dimitrisdim14 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Spiroth είπε Διαβάζω ενεργά το Νήμα, βλέπω πως παίζει ανάλυση χημική του νερού. Μήπως να βρω κάποιο εργαστήριο να πάω. Υπάρχει κάπου να μορφωθώ ποιες μετρήσεις πρέπει να γίνουν και ποια είναι τα αποδεκτά όρια για ποιοτικό νερό? Πραγματικά δεν πίνεται. Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό και έπινα χύμα νερό από βουνίσια πηγή στο παρελθόν χωρίς να με πειράξει (χωρίς να σημαίνει πως αυτό ήταν καλό από ότι καταλαβαίνω) και από τις βρύσες των σπιτιών, και ήταν και γευστικό! Εδώ μιλάμε για εμμετίλα. αν ψάξεις στο ιντερνετ έχει χημικά εργαστήρια που κάνουν και ανάλυση νερού και έχουν τιμες και διάφορα πακέτα . Ξεκινάνε από 30-40€ τα βασικά πακέτα και φτάνουν μέχρι 400-500€ . Λογικά δεν θα θες κάτι τόσο εξειδικευμένο που να φτάσεις τόσο ψηλά. Δεν έχω κάνει ανάλυση εγώ ποτέ αλλά κάποια από το φόρουμ έχουν κάνει .και αν θυμάμαι καλά είχε αναφερθεί τιμή γύρω στα 40€. Αλλά αν βάλεις αντίστροφη οσμοση είναι ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις , και οτιδήποτε και να δείξει η ανάλυση , τι νερό θα είναι άριστο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spiroth Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε αν ψάξεις στο ιντερνετ έχει χημικά εργαστήρια που κάνουν και ανάλυση νερού και έχουν τιμες και διάφορα πακέτα . Ξεκινάνε από 30-40€ τα βασικά πακέτα και φτάνουν μέχρι 400-500€ . Λογικά δεν θα θες κάτι τόσο εξειδικευμένο που να φτάσεις τόσο ψηλά. Δεν έχω κάνει ανάλυση εγώ ποτέ αλλά κάποια από το φόρουμ έχουν κάνει .και αν θυμάμαι καλά είχε αναφερθεί τιμή γύρω στα 40€. Αλλά αν βάλεις αντίστροφη οσμοση είναι ότι καλύτερο μπορείς να βάλεις , και οτιδήποτε και να δείξει η ανάλυση , τι νερό θα είναι άριστο! Ήδη ξεκίνησα να διαβάζω για αντίστροφη όσμωση, φαίνεται πως θεωρείται το καλύτερο σύστημα φίλτρανσης νερού στον κόσμο. Μάλλον για εκεί θα πάω. Ψάχνω και για εταιρίες και κόστη συντήρησης να δω τι παίζει. Τα χρήματα φαίνονται τσουχτερά, αλλά δεν θα το τσιγκουνευτώ, μιας και μιλάμε για νερό, και κυριολεκτικά με τα εμφιαλωμένα ήδη σε 10 μέρες έχω χαλάσει περίπου 20 Ευρώ, οπότε θα είναι πολύ γρήγορη η απόσβεσή του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, Spiroth είπε Ήδη ξεκίνησα να διαβάζω για αντίστροφη όσμωση, φαίνεται πως θεωρείται το καλύτερο σύστημα φίλτρανσης νερού στον κόσμο. Μάλλον για εκεί θα πάω. Ψάχνω και για εταιρίες και κόστη συντήρησης να δω τι παίζει. Τα χρήματα φαίνονται τσουχτερά, αλλά δεν θα το τσιγκουνευτώ, μιας και μιλάμε για νερό, και κυριολεκτικά με τα εμφιαλωμένα ήδη σε 10 μέρες έχω χαλάσει περίπου 20 Ευρώ, οπότε θα είναι πολύ γρήγορη η απόσβεσή του. Άτομα εδώ μέσα έχουν βάλει οσμωση με 150-180€ . Και ανταλλακτικά με 60-70 το χρόνο ... Οπότε ψάξε τις τελευταίες 40-50 σελίδες του θέματος έχουν αναφερθεί αρκετές φορές . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TFN Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 8 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε Το έχεις ξεπλύνει πρώτη φορά κανένα 20 αλεπτο να φανταστώ ε? Για 3 λεπτά έλεγε ο κατασκευαστής... Το ξεπλυνα για 5-6 λεπτά...λες αυτό να είναι το πρόβλημα ...;;; Και όχι να έχει κάποιο προβλημα το φίλτρο;;;;.....να το πλύνω καλά και να το ανοίξω πάλι να δω τι γίνεται;;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 42 λεπτά πριν, TFN είπε Για 3 λεπτά έλεγε ο κατασκευαστής... Το ξεπλυνα για 5-6 λεπτά...λες αυτό να είναι το πρόβλημα ...;;; Και όχι να έχει κάποιο προβλημα το φίλτρο;;;;.....να το πλύνω καλά και να το ανοίξω πάλι να δω τι γίνεται;;;; Άνθρακα όλα θελουν 15-20 λεπτά στο φουλ τη βρύση . Βάλτο μέσα στην φικτροθήκη και άστο να τρέχει 20 λεπτά τέρμα . Και θα καθαρίσει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TFN Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2020 5 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε Άνθρακα όλα θελουν 15-20 λεπτά στο φουλ τη βρύση . Βάλτο μέσα στην φικτροθήκη και άστο να τρέχει 20 λεπτά τέρμα . Και θα καθαρίσει θενκς.....θα το δοκιμάσω....κ θα το ανοίξω πάλι....πάντως στο νερό δεν περνούσαν τα σωματίδια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TFN Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε Άνθρακα όλα θελουν 15-20 λεπτά στο φουλ τη βρύση . Βάλτο μέσα στην φικτροθήκη και άστο να τρέχει 20 λεπτά τέρμα . Και θα καθαρίσει Μετά από 20 λεπτά ακόμα βγάζει μαυράκια.....το αφήνω άλλα 10 και μόνο τότε καθάρισε ...από τα τοιχώματα όμως του φίλτρου όταν βάζω τα δάχτυλα εξακολουθεί να βγαίνουν κόκκοι άνθρακα.... Μήπως πρόκειται για χαλασμένο φίλτρο??? Ρε παιδιά όντως μετά από όλα αυτά μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ότι δε θα περάσει στο νερό😟😠 Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από TFN Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 34 λεπτά πριν, TFN είπε Μετά από 20 λεπτά ακόμα βγάζει μαυράκια.....το αφήνω άλλα 10 και μόνο τότε καθάρισε ...από τα τοιχώματα όμως του φίλτρου όταν βάζω τα δάχτυλα εξακολουθεί να βγαίνουν κόκκοι άνθρακα.... Μήπως πρόκειται για χαλασμένο φίλτρο??? Ρε παιδιά όντως μετά από όλα αυτά μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος ότι δε θα περάσει στο νερό😟😠 Μπορεί να είναι προβληματικό η σπασμένο ... αν πέσει κάτω κατά την μεταφορά και ραγίσει η σπάει είναι άχρηστο . Τι να πω εγώ όσες φορές έχω ανοίξει την φιλτροθηκη είναι πεντακάθαρη ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos_m Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Στις 22/1/2020 στις 3:51 ΜΜ, Spiroth είπε Ήδη ξεκίνησα να διαβάζω για αντίστροφη όσμωση, φαίνεται πως θεωρείται το καλύτερο σύστημα φίλτρανσης νερού στον κόσμο. Μάλλον για εκεί θα πάω. Ψάχνω και για εταιρίες και κόστη συντήρησης να δω τι παίζει. Τα χρήματα φαίνονται τσουχτερά, αλλά δεν θα το τσιγκουνευτώ, μιας και μιλάμε για νερό, και κυριολεκτικά με τα εμφιαλωμένα ήδη σε 10 μέρες έχω χαλάσει περίπου 20 Ευρώ, οπότε θα είναι πολύ γρήγορη η απόσβεσή του. Επειδή και εγώ είμαι στο ψάξιμο και έχω βρεί αρκετές αντιφάσεις σχετικά με την αντίστροφη όσμωση ανάλογα με την εταιρία, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτό εδώ;; https://www.camelot.gr/συχνές-ερωτήσεις/#filtra-nerou-antistrofis-osmosis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spiroth Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, vagos_m είπε Επειδή και εγώ είμαι στο ψάξιμο και έχω βρεί αρκετές αντιφάσεις σχετικά με την αντίστροφη όσμωση ανάλογα με την εταιρία, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αυτό εδώ;; https://www.camelot.gr/συχνές-ερωτήσεις/#filtra-nerou-antistrofis-osmosis ΩΧ, άντε πάλι από την αρχή ψάξιμο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos_m Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, Spiroth είπε ΩΧ, άντε πάλι από την αρχή ψάξιμο... Ναι το θέμα ποιο είναι όμως; Οτι άλλες εταιρίες πουλάνε συσκευές αντίστροφης όσμωσης και λενε είναι ότι καλύτερο για μιρκοοργανισμούς και ποιότητα νερού. 2 τελείως αντίθετες απόψεις και το χειρότερο ειναι οτι αφορούνε την υγεία μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, vagos_m είπε Ναι το θέμα ποιο είναι όμως; Οτι άλλες εταιρίες πουλάνε συσκευές αντίστροφης όσμωσης και λενε είναι ότι καλύτερο για μιρκοοργανισμούς και ποιότητα νερού. 2 τελείως αντίθετες απόψεις και το χειρότερο ειναι οτι αφορούνε την υγεία μας. Κάνουν το νερό σχεδόν αποσταγμένο όπως λέει και αφαιρούνται τα πάντα ιοί βακτήρια μεταλα κλπ ...αλλά μετά περνάει το νερό από ειδικα φυσίγγια με πέτρες κλπ και εμπλουτίζεται πάλι με όλα τα μεταλα και όλα όσα είχε πριν πλην των βλαβερών . Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2020 από dimitrisdim14 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2020 Στις 22/1/2020 στις 3:51 ΜΜ, Spiroth είπε Αν θέλετε την γνώμη μου πριν βάλετε ΑΟ κάντε μια ανάλυση στο νερό για βαρέα μέταλλα και γενικά ότι μπορείτε. Μετά αποφασίζετε τι θα βάλετε. Πλην ειδικών περιπτώσεων με μολύνσεις του νερού, με ένα φίλτρο από 0.5 ως 0.1μm είστε μια χαρά. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 22/1/2020 στις 6:00 ΜΜ, dimitrisdim14 είπε Άνθρακα όλα θελουν 15-20 λεπτά στο φουλ τη βρύση . Βάλτο μέσα στην φικτροθήκη και άστο να τρέχει 20 λεπτά τέρμα . Και θα καθαρίσει Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; Χρόνια τώρα με την Α.Ο που έχω και ένα λόγο παραπάνω να προσέχω τη μεμβράνη , παραπάνω από 2-3 λεπτά δεν ξέπλυνα ποτέ μου τα προφίλτρα άνθρακα. Αν έβγαζαν κόκκους άνθρακα , έστω και μη ορατούς στο μάτι , το πρώτο πράγμα που θα μπούκωναν θα ήταν τη μεμβράνη που έχει μέγεθος πόρου 0,0001 μικρά. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από tarantules Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Βασίλης_29 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Όντως υπερβολή αυτός ο χρόνος. Εγώ το αφήνω 5 λεπτά να τρέξει την 1η φορά, με το νερό που φεύγει γεμίζω κουβάδες και τους κρατάω για την λεκάνη αντί για καζανάκι, την 2η φορά το αφήνω 1 λεπτό και μετά μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα