να πιω νερο απο τη βρυση. Εβαλα το φιλτρο MATRIKX +PB1 και οκ εφυγε το χλωριο αλλα το νερο ειναι ακομα αθλιο και μετρησα τη σκληροτητα, ειναι στα 440 με 550 ,ιδια με φιλτρο ή χωρις.. 

Αν βαλω αυτο, https://shop.waterfresh.gr/product/φίλτρο-κατακράτησης-αλάτων/ ξερει κανεις αν θα κανει δουλεια?

Το Μάτριξ δεν κάνει αποσκλήρυνση ... Οπότε λογικό να έχεις ίδια σκληρότητα ... Θα έχεις μια μικρή βελτίωση με το φιλτρακι που λες αλλά όχι τρέλα πράματα ... 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, sgfuct είπε

με το συγκεκριμένο θα πίνεις νερό με μηδενική σκληρότητα (κοινός περίεργη γεύση δεν πίνεται). Δεν είναι και ότι καλύτερο να πίνεις νερό χωρίς ασβέστιο και μαγνήσιο. Αν θες να κατεβάσεις την αγωγιμότητα η τα ολικά στερεά μόνο η λύση της ώσμωσης θα σου κάνει δουλεία. Αν πας σε ώσμωση κοίτα να είναι με εμπλουτισμό ιχνοστοιχείων και δεξαμενή νερού 12 λίτρα

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Stergios Kot είπε

με το συγκεκριμένο θα πίνεις νερό με μηδενική σκληρότητα (κοινός περίεργη γεύση δεν πίνεται). Δεν είναι και ότι καλύτερο να πίνεις νερό χωρίς ασβέστιο και μαγνήσιο. Αν θες να κατεβάσεις την αγωγιμότητα η τα ολικά στερεά μόνο η λύση της ώσμωσης θα σου κάνει δουλεία. Αν πας σε ώσμωση κοίτα να είναι με εμπλουτισμό ιχνοστοιχείων και δεξαμενή νερού 12 λίτρα

Δεν θα έχει μηδενική σκληρότητα ... θα βελτιώσει την σκληρότητα 20-30% .  Μηδενική σκληρότητα έχεις με όσμωση ... 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/5/2020 στις 11:02 ΠΜ, vforvaggelis είπε

Να κανω μια ερωτηση; Μπορουμε να βαλουμε ανταλλακτικα φιλτρα αλλων εταιριων στις γνωστες συσκευες που πινεις "ολυμπιο θα ελεγα" νερο; (μην κανουμε και διαφημιση.)

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε

Νομίζω μπαίνει , αλλά για να μην σε πάρω στο λαιμό μου , γιατί δεν πας με την βάση του Olympus σε ένα μαγαζί που να έχει ανταλλακτικά doulton πχ βιδωτά να δεις αν είναι ίδιο σπείρωμα ?

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Νομίζω μπαίνει , αλλά για να μην σε πάρω στο λαιμό μου , γιατί δεν πας με την βάση του Olympus σε ένα μαγαζί που να έχει ανταλλακτικά doulton πχ βιδωτά να δεις αν είναι ίδιο σπείρωμα ?

Επειδη δεν γνωριζω ΚΑΘΟΛΟΥ, κοιταξα τωρα φιλτρα της εταιριας που μου ειπες και πανω κατω ειναι ιδια τιμη με ειναι αρκετα φθηνοτερα απο αυτα που δινει η olympus. Αξιζει να αλλαξω εταιρια σε περιπτωση που ειναι compatible; Ειναι καλα τα doulton;

Επεξ/σία από vforvaggelis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω μπορείς να βάλεις φίλτρα της doulton και θα πάρεις και πολύ καλύτερη ποιότητα νερού.

22 ώρες πριν, sgfuct είπε

22 ώρες πριν, sgfuct είπε

Σε ποια περιοχή μένεις; νησί;

Επεξ/σία από Geoka1982
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Geoka1982 είπε

Νομίζω μπορείς να βάλεις φίλτρα της doulton και θα πάρεις και πολύ καλύτερη ποιότητα νερού.

Σε ποια περιοχή μένεις; νησί;

Λευκαδα μενω. Πηγα χτες σε μια πηγη στο βουνο και πηρα νερο, ευγευστο και 156 η σκληροτητα.

Επειδη καπου καπου φτιαχνω καμια μπυρα θα ηθελα να χρησιμοποιω το νερο της βρυσης για να μη τρεχω στο βουνο και κουβαλαω..

Θελω η σκληροτητα να ειναι κατω απο το 100 ,οποτε μαλλον θα παιρνω απτη πηγη και θα το φιλτραρω με αυτο το φιλτρο για τα αλατα

Η αντιστροφη οσμωση αυτη τη στιγμη μου φαινεται πανακριβη λυση

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 20/5/2020 στις 2:18 ΜΜ, talasgr13 είπε

Καλησπέρα σας :) Τελευταία ψάχνομαι και εγώ να αγοράσω φίλτρο για το σπίτι. Το κυρίως πρόβλημα είναι το χλώριο καθώς υπάρχουν περιοδοι που το νερό μυρίζει πολύ. Ημουν έτοιμος να πάρω το MPAD της Multipure αλλά σταμάτησε πλέον να παράγεται. Κοιτάω και εγώ τα φίλτρα της Primato και της Camelot και ενώ η Camelot έχει υπερβολικά ακριβά τα φίλτρα της (που δεν νομίζω να βγάζουν και χρόνο) από την άλλη για τα φίλτρα της Primato το θέμα μου είναι ότι στην σελίδα του NSF τα φίλτρα αυτά έχουν πιστοποιήση μόνο για την ασφάλεια των υλικών τους. Επίσης στον σύνδεσμο που παρατίθεται παραπάνω βλέπω ότι το φίλτρο UFC το εργοστασιακό ταμπελάκι δεν φέρει την λογοτυπο του NSF αλλά το ίδιο φίλτρο της Primato έχει το σήμα του NSF.  Εσείς που το έχετε σας βγάζει χρόνο σε καλή κατάσταση και έχετε δεί διαφορά είτε εμπειρικά ή με μετρήσεις ? 

Φίλε μου προ 15 μέρες άλλαξα το φίλτρο στο mpad η συσκευή φαινόταν διαθέσιμη... τώρα μπήκα και'γω δεν υπάρχει. Το φίλτρο πάντως είναι κορυφαίο. Είχα παλιά Camelot στους 6-7 μήνες άλλαζε η γεύση του νερού, είχα πιο μπροστά ένα άλλο ταιβανέζικο(δεν ξέρω όνομα) μου στέγνωνε το στόμα. Ίσως θα έπρεπε να πάς στο ακριβότερο της Multipure θεωρώ είναι φίλτρα που αξίζουν, προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Δεν θα τα άλλαζα με κανένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε 3πλο 10" εχω προφιλτρο propylene 0.5μm,OMNIPURE OMB 934(coconut carbon)0.5μm και τελος matrikx cr1 0.5μm....

Λεω για update σε propylene,pentek ep10 ή matrikx cto10? και τελος matrikx pb1 ?

Έχει να προτείνει κάποιος καλύτερο setup?

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
22 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε

Δεν θα έχει μηδενική σκληρότητα ... θα βελτιώσει την σκληρότητα 20-30% .  Μηδενική σκληρότητα έχεις με όσμωση ... 

H ρητίνη που έχουν αυτού του τύπου τα φυσίγγια είναι ισχυρή κατιονική με βάση το νάτριο και έχουν δυναμικότητα ανάλογα με τον όγκο τους κάποιους κυβόβαθμους. Το νερό που διαπερνά αυτού του είδους τη ρητίνη έχει σκληρότητα 0 γερμανικούς ή 0 γαλλικούς. Η αγωγιμότητα (μs) όμως όπως και τα ολικά στερεά (tds) δεν μεταβάλονται. Αντίθετα η ώσμωση έχουμε νερό με 0 σκληρότητα, ολικά στερεά περίπου 15-20ppm και αγωγιμότητα 30-60μs ανάλογα βέβαια πάντα με το νερό εισόδου, την πίεση, την θερμοκρασία και τη δυναμικότητα της μεμβράνης σε salt rejection. 

Και αν μπούμε και λίγο πιο βαθειά στην χημεία θα δούμε ότι παίζει ρόλο και το οξυγόνο που υπάρχει στο νερό, η παροδική σκληρότητα/ανθρακική σκληρότητα που ορίζουν την αλκαλικότητα του νερού κ.α

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...