tarantules Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, cliobaccarra είπε Όχι φίλε μου για αυτό και ρωτάω. Το μετράω μετά το φίλτρο εμπλουτισμου και μου φαίνεται περίεργο. Σκέφτομαι να κάνω και μια μέτρηση χωρίς το φίλτρο εμπλουτισμου για την περιέργεια. Υπάρχει περίπτωση να δουλεύει σωστά το φίλτρο εμπλουτισμου, αλλά να είναι τόσο λίγο που να ανεβάζει την αγωγιμότητα στο 8-9? Νομίζω πως όχι.Λογικά εαν μετρήσεις πριν το εμπλουτισμού πάλι την ίδια ένδειξη θα πάρεις.Η απόδοση της μεμβράνης ξεκινάει από 98% και πέφτει απόσο γνωρίζω.Ήδη είσαι στο 95%. Ξαφνικά στο έκανε ή απλά τώρα έκανες την πρώτη μέτρηση και το παρατήρησες; Δεν ξέρω εαν το mineral μπει ανάποδα κατά λάθος και βγάζεις λάθος μέτρηση.Έχει βελάκι πάνω συνήθως.Για κοίτα το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cliobaccarra Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, tarantules είπε Νομίζω πως όχι.Λογικά εαν μετρήσεις πριν το εμπλουτισμού πάλι την ίδια ένδειξη θα πάρεις.Η απόδοση της μεμβράνης ξεκινάει από 98% και πέφτει απόσο γνωρίζω.Ήδη είσαι στο 95%. Ξαφνικά στο έκανε ή απλά τώρα έκανες την πρώτη μέτρηση και το παρατήρησες; Δεν ξέρω εαν το mineral μπει ανάποδα κατά λάθος και βγάζεις λάθος μέτρηση.Έχει βελάκι πάνω συνήθως.Για κοίτα το. Ειναι πολυ καινουργιο για να εχει πεσει στο 95% , λιγοτερο και απο μηνα. Αχ με μπριζωσες παω να μετρησω!!!🤣 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, cliobaccarra είπε Ειναι πολυ καινουργιο για να εχει πεσει στο 95% , λιγοτερο και απο μηνα. Αχ με μπριζωσες παω να μετρησω!!!🤣 Εαν είναι τόσο καινούριο τότε με νερό εισόδου 175 και υποθετική απόδοση 99% της μεμβράνης , θα έπρεπε πριν το mineral να βγάζει το tds 2 και τα υπόλοιπα 7 (έως τα 9 που λες οτι βγάζεις) να στα δίνει το mineral.Ακόμα και έτσι όμως είναι πάρα πολύ λίγα για εμπλουτισμού. Εγώ στη δική μου μεμβράνη βγάζω στην έξοδο πχ 20-23 και μετά το mineral πάει στο 60 και πάλι ευχαριστημένος δεν είμαι.Το ιδανικό θα ήταν ένα 80. Το 8 με 9 που λες , ουσιαστικά είναι σαν αποσταγμένο και δεν κάνει καλό να το πίνεις.Είναι αρκετά χαμηλό σαν νούμερο.Ο μετρητής σου είναι καλός; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cliobaccarra Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, tarantules είπε Εαν είναι τόσο καινούριο τότε με νερό εισόδου 175 και υποθετική απόδοση 99% της μεμβράνης , θα έπρεπε πριν το mineral να βγάζει το tds 2 και τα υπόλοιπα 7 (έως τα 9 που λες οτι βγάζεις) να στα δίνει το mineral.Ακόμα και έτσι όμως είναι πάρα πολύ λίγα για εμπλουτισμού. Εγώ στη δική μου μεμβράνη βγάζω στην έξοδο πχ 20-23 και μετά το mineral πάει στο 60 και πάλι ευχαριστημένος δεν είμαι.Το ιδανικό θα ήταν ένα 80. Το 8 με 9 που λες , ουσιαστικά είναι σαν αποσταγμένο και δεν κάνει καλό να το πίνεις.Είναι αρκετά χαμηλό σαν νούμερο.Ο μετρητής σου είναι καλός; Λοιπον καινουργια δεδομενα. Ξαναεκανα μετρηση και δεν ξερω τον λογο ενω ειχα την εντυπωση πως το ειχα μετρησει 8-9 σημερα δειχνει 13-14. Ειτε εκανα λαθος μετρηση την πρωτη φορα η θυμαμαι λαθος. Εκανα μαλιστα την μετρηση αρκετες φορες για να σιγουρευτω και μου εδινε 13-14. Μετρησα λοιπον και πριν το φιλτρο εμπλουτισμου και η τιμη μειωνοταν σταδιακα ανα ποτηρι μια μοναδα οσο κυλουσε το νερο. Αφηνοντας κανα λιτρο περιπου να τρεξει πηρα μετρηση 3. Δεν δοκιμασα περισσοτερο μιας και δεν ειναι η ουσια αυτο. Κοιταξα μηπως το ειχα βαλει και αναποδα αλλα ηταν μια χαρα. Οποτε ειτε το φιλτρο εμπλουτισμου ειναι για πεταμα, ειτε το tds meter ειναι για πεταμα... ο μετρητης ειναι αυτος https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/antistrofi-osmosi-reverse-osmosis/tds-meter.html του κιλου ειναι, αλλα μου κανει εντυπωση γιατι ειχα μετρησει ενα ζαγορι που αναγραφε στο label tds μετρηση και επεσε μεσα με αποκλιση μιας μοναδας. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2020 από cliobaccarra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Τότε μάλον θες άλλο εμπλουτισμού Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cliobaccarra Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, tarantules είπε Τότε μάλον θες άλλο εμπλουτισμού Εστειλα και στην αντιπροσωπια του συστηματος να μου πει. Ειδωμεν αυριο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paris2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Kαλησπέρα στην παρέα καλώς σας βρήκα και καλή χρονιά. Εδώ και μερικές μέρες διαβάζω μανιωδώς το συγκεκριμένο νήμα με σκοπό να αποκτήσω και εγώ ένα αξιόπιστο φίλτρο νερού αλλά έχω μπερδευτεί πολύ. Ενώ είναι κοινή παραδοχή πως τα φίλτρα πρέπει να έχουν πιστοποίηση nsf πολλοί προτείνουν κάποια που δεν έχουν.Κάποιες εταιρίες λένε για πιστοποιητικά αλλά όταν τις βάλεις στο ψαχτήρι της nsf παίρνεις ένα μεγάλο μηδέν στο αποτέλεσμα.Επίσης παλιότερα κάποιος ανέφερε πως οι υλοποιήσεις με ασήμι είναι ξεπερασμένες αλλά σαφή αντίλογο δεν βρήκα στην πορεία αν και τα φίλτρα που τον χρησιμοποιούν είδα πως είναι αρκετά πιο ακριβά και οι εταιρίες ισχυρίζονται πως αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά μικρόβια, βακτήρια κλπ. Αυτό είναι ίσως και το σημαντικότερο κομμάτι που με απασχολεί, το θέμα της αντιμικροβιακής προστασίας.Εξηγούμαι αναλυτικώς.Ζω στο κέντρο της Αθήνας που θεωρητικά το νερό είναι καλό αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα δίκτυα της ευδαπ τόσο της ύδρευσης όσο και της αποχεύτεσης.Στην ύδρευση είναι τόσο παλιό το δίκτυο που οι μάγκες έχουν ρίξει την πίεση για να μην σπάσουν οι σωλήνες..ο υδραυλικός μέτρησε 3 μπαρ στο ρολόι και στο διαμέρισμα φτάνει με 2 , όταν το φυσιολογικό στην Αθήνα όπως μου είπε είναι 5 και να φτάνει με 4 μπαρ. Όσον αφορά το δίκτυο της αποχέτευσης το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο.Τα 3 χρόνια που ζω εδώ βούλωνε συνέχεια και κάθε μήνα η ευδάπ ερχόταν τουλάχιστον δύο φορές να ξεβουλώσει.Μετά από χίλιες δύο προσπάθειες,μάζεμα υπογραφών κλπ καταφέραμε να τους κάνουμε να σκάψουν και να αντικαταστήσουν τους παλιούς σωλήνες τουλάχιστον στα σημεία που ήταν άμεση ανάγκη.Έτυχε στο ένα από τα τρία έργα που έκαναν να είμαι μπροστά( ναι χρειάστηκε να έρθουν τρεις φορές και να σκάψουν σε διαφορετικά σημεία για να καλυτερεύσει το πράγμα) και είδα τον αγωγό της αποχεύτεσης με τα μάτια μου να είναι στην κυριολεξία διαλυμένος.Ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα και τόσο σοβαρή η κατάσταση που μία περίοδο το πηγάδι που έχουμε στο υπόγειο της πολυκατοικίας και με αντλία βγάζει τα περίσσια νέρα στο δρόμο,είχε μολυνθεί τόσο πολύ από τον υδροφόρο ορίζοντα που έβγαζε βοθρόνερα!Ευτυχώς από το καλοκαίρι και μετά η κατάσταση έχει διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό. ΄Όπως καταλαβαίνετε ο συνδυασμός δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης είναι απαγορευτικός για να πιώ νερό από τη βρύση και έτσι όλα αυτα τα χρόνια τη βγάζω με εμφιαλωμένο. Επειδή όμως έχω μάθει πως πέραν των τοξικών ουσιών που μπορεί να βγάλουν τα πλαστικά μπουκάλια αν εκτεθούν σε ήλιο κλπ ,πρόσφατα έμαθα κάτι αρκετά προφανές που όμως αν δεν στο πουν δεν μπορείς να το σκεφτείς μόνος σου, πως το νερό πρέπει να τρέχει και όχι να είναι στατικό για να κρατάει όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες και φυσικά να μην δημιουργούνται μολύνσεις. Κατόπιν των παραπάνω θεωρώ πως το φίλτρο νερού είναι μονόδρομος στην περίπτωσή μου. Εδώ λοιπόν έρχεται και η βοήθεια που ζητάω από τους φίλους και γνώστες του θέματος. Ποιο φίλτρο να διαλέξω κατά προτίμηση κάτω πάγκου που να προσφέρει τις βασικές προστασίες συν αντιβακτηριδιακή; Υπάρχει κάποιο που να κάνει τη δουλειά ή οι εταιρίες λένε παπάτζες;Με ένα κόστος γύρω στα 100 ευρώ το χρόνο θα βρω κάτι να μου κάνει τη δουλειά δεδομένου ότι τώρα δίνω γύρω στα 150 για εμφιαλωμένα και με στόχο να μειώσω τη χασούρα;Στις πιθανές επιλογές ποια έχουν nsf και ποια πουλάνε παραμύθι;Με τη χαμηλή πίεση που έχω σπίτι μου, θα έχω πρόβλημα;Τι γίνεται στην περίπτωση που θέλω να βάλω νερό στο ψυγείο ή και να το αφήσω εκτός ψυγείου;Για πόσο διάστημα το αποχλωριωμένο νερό είναι ασφαλές; Αυτά προς το παρόν, ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και ζητάω συγγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος μου αλλά θεώρησα σωστό να κάνω πλήρη ανάλυση των συνθηκών και των αναγκών μου. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2020 από paris2019 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giorgoskouro Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω σε πιο μέρος μένεις και έχεις τόσο πρόβλημα με ύδρευση και αποχέτευση. Εγώ ειμαι Μεταξουργείο. Δεν έχουμε κανένα θέμα με αποχέτευση. Τώρα για ύδρευση, μένω στον 6ο και η πίεση είναι αρκετή, το νερο από θέμα γευσης το πίνεις άνετα και χωρίς φίλτρο αφού είναι χλωριομενο. Εγώ βέβαια έβαλα φίλτρο ολυμπους και κάθε μήνα διαπιστώνω ότι μειώθηκε η ροή στο 8μηνο δεν βγαίνει καν νερό, το καθαρίζω σε μια λεκάνη για να φύγει η κιτρινίλα από το στοιχείο και όλο το νερό της λεκάνης γίνεται μπεζ χωρίς την παραμικρή διαύγεια. Τώρα τι είναι αυτό που βγαίνει τόσο έντονο και πως το κρατάει το φίλτρο ενώ το νερο στα ποτήρια είναι εντελώς διαθγες για διάφανο δεν το ξέρω. Στο ψυγείο μια χαρά το βάζεις το νερο. Ασφαλή απάντηση πόσο αντέχει στο δοχείο δεν μπορώ να δώσω αλλά εσύ να το αφήνεις μέχρι δύο μέρες. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2020 από giorgoskouro 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paris2019 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα φίλε.Κοντα είμαστε αλλά στη δική μου γειτονιά τα πράγματα είναι δραματικά.Η πίεση που έχω είναι ανεκτή αλλά φοβάμαι μήπως μετά το φίλτρο πέσει κ άλλο. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2020 από paris2019 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Predatorkill Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Παιδες λεω να παρω ενα matrikx pb1, αξιζει; https://www.skroutz.gr/c/2451/Antallaktika-Filtra-Neroy.html?keyphrase=matrikx+pb1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 24 λεπτά πριν, Predatorkill είπε Παιδες λεω να παρω ενα matrikx pb1, αξιζει; https://www.skroutz.gr/c/2451/Antallaktika-Filtra-Neroy.html?keyphrase=matrikx+pb1 Για τα χρήματα του είναι πολύ καλό . Κάνεις την δουλειά σου ... Αποχλωριωση χώμα σκουριές μόλυβδο κλπ αρκετά καλό για 15€ το χρόνο . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TFN Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αφήνω αυτή την πληροφορία γιατί δεν βλέπω να αναφέρεται ή τουλάχιστον δεν το έχω διαβάσει εγώ....Δεν αρκεί απλά να υπάρχει η πιστοποίηση κατά NSF 42 αλλά και τι καλύπτει αυτή η πιστοποίηση....γιατί μπορεί τα υλικά κατασκευής να είναι ασφαλή αλλά να μην γίνεται η φίλτρανση ...........οπότε προσοχή... nsf-42 και από ότι βλέπω τα Matrikx και τα Atlas Filtri είναι πιστοποιημένα ΜΟΝΟ για τα υλικά κατασκευής Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2020 από TFN Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, TFN είπε Αφήνω αυτή την πληροφορία γιατί δεν βλέπω να αναφέρεται ή τουλάχιστον δεν το έχω διαβάσει εγώ....Δεν αρκεί απλά να υπάρχει η πιστοποίηση κατά NSF 42 αλλά και τι καλύπτει αυτή η πιστοποίηση....γιατί μπορεί τα υλικά κατασκευής να είναι ασφαλή αλλά να μην γίνεται η φίλτρανση ...........οπότε προσοχή... nsf-42 και από ότι βλέπω τα Matrikx και τα Atlas Filtri είναι πιστοποιημένα ΜΟΝΟ για τα υλικά κατασκευής Το 42 πιστοποιεί ότι τα υλικά κατασκευής είναι ασφαλή αλλά και ότι το φίλτρο μειώνει χλώριο και γεύσεις από το νερό . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Predatorkill Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 2 ώρες πριν, dimitrisdim14 είπε Για τα χρήματα του είναι πολύ καλό . Κάνεις την δουλειά σου ... Αποχλωριωση χώμα σκουριές μόλυβδο κλπ αρκετά καλό για 15€ το χρόνο . 1 ώρα πριν, TFN είπε Αφήνω αυτή την πληροφορία γιατί δεν βλέπω να αναφέρεται ή τουλάχιστον δεν το έχω διαβάσει εγώ....Δεν αρκεί απλά να υπάρχει η πιστοποίηση κατά NSF 42 αλλά και τι καλύπτει αυτή η πιστοποίηση....γιατί μπορεί τα υλικά κατασκευής να είναι ασφαλή αλλά να μην γίνεται η φίλτρανση ...........οπότε προσοχή... nsf-42 και από ότι βλέπω τα Matrikx και τα Atlas Filtri είναι πιστοποιημένα ΜΟΝΟ για τα υλικά κατασκευής 8 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε Το 42 πιστοποιεί ότι τα υλικά κατασκευής είναι ασφαλή αλλά και ότι το φίλτρο μειώνει χλώριο και γεύσεις από το νερό . Υπαρχει κατι καλυτερο απο αυτο; Ασχετως κοστους. Το συγκεκριμενο το χρησιμοποιω 2 χρονια, ποτε ομως δεν ειχα ψαχτει για καποιο αλλο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitrisdim14 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Predatorkill είπε Υπαρχει κατι καλυτερο απο αυτο; Ασχετως κοστους. Το συγκεκριμενο το χρησιμοποιω 2 χρονια, ποτε ομως δεν ειχα ψαχτει για καποιο αλλο Ένα που ξέρω που έχει πιστοποιήσεις nsf42 Nsf 53 Nsf 401 Nsf P473 Είναι το aquasana aq4000. Κοστίζει γύρω στα 70-80€ είναι 2 σταδίων και ενεργού άνθρακα . Ρίξε μια ματιά . 1800 λίτρα και τα φίλτρα αλλαγή κάθε εξάμηνο . Δες και τα Culligan που έχουν το 42 και το 53 Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2020 από dimitrisdim14 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα