Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joe22 είπε

Έχεις καταλήξει σε κάποιο προιόν για την κεντρική παροχή; Πρόβλημα μου τα άλατα στις συσκευές του σπιτιού, γενικότερα...

Το γράφω και νωρίτερα επέλεξα να βάλω ένα διπλό στην κεντρική παροχή που θα έχει σίτα 50mc και νήμα 10mc και κάτω από τον πάγκο ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα 5mc . Στο πλυντήριο θα βάλω ένα φίλτρο χαλαζία που όμως δεν κάνει για πόσιμο νερό. Στην δική σου περίπτωση ίσως είναι καλύτερα να βάλεις ένα τριπλό στην κεντρική παροχή με ε ένα ακόμα ρητίνης για φιλτράρισμα των αλάτων. Αυτό κάνει και για πόσιμο.

• Thanks 1
  • Απαντ. 6,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gbras είπε

Το γράφω και νωρίτερα επέλεξα να βάλω ένα διπλό στην κεντρική παροχή που θα έχει σίτα 50mc και νήμα 10mc και κάτω από τον πάγκο ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα 5mc . Στο πλυντήριο θα βάλω ένα φίλτρο χαλαζία που όμως δεν κάνει για πόσιμο νερό. Στην δική σου περίπτωση ίσως είναι καλύτερα να βάλεις ένα τριπλό στην κεντρική παροχή με ε ένα ακόμα ρητίνης για φιλτράρισμα των αλάτων. Αυτό κάνει και για πόσιμο.

Ναι, κατάλαβα τι έγραψες.

Απλά ρώτησα τι εμπορικό προιόν υπάρχει σχετικά.

Τόσο για τα διπλό και τριπλό, όσο και για το χαλαζία.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Joe22 είπε

Ναι, κατάλαβα τι έγραψες.

Απλά ρώτησα τι εμπορικό προιόν υπάρχει σχετικά.

Τόσο για τα διπλό και τριπλό, όσο και για το χαλαζία.

Ευχαριστώ.

εχω παρει atlas filtri στην κεντρικη παροχη, matrikx CTO κατω απο τον παγκο και dosal φιλτρο χαλαζια στο πλυντηριο

Δες αυτο για τα αλατα στην κεντρικη παροχη

https://eshop.enbio.gr/product/166/antallaktika-filtronantallaktika-filtra-stereonenergoy-anthraka-filtra-stereon-filtrastereon-10

Δημοσ.
Στις 16/5/2020 στις 12:37 ΠΜ, dimitrisdim14 είπε

Το primato UFC 0.01 είναι για 12.000 αν θυμάμαι καλά ..αυτό έχω κ εγώ . Πολύ καλό . Μαζί με την φικτροθήκη βγαίνει 114€ εντάξει βρίσκεις και φθηνότερη φικτροθήκη , αλλά θα έχεις και εγγύηση 10 χρόνια στην συσκευή ότι παθει, οπότε Πάρτα μαζί από εκεί  . . . Καμέλοτ είναι κατώτερο από UFC . Και πολύ πιο ακριβό . 

επίσης να ξέρεις ότι αυτό είναι ακριβώς το ίδιο φίλτρο , με το ταμπελάκι της μάνας του ... και 15€ φθηνότερο .
 https://www.skroutz.gr/s/23024837/Pure-UFC-2510-10-10-μm.html?from=account_favorites 

οποτε με μια φιλτροθηκη atlas με 30€ καθάρισες το όλο σύστημα με 75€

Καλησπέρα σας :) Τελευταία ψάχνομαι και εγώ να αγοράσω φίλτρο για το σπίτι. Το κυρίως πρόβλημα είναι το χλώριο καθώς υπάρχουν περιοδοι που το νερό μυρίζει πολύ. Ημουν έτοιμος να πάρω το MPAD της Multipure αλλά σταμάτησε πλέον να παράγεται. Κοιτάω και εγώ τα φίλτρα της Primato και της Camelot και ενώ η Camelot έχει υπερβολικά ακριβά τα φίλτρα της (που δεν νομίζω να βγάζουν και χρόνο) από την άλλη για τα φίλτρα της Primato το θέμα μου είναι ότι στην σελίδα του NSF τα φίλτρα αυτά έχουν πιστοποιήση μόνο για την ασφάλεια των υλικών τους. Επίσης στον σύνδεσμο που παρατίθεται παραπάνω βλέπω ότι το φίλτρο UFC το εργοστασιακό ταμπελάκι δεν φέρει την λογοτυπο του NSF αλλά το ίδιο φίλτρο της Primato έχει το σήμα του NSF.  Εσείς που το έχετε σας βγάζει χρόνο σε καλή κατάσταση και έχετε δεί διαφορά είτε εμπειρικά ή με μετρήσεις ? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, talasgr13 είπε

Καλησπέρα σας :) Τελευταία ψάχνομαι και εγώ να αγοράσω φίλτρο για το σπίτι. Το κυρίως πρόβλημα είναι το χλώριο καθώς υπάρχουν περιοδοι που το νερό μυρίζει πολύ. Ημουν έτοιμος να πάρω το MPAD της Multipure αλλά σταμάτησε πλέον να παράγεται. Κοιτάω και εγώ τα φίλτρα της Primato και της Camelot και ενώ η Camelot έχει υπερβολικά ακριβά τα φίλτρα της (που δεν νομίζω να βγάζουν και χρόνο) από την άλλη για τα φίλτρα της Primato το θέμα μου είναι ότι στην σελίδα του NSF τα φίλτρα αυτά έχουν πιστοποιήση μόνο για την ασφάλεια των υλικών τους. Επίσης στον σύνδεσμο που παρατίθεται παραπάνω βλέπω ότι το φίλτρο UFC το εργοστασιακό ταμπελάκι δεν φέρει την λογοτυπο του NSF αλλά το ίδιο φίλτρο της Primato έχει το σήμα του NSF.  Εσείς που το έχετε σας βγάζει χρόνο σε καλή κατάσταση και έχετε δεί διαφορά είτε εμπειρικά ή με μετρήσεις ? 

Καλησπέρα . Εγώ χρησιμοποιώ το primato ufc0.01 σχεδόν 8 μήνες . Δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τπτ από την πρώτη μέρα , γιατί το έχω σαν δεύτερο στάδιο , σαν πρώτο έχω ένα matrikx για να κρατάει τα πολλά .  Σε επικοινωνία που είχα με την Siam cast nylons μου είπαν ότι ο άνθρακας που χρησιμοποιούν , είναι πιστοποιημένος από το nsf . Τώρα στο nsf δεν έχω βρει κάτι . Πάντως το φίλτρο κάνει δουλειά όπως φαίνεται γευστικά τουλάχιστον . Τώρα από κει και πέρα επειδή πολλούς δεν θα τους καλύψει αν δεν έχει nsf να το δουν να το γράφει στο επίσημο σάιτ , και καλά θα κάνουν άλλωστε , τόσα λεφτά κοστίζει , θα έπρεπε να είναι καταχωρημένο . Ασε τα καμέλοτ κτλ , και τσεκαρε aquasana aq4000.  Έχει nsf 42, nsf 53 , nsf 401, nsf p473.

0.5 μαικρον ,2 σταδίων ,  σε υπερκαλύπτει για νερό πόλης η επαρχίας , και είναι από τις ελάχιστες εταιρίες που δημοσιευουν τα αποτελέσματα των τεστ ... Απλά να ξέρεις ότι τα φίλτρα του κρατάνε 1875 λίτρα νερού μόνο ή 6 μήνες . Αμαζον η συσκευή μαζί με το πρώτο σετ φίλτρων κάνει 100€ . Και με 140€ έχει και τι δεύτερο σετ για να βάλεις χρόνο . Υπάρχει και ελληνική αντιπροσωπεία , αλλά δεν ξέρω τπτ από τιμές και χρεώσεις Ελλάδα .   Τα ίδια ακριβώς πιστοποιητικά nsf είχε και το multipure αν θυμάμαι καλά .

https://drive.google.com/file/d/1DUdMpkgMbNP5YL1PH1sET-JVPeahZnOE/view?usp=drivesdk .

Επεξ/σία από dimitrisdim14
  • Like 1
Δημοσ.

Τελικά μόλις ήμουν έτοιμος για την παραγγελία ενημερώθηκα ότι  στη δική μου βρύση δεν μπορεί να μπει το  torayvino, όμως ούτε στον γρανιτένιο νεροχύτη κάποιο με βρυσάκι οπότε η μόνη επιλογη είναι (μονό η διπλό) φίλτρο συνδεμένο απευθείας με το κρύο της βρύσης. Εριξα μια ματια στο διπλό φίλτρο της primato. Το αισθητικό σαφώς και μοιάζει πολύ καλύτερο. Με προβληματίζει η καταναλωση. Διαρκεια υπολογίζω περίπου στους 9 μήνες. Τι λέτε? Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Κάποια άλλη εταιρία? Αξιοπιστία βασικά και οσο το δυνατόν οικονομία

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, cac είπε

Τελικά μόλις ήμουν έτοιμος για την παραγγελία ενημερώθηκα ότι  στη δική μου βρύση δεν μπορεί να μπει το  torayvino, όμως ούτε στον γρανιτένιο νεροχύτη κάποιο με βρυσάκι οπότε η μόνη επιλογη είναι (μονό η διπλό) φίλτρο συνδεμένο απευθείας με το κρύο της βρύσης. Εριξα μια ματια στο διπλό φίλτρο της primato. Το αισθητικό σαφώς και μοιάζει πολύ καλύτερο. Με προβληματίζει η καταναλωση. Διαρκεια υπολογίζω περίπου στους 9 μήνες. Τι λέτε? Υπάρχει κάποια άλλη λύση? Κάποια άλλη εταιρία? Αξιοπιστία βασικά και οσο το δυνατόν οικονομία

Υπαρχουν βρυσες με 3 παροχες..https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&product_id=5046

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, gbras είπε

Υπαρχουν βρυσες με 3 παροχες..https://www.thermocity.gr/index.php?route=product/product&product_id=5046

Σε ευχαριστω πολύ. Τις έχω δει απλά επειδή η βρύση είναι σχετικά καινούρια και καλή δεν θα ήθελα να την άλλαξω. Οταν παραδώσει  πνεύμα νομίζω ότι θα μπορώ να συνδέσω επάνω τα φίλτρα σε μία νέα τρίοδη. Κάνω λάθος? Η λύση της primato με διπλά φιλτρα η κάποιας άλλης εταιρίας είναι καλή?   Ειδα και Atlas Filtri αλλα υπάρχουν πολλά φίλτρα και συνδυασμοί, οπότε δνε μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο σωστός για να υπολογίσω το κόστος... 

Επεξ/σία από cac
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cac είπε

Σε ευχαριστω πολύ. Τις έχω δει απλά επειδή η βρύση είναι σχετικά καινούρια και καλή δεν θα ήθελα να την άλλαξω. Οταν παραδώσει  πνεύμα νομίζω ότι θα μπορώ να συνδέσω επάνω τα φίλτρα σε μία νέα τρίοδη. Κάνω λάθος? Η λύση της primato με διπλά φιλτρα η κάποιας άλλης εταιρίας είναι καλή?   Ειδα και Atlas Filtri αλλα υπάρχουν πολλά φίλτρα και συνδυασμοί, οπότε δνε μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο σωστός για να υπολογίσω το κόστος... 

Θα καταναλώνεις πολύ νερό με την κρύα παροχή απευθειας, ειδικά αν πλένεις και πιατα κλπ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Θα καταναλώνεις πολύ νερό με την κρύα παροχή απευθειας, ειδικά αν πλένεις και πιατα κλπ

Σε ευχαριστω! Και τι προτείνεις να αλλάξω και μπαταρία? να ρωτησω γιατι απο το πολύ διάβασμα τα εχω μπερδέψει. τα φιλτρα στερεοποιημένου άνθρακα ποια είναι? μπορώ να τα βάλω σε μία μοναδα που συνδέεεται με τη βρύση  η χρειάζεται κάτι άλλο? Ειναι καλύτερα?

Επεξ/σία από cac
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, cac είπε

Σε ευχαριστω! Και τι προτείνεις να αλλάξω και μπαταρία? να ρωτησω γιατι απο το πολύ διάβασμα τα εχω μπερδέψει. τα φιλτρα στερεοποιημένου άνθρακα ποια είναι? μπορώ να τα βάλω σε μία μοναδα που συνδέεεται με τη βρύση  η χρειάζεται κάτι άλλο? Ειναι καλύτερα?

Στερεοποιημένου είναι τα συμπαγούς ενεργού άνθρακα(Carbon Block) Για να μην αλλάζεις βρύση βάλε τώρα απευθείας στο κρύο  και όταν χαλάσει βάζεις μία τρίοδη απλά πράγματα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cac είπε

Αν θες απλά και μόνο να κρατάς χλώριο και χώματα και  κλπ και να βελτιώσεις τη γεύση  , τότε βάλε ένα matrikx CTO+ (εξειδικεύεται στο χλώριο )που κρατάει 70.000 λίτρα χλώριο κάνει 12€ περίπου .  Θα δεις διαφορά . Απλά δεν κρατάει ότι θα κράταγε ένα καλύτερο φίλτρο , αλλά δεν μπορείς να βάζεις στην κρύα παροχή φίλτρα των 50€ , γιατί συνήθως τα ακριβά φίλτρα κρατάνε πολλά πράματα αλλά μικρές ποσότητες λίτρων , οπότε θα καταλήξεις να εξαντλείς την αντοχή των φίλτρων σε μόλυβδο , κύστες , πολύ γρήγορα και θα κρατάς μόνο χλώριο από εκεί και πέρα . Ότι δλδ θα κάνεις και με ένα φθηνό Μάτριξ CTO+ . Και δεν θα σ δίνει και την πίεση στη βρύση . Θα σ έλεγα και το matrikx PB1 αλλά κρατάει 25.000 λίτρα χλώριο αντί 70.000 , απλά σαν φίλτρο είναι λίγο καλύτερο γιατί κρατάει για 9600λ μόλυβδο . 15€ τιμή . 

Γιατί δεν βάζεις ένα άνω πάγκου να κάνεις σωστή δουλειά ? Τι βρύση έχεις και δεν μπαίνει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια carron με αποσπώμενο ντους και ο νεροχύτης γρανιτένιος. Ίσως ένας φίλος που τον είδε μου είπε πως μπορεί να γίνει τρύπα χωρίς πολλά. Αν μπορεί να γίνει τελικά μπορώ να περάσω βρυσάκι. Σίγουρα τα φίλτρα από κάτω γιατί η γυναίκα θα με σκοτώσει. Τι προτείνεται? Εννοώ μάρκα και φιλτρα για την Αθήνα? Συμπαγή, δίπλα κλπ Θέλω αν μπορώ μέσα στο σκ να το έχω βάλει!

Επεξ/σία από cac
Δημοσ.

Καλημέρα!!! 

Επειδή βρίσκομαι σε φάση ανακαίνισης του σπιτιού σκέφτομαι να βάλω φίλτρα νερού από κεντρική παροχή μέχρι και νεροχύτη. 

Έχετε να προτείνετε κάτι αξιόπιστο για κάθε κομμάτι? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για δύο διαφορετικές παροχές νερού.

1.  Η παροχή αυτή είναι από δημοτικό δίκτυο αλλά το νερό έχει πάρα πολλά άλατα. Το καταλαβαίνεις στο πλύσιμο των ρούχων αλλά και των πιάτων/ποτηριών.
    Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο φίλτρο για τα δύο πλυντήρια (ρούχων και πιάτων).
  2. Αυτή η παροχή είναι από δεξαμενή που δεν πληρεί προδιαγραφές πόσιμου νερού.
    Το νερό αυτό το χρησιμοποιούμε, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα, για πλύσιμο πιάτων-ρούχων και στο μπάνιο.
    Τι φίλτρο θα προτείνατε να βάλω για να βελτιωθεί η ποιότητά του; Προφανώς δεν μιλάω για να γίνει πόσιμο.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από tinapo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...