Προς το περιεχόμενο

Φίλτρα νερού

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 3/1/2020 στις 2:34 ΜΜ, dimitrisdim14 είπε

Είναι καλό Σχετικα αλλά ακριβό στα 100€ που κάνει το χρόνο . Επίσης τα 11.000 λίτρα που αντέχει είναι πολύ λίγα αν συνδεθεί πάνω στην κρύα παροχή νερού , γτ η ΡΟΗ του φτάνει τα 8 λίτρα το λεπτό , όποτε αν πλένεις πιάτα κλπ στην βρύση δεν προβείτε να σ βγάζει χρόνο με 11.000 λίτρα . Είναι στα 0.5microns από ότι είδα και κραταει και μόλυβδο . Σχετικα καλό φαίνεται πάντως . Και η pentair είναι καλή εταιρία πολύ μεγάλη στην Αμερική .

Δεν έχω σκοπό να το βάλω στην κανονική βρύση. Θα μπει σε τρίοδη μόνο για να πίνουμε και να μαγειρεύουμε. Απλά δεν ξέρω αν αξίζει να επενδύσει κάποιος σε ένα Multipure που το πληρώνεις μια φορά και παίρνεις ότι καλύτερο υπάρχει (απ ότι λένε τα πιο σχετικά παιδιά εδώ μέσα), να πας σε Doulton ή να πας σε κάτι σαν το pentair? Για μένα τα 100€ το χρόνο για να πίνεις το καλύτερο δυνατό νερό που υπάρχει δεν είναι τρομερό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά μέχρι να διαβάσεις και τις 137 σελίδες + τις αναλύσεις σε κάθε εταιρεία... Το χάσαμε το κορμί πατριώτη...δεν παραγγέλνεις τίποτα στο τέλος.

Ποιο είναι το καλύτερο φίλτρο νερού για την κάθε περιοχή, για την κάθε τσέπη, είναι σχετικό για τον καθένα.

77€ olympus vs 67€ aquaphor vs 110€ camelot

Κάποιος που να γνωρίζει καλύτερα ας προτείνει π.χ  5 λύσεις για φίλτρα νερού άνω πάγκου για τον απλό κόσμο.

Επεξ/σία από Jackman

Εχω βάλει ενα κεραμικό φίλτρο Κεντρικής παροχής  0.45μ εδώ και 5 χρονια χωρις να το αλλαξω ή καθαρίσω και δεν έχει βουλώσει. Η τόσο καθαρο είναι το νερό στο Π. Φάληρο ή δεν δουλευει. Εχει γινει βεβαια καφε. Ωστόσο κατα τη συντήρηση του ηλιακού που εγινε μετα απο 4 χρόνια χρήσης βρεθηκε σημαντικα λιγότερη λάσπη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχουμε στραβωθεί να διαβάζουμε πληροφορίες, χρήσιμες ή μη, σπατάλη χρόνου και μπλα ...μπλα....😛😟🥴🙄🤣

είχα καταλήξει να αγοράσω το primato filter καρύδας

και να το κουμπώσω σε τέτοια φιλτροθήκη

αλλά έλα όμως που ενώ η primato διαφημίζει πιστοποίηση NSF στο επίσημο σάϊτ του NSF δεν μπορώ να την βρω.....μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με αυτό?

και μετά έρχεται και ο "άλλος" και σου λέει...."φίλε, μην πάρεις φιλτροθήκη από πλαστικό.....να πάρεις μεταλλική που είναι BPA free...."

"ναι, αλλά το  PP (polypropylene) που φτιάχνονται οι περισσότερες φιλτροθήκες δεν έχουν BPA..."

εεεεε.....και μετά εσύ πελαγώνεις, τρελαίνεσαι..και λες θα πιω νερό κατευθείαν από την βρύση 😬😬😬🤣🤣🤣

EDIT: τελικά, το Aquaphor (αλλά και σε αυτό δεν μπορώ να βρω την πιστοποίηση του NSF, ενώ λέει ότι την έχει) δείχνει πολύ καλή επιλογή......κανείς που να το έχει δοκιμάσει?

Επεξ/σία από TFN

32 λεπτά πριν, TFN είπε

έχουμε στραβωθεί να διαβάζουμε πληροφορίες, χρήσιμες ή μη, σπατάλη χρόνου και μπλα ...μπλα....😛😟🥴🙄🤣

αλλά έλα όμως που ενώ η primato διαφημίζει πιστοποίηση NSF στο επίσημο σάϊτ του NSF δεν μπορώ να την βρω.....μπορεί να με βοηθήσει κάποιος με αυτό?

και μετά έρχεται και ο "άλλος" και σου λέει...."φίλε, μην πάρεις φιλτροθήκη από πλαστικό.....να πάρεις μεταλλική που είναι BPA free...."

"ναι, αλλά το  PP (polypropylene) που φτιάχνονται οι περισσότερες φιλτροθήκες δεν έχουν BPA..."

εεεεε.....και μετά εσύ πελαγώνεις, τρελαίνεσαι..και λες θα πιω νερό κατευθείαν από την βρύση 😬😬😬🤣🤣🤣

EDIT: τελικά, το Aquaphor (αλλά και σε αυτό δεν μπορώ να βρω την πιστοποίηση του NSF, ενώ λέει ότι την έχει) δείχνει πολύ καλή επιλογή......κανείς που να το έχει δοκιμάσει?

Το UFC 001 της πριματο έχω και είναι πολύ καλό φίλτρο . Η εταιρία που τα κατασκευάζει είναι η Siam cast nylon από την από την Ασία . Και τα εισάγει η πριματο σαν επίσημος διανομέας . Ο άνθρακας στα φίλτρα της Siam cast έχει πιστοποίηση κανονικά . 

Εδώ το λινκ http://carbonblocks.com/ultra-filtration-core-insert/

Και εδώ η πιστοποίηση nfs

http://info.nsf.org/Certified/dwtu/listings.asp?CompanyName=Siam+cast&submit1=Search+by+Manufacturer&Program=DWTU 

Είναι απόλυτα ευχαριστημένος με το φίλτρο. Χρησιμοποιώ βέβαια και σαν προφιλτρο ένα ακόμα ενεργού άνθρακα πριν το primato-siam cast ufc001, ένα απλό matrikx pb1 των 15 ευρώ και είμαι άρχοντας

1 ώρα πριν, TFN είπε

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω για primato και με πιάνουν τα γέλια....

Μιλάμε για την ίδια εταιρεία που το tds meter το πουλαει 40 ευρώ... Το ίδιο tds meter του AliExpress με τα 3 ευρώ...

Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο κάνει και στα φίλτρα της; Εισαγωγή από Ασία και 20 φορές πάνω;

Τελοσπαντων αν κάποιος γνωρίζει η έχει δοκιμάσει φαντάζομαι είναι οκ να μου βγάζει το tds meter στο αντίστροφης όσμωσης νερό 008?-009? Ρωτάω γιατί το σύστημα μου έχει και φίλτρο εμπλουτισμου μετάλλων. 

Το νερό βρύσης μου βγάζει 175.

Επεξ/σία από cliobaccarra

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε

Διαβάζω για primato και με πιάνουν τα γέλια....

Μιλάμε για την ίδια εταιρεία που όταν κοιτούσα να αγοράσω tds meter το πουλούσε 40 ευρώ... Το ίδιο tds meter του AliExpress με τα 3 ευρώ...

Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο κάνει και στα φίλτρα της; Εισαγωγή από Ασία και 20 φορές πάνω;

Είναι όντως λίγο τσιμπημενες οι τιμές , σε ορισμένα  της πριματο ... Σχεδόν σε όλα δλδ... Αλλά το συγκεκριμένο φίλτρο το UFC 0.01, που κ άλλες εταιρίες το ονομάζουν όπως θέλουν και το πουλάνε , ίδιο φίλτρο με άλλο όνομα   και στο eBay αν το ψάξεις έχει γύρω στα 45-50€ οπότε είναι περίπου 10€ πάνω όντως . Αλλα το έχεις την επόμενη μέρα . Οπότε ας πούμε ότι αξίζει το δεκάρικο . Δες πχ πόσο το δίνουν στο eBay με μια απλή φικτροθηκη των 20-30€.

Screenshot_20200107-211504.png

Επεξ/σία από dimitrisdim14

2 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Είναι όντως λίγο τσιμπημενες οι τιμές , σε ορισμένα ... Αλλά το συγκεκριμένο φίλτρο το UFC 0.01 και στο eBay αν το ψάξεις έχει γύρω στα 45-50€ οπότε είναι περίπου 10€ πάνω όντως . 

Μα για αυτό λέω με πιάνουν τα γέλια. Αν κάποιος ξέρει και ασχολείται παίρνει το ίδιο προϊόν σε καλύτερη τιμή η καλύτερο προϊόν στην ίδια.

Έχεις κάνει καμία μέτρηση πριν και μετά το φίλτρο για μέτρηση αγωγιμότητας;

3 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε

Μα για αυτό λέω με πιάνουν τα γέλια. Αν κάποιος ξέρει και ασχολείται παίρνει το ίδιο προϊόν σε καλύτερη τιμή η καλύτερο προϊόν στην ίδια.

Αναλύσεις και τέτοια δεν έχω κάνει όχι ... Αν και θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω . Έχω μέτρηση αγωγιμότητα με ένα απλό TDS και είναι στα 120 όσο και της βρύσης δλδ. Αλλά είναι λογικό νομίζω  μιας και δεν μειώνει άλατα κλπ . Απ' όσο γνωρίζω μόνο η οσμοση ρίχνει την αγωγιμότητα . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Αναλύσεις και τέτοια δεν έχω κάνει όχι ... Αν και θα ήθελα κάποια στιγμή να κάνω . Έχω μέτρηση αγωγιμότητα με ένα απλό TDS και είναι στα 120 όσο και της βρύσης δλδ. Αλλά είναι λογικό νομίζω  μιας και δεν μειώνει άλατα κλπ . Απ' όσο γνωρίζω μόνο η οσμοση ρίχνει την αγωγιμότητα . 

Ναι και εγώ με απλό tds έχω κάνει. Αρκετά καλό το 120 για βρύσης, εμένα 175. Αθήνα είσαι; 

Επεξ/σία από cliobaccarra

1 λεπτό πριν, cliobaccarra είπε

Ναι και εγώ με απλό tds έχω κάνει; Αρκετά καλό το 120 για βρύσης, εμένα 175. Αθήνα είσαι; 

Ναι Αθήνα είμαι . Βέβαια τo TDS  είναι ένα φθηνό με 5€ της χιαομι και επίσης δεν ξέρω αν μετράει και απόλυτα σωστά , γτ όταν το πήρα έκανα δοκιμές σε διάφορα υγρά ακόμα και γάλα πορτοκαλάδες κλπ χαχα οπότε ίσως να έχει χαλάσει η βαθμονόμηση του...

10 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε

Καλησπέρα και καλή Χρονιά, 

cliobaccarra μπορείς να μας πεις ποια φίλτρα είναι αντίστοιχα η καλύτερα από το συγκεκριμένο με καλύτερη τιμή?

10 λεπτά πριν, dimitrisdim14 είπε

Ναι Αθήνα είμαι . Βέβαια τo TDS  είναι ένα φθηνό με 5€ της χιαομι και επίσης δεν ξέρω αν μετράει και απόλυτα σωστά , γτ όταν το πήρα έκανα δοκιμές σε διάφορα υγρά ακόμα και γάλα πορτοκαλάδες κλπ χαχα οπότε ίσως να έχει χαλάσει η βαθμονόμηση του...

Εγώ πήρα αυτό που έχει και η primato και από ότι φαίνεται μετράει σωστά. Μέτρησα ένα εμφιαλωμένο αν θυμάμαι καλά το Ζαγόρι, στο οποίο αναγράφεται μέτρηση tds 256-257 και μου το έβγαλε τόσο με απόκλιση μιας μονάδας.

15 λεπτά πριν, simoula είπε

Καλησπέρα και καλή Χρονιά, 

cliobaccarra μπορείς να μας πεις ποια φίλτρα είναι αντίστοιχα η καλύτερα από το συγκεκριμένο με καλύτερη τιμή?

Κοίτα όταν βλέπω συστήματα με διπλό άνθρακα με 150+ ευρώ, και ανταλλακτικό με 35+ ευρώ το ένα τι άλλο να πω.

Για να σου δώσω να καταλάβεις με 30-35ευρώ αλλάζω τα 5 από τα 6 φίλτρα σε συστήμα αντίστροφης όσμωσης και με + 10 ευρώ αλλάζω και την μεμβράνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, cliobaccarra είπε

είναι οκ να μου βγάζει το tds meter στο αντίστροφης όσμωσης νερό 008?-009? Ρωτάω γιατί το σύστημα μου έχει και φίλτρο εμπλουτισμου μετάλλων. 

Το νερό βρύσης μου βγάζει 175.

Αν η μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης που έχεις πάνω είναι σχετικά καινούρια τότε σωστά σου δείχνει το tds τόσο και η μεμβράνη σου έχει απόδοση 95,43%

Το παραπάνω με την προϋπόθεση οτι μετράς το νερό της όσμωσης αμέσως μετά τη μεμβράνη ΚΑΙ ΠΡΙΝ το φίλτρο εμπλουτισμού μετάλλων , γιατί εαν βγάζεις tds μέτρηση 8 με 9 μαζί με το εμπλουτισμού τότε το εμπλουτισμού είναι για πέταμα.Δεν κάνει τίποτα απολύτως.Φαντάζομαι μετράς σωστά και είναι ΠΡΙΝ το εμπλουτισμού.

Επεξ/σία από tarantules

10 λεπτά πριν, tarantules είπε

Αν η μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης που έχεις πάνω είναι σχετικά καινούρια τότε σωστά σου δείχνει το tds τόσο και η μεμβράνη σου έχει απόδοση 95,43%

Το παραπάνω με την προϋπόθεση οτι μετράς το νερό της όσμωσης αμέσως μετά τη μεμβράνη ΚΑΙ ΠΡΙΝ το φίλτρο εμπλουτισμού μετάλλων , γιατί εαν βγάζεις tds μέτρηση 8 με 9 μαζί με το εμπλουτισμού τότε το εμπλουτισμού είναι για πέταμα.Δεν κάνει τίποτα απολύτως.Φαντάζομαι μετράς σωστά και είναι ΠΡΙΝ το εμπλουτισμού.

Όχι φίλε μου για αυτό και ρωτάω. Το μετράω μετά το φίλτρο εμπλουτισμου και μου φαίνεται περίεργο. Σκέφτομαι να κάνω και μια μέτρηση χωρίς το φίλτρο εμπλουτισμου για την περιέργεια.

Υπάρχει περίπτωση να δουλεύει σωστά το φίλτρο εμπλουτισμου, αλλά να είναι τόσο λίγο που να ανεβάζει την αγωγιμότητα στο 8-9?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...